Babandingan pawang data spasial

Boston GIS Anjeunna geus diterbitkeun perbandingan antara parabot ieu pikeun manajemén data spasial:

  • SQL Server Ruang 2008,
  • PostgreSQL / PostGIS 1.3-1.4,
  • MySQL 5-6

Narikna Manifold disebatkeun salaku alternatif anu layak ... éta saé saatos langkung ti sataun katukang urang ngalungkeun kembang ngantosan popularitas na tumuh.

Sanajan Manifold henteu ngalakonan ogé kalawan MySQL, sarta Oracle komparatif henteu nimbang, sakumaha aya alusna Manifold seated.

Kuring ngaku yen kuring geus boro dipigawe sababaraha tarjamahan, sarta dipikaresep abdi di Manifold kumaha lamun anjeun museurkeun pos, Anjeun tiasa ningali éta Inggris pinuh di sumber aslina, sabab dina tahap kadua tanda pos daptar fungsi spasial platform béda.

hal nu husus gambaran
SQL Server Ruang 2008
gambaran

MySQL 5-6
postgrey
PostgreSQL /
Kénging anjeunna
sistem operasi Windows XP, Windows Vista, Windows 2003, 2008 Windows Windows XP, Windows Vista, (teu ditémbongkeun dina 2008), Linux, Unix, Mac 2000 + Windows (kaasup Vista na 2003, 2008 moal dipariksa di), Linux, Unix, Mac
ngidinan Sumber komersil katutup open source komérsial (COSS), sawatara bagian GPL. FLOSS (PostgreSQL mangrupikeun BSD, PostGIS mangrupikeun Sumber Terbuka GPL - aplikasi komérsial tiasa dianggo tapi upami parobihan anu mangaruhan pustaka PostGIS, anjeun kedah mulangkeunana ka komunitas
Bébas GIS loading data shp dataloader pikeun SQL Server 2008 dikembangkeun ku Morten Nielsen (masih teu dianggo kalayan RC0) OGR2OGR, Aksara shp2mysql.pl Aranjeunna kaasup shp2pgsql, OGR2OGR, QuantumGIS nyiduh, SHP bastian pikeun PostGIS ogé dimekarkeun ku Morten maké SharpMap.NET , lianna
GIS komérsial nu ngarojong manifold, Aman FME objék, ESRI ArcGIS 9.3 (dina pak jasa tukang) Aman FME objék manifold, FME objék, ESRI ArcGIS 9.3
Ketersediaan drivers husus pikeun komponén spasi ? teu acan - SharpMap.NET antukna sareng panginten diwangun dina ADO.NET 3.5+ énggal GDAL C ++, SharpMap via OGR, FDO AutoCAD SharpMap.Net, JDBC postgis.jar kaasup kalayan PostGIS, JTS jsb ton pikeun Java, C ++ GDAL, AutoCad FDO rojongan béta
Pemirsa desks tur éditor complimentary Aranjeunna bakal diwangun dina SQL Manajer, tapi teu aya dina RCO na ukur panempo gVSIG OpenJUMP, QuantumGIS, GVSIG, uDig
Viewfinders desktop jeung penerbit komérsial ESRI ArcGIS Server SDE 9.3 di pak layanan panganyarna, manifoldFME FME ESRI ArcGIS Server 9.3, ZigGIS desktop, manifoldFME
parabot pemetaan web - sapertos OpenLayers sareng lingkungan sanés anu ngadukung GML manifold, MapDotNet, ArcGIS 9.3 (di pak layanan panganyarna), UMN MapServer ver, MapGuide Open Source (maké supir béta FDO) UMN MapServer, GeoServer, MapGuide Open Source manifold, MapDotNet, ArcGIS 9.3, UMN MapServer, GeoServer, FeatureServer, MapGuide Open Source (maké supir béta FDO)
fungsi spasial OGC SFSQL duanana MM na Geodetic custom (leuwih fungsi 70) OGC MBR (bounding fungsi kotak) sababaraha fungsi pikeun hubungan spasial, ngan 2D Leuwih ti fungsi 300 sarta operator, geodetic euweuh rojongan, iwal poing-2-titik dina fungsi kajauhan teu diasupkeun kana indéks, PostGIS pribadi pikeun 2D sarta sababaraha 3D, sababaraha rojongan MM di arrangements sirkular sarta ngagambarkeun kurva sanyawa
indexing spasial
(Numutkeun sababaraha laporan, Oracle ogé nganggo sababaraha R-Tree sareng tiasa nganggo quadtree IBM DB2 ... atanapi anu sapertos kitu
Lamun, 4 multilevel grids (BOL nyebutkeun ANAK B-Tangkal dumasar) Pamisah kuadrat R-Tree - indexing ngan ukur aya pikeun MyISAM GIST - varian Sunda-Tangkal
rojongan geodetic nyata, rojongan pikeun ukuran sapanjang buleud a.
Ieu kudu dicatet yén ieu ngarojong Oralce
Sumuhun, kalawan sababaraha watesan teu teu
dibagikeun hosting teuing teuing Hal, iwal mun boga dedicated server dina Linux Ubuntu / jandéla tiasa ngalengkepan loba hal

2 Bales ka "Babandingan pawang data spasial"

  1. congcot disebutkeun dina pos, eta sia gabung dina dokumen aslina henteu nganggap Oracle di na komparatif

  2. Sarta Oracle?

    Kuring teu ngarti kumaha Oracle teu mucunghul di ngabandingkeun ieu. Boga leuwih canggih ti pamadegan salah sahiji tilu ieu salaku fungsi geocoding, topology jeung neundeun raster.

    Tangtu dina pendapat abdi, PostGIS téh (sanajan ngembangkeun slow na) pangalusna gudang geospatial alternatif, jeung pamakéan Oracle (deui, dina pamadegan mah) ngan diyakinkeun dina kasus pisan husus kusabab harga tinggi na ngan cocog pikeun kantong jegud.

    Pasti eta sigana anu séjén (anyar heubeul /) pamuter bakal datangna ka fore sahiji basis data geospatial: INGRES.

    Ieu gé ningali.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.