Babandingan ArcGIS na GIS Manifold

Éta ngan saukur karya Titanic nu geus dijieun pamaké disebut tomasfa Manifold sarta geus risen mun forum tina alat éta. Éta ngingetan kuring kana karya éta ku Arthur J. Lembo nalika anjeunna ngalakukeun padamelan anu sistematis pisan kumaha carana sangkan sareng ArcGIS sareng Manifold rutin anu sami. Langkung ti rasa komparatif, jumlah tindakan anu dipisahkeun ku topik parantos narik perhatian kuring, anu mangrupikeun dokumén anu atikan pisan pikeun ngabandingkeun alat-alat GIS nalika nyandak kaputusan.

Babandingan dumasar kana matrix anu misahkeun integrasi ku rutinitas panggunaan normal, catetan, éta henteu dumasar kana rutinitas anu dilakukeun ku Manifold tapi anu arcGIS, maka éta bakal diidentifikasi upami aranjeunna dilakukeun ku ArcReader, ArcView, ArcEditor atanapi ArcInfo. Di belah katuhu ditunjukkeun naha Manifold GIS henteu.

ngabandingkeun antara manifold na arcgis

Pendapat tina forum bias sareng rada sektarian, anu henteu heran kumargi forum tina aplikasi anu khusus sareng hal anu sami bakal kajadian upami forum mangrupikeun persaingan. Éta ogé manpaat pikeun ngartos sababaraha filsafat pangembang Manifold.

Dina karya ieu kuring ningali sahenteuna Utiliti ieu:

  • Daptar Kabiasaan aplikasi GIS
  • Daptar wewengkon mertimbangkeun dina aplikasi GIS
  • Bandingkeun naon ngajadikeun ArcReader ngeunaan ArcView, ArcEditor na ArcInfo
  • Bandingkeun ArcGIS kalawan Manifold

Tungtungna, dokumén henteu kasimpulan sabab difokuskeun kana ngabandingkeun anu sakuduna dituju pikeun nyandak kaputusan. Tangtosna, perbandingan hiji-ka-hiji sanés langsung, utamina ArcGIS dumasarkeun kana a alat dasar jeung sababaraha ekstensi atanapi versi khusus anu berorientasi kana tempat anu béda. Sedengkeun Manifold mangrupikeun alat anu nyobian ngajantenkeun rutinitas anu paling sering dianggo ku pangguna GIS, dina hiji alat (sanaos Cai mibanda scalability) Jadi loba hal anu nyieun ekstensi ArcGIS kaasup tapi teu loba ngeunaan ieu ngaleuwihan naon ngajadikeun sakabeh ekstensi ArcGIS sarta hususna dina harga anu pisan low.

Di dieu kuring ninggalkeun daftar Sigana hébat, nyaéta mung headers keur unggal Kabiasaan ieu ngawengku leuwih ti pancén 1,100 teu leungit harti aslina Kuring ninggalkeun eta dina basa Inggris.

peta interaksi

  • peta Napigasi
  • queries
  • Tables
  • grafik
  • jenis grafik
  • AS Routing (StreetMap ™ AS)

peta Témbongkeun

 

  • Mapping umum
  • Data tabular
  • Vektor Data Témbongkeun
  • Klasifikasi tematik Véktor Data
  • Symbology
  • Tamansari Témbongkeun
  • Raster Data Témbongkeun
  • Raster Témbongkeun: bertahap Warna tanjakan Data-manjang Algoritma
  • Nembongkeun Raster Statistik
  • Raster Témbongkeun Metode Resample
  • Métode Klasifikasi Témbongkeun Raster
  • Raster Témbongkeun Katalog tapak suku
  • raster Pakakas
  • animasi

data Edit

  • Fitur Multipart (Point, Line, jeung polygon)
  • Navigasi Peta Sedengkeun Edit
  • Vektor Data transformasi
  • generalisasi
  • Koordinat Géométri (COGO)

Raster Edit na Vectorization

  • format Vectorise Sadaya Raster dirojong di ArcGIS
  • Pamaduan ArcGIS
  • Umbar Raster Géométri
  • Raster umbar Lingkungan
  • vectorization Tracing
  • Vectorization otomatis
  • parameter vectorization
  • vectorization Nilik
  • Pamilihan Raster Cell
  • Raster cleanup Lingkungan
  • Raster cleanup Lukisan Pakakas
  • Pakakas rojongan

Mobile - Integrasi GPS

  • Rojongan GPS
  • PC tablet

Multiuser Geodatabase Edit

  • umum Edit
  • administrasi Geoprocessing
  • Versioning Geoprocessing
  • Urus pondok Edit

Multiuser Geodatabase Archiving

  • Tampilan na pamundut
  • ngurus

Geodatabases disebarkeun

  • ngatur réplika
  • Dipegatkeun Edit Geoprocessing
  • Disebarkeun Geodatabase Geoprocessing

Data ngarujuk spasial Gambar (Georeferencing)

  • pakakas
  • Métode transformasi
  • Simpen Ruang Émbaran Rujukan
Management data

  • umum
  • Pilarian pikeun GIS Data Ku
  • Ngatur sinyalna Data
  • UML / bisi Pamaduan Alat
  • Administrasi geodatabase
  • Silih tukeur File Impor / Ékspor

atribut Validasi

  • subtypes Geoprocessing
  • Geoprocessing domain
  • Jieun na Edit hubungan Antara Fitur
  • Geodatabase Paripolah Hubungan
  • Hubungan Kelas Geoprocessing

Topology

  • peta Témbongkeun
  • ngédit
  • Geodatabase Topology Aturan palanggaran
    Operasi fix
  • Manajemén Geodatabase Topology
  • Geodatabase Aturan Topology
  • Geoprocessing

Jaringan

  • Analisis utiliti Network
  • Management data
  • Geometric Network Aturan Konéktipitas
  • Geometric Network Edit

Liniér ngarujuk (ruteu)

  • mamerkeun
  • ngédit
  • Geoprocessing

metadata

  • umum
  • Témbongkeun metadata Maké Ragam of Styles
  • Geoprocessing

sinyalna Geoprocessing

  • kerangka aplikasi
  • analisa
  • konpersi
  • Aggregation
  • Fitur komposit
  • generalisasi
  • Manajemén méja
  • Pr
    ojections
  • Topology
  • umum

Geoprocessing

  • lingkungan
  • Dirojong Scripting lingkung
  • Manajemén Data umum
  • data Babandingan
  • Manajemén méja
  • Manajemén widang
  • Manajemén Kelas fitur
  • Manajemén fitur
  • file Geodatabase
  • generalisasi
  • Projections jeung transformasi
  • Manajemén raster
  • Konversi raster
  • Raster Transformasi / proyéksi
  • konpersi
  • Lapisan na Table Tampilan
  • Analisis core
  • Statistik spasial Pakakas-analisa Pola
  • Statistik spasial Pakakas-Mapping klaster
  • Statistik spasial Pakakas-Ngukur Geographic sebaran
  • Statistik spasial Analisis-modeling hubungan spasial
  • Statistik spasial Pakakas-Rendering
  • Statistik spasial Pakakas-puseurna
  • Multidimension Pakakas
  • Manajemén Workspace
  • Manajemén database
  • méja ngagabung
  • data Indexing
  • Manajemén Server ArcGIS

Sanajan karya keur réngsé collaboratively ku pamaké forum, di dieu anjeun bisa ngundeur arsip lengkep

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.