Ngabandingkeun antara server peta (IMS)

Urang spoke of ngabandingkeun hiji dina harga, tina sababaraha platform pangladén peta, waktos ieu kami ngobrol ngeunaan perbandingan dina fungsionalitas. Keur kitu kami bakal dianggo salaku dadasar hiji ulikan ku Pau Serra del Pozo, Kantor Téknis Kartografi sareng GIS Lokal (Diputación de Barcelona) sareng najan nganalisis dumasar ukur kana alat-alat anu kasebar ka pasaran, tiasa kapaké nalika mutuskeun pikeun méakkeun duit. Kedah ngarti yén dina pungsionalitas jasa peta ieu ngan dipikaharti pikeun maca sareng ngatur data GIS supados browser wéb tiasa ditingalikeun ku aranjeunna kalayan fungsi dasar "dasar" anu tangtu. Diantara ieu fungsi "dasar" anu kami nganggo: -Visualization, idéntifikasi, konsultasi sareng sambungan jauh. - Kombinasi lapisan, ngitung ruteu, édisi "redline", percetakan skala.

MapXtreme (Mapinfo)MapInfo MapXtreme

ArcIMS(ESRI)
ESRI ArcIMS
GeoWeb pamedal (Bentley)
Bentley penerbit
MapGuide (AutoDesk)
MapGuide
GeoMedia Webmap (Intergraph)
gambaran
GIS manifold
Aksés ka format CAD CAD data asli teu baca ArcMap Server merlukeun Ngan maca Geographics format Microstation na Oracle Ruang Desing Server merlukeun ukur maca DWF Lee ampir kabéh format CAD / GIS iwal Mapinfo Ampir sagala format, tapi dina DB.
konsumén diperlukeun Taya komponén tambahan Merlukeun plugin Java Ngan butuh plugin bébas (VPR) Merlukeun applet Java Applet merlukeun Micrografx Nu boga Iis nu hadir kalawan Windows
Baca Oracle Ruang si Mun SQL Server pituin ogé 2008 si si si Sumuhun, ampir kabéh pituin.
Éta bisa Storag-Narse di nt na Linux Ubuntu Lamun, ngamungkinkeun duanana Lamun, ngamungkinkeun duanana si si si Taya, ngan Windows via ASP.
dence Indepen ngeunaan alat GIS No Merlukeun ArcView salaku server data No No No Si
Wizards gaduh si si Sumuhun, tapi merlukeun programming lamun jadwal diperlukeun No Si

Hiji pilihan nu hadé, janten hese, utamana kusabab dokumen ngabogaan sababaraha waktu lag, najan ieu sababaraha papanggihan:

  • Lamun hargana ulah masalah ngabogaan masang colokan-di, pilihan pangalusna anu MapXtreme.
  • Lamun diperlukeun pikeun nyebarkeun CAD atanapi GIS format tunduk pangropéa tetep, web GeoMedia o ArcIMSMaranéhanana nyaéta pilihan pangalusna.
  • Lamun hayang nembongkeun peta dina format CAD, tanpa loba fungsionalitas canggih, Bentley GeoWeb pamedal y MapGuideMaranéhanana nyaéta alternatif pangalusna.
  • Lamun Anjeun keur pilari solusi cocog sareng Windows nt na UNIX, solusi pangalusna anu MapXtreme y ArcIMS
  • Upami anjeun hoyong kesederhanaan jeung ékonomi, GIS Manifold.
  • Tangtu ieu téh kalawan software proprietary di opensource MapBender, MapServer, GeoServer atanapi MapGuide Open Source papanggih jeung dina loba kasus ihwal eusi gede ti solusi dibayar.

Harga? sateuacan urang ngobrol ngeunaan étaSanajan aya euweuh Geomedia, tapi ieu Cadcorp. Éta heran ampir kabéh ieu, tiasa ngalakukeun platform muka sumber, enya jelema anu henteu populerSanajan hiji departemén pendaptaran tanah nagara merlukeun kaputusan ku alat pasar, mindeng pikeun kelestarian ... na kaulinan séjén ngaliwatan poek 🙂 mudahan analisis bakal mangpaat keur batur, nepi ka nyampur di leuwih.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.