Ngabandingkeun antara server peta (IMS)

Urang spoke of ngabandingkeun hiji dina harga, tina sababaraha rupa platform server peta, waktos ieu urang bakal nyarioskeun babandingan dina fungsina. Pikeun ieu kami bakal nganggo salaku dasar panilitian ku Pau Serra del Pozo, ti Kantor Téknis Cartography sareng Local GIS (Diputación de Barcelona) sareng sanaos analisa ngan ukur dumasar kana alat anu disebarkeun di pasar, éta tiasa manpaat nalika mutuskeun pikeun nyéépkeun artos. Perlu dipikaharti yén dina fungsionalitas jasa peta, éta ngan dipikaharti pikeun maca sareng ngatur data GIS sedemikian rupa sehingga panyungsi wéb tiasa ningalikeun aranjeunna kalayan fungsi "dasar" anu tangtu. Diantara fungsionalitas "dasar" ieu urang ngartos: -Visualisasi, idéntifikasi, konsultasi sareng sambungan jauh. -Kombinasi lapisan, perhitungan rute, éditan "redline", percetakan skala.

MapXtreme (Mapinfo)MapInfo MapXtreme

 

ArcIMS(ESRI)
ESRI ArcIMS
GeoWeb pamedal (Bentley)
Bentley penerbit
MapGuide (AutoDesk)
MapGuide
GeoMedia Webmap (Intergraph)
gambaran
GIS manifold
Aksés ka format CAD CAD data asli teu baca ArcMap Server merlukeun Ngan maca Geographics format Microstation na Oracle Ruang Desing Server merlukeun ukur maca DWF Lee ampir kabéh format CAD / GIS iwal Mapinfo Ampir sagala format, tapi dina DB.
konsumén diperlukeun Taya komponén tambahan Merlukeun plugin Java Ngan butuh plugin bébas (VPR) Merlukeun applet Java Applet merlukeun Micrografx Nu boga Iis nu hadir kalawan Windows
Baca Oracle Ruang si Mun SQL Server pituin ogé 2008 si si si Sumuhun, ampir kabéh pituin.
Éta bisa Storag-Narse di nt na Linux Ubuntu Lamun, ngamungkinkeun duanana Lamun, ngamungkinkeun duanana si si si Taya, ngan Windows via ASP.
dence Indepen ngeunaan alat GIS No Merlukeun ArcView salaku server data No No No Si
Wizards gaduh si si Sumuhun, tapi merlukeun programming lamun jadwal diperlukeun No Si

Hiji pilihan nu hadé, janten hese, utamana kusabab dokumen ngabogaan sababaraha waktu lag, najan ieu sababaraha papanggihan:

  • Lamun hargana ulah masalah ngabogaan masang colokan-di, pilihan pangalusna anu MapXtreme.
  • Lamun diperlukeun pikeun nyebarkeun CAD atanapi GIS format tunduk pangropéa tetep, web GeoMedia o ArcIMSMaranéhanana nyaéta pilihan pangalusna.
  • Lamun hayang nembongkeun peta dina format CAD, tanpa loba fungsionalitas canggih, Bentley GeoWeb pamedal y MapGuideMaranéhanana nyaéta alternatif pangalusna.
  • Lamun Anjeun keur pilari solusi cocog sareng Windows nt na UNIX, solusi pangalusna anu MapXtreme y ArcIMS
  • Upami anjeun hoyong kesederhanaan jeung ékonomi, GIS Manifold.
  • Tangtu ieu téh kalawan software proprietary di opensource MapBender, MapServer, GeoServer atanapi MapGuide Open Source papanggih jeung dina loba kasus ihwal eusi gede ti solusi dibayar.

Harga? sateuacan urang ngobrol ngeunaan étaSanajan aya euweuh Geomedia, tapi ieu Cadcorp. Éta heran ampir kabéh ieu, tiasa ngalakukeun platform muka sumber, enya jelema anu henteu populer, najan hiji departemén cadastre di nagara butuh kaputusan pikeun alat pasar, seueur waktos kanggo kelestarian ... sareng anu sanésna pikeun kaulinan poék 🙂 Kuring ngaharepkeun analisis mangpaatna pikeun jalma, janten lieur deui.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.