Wilujeng sumping di jaman eksponensial

Dina 1998, pagawé 170,000 Kodak sarta sempet dijual ka 85% sadaya poto dina kertas di dunya ..
Dina sababaraha taun, model bisnis na ngiles nyokot kana bangkrut.
Naon anu lumangsung ka Kodak bakal kajadian mun loba industri di 10 taun hareup - sarta loba jalma teu sadar.

Dupi anjeun dipikir 1998 3 taun engké deui teu bakal nyandak gambar dina kertas?

Sanajan kitu, kaméra digital anu nimukeun di 1975. Kawas sakabeh téknologi eksponensial éta disappointment keur lila saméméh maranéhna jadi loba nu leuwih luhur tur éta trend utama dina sababaraha taun.
Ayeuna anjeunna mana kalayan jieunan AKAL, Kaséhatan, mobil listrik otonom, atikan, percetakan 3D, tatanén sarta jobs.

Wilujeng sumping di Revolusi Industri Kaopat!

software bakal ngarobah paling industri tradisional di 5-10 taun salajengna.
-
Uber téh ukur alat software henteu sorangan kandaraan sagala, sarta kiwari pausahaan anu taksi panggedena sadunya. parusahaan Airbnb kiwari hotél panglegana sanajan teu owning harta nanaon.
-
AKAL jieunan: The komputer bakal éksponénsial hadé dina pamahaman dunya. Taun ieu, komputer ngéléhkeun pangalusna Go pamuter di dunya (nu leuwih kompleks tinimbang catur game Cina), 10 taun saméméhna ti harepan.
AS ahli hukum ngora teu meunang gawean sabab IBM Watson, anjeun bisa meunangkeun nasihat légal (on isu dasar) dina detik, kalayan akurasi 90% dibandingkeun jeung akurasi 70% manusa. Ku kituna lamun diajar katuhu, eureun geura. Bakal aya 90% pangsaeutikna ahli hukum dina mangsa nu bakal datang
-
Watson Kaséhatan ieu geus nulungan perawat keur nangtukeun jenis panyakitna kangker, jeung kali 4 langkung akurat ti perawat manusa. Facebook ayeuna ngabogaan software pangakuan pola nu bisa mikawanoh rupa hadé ti manusa. Dina 2030, komputer bakal smarter ti manusa.
-
mobil otonom: 2018 muncul dina mobil otonom munggaran ka masarakat. Ngeunaan 2020, sakabéh industri baris ngawitan gaduh masalah. Anjeun teu hoyong balik ka boga mobil. Anjeun nelepon mobil hiji sareng telepon Anjeun, Anjeun bakal ningali dimana anjeun sarta mawa anjeun ka tujuan anjeun. Teu kudu parkir eta, anjeun ngan kudu mayar jarak ngumbara tur anjeun tiasa dianggo bari iinditan. barudak urang moal butuh lisénsi supir urang jeung pernah sorangan mobil. Dayeuh Nu Caket perlu robah kusabab 90 mobil% -95% pangsaeutikna. Bisa transformasi nu kavling parkir kana taman. 1.2 juta jalma di sakuliah dunya maot unggal taun ti kacilakaan mobil. Ayeuna kami kudu kacilakaan dina unggal 100,000 kilometer; kalayan mobil otonom nu bakal ngarobah kana kacilakaan di 10 juta kilométer. Ieu bakal simpen hiji juta nyawa tiap
año
-
Paling pausahaan mobil bisa bangkrut. pausahaan otomotif Tradisional nganggo pendekatan évolusionér jeung ngan ngadamel mobil hadé bari pausahaan téhnologi (Tesla, Goole, Apple) boga pendekatan revolusioner sarta komputer dijieun dina roda. Kuring spoke kalawan VW na Audi insinyur sarta sagemblengna terrified ku Tesla.
_
pausahaan asuransi bakal manggihan masalah dahsyat sabab tanpa kacilakaan, asuransi nu bakal 100 kali langkung mirah. Modél asuransi Anjeun mobil ngaleungit.

Bisnis real estate bakal robah. Kusabab lamun tiasa dianggo bari iinditan, urang bakal mindahkeun salajengna jauh ti kota ka hirup '
-
loba garages teu diperlukeun lamun pangsaeutikna jalma boga mobil, jadi hirup di kota bisa jadi leuwih pikaresepeun kusabab jalma resep janten kalayan jalma séjén. Yén moal robah.
-.
mobil listrik anu konvensional dina 2020. Dayeuh Nu Caket bakal kirang ribut sabab sagala mobil bakal listrik. Listrik bakal incredibly beresih jeung murah: produksi tanaga surya geus hiji luar biasa kurva eksponensial 30 taun, tapi ngan ayeuna anjeun tiasa ningali dampak teh. Taun ka tukang ieu dipasang tanaga surya langkung ti énérgi fosil. Harga listrik tanaga surya bakal tumiba pisan yén sagala batubara pausahaan ngahasilkeun anu kaluar tina bisnis keur 2025.
-
Kalayan hemat listrik nyaéta loba pisan jeung cai mirah ngaliwatan desalination. Ngabayangkeun naon nu bakal matak mungkin lamun dulur tiasa gaduh salaku loba cai beresih sakumaha rék, ampir tanpa waragad.
-
Kaséhatan: Harga Tricorder X bakal diumumkeun taun ieu. Bakal aya pausahaan nu bakal ngawangun hiji alat médis (disebut Tricorder ti Star Trek) interacting jeung telepon anjeun, anjeun tiasa ngadamel scan tina rétina anjeun, tarik sampel getih sarta napas na on anjeunna. 54 lajeng nganalisis spidol biologis nu ngaidentipikasi ampir sagala panyakit. Ieu bakal mirah, jadi dina sababaraha taun dulur pangeusina ieu bakal miboga aksés ka ubar-kelas dunya, ampir gratis.
-
3D print: Harga tina printer cheapest turun ti AS $ AS $ 18,000 400 mun 10 taun di. Dina waktu nu sarua, manehna ngancik 100 kali leuwih gancang. Kabéh pausahaan sapatu utama mimiti percetakan di sapatu 3D. bagian pesawat ayeuna keur dicitak dina 3D di bandara jauh. Stasiun spasi kiwari ngabogaan printer nu eliminates butuh jumlah badag bagian aranjeunna dipaké pikeun mibanda kaliwat
-
Dina ahir taun ieu, smartphone anyar kudu kasempetan di 3D scan gancang. Lajeng anjeun. Dupi nyeken suku anjeun dina 3D sarta nyitak sapatu sampurna di imah. Di Cina, aranjeunna geus dicitak dina wangunan floors 3 6D. Dina 2027, 20% tina sagalana yén lumangsung bakal dicitak dina 3D.
-
. Kasempetan bisnis Lamun mikir hiji pasar Ecological anu hayang ilubiung, nanya ka diri: "Dina mangsa nu bakal datang, urang nganggap ieu?" Mun jawaban nu nya enya, kumaha anjeun tiasa ngalakukeun eta gancang? Mun anjeun teu nyambung jeung telepon anjeun, poho ide. Jeung sagala gagasan dirancang sukses abad 20 ieu Linggarjati gagal dina abad 21
-
Karya: 70% -80% dipasang ngaleungit dina 20 taun salajengna. Bakal aya nyatu jobs anyar, tapi nyaeta masih can écés naha bakal aya cukup jobs anyar dina waktu anu singget
-
Tatanén: Aya bakal robot of US $ 100 kapayunna. Patani di nagara dunya katilu baris jadi manajer lapangan sorangan tinimbang sapopoé digawé di huma maranéhna. Hydroponics kudu loba kurang cai. Sapi steaks mimiti dihasilkeun dina masakan Petri anu kiwari aya na bakal langkung mirah ti maranéhanana dihasilkeun tina sapi sarua keur 2018. Ayeuna, 30% tina sakabeh lahan pertanian dipaké pikeun sapi. Ngabayangkeun lamun spasi nu teu diperyogikeun deui. Aya sababaraha mimiti-up pausahaan nu nyadiakeun protéin serangga geura-giru. Éta ngandung leuwih protein ti daging. Eta bakal ditandaan salaku "sumber protein alternatif" sabab paling jalma kénéh nampik pamanggih dahar serangga.
Analisis taneuh sarta pepelakan bakal dijieun tina satelit sarta drones tur kontrol hama, nutrisi sarta panyakit eta sustainably ngarumuskeun ti komputer.
-
Pangajaran: Dina generasi hiji, kampus bakal ngurangan nepi ka laboratorium nguji sarta panalungtikan sarta hal ngembangkeun sarta instruksi teknis keur online tur video conferencing. Tés ogé bakal acara jauh jeung ngadeteksi lamun baé "weruh" atanapi anu nyalin atawa memorizing.

Naon baé tanpa pendidikan teknis atanapi husus, keuangan kudu jadi budak tanpa hak kawarganagaraan pinuh.

Aya hiji aplikasi disebut "Moodies" geus bisa ngabejaan naon haté mana anjeun aya. 2020 dugi aranjeunna gaduh aplikasi nu bisa ngabejaan lamun bohong ku ungkapan raray maranéhanana. Ngabayangkeun hiji perdebatan pulitik nu nunjukeun basa aranjeunna keur sangkan bebeneran atawa aya bohong.
-
The bitcoins baris jadi pamakéan normal taun komo bisa jadi cadangan currencies.
duit kertas ngaleungit di generasi 2 tur sagala transaksi bakal éléktronik.

, Ayeuna, éta harepan hirup rata naek bulan 3 per taun. Opat taun ka tukang, éta harepan hirup rata éta 79 taun, ayeuna geus 80 taun. Kanaékan sorangan tumuwuh sarta 2036 meureun janten nambahan taun per taun. Sangkan bisa hirup pikeun lila, meureun leuwih ti 100 ...

Hiji-hijina hal anu bisa ngeureunkeun évolusi ieu teh cara ngaremukan sahiji lomba manusa ku sababaraha fools kalawan kakuatan sarta teu boga pendidikan ".

Annotations batur dijieun salila puncak universitas Singularity diayakeun di Messe Berlin, Jérman dina April 2017

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.