geus bieu di 77 Pengetahuan Alam Kaajaiban

Sanggeus sababaraha poé tina tiiseunÉta kabéh geus diterbitkeun di 77 milih keajaiban alam pangalusna, hiji per nagara. Dina sababaraha kasus, sababaraha usulan narima undian leuwih ti nu dipilih tapi anu ogé documented ku birokrat jawab masing-masing nagara. Sataun katukang kuring dibere daptar lengkep usulan, didieu kuring nampilkeun sabagian lingkungan Hispanik urang, 36 janten husus ..

Nature_LOGO_600

Amérika kidul

  • Argentina: Perito Moreno glacier
  • Colombia: Chicamocha Canyon
  • Brazil: Fernando de Noronha Nusantara
  • Chili: Atacama Gurun
  • Peru: Colca Canyon
  • Ékuador: Pulo Galapagos, Nusantara
  • Venezuela: Angel Niagara
  • Paraguay: The Koi na Chorori Hills
  • Uruguay: Ombu Leuweung
  • Bolivia: Laguna Colorada

Amérika sentralDi dieu nu batal hébat nyaéta Guatemala, anu tétéla gagal pikeun sacara resmi dokumén taya sahiji usulan kungsi, sanajan maranéhanana éta pohara alus, Lake Atitlan Pacaya Gunung tur.

  • Kosta Rika: Cocos Island
  • Guatemala: henteu dilaporkeun
  • Panama: Bocas del Toro Nusantara
  • Honduras: Platano, Leuweung
  • Él Salvador: Coatepeque Tasik, Kawah Lake
  • Nikaragua: Island Ometepe
  • Bélis: Bélis panghalang Karang

Amérika Kalér

  • Mexico: Sumidero Canyon
  • Amérika Sarikat: Grand Canyon
  • Kanada: dinosaurus Propinsi Park

Éropa kuloneun

  • Spanyol: Sierra Nevada Taman Nasional
  • Portugal: Douro Walungan / Lebak
  • Perancis: Camargue, Marsh
  • Andorra: Madriu-Perafita-Claror Valley

laut Karibia

  • Cuba: Vinales Valley
  • Républik Dominika: Danau Enriquillo
  • Puerto Rico: El Yunque Alam Conservancy Park
  • Jamaica: Dunn urang Walungan Niagara
  • Haiti: Danau Azuei

Dibagikeun ku leuwih ti hiji nagaraSajaba 7 usulan dibagikeun ku sababaraha nagara, hiji di Amérika Kalér sésana muncul dina Cone Kidul.

  • Amérika Sarikat / Kanada: Curug Niagara
  • Argentina / Chili: Tierra del Fuego Nusantara
  • Argentina / Chili: Fitz Roy, Gunung Puncak
  • Argentina / Brazil: Iguazu Niagara
  • Brazil / Guyana / banten: Gunung Roraima
  • Brazil / Bolivia / Paraguay: Pantanal Taman Nasional
  • Bolivia / Brazil / Kolombia / Ékuador / French Guiana / Guyana / Peru / Suriname / Vene: Amazon, Walungan / Leuweung

Dina kasus buana Amérika, kategori ieu:

  • situ 9
  • wewengkon laut 9
  • kapuloan 8
  • taman nasional 7
  • lebak 5
  • gunung 4
  • curug 3
  • gunung seuneuan 3
  • leuweung 2
  • guha 1
  • bentang 1
  • kabentukna batu 1
  • 1 formasi glacier

Poto dina katuhu teh glacier Perito Moreno di Argentina. 250 km2 formasi glacier.

Ayeuna anjeun bisa neruskeun kalawan votingTina usulan ieu bakal dipilih finalis 77 21 7 Juli taun ieu 2009. Kitu ... mun ngajawab.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.