Microstation: perenah keur percetakan

Ngalakukeun ieu jeung AutoCAD boga logika sejen, sarta meureun éta naha sababaraha nyoba ngalakukeun kalawan Microstation boga kasusah. Di hiji sisi, ku sabab aya teuing pitulung sakumaha geus rengse lajeng jalan teu adil jadi hancana AutoCAD.

Keur kitu, hayu urang ngalakukeun hiji latihan, tapi kuring nyarankeun sababaraha prinsip dasar Microstation deepen lamun teu kantos dianggo.

Modél perenah MicroStation

Modél peta na daun

model teh workspace, nu 1: 1, dimana anjeun tarik. Conto Kuring némbongkeun nyaéta peta cadastral jeung pandangan yen eta ngembangna ieu mangrupa indikator pendekatan téma, sagala diwangun dina model.

Daun (lambar) nyaeta naon anu disebut AutoCAD Layout, sarta sarua jeung hiji kotak anu pakait jeung ukuran kertas nu urang miharep pikeun nyitak. Ieu hiji nu boga skala, sakumaha model bakal salawasna jadi 1: 1

niat nya éta nyieun kaluaran peta ngabogaan hiji kotak luar, peta kasang tukang, indikator dina tebih katuhu jeung zum dina dina kénca dina bunderan saparapat, ditémbongkeun saperti dina conto ieu:

Modél perenah MicroStation

Dina urut, teu nyaho eta saha teu make pungsi ieu blok (sél), disalin, diskalakeun, potong, sarta ngalakukeun hal pikeun nyieun sagalana ti model. downside teh nya eta lamun bade ngadamel modifikasi jeung peta nanaon aslina nu ieu dilayanan.

Kumaha carana ngawangun Layout nu

Keur nyusunna fungsionalitas ieu dipaké dipikawanoh salaku model dialogAtawa model kotak, nu salajengna pikeun paréntah rujukan. Lamun henteu ka katuhu katingali dijieun na diaktipkeun, kayaning manajer raster.

Modél perenah MicroStation

Dina lukisan ieu raket nyarupaan rujukan, sabab logika anjeun gaduh nya ngan eta, nelepon peta, skala éksternal sami atanapi sejenna tina harti, nyieun Anjeun motong inohong sarta nempatkeun eta dina print pigura.

Kahiji, nyieun lambaran éta, ieu geus rengse kalayan tombol anyar jeung ngonpigurasikeun aspék: tipe daun, lamun 2 atanapi 3 dina ukuran, ngaran modél, annotations skala, skala gaya garis,

Modél perenah MicroStation

Kumaha carana ngawangun pakampungan

Di dieu teh parabot dianggo salaku lamun anjeun digawé dina modél, rectangles, garis, wangun, teks. Sagalana geus sami, dina versi ti 8.9 katelah transparansi Microstation XM ieu dirojong.

MicroStation print seet Konstruksi téh basajan: A sagi opat kasang tukang, hiji kuriling saparapat, dua rectangles leutik. Lajeng ku alat pikeun nyieun liang wewengkon bédana dijieun.

Éta ogé bisa nyadiakeun warna latar ka objék, maén kalawan transparansi sarta prioritas pikeun nu balik maju atawa mundur.

Nya kitu, di ieu Anjeun bisa nyieun marquees pikeun informasi proyek, skala, angka daun, koordinat grid, logos, jsb

peta Lebetkeun objék

peta sakumaha rujukan dina model kotak anu dimuat saloba kali sakumaha diperkirakeun nelepon kana objék. Tiap di antarana boga ngaran logis sarta skala anu dumasar kana lambaran éta. Hal ieu ngamungkinkeun panggero ngadeukeutan 2 / 3D dina skala béda dina lambaran anu sarua, sarta handap nyadiakeun sawatara ciri gaya na skala téks, pisibilitas of raster atanapi PDF 3D sipat.

peta ieu ragrag wae, sangkan ngadamel salinan sosok urang nyangka motong jeung neundeun eta katuhu dina peta. Kedah kami henteu kasampak kawas ukuranana, urang masihan tombol mouse katuhu tur saluyukeun sipat ku cara ngarobah skala. Lajeng ieu kami nganggo nyieun ikon cut gunting jeung noél tokoh.

MicroStation print seet

Lajeng motong sagala obyek sarta inohong bisa mindahkeun peta, mangka ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

seet microstation7 print

sésana ieu ngan nyobian, nyobian, ngadamel kasalahan sarta tetep practicing dugi ka manggihan banter teh. Nelepon rujukan skala set, milih Objék motong, potong, nomeran posisi dina peta. Tthe hasil di handap nembongkeun conto perenah jeung pakarang.

Dina kasus hiji grid tina peta cadastral, Anjeun moal bakal perlu ninggalkeun peta final pikeun percetakan, tapi daun modul custom kalawan nami na tukang masing-masing quadrants ngandung wewengkon dipikaresep bakal diwangun. Dina hal angka tinangtu keur peta nu salaku Jumlah block sabudeureunana, aranjeunna bisa digambarkeun dina perenah ka mulasara topology on modél.

MicroStation print seet

6 balesan pikeun "Microstation: perenah keur percetakan"

  1. Hatur nuhun babaturan, alus teuing kontribusi

  2. Abdi peryogi pitulung.
    Ulah terang kumaha carana model spasi dina MicroStation V8.
    Kuring miharep bisa nulungan kuring.
    Salam.

  3. Anjeun terang yen barudak ulah gambar anu sajenis inohong di RASTER (enya, Raster!) Format

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.