Geographics Microstation, ieu numbu ka databés

Bari Geographics mangrupakeun versi warisan ti Bentley, sanggeus Benley Peta sarta Cadastre anjog ka cicing, di dieu kuring nyimpulkeun sababaraha catetan pikeun murid a anu hayang sakaligus nyambung ka database hiji peta hiji proyék Geographics.

isu saméméhna

Dina sababaraha pos I dipedar saméméhna sakumaha sababaraha nyali Geographics dianggo, kasimpulan ieu ampir éntri 15 nunjukeun yen Kuring geus bener ngarasakeun eta.

  1. Fitur buku
  2. theming
  3. beberesih topological
  4. kumaha nyambungkeun garis
  5. analisis topological
  6. Nyambungkeun proyék lokal
  7. Impor ti file bentukna
  8. Jieun koordinat bolong
  9. sababaraha Bedana Bentley Peta
  10. ngembangkeun VBA
  11. Bedana Cadastre
  12. Migrasi ka Bentley Peta
  13. Smoked kalawan G! parabot
  14. conto mereun

Naon kajadian éta Geographics sok kawas software mangrupa éta uninga hal smoked pikeun tingkat administrator deployment. Bari pamaké kedah diajar ngalakukeun rutinitas dasar pikeun nerapkeun, acan aya alat anu najan Bentley teu ngabales rojongan masih salamet pro swashbuckling pamaké nu teu hayang hayu balik.

A colokan

Geographics bisa disambungkeun kana sahanteuna Oracle, SQLServer atanapi basa Acces, preferably via ODBC sanajan teu hijina basa atanapi hijina modeu sambungan. sambungan anu dijieun, sakumaha kuring dipedar di ayat 6 nu didaptarkeun di luhur.

nyambungan

Geographics, dina versi ieu jalan via Tumbu nyambungkeun obyék (Tumbu engeneering), Mana bisa janten garis, titik, sél atawa polygon. sambungan ieu jalan saperti kieu:

  • Nyambungkeun obyék kudu dina peta, mertimbangkeun jumlah rékaman formulir 425876.
  • mslink mangrupa angka anu henteu terus-terusan dina peta tur pakait sakali numbu obyék kana databés.
  • The MapID mangrupakeun angka anu associates kalayan peta mslink kadaptar, jadi mslink a bisa diulang ti hiji peta ka nu sejen, bédana nyaéta dina Jumlah peta register, tunduk kana subsection 12 dipedar dina daptar luhur.
  • Sakali numbu, anjeun tiasa ningali Geographics tabel sejenna dina database, kayaning nu register of taxpayers, nilai sipat ... Jeung ulah operasi ieu salaku analisis topological, peta tematik, annotations peta, jsb

pangkalan data

  • Pikeun berinteraksi sareng proyék Geographics, pangkalan data kudu ngandung tabél di handap:

kategori
hal nu husus
mapsmscatalog
ugcategory
ugcommandugfeature
ugjoin_cat
ugmap
ugtable_cat

  • Sajaba ti, tabel nu geus bisa disambungkeun, salaku cadastral register (disebut Anggap file) Kedah ditambahkeun hiji kolom disebut mslink, sakumaha tulisan, kalayan M sarta L capitalized. Sarta ieu kedah AutoNumber sarta unggal waktu rékaman anyar ieu dijieun keur ditugaskeun jumlah nu moal terus-terusan.
  • Ogé di tabél kudu ditambahkeun dina kolom handap:

wewengkonNgaran kolom ieu henteu masalah, kumaha carana masalah nyaeta janten nomer dua tempat decimal. Ieu bakal pikeun ngapdet lahan na pangkalan data.

garis kuriling, Kawas hiji saméméhna, pikeun nyimpen ajén jumlah tina sisi tanah.

x1, y1, x2, y2. Di handap ieu mangrupakeun opat kolom mana koordinat watesan lingkup harta disimpen, sarta anu bakal mangpaat keur buka tani (nempatkeun) Dipilih, sakumaha Geoweb pikeun publikasi di pamedal.

  • Lajeng di Cikajang, tabel mscatalog kedah ngawengku tabel baku sarta napelkeun hiji identifier. Ieu jadi anjeun bisa nempo tabel ti Geographics kana hambalan hareup jeung bisa didaptarkeun dina katalog.

peta

  • Peta kedah ngadaptar, ieu geus rengse tina Proyék / setelan / ngadaptar peta / file DGN. Kalayan ieu, peta acquires jumlah dina tabel ugmaps.
  • Ogé geographics dijieun tina méja dijieun. Jang ngalampahkeun ieu, buka Proyék / setelan / tabel / katalog méja. Di dieu geus dijieun ku cara nempatkeun tab dina ngaran MSLINK (capitalized) dina tombol primér sarta hiji landian, dina hal ieu FC. terus ngalakukeun kajahatan. Kalayan ieu, kami siap ngabeungkeut.

MSLINK

flirting

objék ieu numbu ka lapangan di tabél file, Ku mslink salaku konci primér sarta dumasar kana hiji patandingan kalawan kolom clave_ficha.

hiji patandingan unik diantara obyék bisa dikaitkeun (jumlah kartu Anggap dina peta) jeung hiji identifier dina register ka wajib aya. Ieu bisa ogé jadi jumlah tab atawa konci cadastral, tapi teu matak terus-terusan dina peta sarua.

MSLINK Pikeun flirt, éta tempat anu pagerterus Database / manajer téks. Simkuring ditinggalkeun ngan dina tataran angka kartu, pikeun lumangsungna kalawan Alas kana. Teras we milih nami tabel dimana urang rék meungkeut na kolom ngandung pertandingan. Dina hal ieu, tabel lambar na kolom clave_ficha.

Aktipkeun pilihan nu Paké pager, Urang milih tombol Miluan teras klik dina layar.

  • siap, MSLINK Gegraphics searched sagala widang eta Rékam angka dina peta, nu coincided jeung Jumlah rékaman tabel database file sarta kolom clave_ficha. Jeung manehna nyieun Alas a ngaliwatan mslink AutoNumber aya dina kolom éta. jalan ngabuktikeun eta maké paréntah atribut reviewKedah angkat tabel pakait.
  • Pikeun ngapdet aréa na perimeter, nu ditinggalkeun tingkat aktif atawa Fitur Lindero tina harta jeung apal, jeung centroid. Lajeng janten Database / aréa perimeter atawa
    ddate
    .
  • Pikeun ngapdet koordinat, Database / koordinat update.
  • Selapkeun Ieu nyieun catetan anyar dina database, update sangkan pamutahiran.

Kuring nyaho, sarta Kami sadar. Ayeuna anjeun ngartos naha hal ieu anu otomatis kalawan parabot VBA ...

Sanajan kitu, diajar logika nya éta hiji latihan méntal anu dimekarkeun sababaraha sector uteuk urang. éta Geospatial Administrator ogé mibanda drawbacks na.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.