Tanya surrenders kana peta Microsoft

Samentara sababaraha ka urang urang diajak ngobrol kira genep alternatif anu béda tina jasa peta online; lajeng urang kedah dikurangkeun sareng anu sanés sareng sanés sanésna tiasa ngarecahna.

gambaran

Wilujeung Tanya peta

Ask parantos mutuskeun nyerah, ayeuna ningalikeun Virtual Earth dina halaman na, anu henteu percanten yén Microsoft ogé mutuskeun mésér ka nyangkokkeun saeutik panéangan mesin anu tiasa dipendakan dina milari Live.com, tumbu ka Tanya dipidangkeun.

Inget yen sawatara poe ka tukang Virtual Earth dibuka kasempetan pikeun ditawarkeun inpormasi ku jalma anu percaya yén hal-hal anu pentingna, ieu henteu manéh-sakali pausahaan-sakali anu kuat, sabab urang nempo yén Ask.com ngalakonan

gambaranNurutkeun salah sahiji evangelists anak, mangrupakeun akibatna lauk leutik ieu kanggo kénging situs anu sapertos YellowPages.com, Superpages.comjeung WhitePages.com; aya saloba kreatif saperti Pict'Earth yen didieu anjeun gaduh kasempetan anu saé pikeun ngajual ideu anjeun ... atanapi data.

Wilujeung Buka Street Maps?

Platform anu séjén anu bahaya ngaruksak, nyaéta Buka Street Maps; Gagasan saé pikeun ngawangun peta di wiki bentuk. Niup parantos dirumuskeun ku Google nalika mitembeyan mapmaker, ku kituna pamaké tiasa berkaborasi dina ngawangun peta ngeunaan gambar-gambar éta. Jeung sanajan éta loba bakal ngaku yén Open Street Maps ieu sabotase, Google parantos pasatujuan pikeun sababaraha taun nganggo Tele Atlas supados data mapmaker tiasa terpadu di ditu.

gambaran Meureun OSM moal maot, tapi éta bakal ngagaduhan saingan sareng kolaborator sukarela sareng modél bisnis anu diadegkeun.

Dina waktos ieu, anu taya sahijieun ngerjakeun gratis (pikeun lila), nangkepan ngeunaan monopoli ngécéskeun rasana karsa anu hadé tina inisiatif wiki. Salaku babaturan cenah aya,

... pamaké tiasa kolaborasi sareng Google, masihan eusina kanggo haratis waiving sadayana hakna ku kituna Google bakal asup ka Teleatlas sareng TomTom bakal ngeusi batre Anjeun 180 pikeun pembaharuan salajengna dina kartografi anu bakal peryogi GPS mobil na di taun saterusna

Janten atanapi bad?

Ngan ukur pikir ngeunaan ieu:

Muka Street Street diwangun ku kolaborasi, upami anjeun nyandak data nganggo GPS-méteran precision sarta muatkeun, bakal ngabenerkeun atanapi mungkir data anu aya dina metadata anjeun ... sahenteuna ku cara komparatif. Google peunteun data anjeun upami anjeun némpelkeun sareng orthofoto maranéhna, kalayan kaayaan anu dipikaresep ku préparasi jero.

Tanya éta ngeunaan infrastruktur'arta ', anu sababaraha dianggap dianggap kaayaan pamikiran na kartografis sarta pindah kana infrastruktur anu leuwih seueur nuju "wéb geografis"

4 Balesan pikeun "Tanya peta mendak ka Microsoft"

  1. meureun bahaya kapunahan disada kuat, tapi seueur inisiatif ngeunaan dinamika koléktif boga masalah dina wayah pikeun milari diri ... upami teu aya bisnis aub.

    Ujug-ujug, aranjeunna henteu paeh kawas éta, tapi urang geus ningali kasus perversion kawas Mysql, di mana urang sadayana kolaborasi jeung Sun kaala ku triliun.

    Sareng tungtung séjén, ww3.org ngusahakeun aya di anonimitas jeung amal.

  2. Sigana abdi préparasi yén OSM masih aya bahaya. Persis ningali segi lisénsi Google masihan langkung mikahayang kana nyumbang kana OSM. Ku jalan kitu, Wikipédia ku mortal tina salamet énsiklopédi komérsial lianna?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.