Nasional System of Management Harta SINAP

SINAP HondurasNasional System of Administrasi Harta (SINAP) nyaéta platform téhnologi nu integrates sakabeh informasi nu patali jeung sumber daya fisik sarta pangaturan bangsa, tempat publik béda, aktor swasta sarta individu ngarekam sakabeh transaksi patali barang sipat dipikabutuh pikeun ngadegna jeung revitalisasi hiji pasar saham.

Gambar di katuhu geus katempo wae, éta mangrupakeun squiggle yén someday Ku naon di waktu luang kuring dina LADMDina salah sahiji paméran di Amsterdam, sabudeureun 2012.

SINAP dilahirkeun jeung dilaksanakeun di Honduras dina periode 2002-2005 dina kerangka hiji Program Management Land, sarupa jeung pamadegan yén anu lumangsung di paralel dina waktu nu di sagala rupa nagara di handapeun rojongan finansial ti Bank Dunia. Teu dilahirkeun sakumaha inspirasi alien, yayasan nya dina téori klasik nu ngarojong model ngembangkeun mana counselors pikeun elemen ngembangkeun pasar téh, dina hiji leungeun waragad handap producción (bahan atah, SDM, téhnologi jeung ibukota) jeung di sisi séjén dina réduksi waragad urus. Jadi kasusah waragad handap produksi di nagara berkembang, nu ruang lingkup utama SINAP teh ngurangan waragad sarta kali transaksi.

SINAP sanes alat komputer, tapi susunan kawijakan kaasup ngembangkeun teknologi, integrasi stakeholder institusional aub dina manajemen darat jeung nyederhanakeun prosés dumasar tren internasional dina standar na nyoko téknologi informasi tur komunikasi.
SINAP ieu conceptualized lamun aya kajelasan cukup nu ngan nerapkeun téhnologi tanpa modifying nu perkebunan pangaturan sarta institusional ampir kawas putting dina ban kuda, tinimbang ngarancang hiji wahana anyar. Jadi strategi anu dipirig ku robah radikal nu ngawengku kreasi hukum anyar kayaning Hukum Harta sarta Undang on Planning diwengku; handapeun ngadegna légal ieu Institute Harta, nu ngahimpun kana pendaptaran Land (anu belonged ka Mahkamah Agung), anu Cadastre Nasional (anu éta hiji Diréktur Eksekutif handapeun Présidén) jeung Geographic Institute Nasional geus dijieun ( anu gumantung kana Departemen Pekerjaan Umum sarta Angkutan).

Lembaga anyar nyaéta Direktorat of Records, a Direktorat of Cadastre na Géografi jeung hiji Regularization alamatna dina hiji optik fokus kana outsourcing ku puseur Iie nu bisa nyadiakeun kotamadya atawa badan dina partnership publik-swasta.

SINAP

SINAP dilahirkeun dina kaayaan modél Modél Core Cadastre Domain (CCDM), A dokumen anu lajeng a abastracto of Christiaan Lemmen na egeomates séjén néangan keur materialize pendekatan Cadastral 2014.

The CCDM di 2012 jadi LADM (ISO-19152), tapi ku cara lajeng (2002) éta geus mangrupa pamikiran sahingga dewasa tina sabaraha hal dianggo dina administrasi darat maranéhna bisa disederhanakeun keur hubungan basajan Hukum restraint na Tanggung jawab (RRR ) diantara stakeholder (Partéi) jeung objék pendaptaran (BAUnits), jeung tanah salaku hubungan spasial objék jeung pemetaan salaku unsur hukum publik mangaruhan hukum swasta.

Ieu rarancang konseptual ngeunaan SINAP dina sataun 2004; kalawan runtuyan titik transactional nu aya dina mangsa éta dinyatakeun: SINIMUN pikeun kotamadya, INTUR keur sektor pariwisata, SINIA Lingkungan, SNGR pikeun manajemén résiko, CIEF pikeun kehutanan jeung INFOAGRO keur sektor tatanén.

SINAP

logo nu geus bener yén kuring corresponded redesign di 2012, nyandak ngurus identitas aya. Dina kasimpulan SINAPs rasa mangrupakeun platform anu integrates sahanteuna opat subsistem utama:

Dihijikeun Registries pasti.

Sistim ieu ngawengku, diantara rékaman sejen, kapamilikan harta sarta pendaptaran darat sakumaha salah kanyataanana. Eta hartina parcels mangrupakeun hiji nyapu lengkep Téritori, duanana sipat swasta nu dihijikeun ka kebon didaptarkeun dina téhnik nyata folio ogé barang publik kayaning jalan jeung walungan numbu ka lambaran administrasi. Sajaba ti éta, plot nembongkeun interesecto sakumaha affectations ngalaman ku pemetaan anu boga tumbu kana hukum publik, kitu ogé zona caah, wewengkon ditangtayungan, situs bersejarah, jsb

PASTI moal ngan ngawengku real estate; Éta agnostik mun laun ngahijikeun rupa aset bangsa; ayeuna eta ngawengku harta komérsial, kakuatan, intelektual na vehicular.

Sistem Émbaran Land Nasional (SINIT)

Sistim ieu rékaman sarta publicizes sakabeh informasi nu cartographic dihasilkeun tina sagala rupa lembaga nagara sarta nyieun jasa nilai-ditambahkeun sadia pikeun pamaké dina hiji sistem proyéksi. Sajaba publicita informasi spasial muterkeun hiji peran tina Repository inpormasi ulah leungitna informasi dihasilkeun ku institusi umum jeung ngawula salaku titik tina ieu publikasi pikeun jalma anu teu geus diperlukeun pikeun ngalayanan informasi dihasilkeun infrastruktur.

Pendaptaran of Standards Manajemén Land (RENOT)

Ieu catetan nu integrates sagala peraturan nu ngandung involvement atribut atawa kauntungan ka pamakéan, kapamilikan atawa penjajahan tina plot. Sumber tina catetan ieu pakait jeung Hukum Manajemén Land, néangan keur rencana manajemen jeung peraturan urutan publik anu ngahasilkeun lembaga béda tiasa enforzables na reflected sakumaha encumbrances dina parcels di kantor atanapi sertipikat cadastral, kitu ogé prosedur manajemén atanapi certifications di real estate pendaptaran Harta.

Sanajan yén godparents of RENOT geus robah di kali béda, konsep tetep sarua maranéhna butuh peta dicét janten ngariung, "kaayaan légal entitling prinsip idin, iklan istimewa tur pendaptaran kudu aya supaya aturan urutan publik anu reflected di milik pribadi "

Data Ruang Nasional infrasturktur (INDES)

Tangtu, moal sagalana éta sangkan gampang pikeun diimplementasikeun. Dina 2002 isu infrastruktur data spasial éta rada primitif, sahenteuna dina eta nagara mana Kamampuh institusional sarta program akademik paguron boga saeutik nawarkeun. Waktu éta sistem kaopat disebut Clearinghouse, ochentero istilah anu reminds kami tina metadata search engine kawentar. Keur taun reconceptualizarlo némpél kuring, urang nelepon Data Ruang Nasional infrasturktur (INDES).

Éta eta patut usaha SINAP?

SINAP geus ditémbongkeun di sagala rupa konteks internasional, najan kriteria tinangtu kuring, miboga sasterawan anu keukeuh boga kauntungan maranéhna dina pendekatan patriotik. Jadi jalma dilahirkeun ti scratch dina méja kaca jeung sababaraha gelas kopi di nagara kalawan masalah korupsi jeung patronage pulitik sarupa loba nagara konteks Hispanik smoked, SINAP mangrupa proyék exemplary ku sababaraha cara. Tina opat subsistem, PASTI éta hiji anu hadé bisa sostenibillidad, sabab perkembangannya ieu dipigawé dina waktu sakumaha catetan sakumaha obsesip éta godparents sarta sabab bakal bet pikeun abusing sababaraha fronts lobbying pikeun panerapan anyar jeung transformasi institusional, teu gampang (teu disarankeun) dilumangsungkeun di nagara mana wae; najan ieu kudu luncat halangan saperti ulah noél kodeu sipil (anu salah sahiji bakal bil ieu), sarta dampak kawates dina karir Cadastre-Registral, sanajan anjeunna kaasup kana sertipikat profésional.

Salaku pikeun tumuwuh institusional aya loba tantangan ti institutionalization telat proyek, kurangna karir sipil jeung karyawan unforeseeable Rugbi geus dipingpin ampir ka ambruk moments paling glorious tina Institute Harta; Najan kitu, salaku téhnologi platform hormat PASTI nu geus diwenangkeun deui neruskeun operasi sakumaha hiji platform resmi pantes.

software bébas pikeun waktu nu teu katempo ku kematangan optik, tah ieu perlu ngagambar dina loba téhnologi ekslusif, méré conto:

  • The pemetaan digital mechanized dimekarkeun dina VBA, saprak plot log masif mun versioning sajarah DGN V8 kalayan kontrol checkin-Checkout maké ProjectWise
  • Maké panempo web on ActiveX, pamaké di kotamadya requesting transaksi pangropéa maké DGN redline, GeoWeb pamedal na Web ngajajah lite.
  • Generasi sertipikat Cadastral bisa dijieun tina Microstation Geographics klien, generating peta, data cadastral sarta arah kotak ku saukur milih tombol cadastral; bari online Anjeun bisa dihasilkeun migunakeun GeoWeb pamedal, individual atanapi masif, generating file PDF ngandung data alpanumérik jeung grafik.
  • Excerpted ti scanning na log buku anu dijieun kalayan aplikasi otomatis nu balik tugas arduous ieu dina proses maquila, anu malah lajeng outsourced ka pausahaan swasta.
  • Transactional tab platform cadastral folio nyata pinuh web ieu dimekarkeun.

Bisa oge pamakéan sadaya téknologi ieu, sadaya pamaké ieu sarta tingkat automation earned anjeunna taun 2004 nu BeAwards (kiwari BeInspired) pangajén dina lingkungan kategori manajemén jeung 2005 dina kategori Pamaréntah. Tapi éta uji nyata éta nalika anjeunna Nyanghareupan robah pulitik 2006 ku pihak béda jeung sakabeh jalma taktik tradisional patronage politik jeung kahayang pikeun mupus sagalana tur mimitian ti scratch.

Hiji isuk anjog kalawan disk éksternal (anu éta anyar wanoh) disebutkeun yen aranjeunna disimpen di nu disk hasil ngahijikeun Tatar Registries ... aranjeunna dieureunkeun nanyakeun lamun maranéhna sadar maranéhna bakal butuh loba disk luar.

isuk sejen, batur disebut administrator manajemén pamaké tina pangkalan data. Dua poé sanggeusna anjeunna ngalaman poho konci, sarta ieu diperlukeun unggal tilu poé pikeun ngamimitian database sanggeus otomatis cadangan tengah wengi, sabab dina waktu éta aya euweuh virtualization server na replica hiji éta aktip salaku anjeunna dijadikeun rojongan antara wengi 12 6 jeung isuk.

Rékaman geus ngagunakeun sistem mimitian ngawadul, lajeng budak nu sadar yén sistem ieu leuwih ti geulis grafik ngingetkeun dina presentasi PowerPoint.

Kasalahan pasti palajaran leuwih mangpaat nu bisa cacah pamaké béda anu milu dina tingkat conceptualization, desain, ngembangkeun, dokuméntasi, palaksanaan na institutionalization. Lamun sistem hiji inovatif, sareng jalma anu pamilon, kasempetan balik pangalaman ieu robah kahirupan maranéhanana, saluareun kanyaho kaala.

SINAP

Naon teu bisa ditolak bet di Honduras, jeung SINAP, éta nu leuwih waktos, visi awal teu robah. Sistim nu cageur tilu période pamaréntah, kaasup a kudéta (2009); dina mangsa ieu aya unggal kasempetan gagal, tapi éta Kadé prinsip common sense 'Upami Sadérék sistem hébat, nyieun dianggo gancang'; nalika manéhna hayang balik deui ka ngagunakeun buku, anu pamaké sarua salamet anjeunna. Ayeuna geus datang ka modernisasikeun 16 24 kabupatén pendaptaran, geus operasi kana sistem. Dina 2013 rencana évolusi dijieun pikeun migrasi ka platform anyar sakabeh jalma fitur nya éta depreciated, ngasupkeun software open source pikeun ngaronjatkeun kode kelestarian, sarta pangaluyuan kana model bisnis nyiapkeun integrasi hiji operator swasta, jeung nyoko baku LADM na téhnologi BlockChain Data keur Securitization. Salah sahiji tambahan utama éta dina bungkusan database spasial, Ngajalankeun ti micu, jadi lamun hiji géométri anyar anu dirékam linking aturan (salaku aréa ditangtayungan anyar), otomatis kabeh plot tanah anu kapangaruhan sarta mucunghul salaku ngageter preventif dina pendaptaran kebon; téknologi kabuka kawas OpenLayers, GeoServer na GeoNetwork kana ngaganti GeoWeb pamedal na BentleyMap kana ngaganti kodeu Microstation Geographics ogé diasupkeun; pikeun kotamadya aranjeunna dimekarkeun jasa web pikeun interoperate via WFS dina plugin QGIS.

Bagan di handap ieu kuring geus ngawangun jalur waktu SINAP, nu nyiar nungkulan dua pernyataan Cadastral 2014 Aranjeunna teu acan kungsi nungkulan: swasta jeung karya umum babarengan, nu geus nyokot proposal gagabah pikeun partnership publik swasta jeung eksploitasi gede tina kecerdasan bisnis anu ngamungkinkeun waragad anu pinuh recoverable.

Dina visi anyar, SINIT sarta Sistem RENOT anu henteu panjang diperlukeun salaku sistem tambahan, sakumaha ngusulkeun ku watesan téhnologis sarta kakuatan litigation of 2004. SINIT téh ngan hiji catetan leuwih PASTI (The ngadaptar Mapping) jeung RENOT Normativo ngadaptar; sistem anyar téh masih di handapeun ngembangkeun; Bagan di handap ieu ngagambarkeun sababaraha infrastruktur téhnologi na.

Hal nuluykeun Pace nu nyokot, SINAP bisa minuhan premis na ti outset ieu konsép puseur Iie; mahluk ngan pendaptaran darat normadores badan dina hiji sistim terpusat handapeun skéma nu dioperasikeun kantor Front-balik.

Ku kituna anu kotamadya mangrupakeun jawab ngamutahirkeun cadastral sarta jasa pakait sareng transaksi; ayeuna jeung sababaraha kotamadya dipigawé dina skéma tina rombongan, transaksi dina mortgages sarta dioperasikeun langsung ku sababaraha bank salaku kantor periferal, kawas pendaptaran Mercantile ieu dioperasikeun ku KADIN jeung Calon ulah leuwih ti nu ...

Pasti hiji kalemahan agung SINAP jadi pikeun panjang, kurangna penyair anu nyarita potensi maranéhanana ti tingkat konseptual, teknis na téhnologis. A éra, tempo ieu sugan bendera munggaran LADM materialized, saméméh ieu standar (CCDM); istighfar nu nagara sejen kayaning Kolombia, dimana glories sapertos moal gagal ngamangpaatkeun tur diselapkeun kana kawijakan publik, saperti reflected bakal CONPES 3859.

Palajaran diajar ti SINAP téh sahanteuna hiji 8, sarta pohara berharga ... geus bagian haseup nu mangrupa invaluable. Bakal aya waktos ngobrol ngeunaan eta, Bingah Taun Anyar 2016.

2 balesan pikeun "National System of Management Harta SINAP"

  1. Éta leres, versi énggal, anu masih dina pamekaran, ngalangkungan jasa supados pangguna anu ngonsumsi, ngomean sareng ngumumkeun inpormasi ngeunaan manajemén wilayah tiasa ngahijikeun. Salah sahiji conto nyaéta Munisipalitas SIT, ti mana kotamadya tiasa ngalaksanakeun pangurus cadastral dina modul Cadastre, tapi ogé kaasup modul perencanaan teritorial ti mana aranjeunna tiasa ngahijikeun rencana perencanaan.

  2. Impressive. Abdi teu tiasa ngabayangkeun kasusah mawa kaluar proyék kitu. Dupi anjeun dianggap kamungkinan konsultan informasi ngaliwatan API? Ieu bakal ngaktipkeun aktor sejenna kayaning LSM anu dipake dina manajemen darat di nagara nu bisa ngahijikeun workflows maranéhna gampang jeung pendaptaran darat nasional.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.