LandViewer - Ayeuna pangwanoh parantos parobahan di browser

Dipake pangpentingna dina data sensing jauh nyaéta perbandingan gambar tina daérah khusus, nu dicandak dina waktu anu béda pikeun ngarubah parobahan anu lumangsung di dieu. Kalayan jumlah badag gambar satelit anu ayeuna nuju dianggo, langkung ti hiji waktos anu dipanjangkeun, deteksi manual parobahan bakal butuh lila sarta henteu dipikaresep moal leres. EOS Data Analytics nyiptakeun alat otomatis tina beungeut parobahan dina produk andalannya anak, LandViewer, nu mangrupakeun alat parabot anu paling kuat pikeun milarian sareng analisa gambar satelit di pasar kiwari.

Teu kawas padika anu ngalibetkeun jaringan neural éta ngaidentipikasi parobahan dina ciri sasari saacanna, algoritma deteksi robah dilaksanakeun ku EOS AS strategi dumasar-piksel, anu ngandung harti yén parobahanana antara dua gambar raster multiband anu diitung sacara matematis ku cara ngurangan nilai piksel tina hiji tanggal sareng nilai piksel tina koordinat anu sarua pikeun tanggal sejen. Fitur Tanda anyar ieu dirarancang pikeun ngalafasikeun tugas ngadetéksi parobahan sareng ngirimkeun hasil akurat kalayan léngkah-léngkah anu kirang sareng fraksi waktos anu diperyogikeun dibandingkeun sareng ArcGIS, QGIS atanapi software ngolah gambar GIS lianna.

Parobahan deteksi robah. Gambar di basisir kota Beirut dipilih pikeun ngaidentipikasi perkembangan-taun anyar.

Beungeut perobahan di kota Beirut

Wengkuan nu taya aplikasi: tina tatanén nepi ka monitoring lingkungan.

Salah sahiji tujuan utama diadegkeun ku tim EOS nya éta ngadamel prosés pangwanohan parobihan kompléks kanggo data sensing jauh anu bisa diaksés sareng gampang pikeun pamaké-henteu ngalaman industri industri non-GIS. Kalayan alat ukuran pikeun ngarobih perobahan LandViewer, patani tiasa gancang ngaidentipikasi daérah anu ruksak na lapang ku hujan es, badai atanapi caah. Dina ngokolakeun leuweung, beungeut parobahan dina gambar satelit, éta bakal kapaké kanggo estimasi daérah anu kahuruan, saurna api leuweung sareng ngadetéksi logging anu haram atanapi henteu nyerang di lemahna leuweung. Niténan péngkolan sareng singkatan perubahan iklim (saperti lebur és polar, polusi udara sareng cai, kaleungitan habitat alami lantaran musibah urban) nyaeta tugas anu élmuwan lingkungan anu mayeng ngajalankeun, sareng ayeuna aranjeunna tiasa ngalakukeunana dina hitungan menit. Ku ngulik béda-hasil data satelit ku jaman baheula sareng taun-jaman ayeuna ku henteu ngarobih parobahan LandViewer, sakumna industri ieu ogé tiasa ngaramalkeun perobahan nu bakal datang.

Kasus pamakean utama mikawanoh parobahan: karuksakan caah sareng déforestasi

Hiji gambar sia rébuan kecap, sareng kéngingan deteksi robah ku gambar satelit LandViewer Canta tiasa diampurkeun pangalusna kalayan conto anu-nyata hirup.

Leuweung anu masih nutupan kira-kira tilu wewengkon sadunya sadéh aya ngiles dina laju anu ngahariwangkeun, utamana kusabab kagiatan manusa sapertos agrikultur, pertambangan, grazing sapi, logging sareng faktor alami sapertos kahuruan leuweung. Gantina ngalakonan survey massa, di darat rébu acres leuweung, para teknisi leuweung sacara teratur tiasa nangkep kasalametan leuweung kalayan pasangan gambar satelit sareng deteksi otomatis parobahan dumasar kana NDVI (Béda Normal Index Vegetation Normalized). .

Kumaha ieu jalanna? NDVI nya éta sarana pikeun nangtukeun kaséhatan vegetasi. Ku ngabandingkeun gambar satelit di leuweung anu gembleng, sareng gambar anu dicandak teras saatos tangkal anu dipotong, LandViewer bakal ngadeteksi parobahan sareng ngahasilkeun gambar tina bédana kanggo panyorot titik déforestasi, pamaké tiasa diundeur hasil dina .jpg, .png atanapi format .tiff. Panutup leuweung anu salamet bakal boga nilai positip, sanaos anu leres bakal ditingalikeun dina neguasi beureum sareng nunjukeun aya végétasi teu aya.

Hiji gambar anu béda-béda némbongkeun déforestasi di Madagaskar antara 2016 na 2018; dihasilkeun tina dua gambar satelit Sentinel-2

Kasusana anu nyebar pamakean pikeun nétélakeun parobahan janten pengéngatan ngaruksak banjir pertanian, anu dipikaresep pisan patani sareng pausahaan asuransi. Unggal waktos anu banjir nyerep tabuh loluna dina panénna, karusakan éta tiasa dipetakeun sareng diukur sacara gancang ku jalan nganggo NDVI ngarobah algoritma deteksi parobahan.

Hasil pamandangan parobahan pamandangan Sentinel-2: daérah beureum sareng oranyeu ngawakilan banjir bagian lapangan; huma di sabudeureun téh héjo, anu hartosna aranjeunna dihindarkeun karuksakan. Caah California, Pébruari di 2017.

Kumaha sangkan ngaéksekusi perobahan parobahan di LandViewer

Aya dua cara pikeun ngamimitian alat sareng mimitian nimukeun gambar satelit multi-temporal: ku jalan ngaklik ikon ménu katuhu «Analysis tools» atanapi on Compider Compider slider, naon bae anu langkung merenah. Ayeuna, parobahan parobahan anu ukur dilakukeun dina data satelit optik (pasip); Ditambah algoritma kanggo data sensing jauh aktip dijadwalkeun pikeun apdet kahareup.

Pikeun leuwih rinci, baca buku ieu ti ngarobah alat deteksi tina LandViewer. O. mimitian ngajajah kamampuhan panganyarna tina LandViewer dina anjeun sorangan

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.