Software piracy, hiji masalah pernah tungtung

Ngan dina dinten ieu teh SOPA Kami geus scrambled, nyaéta parasaan Hurt jadi hipu kalawan isu sabaraha jauh ngahontal hak jeung hak cipta intelektual dimana aranjeunna initiate privasi individu jeung manajemén pangaweruh koléktif.

Eta kamungkinan yén generasi turun taun 20 naon worries aranjeunna éta Facebook baris buka tutup profil anjeun, jeung nu lianna bisa jadi teu buka aranjeunna atanapi maranéhna datang. Tapi lamun postures Internet raksasa kawas Facebook, Google, Wikipédia ngancam keur ngahasilkeun blackout di protes ... uninga lajeng urang nempatkeun urang nyoba ngarti naon nu SOPA bulu.

Sacara umum, hiji henteu mamang yén pamakéan ilegal tina program musik atanapi cost batur ngahasilkeun kajahatan hideung bodas. Kuring inget anger kuring kungsi nalika guru kuring nanya ka authorize ngagunakeun buku kuring wrote salaku téks dina Drafting kelas matuh; Kuring ngarasa pisan ngahormatan anu teu cocog lamun anjeunna diondang kuring méré Obrolan di salah sahiji sesi na. Tapi kabeh pikagumbiraeun abdi sumping nabrak handap nalika kuring nempo yén sakabéh siswa miboga kebat cadar photocopied, nu kungsi dijual dosen AS $ 1.20, tinimbang promosi meuli hiji di toko buku anu ngan walked ku $ 3. Anjeunna teu méakkeun lima photocopies lantaran jasa ieu aya.

Kuring masihan Obrolan abdi, abdi dipedar nulis di print dinten ieu mangrupa kalakuan altruism, abdi wanti aranjeunna pikeun nerapkeun Tangtu tulisan maranéhanana jeung Abdi ditinggalkeun wanting pikeun manggihan péso sarta sesela wrists abdi. Ja, Kuring exaggerating, lantaran kalakuan teu culminate di input murid kuring nanya ka otograpi salinan XD. Nalika kuring akun diantara mahasiswa na guru 25 brokered 30 dollar, nu kuring teu ningali Penny hiji sabab sanajan éta salinan nu kuring disadiakeun kalawan kumawula emosi dibéré ...

Nyieun urusan parah, siswa anu Mayar pikeun Tangtu maranéhna nulis ngeunaan $ 140. Maksud kuring, pikeun jumlah nu maranéhna bakal gampang meuli buku anu ngan sumping ka $ 3 ...

Ja, ahir carita romantis tur frustrating ieu teh chasing sarua anu ngahasilkeun kandungan sorangan, nu invests waktu, duit jeung luhureun sakabeh pangaweruh. Éta adil nu sejen datang, naroskeun ditiron ka batur sapagawean anjeun jeung ka luhur deui nepi ka Megaupload haratis download.

Kuring jujur ​​yakin yén saha anu teu boga duit pikeun meuli ArcGIS, kudu dibeuli GIS manifold patut kirang ti $ 300 sareng nu mayar hiji santun munggaran pakasaban massana, lamun masih teu boga nu kusabab éta aya GIS kuantum o gvSIG anu lakonan hal nu sarua.Ais2UR8CAAAMT6S bisnis nu teu software tapi dina kamampuh pikeun ngahasilkeun jasa jeung pangaweruh nu geus kaala.

Kuring némbongkeun bagan loba nanaon pondok tina fatal. Ieu nunjukeun kumaha hésé éta pikeun ngurangan pamakean software ilegal di nagara berkembang.

Tingali kumaha di Amérika Latin Chili nangtung sareng "ngan" an 62% tina software bajakan di 2010, ngirangan tina 68% dina taun 5; Kitu ogé kamajuan Kolombia sareng Brazil anu ditampi. Kuring nyatakeun kawilang ditarima sanajan dua unggal lisénsi 5 tina NOD32 (patut 40 dollar) haram.

Bari banten ngurangan tinimbang ngaronjat tina 86% kana 88%; nu hartina keur unggal lisensi 10 AutoCAD nu aya di nagara éta, ngan hiji nyaeta légal. Ngan dahsyat pikeun parusahaan nu hayang investasi di ngembangkeun software, sarta sanajan usaha kaayaan di Cone Southern mun migrasi ti software proprietary pikeun gratis.

Dina kasus Éropa Kulon, awon nyaeta Islandia, dimana mibanda% 49, Spanyol / Portugal roam nu 40%, nu geus kirang tapi beuki héran kasus kawas Austria jeung ngan 24% nyoplokkeun merits Luksemburg (20%) ku peculiarity tina ukuran na tapi regresándoselos tempo yén percentages nagara tebih aranjeunna geus datangna kawas AS jeung Jepang.

Pikeun maranéhanana anu hoyong ningali sakabéh dokumen diterbitkeun dina Méi 2011, kalayan inohong sadaya nagara, kaasup sababaraha peta pikeun nempo tematizado ku nagara, anjeun tiasa ningali dina link ieu:

http://portal.bsa.org/globalpiracy2010/downloads/study_pdf/2010_BSA_Piracy_Study-Standard.pdf

piracy Internét

Bsa teh satru nu pakait jeung pausahaan pangpentingna dina ngembangkeun software, kaasup Bentley Systems, Autodesk, padet Works, Apple, Corel jeung Adobe.

Ku kituna lamun dipakéna ilegal tina software anu aub, leuwih hade tinimbang nagara dipaksa pausahaan tur professional nyadiakeun jasa kualitas, kaasup hormat keur hak batur; jeung maranéhna nyangka anjeun hormat ka katuhu tina desain na gambar sakitu. laporan piracy Éta mun ngarojong inisiatif individu.

bulu SOPA

Sisi goréng SOPA, nyaeta tingkat ekstrim kontrol nu bisa ngahontal kana hak-hak individu. Pikeun masihan conto:

  • A bodo nyimpen blog dina Blogger, sarta anjeunna CITES hiji tempat dimana Anjeun tiasa ngundeur software haram. hukum nu bakal empower yobligaría Google henteu ukur keur nembongkeun data na kontak ti akun nu, tapi bisa ditutup Google Blogs (Blogger méméh) lengkep.
  • Yén dina kasus hiji bodo polos anu tumaros on Tujuan, tapi pikir ngeunaan panglawungan, dimana loba pikir, sual, nyarankeun, nyempad atanapi link. spasi ieu kiwari maénkeun peran penting dina demokratisasi pangaweruh (GabrielOrtiz.com sarta Cartesia.org pikeun masihan conto). Lantaran kirangna kapasitas dina moderasi eusi, nu boga situs tiasa kaleungitan hak kana domain na, kana eusina sorangan, ka akun PayPal sarta komo kana email na mun aya dina domain anu sarua.

Kuring nyaho, éta bakal jadi exaggerating a nyiksa bit jeung nyiksa ... tapi dunya pinuh nalika kapentingan ékonomi utama aub. Éta ogé pikaresepeun neguaan pamadegan promosi ieu ambéh nagara nuturkeun tungtunan atanapi resiko maranéhna keur kapangaruhan ékonomis; Kawas kumaha di sababaraha mitra nagara pausahaan swasta pikeun méakkeun rébuan nagara dollar dina program anu ulah malah teu terang politikus ngawula ... tapi jelema anu urusan geus kakawinan sakumaha luar biasa salaku conspiracies tina orde baru sakumaha bodo anu 20 juta dijual salinan ilegal of AutoCAD di BuyUSA.com.

Masalah sejen bisa jadi di onslaught anu pausahaan ieu bisa ulah dumasar katuhu ieu ngalawan inisiatif koléktif kayaning Software Free. Bari jadi jauh maranéhna teu Isro jeung Boikot crediting kurangna kualitas, kalawan sababaraha wakil (sababaraha of bsa aya anggota lingkungan nu) bisa demonstrate yén inisiatif kewirausahaan individu telenges Open Source. hal saeutik nu Open Source kedah paduliKusabab dina leungeun anjeun hiji produk intelektual patut jutaan, tapi teu aya sasaha tapi sadaya, hiji henteu bisa ngajawab lamun hiji poé Anjeun nutup sumber sumbangan, kaasup situs hosting atanapi sumber waragad.

Bari sagalana kajadian, Anjeun kudu neangan dipaké pikeun software dipaké jum'atan di pausahaan urang (nu alus keur dulur); Total ngalakukeun bisnis jeung kamampuhan éta méré urang. Mun anjeun teu masihan langkung, aya program low-ongkos atawa lisénsi bébas.

Tur miharep yén batur ngajukeun hardware sumber kabuka sarta Internet dulur handap theodolite a sangkan ukuran maranéhanana bari discharged sakumaha otonom.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.