Bubuka, panyiri na theming file salah .shp kalawan Microstation V8i

Dina artikel ieu kami baris nempo kumaha carana muka, theming jeung labél file SHP maké Microstation V8i, sakumaha gawéna kalayan Bentley Peta. Sanajan file nu kolot 16 bit heubeul jeung sababaraha -loba- tina hileud abu abdi, éta bisa dilawan nu neruskeun dipaké dina kontéks geospatial urang. Ieu jelas yén kriteria ieu dilarapkeun ka objék vektor numbu ka sumber data sejenna.

Someday I dikaitkeun kumaha, maké Microstation nyaeta V8 diimpor, aranjeunna dilabélan sarta ogé kumaha carana poko. MicroStation bentukna powerviewKeur waktu ngagunakeun Microstation Geographics Vérsi 2004, nu heran nempo nu loba kénéh ngagunakeun eta kalawan loba kapuasan -atanapi sieun Migrasi-. Dina hal ieu urang bakal make Microstation Vérsi Pilih Series PowerView 3, ieu téh sarua jeung naon PowerMap, ku harga sabudeureun $ 1,500 lisénsi poverty.

Muka hiji shp file

Kalayan versi ieu teu kedah ngimpor file SHP, teras maca eta langsung, boh salaku file dina modeu master atawa rujukan panggero.
: Pikeun ieu geus rengse

File> Buka

Mangka tipe file, pilih .shp tipe, nu didaptarkeun ukur file ngeunaan tipe éta. Salaku bisa ningali tina bagan, Microstation V8i bisa muka paduli, payil tipe DGN, payil DWG, DXF blok (.cel), toko buku (.dgnib), ogé versi AutoDesk DWG Leres (DWG na DXF) SKETCHUP (.skp), antara séjén, kaasup DGN bisa ngagaduhan extension craving (.cat .hid .rie adm, jsb)

data Témbongkeun dbf

MicroStation bentukna powerviewTipeu berkas shp boga obyek spasi, ngawengku dua file tambahan sahenteuna: salah shx ieu saestuna tur dbf ngandung databés numbu ka objék spasial. Sajaba hal anu penting ogé .prj ngandung proyéksi jeung rujukan sistem.

Pikeun nempo sipat tina file DBF, handap dipigawé:

Parabot> Geospatial> operasi database

Ti panel ieu, kami pilih ikon 5 katelah «Review XFM atribut».

Ngelingan yen atribut ti Microstation Geographics aya xfm 2004 nalika dilarapkeun dina pergaulan XML objék vektor data tabular salaku hiji évolusi link engeneering tradisional.

MicroStation bentukna powerviewMangka éta ngan lumaku pikeun atribut dijieun tina Administrator Geospatial. Ieu ayeuna mungkin maca inpo database wae pakait sareng hiji obyék.

nyiptakeun modél

Pikeun nyieun labél, theming atawa fungsi spasial sejenna, Anjeun mimitina kudu ngahasilkeun modél. Teu bisa dipigawé ti workspace jeung Sigana -sanajan teu sarua- nu perenah AutoCAD.

Hal ieu dilakukeun saperti kieu:

File> manajer Peta

Urang baris ménta lamun urang hoyong modél ieu dijieun, urang milih pilihan séjén, sarta nambahan rujukan éta.

Kalayan ieu, hiji sisi kénca ti workspace, dimana anjeun bisa nempo data dina wangun kelas fitur ieu dijieun salaku panel tingkatan. Modél ieu ngarojong file sorangan rujukan, nempo sipat sarta loba fitur sejenna analisis spasial jeung generasi panyangga, geoprocesses (gabung, motong, ngaluarkeun ...), daftar data, nomeran posisi jeung tangtu, sakumaha dipedar di handap: tematizado na panyiri.

Thematizing ku kriteria

Pikeun thematize, pilih lapisan anu nganggo tombol mouse anu bener sareng pilih "Symbology ...". Dina hal ieu, kuring nganggo peta cadastral anu nyapu pinuh, éta hartosna barang umum sapertos sungai-sungai sareng jalan-jalan ngagaduhan konci kadastral sareng diwakilan salaku bungkusan.

Anggap eta dina peta kuring cadastral, rék cet abu tipe plot jalan, dina jeruk jinis sipat jeung tipe walungan bulao. Keur kitu, kuring nyieun tilu kelas:

Pilih pilihan simbolik "Tematik", teras jieun kelas kahiji, anu ngaranna Jalan, sareng kaayaan anu dipilih dina méja WHERE TIPOPARCEL = 1, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu. Kelasna bisa diartikeun warna, jenis garis, ketebalan, transparansi; dina hal ieu urang milih warna abu. Dina cara nu sami urang laksanakeun sareng Rio tipe biru sareng jenis harta konéng.

MicroStation gis theming

Sakali tombol "Larapkeun" dipilih, ieu bakal hasilna. Abdi nyarankeun anjeun nganggo anu langkung ku fitur sanés, sapertos nyiptakeun kelas didasarkeun kana pagelaran atanapi anu sanés anu urang mirip ningali dina program GIS.

bentukna MicroStation 1 powerview

Nempatkeun labél (labél) ti dbf nu

Tungtungna, upami urang hoyong plot gaduh labél. Lapisan dipilih nganggo tombol mouse anu katuhu, sareng "Labeling ..." dipilih, ku panel ieu muncul dimana kami bakal milih salaku "Ku Lapisan" gaya labél, Arial jinis téks, beureum, tina kolom dasar tina data anu disebut IDPARCELA sareng yén naskah henteu diputerkeun dumasar kana bentuk plot (Orientasi Maneuh).

Aya urang boga éta, hiji téks dinamis ti dbf nu. Tangtu, Anjeun bisa nambah widang otomatis sakumaha obyék wewengkon, kawas wewengkon disimpen téh dinamis sarta diropéa ku ngedit géométri.

bentukna MicroStation 1 powerview

Pasipatan gaya panyiri na theming bisa disimpen salaku XML, jeung extension .theme, sarupa jeung gaya SLD. Ngarah giliran nelepon jeung nerapkeun ka lapisan séjénna atawa dina hiji rutin diprogram di VBA.

file Sajauh kami geus digarap nyaeta shp a na keur maca-wungkul. Tapi simpen salaku DGN, Anjeun tiasa ngedit tur sagala sipat pangkalan data bakal study di schemas XML ngandung di DGN.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.