Kota digital - kumaha urang tiasa mangpaatkeun téknologi sapertos naon nawaran SIEMENS

Wawancara Geofumadas di Singapura sareng Eric Chong, Présidén sareng CEO, Siemens Ltd.

Kumaha carana Siemens ngagampangkeun dunya ngagaduhan kota langkung saé? Naon tawaran utama anjeun anu ngamungkinkeun ieu?

Kota-kota nyanghareupan tantangan kusabab parobahan anu di laksanakeun ku megatrends urbanisasi, parobahan iklim, globalisasi sareng demografi. Dina sakabeh pajeulitna, aranjeunna ngahasilkeun jumlah data anu ageung ku trend mega lima kalima tiasa dianggo pikeun nyandak inpormasi sareng ngaoptimalkeun sistem anu ngadukung prasarana urban.

Di Siemens, urang nganggo MindSphere, sistem operasi IoT berbasis awan urang, pikeun ngaktipkeun 'kota pintar' ieu. Mindsphere dipeunteun tina platform "Best in Class" kanggo IoT ku PAC. Kalayan kamampuan Open Platform-as-a-Service, éta ngabantuan ahli nyiptakeun solusi kota anu pinter. Ngaliwatan kamampuan MindConnect na, nya éta ngamungkinkeun sambungan aman ku Siemens sareng produk pihak katilu pikeun nyandak data waktos-nyata pikeun analisa data gedé anu ngamungkinkeun sagala rupa aplikasi Smart Cities. Data-data anu dikumpulkeun ti kota sacara gembleng ogé tiasa janten ideu pikeun planner kota sareng produsén kabijakan pikeun ngagariskeun pamekaran masa depan kota pinter. Kalayan ngembangkeun intelijen intelijen sareng data analytics, prosés ngarobah data kana wawasan sareng ngahasilkeun ideu énggal pikeun aplikasi kota anu pinter anu tiasa ngabantosan tantangan kota perkotaan anu ditimbulkeun ku megatrends sareng ningkatkeun poténsial téknologi langkung maju. kota pinter.

Dupi kota-kota anu langkung saé dina laju anu dipikahoyong? Kumaha anjeun ningali kamajuan? Kumaha perusahaan sapertos Siemens ngabantosan laju?

Dunya beuki sadar kana kamekaran kota pinter. Pamangku kapentingan sapertos pamaréntahan, panyadia prasarana, pamimpin industri, sacara giat ngalaksanakeun perangkat panginten. Di Hong Kong, pamaréntah ngaluncurkeun Blueprint Smart City anu saé dina taun 2017, anu netepkeun visi pikeun pangwangunan Smart City urang sareng Blueprint 2.0 dina jalanna. Salian netepkeun pedoman anu jelas pikeun industri, pamaréntahan ogé nawiskeun insentip kauangan sapertos pembiayaan sareng potongan pajak pikeun ngadukung pamekaran sareng panyebaran inovasi dina topik anu pesat pesat ieu. Anu leuwih penting, éta kalungguhan nganggo inisiatif kota pinter sapertos Energizing Kowloon East, dimana bukti-konsép anu dilakukeun. Kami resep pisan ngaboga pangalaman pikeun PoCs sapertos, contona:

  • Sistem Pemupukan Upload / Unduh Kerbside - Inovasi pikeun ngaoptimalkeun rohangan talang-sisi anu berharga sareng ngabantosan para pangguna ngaksés anu diunduh / diunduh teluk nganggo AI.
  • Éfisién Énergi Data System - Masang sensor listrik imah saé pinter pikeun data konsumsi listrik sacara real-time ku kituna pangguna tiasa ngalacak pola konsumsi nganggo aplikasi sélulér pikeun ningkatkeun kabiasaan konsumsi listrik.

Salian mawa kaahlian global urang, kami yakin kami ogé tiasa ngabantosan ngawangun ékosistem inovasi anu maju. Pikeun tujuan ieu, urang investasi di Smart City Digital Hub di Taman Élmu pikeun nyayogikeun platform pikeun ngamimitian, ahli téknologi, sareng panyadia infrastruktur pikeun ngawangun portopolio digitalna sareng ngamekarkeun aplikasi kota pinter.

Usaha urang di Hong Kong nyuarakeun usaha urang di tempat sanés pikeun ngabantosan kota-kota janten langkung saé. Salaku conto, di Great Britain, urang damel sareng London kana ngawangun hiji 'Arc of Opportunity'. Éta mangrupikeun modél Smart City anu didorong ku sektor swasta di daérah sareng kolaborasi sareng Greater London Authority, dimana sababaraha inisiatif kota anu pinter dilaksanakeun fokus dina tanaga, angkutan, sareng gedong.

Di Wina, Austria, urang damel sareng kota Aspern dina desain uji coba Laboratorium Smart Cities Démokrasi sareng sistem pikeun kota-kota anu cerdas, difokuskeun efisiensi énergi sareng prasarana pinter sareng ngamekarkeun solusi pikeun tanaga anu tiasa kaemasikeun, kontrol grid tegangan rendah, panyimpenan énergi sareng kontrol cerdas jaringan distribusi.

Naon sababna anjeun mikir ngadirikeun pusat kota pinter digital?

Visi kami pikeun Smart City Digital Center nyaéta pikeun ngagancangkeun pangwangunan kota pinter ngalangkungan kolaborasi sareng pamekaran bakat. Diwangun ku MindSphere, sistem operasi IoT basis awan Siemens, pusat ieu didamel salaku laboratorium kabuka anu ngamungkinkeun R&D di gedong, tanaga sareng mobilitas. Ku ningkatkeun konektipitas IoT, hub digital urang tujuanna ngabantosan pamangku kapentingan pikeun ngaidentipikasi kalemahan kota urang sareng perusahaan ngadukung perusahaan pikeun dilegakeun bisnisna kalayan didigitalisasi.

Kami ngarepkeun pusatna bakal ngahasilkeun bakat hareup di Hong Kong pikeun ngadukung poténsi kamekaran kota pinter. Kusabab ieu, pusat ngamimitian Akadémik Mindsphere pikeun méré pelatihan sareng kolaborasi sareng Déwan Pelatihan Vokasional pikeun ngabantosan kabutuhan tanaga kerja sareng ngadorong pamilon dina industri ieu.

Naon fungsi utama pusat ieu?

Pusat Digital Smart City Digital urang ngagaduhan yasa nyiptakeun ékosistem inovasi dayeuh anu kolaborasi sareng mitra lokal sapertos panyayogikeun infrastruktur, lembaga pendidikan, sareng startup. Puseur tujuanana janten panyambung pikeun ngabagi pangaweruh ngeunaan téknologi IoT maju, ajak séktor pikeun muka data kanggo aplikasi kota anu pinter, ngahasilkeun inpormasi pikeun holistik infrastruktur kota, sareng ngajalajah aplikasi kota pinter. Tujuan utama nyaéta pikeun ngawangun kota pinter di Hong Kong sareng ningkatkeun kamampuan sareng efisiensi kota urang.

Di wilayah mana anjeun tiasa ningali kamajuan paling dina digitalisasi?

Kami ningali kamajuan dina konstruksi, énergi sareng mobilitas anu paling nguntungkeun tina digitalisasi.

Wangunan mangrupikeun konsumén energi utama di kota, nganggo 90% listrik di Hong Kong. Aya poténsi hébat pikeun ningkatkeun efisiensi énergi gedong, ngirangan dampak kana lingkunganana, sareng sacara intelektual ngatur rohangan internal liwat téknologi calakan anu dikuasai ku AI. Salaku conto, sistem manajemén 'AI Chiller' kami nyayogikeun kaayaan pangawasan 24x7 tina pabrik chiller, langsung masihan saran ka tim fasilitas wangunan pikeun ngaoptimalkeun operasionalna sacara sinambung. Conto sanésna nyaéta "gedong anu tiasa ngobrol" anu sacara lancar komunikasi sareng sistem énergi pikeun nyiptakeun ékosistem anu ngabales kabutuhan wangunan sareng pangjajah nalika mastikeun yén sumber énergi énergi anu berharga di kota dianggo efisien sareng dinamis cara.

Dina hiji kota anu padet sapertos Hong Kong, aya poténsi anu hébat pikeun ngiringan inovasi mobilitas pinter pikeun ngaktifkeun pangalaman perjalanan anu mulus pikeun wargiana. Inovasi di V2X (kendara-kendaraan) ngamungkinkeun komunikasi konstan antara kendaraan sareng prasarana anu ngadukung aplikasi sapertos solusi kontrol calakan pikeun ngatur kaayaan lalulintas rumit di simpang kota. Téknologi sapertos anu dilaksanakeun dina skala ogé penting pikeun ngamungkinkeun operasi anu aman sareng dipercaya tina kendaraan otonom di sapanjang kota.

Ngomongkeun ngeunaan kolaborasi antara Bentley Systems sareng Siemens: Kumaha kerjasama ieu ngabantuan sektor infrastruktur?

Siemens sareng Bentley Systems ngagaduhan sajarah tambihan portofolio masing-masing ngalangkungan lisénsi téknologi masing-masing pikeun masihan solusi dina bidang pabrik digital. Aliansi maju langkung maju dina taun 2016 pikeun ngahontal kasempetan kamekaran anyar dina industri sareng prasarana ngaliwatan integrasi model rékayasa digital pelengkap sareng inisiatif investasi gabungan. Fokus kana kembar digital sareng ngamalir MindSphere, aliansi nganggo modél rékayasa digital pikeun operasi visual sareng kinerja aset infrastruktur anu nyambungkeun anu ngamungkinkeun aplikasi canggih sapertos "Simulasi salaku Service" solusi pikeun siklus kahirupan aset. Ieu ngirangan biaya siklus kahirupan sadayana saprak optimasi dina desain, palaksanaan, sareng operasi tiasa kahontal ngalangkungan simulasi dina kembar digital sareng palaksanaan ngan dimimitian nalika nyumponan sadaya ekspektasi sareng spésifikasi. Lingkungan Data Intina Disambung pikeun ieu nyayogikeun inovasi digital tungtung-tungtung anu nyiptakeun kembar digital lengkep sareng akurat fisik. Dina kolaborasi pang anyarna, kadua pihak ngaluncurkeun Plant View to Connect, Contextualize, Validate, sareng Visualize Plant Data pikeun nyiptakeun kembar digital langsung pikeun para pengguna milari wawasan anu énggal. Di Hong Kong, pusat kota digital pinter urang ngajelajah topik anu sami sareng Bentley pikeun nyiptakeun nilai pikeun para nasabah sareng ngagancangkeun transformasi kota pinter.

Naon hartosna ku Sambungkeun City Solutions?

Solusi City Connected (CCS) ngintegrasikeun Internét of Things, komputasi awan, sareng téknologi konektipitas pikeun ngadukung manajemén kota anu cerah sareng janten fasilitas masarakat. Kalayan data anu dikumpulkeun ku sensor sareng alat pinter anu terpadu sareng dikuatkeun ku MindSphere, jalan-jalan kota anu dihubungkeun ngalirkeun operasi kota ku ngamungkinkeun konektipitas IoT sareng ngumpulkeun data sareng analisis kota. Proliferasi sensor IoT di kota tiasa ngempelkeun data lingkungan, kalebet kecerahan lingkungan, lalu lintas jalan, data lingkungan kalebet suhu, asor, tekanan, bising, tingkat geter, sareng partikel gantung. Data anu dikumpulkeun tiasa dianalisis ku intelijen buatan pikeun nyayogikeun inpormasi atanapi ngaduga masa depan kanggo sagala rupa tantangan kota. Ieu tiasa ngahasilkeun ideu transformatif pikeun parencanaan kota pikeun nantang tantangan kota sapertos kaamanan umum, manajemén asét, efisiensi énergi, sareng kamacetan lalu lintas.

Kumaha carana Siemens ngabantosan ngawangun komunitas pamekar kota pinter ngalangkungan fokus kana pendidikan?

Komunitas Siemens Smart City developer (SSCDC) diadegkeun dina tanggal 24 Januari 2019 janten penyambungan hub kota digital digital urang kalayan abah sareng manjangkeun kakuatan Mindsphere. SSCDC ngajabkeun mitra bisnis, ahli téknologi, SME,, sareng startups dina pangembangan kota pinter ngalangkungan ngabagi ilmu, ideu kolaborasi, jaringan, sareng kasempetan mitra. Cai mibanda 4 tujuan konci:

  • Atikan: Nyayogikeun pelatihan IoT maju, bengkel kolaborasi sareng seminar anu difokuskeun pasar pikeun ngadukung bakat lokal, insinyur, akademisi sareng CXO dina ngembangkeun solusi digital anu luar biasa.
  • Jaringan: Ngawangun jaringan profésional ku cara ngawangun kelompok minat khusus sareng ngamimitian, SME sareng multinasional kalayan kasempetan jaringan dina sababaraha konperénsi.
  • Nyiptakeun Co: Leverage MindSphere salaku platform online pikeun gawé bareng sareng jalma-jalma anu kawas-pikiran pikeun ngarobih konsep industri jadi aplikasi dunya nyata.
  • Partnership: kasempetan pikeun ngarujuk ngamimitian startup sareng SMEs kana jaringan global ngamimitian sareng hubungan industri pikeun ngalengkepan anggota sareng pengetahuan sareng investasi pikeun skala solusi sareng MindSphere.

Komunitas ieu ogé nyiptakeun ékosistem inovasi anu ketat pikeun perusahaan pikeun nolak gangguan téknologis anu disababkeun ku IoT, dilegakeun bisnisna, sareng méréskeun tantangan anu gancang pikeun munculna kota. Dina kurang ti sataun, SSCDC ngagaduhan langkung ti 120 anggota kalayan 13 acara komunitas mimitian ti bengkel IoT dina bengkel IoSphere Solution Day, muka konci poténsi IoT sareng ngahasilkeun dialog dina kasempetan ko-nyiptakeun nilai.

Sakur surat anu anjeun hoyong pasikeun ka industri konstruksi / pangguna.

Digitization mawa parobahan anu ngaganggu pikeun seueur industri anu tiasa janten ancaman lamun teu dipaliré, tapi hiji kasempetan upami didopsi. Dina industri konstruksi anu ditantang ku turunna produktivitas sareng ningkatkeun biaya, sadayana siklus kahirupan hiji proyék tiasa kauntungan tina didiginasikeun.

Salaku conto, ngawangun émbaran inpormasi tiasa simulate wangunan ampir sareng fisik, sareng konstruksi ngan dimimitian saatos virtual nyumponan sadayana ekspektasi sareng spésifikasi. Ieu tiasa ditingkatkeun sareng MindSphere, anu ngempelkeun data real-time, konsolidasi, sareng analisa sapanjang siklus konstruksi, muka langkung seueur kasempetan anu difokuskeun kana kembar digital proyék. Ieu satuluyna ngamungkinkeun integrasi téknologi sapertos manufaktur aditif anu tiasa ngabantosan dina nyiptakeun komponén wangunan tina kembar digital pikeun ngagancangkeun nyoko kana Modular Integrated Building (MiC) pikeun prosés wangunan anu langkung éfisién.

Pikeun ngarobah prosés pangawasan sareng sertifikasi, ayeuna masih dina keretas, inovasi dina téknologi blockchain tiasa ngokolakeun sareng pengawasan proyék digital, mastikeun transparansi, integritas rékaman, sareng ningkatkeun efisiensi. Digitization nampilkeun kasempetan anu jarak jauh sareng ngarobih cara urang ngawangun, kolaborasi, sareng beroperasi, ningkatkeun ningkatkeun produktipitas konstruksi sareng ngirangan biaya proyek sadayana, bari ngahasilkeun kauntungan anu tiasa diukur sapanjang siklus kahirupan gedong .

Naha Siemens kolaborasi sareng perusahaan-perusahaan sanés pikeun ngawangun téknologi anu motong anu tiasa nyiptakeun / pangropéa kota-kota pinter?

Siemens sok kabuka damel sareng perusahaan sanés sareng henteu dugi ka perusahaan.

Siemens parantos nandatanganan memoranda pamahaman sareng ngajalin sababaraha pakakas di Hong Kong pikeun ngagancangkeun pangwangunan kota pinter, contona:

Smart City Consortium (SCC) - Nyambungkeun MindSphere ka komunitas kota pinter Hong Kong pikeun nunjukkeun kumaha MindSphere tiasa janten platform IoT kota.

Hong Kong Science and Technology Parks Corporation (HKSTP): Ngagawékeun kolaborasi dina ngamekarkeun solusi kota pinter nganggo IoT sareng data analytics

CLP: Ngembangkeun proyék pilot pikeun grid listrik, kota pinter, generasi kakuatan sareng dunia maya.

MTR: Damel solusi digital pikeun ngaoptimalkeun operasi rel ngaliwatan analytics

VTC: Ngembangkeun bakat generasi hareup pikeun mastikeun kelestarian ékosistem inovatif sareng ngadatangkeun ideu anyar pikeun inovasi hareup.

Dina bulan Januari taun ieu, Siemens ogé milu dina Program GreaterBayX Scalerater, hiji inisiatif gabungan sareng startups perusahaan sareng perusahaan sapertos Greater Bay Ventures, HSBC, sareng Microsoft pikeun ngabantosan lulusan sadar visi kota pinter maranéhanana sareng ngamangpaatkeun kasempetan ngembangkeun daerah bay metropolitan kalayan pengetahuan domain kami.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.