ieu tanah teu keur diobral

Ieu mangrupikeun tulisan anu pikaresepeun ku Frank Pichel, dimana anjeunna nganalisis nilai tambah kapastian hukum anu dilarapkeun kana perumahan. Pertanyaan awal metot jeung leres pisan; Kuring ngingetkeun kuring ngeunaan kunjungan anyar pikeun hirup di Granada di Nicaragua, dimana hiji rumah kolonial anu indah sacara harfiah kagungan corétan "harta dina konflik, henteu mésér masalah", sareng palebah sabeulah bumi kalayan sababaraha panah nunjukkeun sabeulah imah saurna "maling , imah kuring dipaling.

Artikel dina tungtungna nujul kana survéy reflective nu bisa ngukur tingkat kasalametan milik urang.

Naha rék ngajual harta anjeun dina ékonomi dimekarkeun?
Teundeun tanda diobral.
Ulah rék tetep milik anjeun dina ékonomi munculna?
Teundeun tanda a NO diobral.

Tanda nunjukkeun non-diobral taneuh nu ngaronjatkeun dina bentang ti Nigeria kana kamekaran.
Highlights paménta tumuwuh pikeun tanah sakuliah Afrika bari sistem kacau atanapi dysfunctional tata kelola tanah anu neruskeun ngali kaamanan sarta pertumbuhan ékonomi.
Land tetep paling berharga jeung kirang aman di asset paling Afrika. Bank Dunya ngira-ngira yén 90 persén tanah di Afrika anu undocumented. Jeung paling awéwé jeung lalaki di Afrika gumantung kana ieu tanah, anu teu boga asuransi katuhu ka perumahan jeung livelihoods.

Kurangna dokumentasi hasil hak tanah - sakumaha ogé dokuméntasi curang nu mindeng accompanies darat sistem dysfunctional - hartina jalma kadang meuli tanah ka batur anu teu boga leres na. Mindeng aya darat diropéa atawa publik disadiakeun ku hiji pendaptaran agénsi pamaréntah resmi, nu daun sagala meuli kabetot tanpa cara naon baé mun pariksa nu sipatna negotiating nu meuli sipat jeung jalma anu sabenerna mibanda. Ku kituna, jalma nu gaduh lahan, kadang nyanghareupan investor anu geus dibayar loba duit meuli taneuh maranéhanana ka batur anu boga hak milik. Ieu utamana masalah pikeun grup marginalized, utamana awéwé, anu biasana kakurangan dokuméntasi légal hak taneuh maranéhanana sarta, keur janda mindeng manggihan batur nu ngaku kapamilikan sah ti darat nu maranéhna hirup atanapi ngabitukeun.


Pangakuan tumuwuh tina peran foundational hak tanah di ngembangkeun sustainable geus nyieun pamaréntah anu nyanghareup tantangan ieu kalawan Liberia, Ghana jeung Uganda, sadaya dipake dina ngamekarkeun sistem hak tanah.
Ngan minggu panungtungan, Présidén Liberia, Ellen Adang Sirleaf ngawartoskeun forum ti Afrika Héjo Revolusi yén buana bakal tetep beset ku lapar jeung kalaparan dugi nagara nyadiakeun patani leutik di kaamanan sarta kasempetan maranéhna kudu pikeun investasi di taneuh maranéhanana sarta ngaronjatkeun pepelakan ku cara strengthening hak taneuh maranéhanana.

Ayeuna, hiji survéy interaktif anyar ieu nulungan nyorot masalah ieu sarta dampak hak tanah tanpa kaamanan dina konservasi, kaamanan, alleviation kamiskinan sarta pemberdayaan ékonomi awéwé di Afrika jeung saluareun.

Tempo survey

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.