edisi munggaran tina jurnal ngeunaan Para ahli dina Cadastre

gambaran

Kalayan suksés alus kami ngabagéakeun édisi munggaran majalah tina Para ahli Hiberoamerican di Catastro, anu ngadeukeutan sela celah di lingkungan anu-diomongkeun ku Spanyol dina masalah cadastral salian ngomongkeun eta, hasil analisa sareng pendekatan kana sistematisisasi.

Majalah ieu lahir di alpukah dina Summit Amérika di 1988, di mana kalolobaan inisiatif pikeun ngabasmi kamiskinan lahir sareng dirojong ku proposal ti Gbr dina 1996 kalayan modél cadastre 2014, anu ningali pikeun taun ieu kedah aya infrastruktur anu sustainable pikeun pangurus kadastral. Kami ngira yén ayana majalah ieu berharga, sareng tina rohangan dimana éta lahir salaku cara pikeun nukeur inpormasi sareng kolaborasi antara lembaga swasta atanapi desentralisasi anu tiasa dianggo di daérah ieu; dina waktos anu sareng éta tiasa masihan pisibilitas langkung ageung ka Komite Cadastre permanén di Amérika Latin CPCI.

Naon anu sumping édisi ieu deui?

ulasan

gambaran Wawancara sareng Diréktur Umum of Cadastre SpanyolSanaos wawancara kedah lega, abstraksi kamungkinan dibatesan ku sababaraha anu bakal disederhanakeun "nyatakeun sakedik atanapi teu aya nanaon" ngeunaan aspék-aspék anu khusus kumaha kerjasama didirikeun tapi teu goréng janten visi nagara anu Pikeun Amérika Latin éta rujukan.

Ignacio Durán Anjeunna nyarios ngeunaan pentingna koordinasi institusi cadastral di Amérika Latin, kasimpulan anu kahontal nyaeta:

  • 1. Masalah Catastros réa nagara Amérika Latin mangrupakeun diuntaskeun ku sumebarna kamampuan antara lembaga.
  • 2. Sumebarna kompetensi merlukeun ngalaksanakeun inisiatif pikeun ngaronjatkeun koordinasi antara lembaga.
  • 3. Inisiatif anyar nembe ngembangkeun demonstrate
    yén, nalika aya komunikasi alus, kamajuan signifikan dina koordinasi tiasa dihontal.

Pangalaman suksés

gambarangambaran Simkuring pikir prakarsa pikeun menghasilan pangalaman saenggeusna, diantara aranjeunna urang mendakan edisi ieu:

  • Sajarah sareng evolusi Cadastre cukuador, anu nembongkeun sajarah kasimpulan sakedik sareng prestasi utama dina program sareng proyék anu kiwari dipanggihan masihan langkung ti hiji pajak pajeg sareng solusi légal, budaya manajemén.
  • Palaksanaan téknologi posisi (GPS) pikeun cadastre désa Peru.

Hasil panglawungan

gambaran Saatos palaksanaan sababaraha tempat ku CEDDET, majalah nimba hasil utama tina panglawungan anu nembé dipasang.

  • The rujukan katastal tina Tanah Saréal, hiji artikel anu pikaresepeun anu nyapék tanpa tungtungna neureuy dina kompléks subyek nominasi pikeun pendaptaran pendaptaran perumahan. Éta pentingna kabutuhan pikeun standarisasi dibuktikeun dina pola anu adaptasi kana pajeulitna kahirupan nyata tapi, langkung penting, nagara-nagara kagancangan pikeun ngarobihkeun standar anu tiasa dihormat.
  • Partisipasi pausahaan swasta di katastre, Singket tapi singket dina masalah utama outsourcing of jasa cadastral atanapi langkung ti partisipasi swasta di manajemén cadastral.

Tungtungna, review singget tina édisi munggaran tina Tangtu Kantor Virtual Catastral sareng sababaraha pendapat jeung ekspektasi dijieun.

  • Internét di layanan pangaturan umum, e-administrasi sareng e-warga.
  • Kantor Virtual Kadastre salaku alat panyebaran multichannel kanggo inpormasi kadaster.
  • Ladénan Wéb Pangladén Peta Wéb sarta interoperabilitas.
  • Syarat teknis ngeunaan hiji OVC. Palaksanaan
  • Syarat légal Hukum panyalindungan data.
  • Syarat hukum. Hukum panyalindungan data. Pamaké nu kadaptar ID éléktronik. Bagian digital sareng Titik Informasi Kadaster

Via: MundoGEO

Inpo leuwih:

www.ceddet.org
www.catastrolatino.org

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.