JOSM - KOMUNITAS CAD pikeun data na rohangan ngédit di OpenStreetMap

OpenStreetMap (OSM) sugan salah sahiji conto hébat kumaha informasi disadiakeun collaboratively tiasa ngawangun modél anyar inpormasi cartographic. Sarupa jeung Wikipédia, prakarsa nu janten kacida pentingna dinten ka geoportals tukang téh leuwih hade pikeun nempatkeun lapisan ieu salempang ngeunaan mahluk informasi ngamutahirkeun diri kana aspék kayaning titik dipikaresep, bisnis atawa data nu bakal mungkin tetep nepi ka tanggal.

Ngagunakeun proyék OSM Cadastral bisa balik ngeunaan bisnis anjeun, plot, sarta Biologi Kelautan sarta Akuatik husus lokal, letting rujukan data anu di urang diropéa, upami mungkin ngamajukeun kolaborasi, sadar yen sanajan upami ieu teu diropéa locality maranéhanana, someday geusan, sabab geus teu bisa balik.

Aya loba cara pikeun ngapdet inpo di OpenStreetMap. Gumantung kana naon anu bade dianggo, pilihan ka ngalakukeun kitu online atanapi ti jalan mobile téh gampang pikeun titik nu dijieun ku cara mere photointerpretation. Tapi lamun urang miharep sangkan topologies tighter, kalayan peta di DXF, GPX atanapi janten pencinta tina format CAD, hiji solusi metot nyaeta JOSM, alat klien dimekarkeun dina Java.

Ieu hiji conto nu di lapisan OSM geus tinggaleun jaman. Abdi tiasa ningali yen gambar tina Google mangrupakeun anyar ti bisa nembongkeun OSM, biasana Bing, nu di loba nagara munculna téh rada goréng.

OpenStreetMaps

peta némbongkeun aréa nya éta dua taun ka pengker.

OpenStreetMaps

gambar nembongkeun kumaha sanggeus jalan nu ngalintang di jero jalan lainna sasak ieu diwangun taun ka tukang.

Program JOSM relatif gampang ngagunakeun for saha geus dipaké program kawas AutoCAD atanapi Microstation. Keur diwangun dina Java nyaeta cross platform na ngan sakali diundeur téh siap jalan. Salaku bisa ningali, gambar ieu Bing éta saha kantos diropéa peta.

OpenStreetMaps

OpenStreetMaps

fitur JOSM

Desacarga mencét tombol, sistem pakait zona dipikaresep dina format vektor, edit, ngahapus atawa tambahkeun.

Dina hal ieu, abdi hoyong ngomean celah sasak. Panel samping ngidinan Anjeun pikeun milih anu lapisan rék nembongkeun, jeung watesan nu teu bisa dimuat Google kawijakan Gambar tukang OSM ulah konflik hak, tapi ogé alatan éta ngagugulung bearing gambar bakal ngabalukarkeun konflik hésé mulasara .

Hiji pilihan nyaeta ngajalankeun leuwih sasak, kalayan GPS mobile sangkan lajeng ngundeur data. JOSM ngarojong data muka gambar georeferenced, format DXF diala ku GPS sakumaha GPX, NMEA, kitu ogé loading layanan WMS, antara séjén.

Pikeun ngedit atawa ngomean anjeun kudu boga pamaké, nu nyokot kaca OpenStreetMap sababaraha menit.

Data ngedit

Panel samping mintonkeun lapisan OpenStreetMapssadia kasang tukang, dina, pareum.

Pikeun milih mana kami nyangka ningali dina panel ieu dipilih ti imagery menu luhur - sarta di dieu téh aya Bing, MapBox Satelit, Mapquest Buka hawa, WMS ruteu sorangan atawa ogé gambar warpeadas kalawan pungsionalitas nu program brings.

Anjeun oge bisa milih gaya nu urang miharep ka objék vektor némbongan.

A tingkat fungsionalitas, diajar sababaraha keyboard trik atawa ngagugulung mouse sakumaha tombol zum nu kawates. The + tanda mangrupa Deukeutkeun, tanda éta - nyaeta kaluar zum, sanajan kuring henteu manggihan tombol pikeun ngagulung (pan).

objék noel, pilihan kontékstual téh diaktipkeun, salaku hal ngarobah orientasi tina lagu, neruskeun atawa tambahkeun titik.

OpenStreetMapsAnjeun kudu maén kalawan menu pikeun nempo fungsionalitas aya, sarta ogé ningali lingkup plugins mun milih nu bisa jadi dipikaresep pikeun ngundeur.

Pikeun ngedit garis nu ngarobah bentuk, ukur kuring kungsi mindahkeun titik, sarta maén puseur bagean titik anyar anu dijieun tanpa loba komplikasi. Pikeun ngedit hiji titik dimana dua garis papanggih, abdi keuna Apex sarta pilihan pareum, tapi pikaresep nyieun hiji titik saméméhna, motong jeung cabut bagean sésana. Mangka objék kudu napelkeun naon, upami aranjeunna jalan utama, jalan raya sasak tipe konektor na naha maranéhna boga hiji atawa dua itungan.

Hasil tina ngédit

Kuring ogé dipaké pikeun ngédit sababaraha garis anu caket dieu nya éta oversimplified na geus ditambahkeun sababaraha bagian nu sanajan teu ditempo dina gambar di Google, saha atuh aranjeunna kusabab unggal isuk kuring leumpang ngaliwatan didieu lamun kuring balik ka tempat gawe kuring.

Tungtungna, sanggeus bari of maén, Kuring geus sahingga geus gawé vektor abdi.

OpenStreetMaps

Nalika muatkeun sistem validates inconsistencies data, kayaning titik disambungkeun, kalawan hiji pilihan pikeun ngazum gede ka zone konflik. Saeutik pisan eta kajadian sabab snap anu cukup fungsi tur praktis. Ogé validates topologies tumpang tindih dina tipe sami sareng sambungan aneh antara arah lagu. aspék séjén anu bentrok valid kalawan data lianna nu batur bisa jadi nepi di wewengkon nu sarua.

Sakali diunggah, anjeun tiasa ningali robah ampir geura di OSM.

OpenStreetMaps

Urang nelepon pemetaan kolaborasi ieu.

Kuring nyarankeun nyokot katingal di hiji Presentasi geus nyieun Jorge SanzKalawan statistik, data jeung prestasi OpenStreetMap nu mantuan urang ngartos kumaha urang ngeusian pikiran urang buka jeung modél crowdsourcing.

download JOSM

Bandingkeun OpenStreetMap kalawan web peta sejenna

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.