JOSM - CAD pikeun ngédit data dina OpenStreetMap

OpenStreetMap (OSM) panginten mangrupikeun salah sahiji conto anu hébat kumaha inpormasi anu disayogikeun ku cara kolaborasi tiasa ngawangun modél inpormasi kartografi anyar. Sarupa sareng Wikipedia, prakarsa janten penting pisan yén dinten ayeuna pikeun geoportal langkung disayogikeun nempatkeun lapisan ieu di tukang tibatan hariwang ngeunaan ngapdet inpormasi anjeun nyalira ngeunaan aspék sapertos tempat anu dipikaresep, bisnis atanapi data anu mustahil pikeun tetep diénggalan. 

Ngagunakeun proyék OSM Cadastral bisa balik ngeunaan bisnis anjeun, plot, sarta Biologi Kelautan sarta Akuatik husus lokal, letting rujukan data anu di urang diropéa, upami mungkin ngamajukeun kolaborasi, sadar yen sanajan upami ieu teu diropéa locality maranéhanana, someday geusan, sabab geus teu bisa balik.

Aya loba cara pikeun ngapdet inpo di OpenStreetMap. Gumantung kana naon anu anjeun badé damel, pilihan pikeun ngalakukeunana online atanapi tina sélulér gampang pikeun titik jalan anu dilakukeun ku ngan ukur interpretasi poto. Tapi upami urang ngarepkeun topologi anu langkung ketat, kalayan peta dina format DXF, GPX atanapi kami anu resep ka CAD, solusi anu pikaresepeun nyaéta JOSM, alat klien anu dikembangkeun di Java.

Ieu conto, dimana lapisan OSM parantos kadaluarsa. Kuring tiasa ningali éta kusabab gambar Google langkung énggal tibatan OSM anu tiasa ditingalikeun, biasana Bing, anu di seueur nagara berkembang cukup goréng.

 

OpenStreetMaps

peta némbongkeun aréa nya éta dua taun ka pengker.

OpenStreetMaps

gambar nembongkeun kumaha sanggeus jalan nu ngalintang di jero jalan lainna sasak ieu diwangun taun ka tukang.

Program JOSM relatif gampang dianggo pikeun saha waé anu parantos nganggo program sapertos AutoCAD atanapi Microstation. Kusabab éta diwangun di Java éta multiplatform sareng sakali diunduh éta ngan ukur siap dianggo. Sakumaha anjeun tiasa tingali, dina gambar ieu ti Bing nyaéta yén aya anu kantos ngamutahirkeun peta.

OpenStreetMaps

 

OpenStreetMaps

fitur JOSM

Desacarga mencét tombol, sistem pakait zona dipikaresep dina format vektor, edit, ngahapus atawa tambahkeun.

Dina hal ieu, kuring hoyong ningkatkeun jembatan henteu rata. Panel samping ngamungkinkeun anjeun milih lapisan mana anu anjeun badé nunjukkeun, kalayan watesan Gambar Latar Google henteu tiasa dimuat kusabab kawijakan OSM pikeun nyingkahan konflik hak, tapi ogé kusabab pamindahan gambar bakal ngabalukarkeun konflik anu sesah dijaga .

Salah sahiji pilihan nyaéta nyetir ngaliwatan jambatan, kalayan gps mobile diaktipkeun teras unduh data na. JOSM ngadukung muka data tina gambar georeferénsi, DXF, format GPS sapertos GPX, NMEA, ogé ngamuat jasa WMS, sareng anu sanésna.

Pikeun ngedit atawa ngomean anjeun kudu boga pamaké, nu nyokot kaca OpenStreetMap sababaraha menit.

Data ngedit

Panel samping mintonkeun lapisan OpenStreetMapssadia kasang tukang, dina, pareum.

Pikeun milih mana anu kami ngarepkeun dina panel ieu, pilih dina gambar luhur menu - sareng didieu aya Bing, Mapbox Satellite, Mapquest Open Aerial, rute wms atanapi ogé gambar anu dipotong sareng fungsionalitas anu dibawa ku program.

Anjeun oge bisa milih gaya nu urang miharep ka objék vektor némbongan.

Dina tingkat fungsionalitas, anjeun kedah diajar sababaraha trik keyboard atanapi ngagulung mouse kusabab tombol zum terbatas. Tanda + nyaéta Zum, tanda - nyaéta zum, sakahayang kuring, kuring henteu mendakan tombol kanggo ngagulung (panci).

objék noel, pilihan kontékstual téh diaktipkeun, salaku hal ngarobah orientasi tina lagu, neruskeun atawa tambahkeun titik.

OpenStreetMapsAnjeun kudu maén kalawan menu pikeun nempo fungsionalitas aya, sarta ogé ningali lingkup plugins mun milih nu bisa jadi dipikaresep pikeun ngundeur.

Pikeun ngédit garis anu ngarobih bentukna, kuring ngan ukur kedah mindahkeun titik, sareng némpél di tengah bagéanna nyiptakeun simpul énggal tanpa seueur komplikasi. Pikeun ngédit titik dimana dua garis ngagabung, kuring parantos némpél vertex sareng pilihan coplokkeun, sanaos kuring langkung milih ngadamel simpul anu sateuacanna, motong sareng mupus bagian anu langkung. Maka objékna kedah ditugaskeun naon éta, upami éta jalan utama, konektor jalan tol tipe sasak sareng nunjukkeun naha éta ngagaduhan hiji atanapi dua arah.

Hasil tina ngédit

Kuring ogé dipaké pikeun ngédit sababaraha garis anu caket dieu nya éta oversimplified na geus ditambahkeun sababaraha bagian nu sanajan teu ditempo dina gambar di Google, saha atuh aranjeunna kusabab unggal isuk kuring leumpang ngaliwatan didieu lamun kuring balik ka tempat gawe kuring.

Tungtungna, sanggeus bari of maén, Kuring geus sahingga geus gawé vektor abdi.

OpenStreetMaps

Nalika unggah data, sistem ngabuktoskeun sauyunan, sapertos simpul anu teu nyambung, sareng pilihan pikeun zum kana zona konflik. Kajadianana sakedik pisan kusabab snap anu cukup fungsional sareng praktis. Éta ogé ngesahkeun topologi tumpang tindih tina jinis anu sami sareng sambungan anu anéh antara arah lagu. Aspék sanés anu dibuktoskeun nyaéta konflik sareng data sanés anu aya anu tiasa unggah ti daérah anu sami.

Sakali diunggah, anjeun tiasa ningali robah ampir geura di OSM. 

OpenStreetMaps

Urang nelepon pemetaan kolaborasi ieu.

Kuring nyarankeun nyokot katingal di hiji Presentasi geus nyieun Jorge SanzKalawan statistik, data jeung prestasi OpenStreetMap nu mantuan urang ngartos kumaha urang ngeusian pikiran urang buka jeung modél crowdsourcing.

download JOSM

Bandingkeun OpenStreetMap kalawan web peta sejenna

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.