Keur topographer, éta mangrupa pangalaman pikeun kahirupan

Cinta keur topografi of Ken Allred weruh euweuh bounds, sarta minat na keur study di mata novice mucunghul salaku persamaan matematik, ieu tepa.

The MLA St. Albert pensiunan teu mikir dua kali pikeun nunjuk kaluar kakawasaan nu surveyors geus sakali dipaku milestones basajan na di lapangan. Malah ratusan warsih saterusna, milestones ieu dianggap spidol pikeun hirup. monumen Topographic nangtukeun wates nasional jeung internasional, tapi tingkat nu leuwih leutik, watesan wates milik sabudeureun hiji boga parsél. pentingna na mana deui ka mimiti waktos eta jalma nangtung dina salembar darat jeung mimiti ngajawab ngeunaan saha éta nu boga unggal batu.

topografia

«Berpungsi dina Pentingna Surveyors Hal anu tiasa dipanggihan dina Alkitab, dina bukuna Deuteronomy tina Perjanjian Heubeul, dimana hak milik lahan dianggap. Penjelajah Kanada sapertos Samuel de Champlain atanapi Jacques Cartier sabenerna mah surveyor anu nyiptakeun peta di basisir basisir. Dina kotamadya modérn, wates definitif tina sipat, dimana netepkeun saha nu ngabogaan lahan sareng sékrési anu aya di jerona, ditangtukeun ku topografi, "écés Allred.

Surveying karesep na mimiti 50 sababaraha taun ka pengker sareng libur gawe salila usum panas, bari diajar rékayasa di Universitas Islam Bandung.

"Ieu tangtu prerequisite pikeun siswa rékayasa. Kuring éta ku tim ti surveyors dipake dina wates kalér Waterton Taman Nasional. Kuring nempo hiji Ottawa juru ukur datangna sarta nyokot jalan satapak of a Landmark kai dilayanan salaku kamajuan wates; Ieu dilakukeun kuring bungah sabab kuring sadar yen janten juru ukur kudu sabagean mangrupa detektif "Allred nyebutkeun.

Sanajan paling padumuk St. Albert ngingetkeun hiji Allred pikeun commentary pulitik maranéhanana salaku Alderman sahiji kota jeung anggota Alberta legislatif, sanggeus éta usum panas di Waterton, Allred janten juru ukur pamaréntah jeung anu na munggaran penjajahan profésional.

interest di subjek mimiti jadi nyerep yen, sakumaha hobi, dilakukeun studi dina sajarah topografi. Allred spent loba waktu bebas na pilari monumen kawentar kayaning tugu tina heubeul 300 taun, Jalur Mason-Dixon di Amérika Serikat atawa wates Stelae masih tetep deukeut bendungan Aswan di Walungan Nil, sanajan eta ieu motong kana batu ku Mesir kuno.

"Loba ieu spidol heubeul anu karya seni," nyebutkeun Allred bari némbongkeun urang foto tina monumen kuna, kaasup salinan tina tugu Babilonia.

Batu Babilonia, ayana dina periode Kassite 1700 AC ieu disorot ku prasasti kuna dijelaskeun saha éta nu boga lahan jeung nu poko ieu leyuran ka sengketa wates, nyebutkeun Allred.

"Ieu mendemonstrasikan peran nu surveyors gaduh na pentingna netepkeun wates pikeun resolving keluhan ti tatanggana ngalawan peers maranéhna," nyebutkeun anjeunna.

The Paréntah tugu

Aturan umum nyaéta yén tugu topografi anu boss. aturan ieu téh hiji nu nangtung teguh sapanjang wates sengketa.

pemesanan dikedalkeun atawa dokumén malah ditulis teu boga kakuatan anu sarua salaku juru ukur milestone. Malah hiji vonis nyata teu ngadegkeun garis leres dina taneuh nembongkeun dimana harta salah urang dimimitian tur ends sejen.

Dina kasus nu Mason-Dixon Line, contona, kriteria nu 1700s penalaran éta yén Raja Inggris tos ngadegkeun kapamilikan tanah William Penn dumasar kana 40 paralel. Sanajan kitu, survey aslina dipigawé teu ayana dina éta.

Najan kitu, nalika putusan wates indit kabeh jalan ka pangadilan, anu tanda disetél dina survey aslina anu dijaga. Ieu dimaksudkan di tukang, dumasar garis didefinisikeun dina survey Mason Dixon, Philadelphia ieu lokasina di Pennsylvania teu di Maryland.

sajarah topografia

"Prinsip sami nyepeng bener keur wates internasional kayaning 49 paralel" nyebutkeun Allred. "The wates Kanada - Amérika teu persis dina 49 paralel".

wewengkon riparian

Deukeut imahna di 1861, Bapa Albert Lacombe masihan dieu padumuk mimiti lahan di St. Albert, sistem nyirian dina set wewengkon adjoining ka walungan dumasar kana metodologi sukabumi. Unggal koloni diala a strip sempit taneuh diwatesan ku Walungan Sturgeon.

Dina 1869, hiji juru ukur ngaranna Mayor Webb ieu dikirim ku pamaréntah Kanada pikeun ngalaksanakeun ngangkat wewengkon riparian lokasina di pakampungan Beureum Walungan di Manitoba, maké metodeu lapangan ukur aréa polygon. Louis Riel reviewed prosés survey anu dilakukeun ku Mayor Webb sarta dieureunkeun anjeunna.

Allred commissioned artis Lewis Lavoie St Albert ka cet gambar nu illustrates moment bersejarah ieu.

"Lamun Riel dieureunkeun nu survéy prosés runtuyan, robah géografi Western Kanada," nyebutkeun Allred.

Prosedur dipaké dina survey di Manitoba éta hiji Propinsi Jawa Tengah Kabupatén of Marketing. Webb geus diperlukeun pikeun ngangkat plot of 800 acres dina usaha pikeun narik padumuk kaléreun wates AS. Amerika diangkat komunitas maranéhanana di wewengkon 600 acres.

"Ieu diusahakeun narik padumuk ku maturan beuki taneuh ti Amerika ditawarkeun," nyebutkeun Allred.

Sistem parcelario basisir ogé jadi masalah di St. Albert. Dina 1877 lima surveyors dipingpin ku Kapala Kur'an M. Deane, anu dikirim ti Edmonton ka St. Albert.

"Padumuk Mestizo sabalikna karya tim ti surveyors lantaran pamarentah féderal hayang ngabagi lahan kana bagian," ceuk Akang Leebody, koordinator paméran di Museum Warisan, ayeuna pensiunan, anu geus researched masalah topographical di St. Albert.

"Bagian masalah éta yén mestizos teu boga reservations resmina dibales. Ngan dokumén teu boga nilai resmi. Dina St. Albert, Métis padumuk kaancam eureun gawé lamun metoda parcelario basisir ieu dirobah, nya kapaksa nu Oblates sarta Rama Leduc dihalangan ".

padumuk Mestizo katalungtik Deane sarta tim St. Albert ukuran na dina urutan nyieun probable sistem distribusi taneuh ka kota jeung mimiti panik lantaran takwa kaleungitan hak darat. Mun ieu remeasured, padumuk pamadegan, sahanteuna tujuh kulawarga gaduh kapamilikan hiji bagian tanah. Sababaraha padumuk bakal leungit aksés maranéhanana ka walungan anu jadi dipikabutuh pikeun tatanén sarta perikanan. Sadaya jalan, ngajalankeun sajajar jeung ieu, bakal jadi robah.

"Pamarentah teu diajar palajaran. Teu diajar ti naon anu lumangsung dina Manitoba na ieu disababkeun masalah didieu jeung di Batoche di Saskatchewan, "nyebutkeun Allred.

topografi sajarah

Dina paralel, anu padumuk mestizo ti St. Albert tampi sistem survéy resmi sabab sistem informal tina alokasi tanah the founding Oblate dibawa loba disagreements.

Numutkeun Visi buku sajarah lokal Hideung jubah urang, klaim téritorial éta hitungan unggal poe. padumuk Anyar saukur nempatkeun stake hiji di unggal ahir harta.

Mecenghulna surveyors pamaréntah dibawa masalah ka fore jeung pasamoan publik ieu convened di St. Albert dihadiran ku jalma ti komunitas basisir lianna kaasup Fort Saskatchewan na Edmonton. Yayasan anu diangkat jeung bapa na Daniel Leduc Maloney, a nyicingan St Albert, anu dikirim ka Ottawa kana daya tarik nu waterfront hal ngajaga sistem parcelación di St. Albert. Éta hasil, tur salaku hasilna sistem ayeuna tetep parcelario.

"Salaku kota naek, biarawati dijual lahanna sarta dibagi. Saperti kota ngagedean, anu kagungan walungan perobatan dikenalna; ieu dijual salaku kavling alun ayeuna, urang nuju gaduh di St. Albert, "ceuk Leebody.

karya detektif

The ciri heubeul disimpen ku surveyors geus jadi garis definitif Cairns harta tapi henteu gampang pikeun manggihan.

Lamun cai naek atanapi tingkat handap, sakumaha dina kasus Big Lake, watesan masih perlu diadegkeun. Tur upami vegetasi di tumuwuh dina milestones, aranjeunna tiasa sasarengan hese neangan.

«Alat anu paling berharga pikeun saendor nyaéta nyaéta sekop. Kadang-kadang saurang penjelajang ngagali sareng milarian bunderan anu lurah dimana mileston ieu didirikeun tapi cekap ayana kapang ditinggalkeun ku éta, "écés Allred.

Pikeun ngagambarkeun kasusah tina nyungsi ciri, Allred némbongkeun yén dilayanan salaku hiji tanda dina ngangkat jalan na ieu dilabélan sakumaha Sunda-4; eta anu lokasina di leuweung Bodas Spruce deukeut danau.

"Tadina aslina ieu sigana janten mangrupikeun parsél riparian," cenahna.

papan skor téh kiwari mangrupa stake nu boga tape palastik juru ukur beureum, dihijikeun ka luhur. Nalika Allred jauh daun na uing, kapanggih dina kamajuan beusi aslina. Dayeuh Nu Caket, ogé anjeunna kapanggih hiji depresi deet dina taneuh.

«Kuring ngan ukur berendesip kepresina, tapi nuju jalan parsél jalan sakuduna aya opat depressions inci 12 jero tur kalayan area 18 sentimeter kuadrat. The depressions éta hiji tanda tambahan pikeun patani teu bajak di maranéhanana na kusabab ieu spidol bisa leungit, "cenahna.

Allred Marvels dina karya maranéhanana penjelajah mimiti kawas Daud Thompson, henteu dipikawanoh uprisings, mindeng di wewengkon paling aman nagara jeung subjected kana kondisi cuaca paling ekstrim.

«The surveyors nyaéta panaratas. Dina kasus Thompson, éta pagawéan anu sagemblengna dilengkepan ku nengetan béntang. Aya henteu aya titik rujukan pikeun anjeunna, "nyebutkeun Allred.

The humorously anjeunna mocks di gagasan yén lahan surveying pikaboseneun.

"Pisan gumantung kana karakteristik darat jeung unggal salasahiji watesna boga wates," nyebutkeun anjeunna.

"Surveyors kedah janten saé kanggo trigonométri; aranjeunna kudu hadé dina pamahaman sistem hukum, sareng dina seni sareng nyieun peta ogé dina géografi. Haveta kudu apal kana naon anu aya samemehna. Topografi nyaéta sajarah ».

Sumber: stalbertgazette

Balesan keur 4 "Keur topographer, mangrupa pangalaman for hirupna hiji"

  1. !!!!!!!! metot Carita bakal topografi of Mexico? Salam!

  2. Patut nalungtik professionalized di ieu pisan metot sarta pinuh lapangan SATISFACTIONS, video ngeunaan ieu atawa carita LAIN.

  3. Hiji publikasi anu pinuh tina sajarah anu ngagambarkeun pentingna topographer

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.