titik Impor sarta ngahasilkeun model rupa bumi digital dina file CAD

 

Sanaos anu dipikaresep ku urang dina akhir latihan sapertos kieu nyaéta ngahasilkeun bagian silang sapanjang sumbu garis, ngitung jilid potongan, eusian, atanapi profil anu sami, urang bakal ningali dina bagian ieu generasi modél rupa bumi digital tina momen ngimpor poin, meh tiasa ditiru ku pangguna anu sanés. Kusabab paréntah AutoCAD dina basa Inggris langkung populér, urang bakal nyebut éta dina basa Inggris.

Urang bakal ngalakukeun latihan ieu nganggo CivilCAD. Upami anjeun henteu gaduh, tungtungna kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngaunduhna.

Lamun hayang ngamekarkeun hambalan ieu ku hambalan latihan, anjeun tiasa nganggo file sample disebut puntosSB.txtMana di ahir artikel nembongkeun kumaha anjeun tiasa meunang.

  1. The format tina titik

CivilCAD tiasa diimpor koordinat format titik tina tata ngaran béda, dina hal ieu kami nganggo data survey nu geus dihasilkeun dina file txt mana titik anu dipisahkeun ku kolom, dina format di handap ieu: Jumlah titik, easting, northing, élévasi tur jéntré.

  • 1 1718 1655897.899 293.47 XNUMX
  • 2 1458 1655903.146 291.81 XNUMX
  • 3 213 1655908.782 294.19 XNUMX
  • 4 469 1655898.508 295.85 XNUMX PAGANG
  • 5 6998 1655900.653 296.2 XNUMX PAGANG
  1. titik impor

Hal ieu dilakukeun ku:  CivilCAD> Poin> Bumi> Impor

Dina panel nu nembongan, urang milih pilihan nu NXYZKusabab urang museurkeun déskripsi importing milih pedaran pilihan Annotate.

Pilih nampa, tombol kalawan OK  Sareng kami milih file, anu dina hal ieu disebat «puntosSB.txt«. Prosésna mimiti ngimpor poin sareng saatos sababaraha detik, pesen kedah némbongan di handapeun nunjukkeun sabaraha poin anu diimpor. Dina hal ieu kedah nunjukkeun yén éta ngimpor 778 poin.

Pikeun tiasa ningali poinna, diperyogikeun tipe Extent Zoom. Boh sareng ikon masing-masing atanapi dina keyboard anu nganggo Z> lebet> X> lebetkeun.

Ukuran titik gumantung kana konfigurasi anjeun, mun ngarobah ieu geus rengse Format> Gaya TitikAtawa ku cara make paréntah DDPTYPE.

Upami anjeun hoyong ningali aranjeunna dina ukuran ditémbongkeun dina gambar, nganggo jenis dieusian tur ukuranana titik 1.5 unit mutlak.

Salaku bisa ningali, sadaya titik anu diimpor, sarta salajengna katerangan nyatet dina kasus jalma anu miboga éta.

Ogé ningali sababaraha tingkat geus dijieun nurutkeun data diimpor:

  • CVL_PUNTO Ieu ngandung titik
  • CVL_PUNTO_NUM Ieu ngandung pedaran di
  • CVL_RAD ngandung titik data ngeunaan hiji angkat radial.

tingkat Warna bisa dirobah sarta titik warna ku jalan ngalirkeun tina konéng kana ByLayer, ka acquire lapisan warna na anu gampang visualize.

Lamun geus layar AutoCAD di bodas, anjeun bisa ngarobah ka hideung maké Alat> Pilihan> Tampilan> Warna… Dina warna latar poék éta bakal gampang visualize objék dina kelir caang kawas konéng.

  1. ngahasilkeun triangulation

Ayeuna urang kedah ngarobih poin anu kami impor kana modél rupa bumi digital. Pikeun ieu, urang kedah mareuman lapisan anu henteu diperyogikeun.

Hal ieu dilakukeun ngagunakeun rutin:

CivilCAD> Lapisan> Ninggalkeun.  Teras we noél titik sareng ngalakukeun Enter. Kalayan ieu, ngan ukur lapisan titik anu kedah ditingali. Ogé pikeun léngkah salajengna perlu ditingali sadaya poin.

Keur ngahasilkeun nu triangulation kami ngalakukeun:

CivilCAD> Altimetry> Triangulasi> Terrain.  Panel handap naroskeun ka kami naha kami hoyong ngadamel éta dumasar kana poin anu aya atanapi garis kontur anu parantos digambar dina peta. Kusabab naon anu urang gaduh titik, kami nyeratna hurup P, Teras we asup. Kami milih sadaya objék sareng di handapeun éta kedahna nyaritakeun yén aya 778 poin anu kapilih.

urang deui asup, sareng sistem naroskeun ka kami jarak naon anu bakal kami anggo pikeun triangulasi dina titik-titik perimeter. Dina hal ieu kami bakal nganggo 20 méterTempo yén pemberontakan nu ieu dipigawé ku grid ngeunaan 10 méter.

simkuring nulis 20, Teras we asup.

Nunjukkeun sudut minimum 1 extent ngalakukeun asup sarta ieu kedah hasilna:

Eta geus dijieun lapisan disebut CVL_TRI ngandung 3D rupa dihasilkeun.

  1. ngahasilkeun Contours

Salah sahiji aspek anu paling penting tina visualisasi modél digital nyaéta ngahasilkeun garis kontur. Ieu dilakukeun ku:  CivilCAD> Altimetry> Contour Lines> rupa bumi

Di dieu urang nunjukkeun yén ngagambarkeun kurva sekundér (disebut CivilCAD ipis) anu tiap 0.5 méter sarta utama (kandel) pikeun tiap 2.5 méter.

Jeung ka soften nu ngagambarkeun kurva di hucu bakal ngagunakeun faktor 4.4 tur hasilna kedah gambar ditémbongkeun di handap ieu.

 

Hiji Waleran ka "Impor poin sareng ngahasilkeun modél rupa bumi digital dina file CAD"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.