titik Impor sarta ngahasilkeun model rupa bumi digital dina file CAD

Bari urang keur prihatin di ahir hiji latihan jiga kieu teh keur ngahasilkeun bagian cross sapanjang hiji garis sumbu, ngitung jilid motong, embankment, atawa propil sarua, tingali dina bagian ieu generasi model rupa bumi digital tina lamun importing poin, ku kituna bisa replicated ku pamaké séjén. Janten langkung ngawanohkeun Paréntah AutoCAD dina basa Inggris, urang bakal nyebut aranjeunna dina basa Inggris.

latihan Hal ieu dilakukeun nganggo CivilCAD. Lamun henteu, dina tungtungna urang némbongkeun Anjeun cara ngundeur éta.

Lamun hayang ngamekarkeun hambalan ieu ku hambalan latihan, anjeun tiasa nganggo file sample disebut puntosSB.txtMana di ahir artikel nembongkeun kumaha anjeun tiasa meunang.

  1. The format tina titik

CivilCAD tiasa diimpor koordinat format titik tina tata ngaran béda, dina hal ieu kami nganggo data survey nu geus dihasilkeun dina file txt mana titik anu dipisahkeun ku kolom, dina format di handap ieu: Jumlah titik, easting, northing, élévasi tur jéntré.

  • 1 1718 1655897.899 293.47
  • 2 1458 1655903.146 291.81
  • 3 213 1655908.782 294.19
  • 4 469 1655898.508 295.85 pager
  • 5 6998 1655900.653 296.2 pager
  1. titik impor

Hal ieu dilakukeun ku: CivilCAD> nunjuk> Ground> Impor

Dina panel nu nembongan, urang milih pilihan nu NXYZKusabab urang museurkeun déskripsi importing milih pedaran pilihan Annotate.

Pilih nampa, tombol kalawan OK Sareng kami milih file, anu dina hal ieu disebat «puntosSB.txt«. Proses mimiti ngimpor titik sareng saatos sababaraha detik, pesen anu kedah dipidangkeun di handap anu nunjukkeun sabaraha titik anu diimpor. Dina hal ieu anjeun kedah nunjukkeun yén anjeun didatangkeun 778 poin.

Pikeun ningali titik diperlukeun pikeun ngalakukeun hiji tipe zum extent. Muhun jeung ikon masing-masing atanapi keypad ngagunakeun Z> asupkeun> X> asupkeun.

Ukuran titik gumantung kana konfigurasi anjeun, mun ngarobah ieu geus rengse Format> Style PointAtawa ku cara make paréntah DDPTYPE.

Upami anjeun hoyong ningali aranjeunna dina ukuran ditémbongkeun dina gambar, nganggo jenis dieusian tur ukuranana titik 1.5 unit mutlak.

Salaku bisa ningali, sadaya titik anu diimpor, sarta salajengna katerangan nyatet dina kasus jalma anu miboga éta.

Ogé ningali sababaraha tingkat geus dijieun nurutkeun data diimpor:

  • CVL_PUNTO Ieu ngandung titik
  • CVL_PUNTO_NUM Ieu ngandung pedaran di
  • CVL_RAD ngandung titik data ngeunaan hiji angkat radial.

tingkat Warna bisa dirobah sarta titik warna ku jalan ngalirkeun tina konéng kana ByLayer, ka acquire lapisan warna na anu gampang visualize.

Lamun geus layar AutoCAD di bodas, anjeun bisa ngarobah ka hideung maké Parabot> Pilihan> Témbongkeun> Kelir ... Dina warna latar poék éta bakal gampang visualize objék dina kelir caang kawas konéng.

  1. ngahasilkeun triangulation

Ayeuna kami kudu ngarobah éta titik urang ngimpor modél rupa bumi digital. Pikeun urang ieu kudu mareuman lapisan teu kedah.

Hal ieu dilakukeun ngagunakeun rutin:

CivilCAD> Lapisan> cuti pinned. Teras we diputer titik sarta Lebetkeun. Kalayan ieu, anjeun ngan kudu tetep katingali titik lapisan. Ogé pikeun hambalan salajengna anjeun kedah ditingali sagala titik.

Keur ngahasilkeun nu triangulation kami ngalakukeun:

CivilCAD> altimetry> triangulation> Plot. Panel handap miwarang kami lamun kami rék aranjeunna dumasar titik nu aya atawa garis kontur geus digambar dina peta. Kusabab kami naon urang boga titik, nulis hurup P, Teras we asup. Pilih sadaya objék jeung di handap kedah ngabejaan urang nu aya 778 titik dipilih.

urang deui asupJeung sistem miwarang kami sabaraha jauh urang ngagunakeun pikeun titik triangulation on perimeter nu. Dina hal ieu kami nganggo 20 méterTempo yén pemberontakan nu ieu dipigawé ku grid ngeunaan 10 méter.

simkuring nulis 20, Teras we asup.

Nunjukkeun sudut minimum 1 extent ngalakukeun asup sarta ieu kedah hasilna:

Eta geus dijieun lapisan disebut CVL_TRI ngandung 3D rupa dihasilkeun.

  1. ngahasilkeun Contours

Salah sahiji aspék pangpentingna model tampilan digital anu generating garis kontur. Hal ieu dilakukeun ku: CivilCAD> altimetry> Contours> darat

Di dieu urang nunjukkeun yén ngagambarkeun kurva sekundér (disebut CivilCAD ipis) anu tiap 0.5 méter sarta utama (kandel) pikeun tiap 2.5 méter.

Jeung ka soften nu ngagambarkeun kurva di hucu bakal ngagunakeun faktor 4.4 tur hasilna kedah gambar ditémbongkeun di handap ieu.

Hiji Balesan to "Impor titik sarta ngahasilkeun model rupa bumi digital dina file CAD"

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.