Impor koordinat tabel kalawan GIS Manifold

gambaranSateuacanna kami parantos kagunaan anu béda pésta anu béda, dina hal ieu kami baris nempo kumaha ngimpor koordinat anu aya dina file Excel.

1. data

Grafik nunjukeun pagawéan pengobatan anu kedah dilakukeun dina wangunan.

Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun prosedur ieu, salasahijina nyaeta ngimpor data langsung tina GPS ngaliwatan konsol anu ngawengku Manifold, tapi dina hal ieu urang bakal dianggap yén data dikosongkeun kana file Excel.

Alsota ogé praktis pikeun ngalakukeun ieu nalika aya seueur titik anu dicandak atanapi anu diferensial koreksi parantos parantosan kana data anu diala.

2. Impor tabel koordinat

gambaran Ieu tabel anu ngandung koordinat tina lima poin anu kudu disusun. Kolom kahiji ngandung jumlah titik jeung batur anu koordinat dina UTM.

Manifold ngidinan Anjeun pikeun ngimpor atanapi numbu (tumbu) tabel format cvs, txt, xls, dbf, dsn, html, mdb, udl, wk, atanapi tina sumber data ADO.NET, ODBC atanapi Oracle.

gambaran Jadi dina kasus ieu, kuring ngan ukur nyieun pakaitna.

Berkas / link / méja

jeung kuring milih file

Nalika ngimpor Maifold nunjukkeun kuring panel dimana kuring kedah ngartikeun jinis delimiter: hal mun aya file Excel, kedah kedah milih "tab", ogé panyulutan rébuan sareng upami data pikeun ngimpor Abdi hoyong salaku téks.

Kuring ogé tiasa nunjukkeun lamun garis mimiti ngandung nami lapangan.

Ayeuna anjeun tiasa ningali kumaha méja kasebut tinggaleun dina panel komponén.

3. Ngarobah "tabel" kana "gambar"

gambaranAnu peryogi nya pikeun ngarobah tabel ieu kana "gambar" sareng nyaritakeun Manifold mana kolom ngandung koordinat. Jadi pilih tabel di panel komponén, teras pilih tombol beurit katuhu sareng "nyalin"

Ayeuna klik katuhu sareng "nempelkeun salaku" ku milih pilihan "gambar" sareng dina panel anu katingalina aya indikasi yén kolom 2 ngandung koordinatna "x" sareng kolom 3 koordinat "sareng"

Satuluyna komponén anu digunakeunna nyaéta proyéksi, ku kituna kuring nuduhkeun yén UTM Zone 16 North, jeung éta, sabot anjeun nyéred ka gambar éta anjeun tiasa ningali titik anu aya di daérah anu dituduhkeun.

gambaran

gambaran

4. Tingalikeun data unggal titik.

Upami anjeun nitenan, abdi parantos dijieun labél sareng kolom kahiji anu nunjuk, sareng abdi parantos diganti format standar. Hal ieu dilakukeun kucara nyabak komponen dina panel katuhu, sareng milih ikon "labél énggal", nuduhkeun yén kolom kahiji nyaéta anu abdi badé dirobih jadi labél.

Couldta tiasa nunjukkeun data anu sanés, upami anjeun hoyong nga-klik ganda dina kolom, anu tiasa ukur mung méja wungkul, tapi mun pakait jeung géométri unsur.

5. Pilihan séjén

gambaran Upami aya sababaraha data, Manifold gaduh panel entryntri nganggo kibor: pikeun ngaktipkeun obyék pikeun ngadamel (titik, garis atanapi bentuk), titik mimiti disimpen dina layar, teras tombol kibor diaktipkeun " sisipan "sareng tabel ieu mempermudah asupan data ku cara:

  • X, Y koordinat
  • Delta X, Delta Y.
  • Angle, kajauhan
  • Deflection, kajauhan

Lumayan kanggo hal kahiji, sanaos pendekatan sudut-to-date teu junun ngonpigurasi pilihan lian ti sudut decimal ...

alternatif ngasupkeun azimuth nyaéta dina daptar kahayang tina versi Manifold 9x

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.