Impor koordinat tabel kalawan GIS Manifold

gambaranSateuacanna kami parantos kagunaan anu béda pésta anu béda, dina hal ieu kami baris nempo kumaha ngimpor koordinat anu aya dina file Excel.

1. data

Grafik nunjukkeun karya dismemberment anu kudu dilakukeun dina hiji properti.

Aya cara sanés pikeun ngalakukeun prosedur ieu, salah sahiji nyaéta ngimpor data langsung tina GPS ngalangkungan konsol anu disertakeun sareng Manifold, tapi dina hal ieu kami bakal nganggap yén data dikosongkeun kana file unggul.

Éta ogé praktis pikeun ngalakukeun ieu nalika aya seueur titik anu dicandak atanapi koréksi diferensial parantos dilakukeun kana data anu dicandak.

  2. Impor tabel koordinat

gambaran Ieu tabel anu ngandung koordinat tina lima poin anu bakal dipakena. Kolom kahiji ngandung jumlah titik sareng anu sanés koordinat dina UTM.

Manifold ngidinan Anjeun pikeun ngimpor atanapi numbu (tumbu) tabel format cvs, txt, xls, dbf, dsn, html, mdb, udl, wk, atanapi tina sumber data ADO.NET, ODBC atanapi Oracle.

gambaran Janten dina perkawis ieu, kuring ngan ukur aya pakumpulanna.

Berkas / link / méja

jeung kuring milih file

Nalika ngimpor, Maifold nunjukkeun panel kuring dimana kuring kedah ngahartikeun jinis delimiter: upami file excel, perlu milih "tab", ogé rébuan separator sareng upami data anu bakal diimpor kuring hoyong aranjeunna salaku téks.

Kuring ogé tiasa nunjukkeun lamun garis kahiji ngandung nami médan.

Ayeuna anjeun tiasa ningali kumaha méja kasebut tinggaleun dina panel komponén.

3 Ngarobih "tabel" ka "gambar"

gambaranAnu diperyogikeun nyaéta ngarobah tabel ieu janten "gambar" sareng ngawartosan Manifold kolom mana anu ngandung koordinatna. Janten tabel dipilih dina panel komponén, maka tombol mouse katuhu dipilih sareng "salin"

Klik ayeuna sareng "témpél salaku" ku milih pilihan "gambar" sareng dina panel anu ditingali anjeun nyarios yén kolom 2 ngandung koordinat "x" sareng kolom 3 koordinat "y"

Teras komponén anu diciptakeun ditugaskeun proyéksi, ku kituna kuring nunjukkeun yén éta UTM Zona 16 Utara, sareng voila, nyeret kana gambar anjeun tiasa ningali poin-poin anu aya dina daérah anu dituduhkeun.

gambaran

gambaran

4. Tingalikeun data unggal titik.

Upami anjeun niténan, kuring parantos nyiptakeun labél anu kolom kahiji poin, sareng kuring parantos ngarobah format standar. Hal ieu dilakukeun ku cara némpél komponén dina panel katuhu, sareng milih ikon "labél anyar", nunjukkeun yén kolom anu munggaran nyaéta anu kuring hoyong robih kana labél.

Abdi tiasa nunjukkeun jinis data sanés, upami kuring hoyong ngalakukeun éta ku ngaklik ganda dina kolom, anu tiasa waé henteu ngan ukur aya dina méja tapi ogé anu aya hubunganana sareng géométri unsur.

 

5. Pilihan séjén

gambaran Upami teu aya data anu saeutik, Manifold gaduh panel kanggo ngalebetkeun nganggo keyboard: pikeun tujuan ieu tujuan anu bakal dilakukeun diaktipkeun (titik, garis atanapi bentukna), titik anu munggaran disimpen dina layar, teras tombol keyboard diaktipkeun " nyelapkeun "sareng tabél ieu ngagampangkeun asupna data ku sababaraha cara:

  • X, Y koordinat
  • Delta X, Delta Y.
  • Angle, kajauhan
  • Deflection, jarak

Henteu goréng kanggo anu mimiti, sedengkeun sudut jarak dugi ka kuring henteu acan ngatur ngonpigurasi pilihan sanés ti sudut perpuluhan ...

alternatif ngalebetkeun azimuth nyaéta dina daptar angan tina versi Manifold 9x

 

 

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.