III Garapan Sharing Cadastre, STNK jeung Land ulayat - gambaran Kahiji

Nalika kadua, ti tilu dinten kalibet dina dinten dipiguraan dina inisiatif Selatan Selatan Internasional Encounter, di Granada, Nikaragua. Ieu di dieu pameuntasan awal abdi.

Ngeunaan tempatna

cadastre

Benerna, pikeun anu anu henteu ti Nikaragua, pangalaman lingkungan gaduh pangaruh luhur. Suhu sareng kesang dileupaskeun kaluar tina AC nya gélo, tapi tempatna ngan ukur élébat.

Granada diadegkeun dina 1524 ku Francisco Hernández de Cordoba. Kota kota pangkolotna di Nikaragua sareng salah sahiji kota mimiti di benua Amerika. Teu kawas pendudukna anu sanés anu sami, di kota Granada lain ngan padumukan panalukan, tapi ogé kota anu didaptarkeun di rékaman resmi Putra Aragon sareng Karajaan Castile di Spanyol.

Kaayaanana kaamanan umum, hormat kuring. Sababaraha jam kanggo rineh peuting, mun nyedot langkung ti ramo. Romance kanggo nilai sajarah sareng budaya, sapertos tulisan puisi anu tinangtu dina kuring kategori rineh.

Métodologi sareng dinten

Pisan praktis sareng fungsional jéntré. Sanaos langkung gumantung kana skill sareng licik ti moderator. Metot anu Spasi Buka, dimana anjeun tiasa babagi jejer husus sareng anu nunjuk kana panels; najan pikeun subjék nu kuring katingal kuring boga gambaran anu maranehna jadi pengulangan hormat kana saméméhna.

cadastre

Bentuk ceramah na panglawungan saimbang, padahal rada ketat dina kéngingan waktos anu sanés caket tempat pikeun refleksi atanapi sistematisisasi-ngartos-. Pasti éta ngalengkepan ku paguneman husus, saprak pangalaman langkung ti berharga, kalayan peserta ti Guatemala, Mexico, Ell Salvador, Nikaragua, Honduras, Républik Dominika, Kosta Rika, Kolombia, Peru, Uruguay, Macedonia, Amérika Serikat. Sababaraha leuwih ti kuring poho ayeuna.

Dinten munggaran ageman dina presentasi rutin sareng sababaraha wilujeng sumping di nagara anu jelas mangrupikeun protokol kana arena présidén.

Tina hasil pidato; Pedaranana Diego Erba, "Pentingna Inpormasi Kadaster di Regularization" henteu kasohor sareng kabeungharan grafis anu hébat; Ditambahkeun kana rasa humor anu saé, kesimpulan anu dipasihkeun ku anjeunna parantos awal mereun.

cadastre

Victor Endo parantos ngabéréskeun Pangalaman langkung ti Regularisasi dina tingkat global.

Darío Gómez Interrelation antara Registry jeung Cadastre

Dina dinten kahiji sumbu tematik nyaéta pendekatan Regularization, dina dinten kadua ieu modernisasi sareng integrasi of Registry and Cadastre and for isomor bakal monitoring sarta evaluasi program administrasi darat. Di dieu ogé bakal nampilkeun sabagé Pedoman Sukarela Widang dina Pamaréntahan di Tanah Tanah di Amérika Latin, ku Javier Molina.

cadastre

Kalemahan katingalina

Najan kabeungharan presentasi sarta tukeur, saatos ngadatangan dua acara anu langkung saencana, abdi tiasa nangtukeun aspék anu di handap anu tiasa ningkat:

  • A manajemén pangaweruh fungsional nyaéta urgent. Sababaraha saeutik ngagaduhan ide tina dimana tungtungna sistematisisasi sadaya pangalaman nu dibagikeun, kumaha carana ngaksés pana, kumaha ngulangnana sareng kumaha kudu eupan deui pangaweruh ieu; écés dina konteks ieu teh demokratisasi pangaweruh henteu lebet dina tingkat institusi umum.
  • Pangaweruh jealousy masih kapendak. Sababaraha tulisan sigana sigana ngan ukur bagikeun pangalaman positif, sareng langkung ti hiji, janten ditingali kasuksésan sabagean nagara, proyék atanapi malah konsultan swasta. Sanajan hiji munggaran di dieu aya pamutahiran anu penting dina aspék ieu.
  • Kabeungharan pangaweruh, kamiskinan dina kaputusan. Pituduh handapeun cabang masih ditingali, tina segi téknologi, prosedur, resep resep-resep gaib sareng parasaan yén naon anu ngajantenkeun sanésna tiasa mangfaat kanggo kuring «tapi kasusna mah béda». Masih ditaroskeun upami masalah éta leres-leres dipahami. ALL masalah pendaptaran dina kontéks ieu sami, ALL masalah kadaster dina kontéks ieu sami; varian mangrupakeun aksésori, tapi masalahna sami. Tangtosna, solusina hususna pikeun unggal nagara sareng aranjeunna kamajuan tingkat anu béda, tapi kuring henteu ningali pandangan konsép kana prinsip-prinsip solusi anu leres-leres sami sareng henteu nguji usaha roda.
  • Henteu aya modél skenario ahir. Kuring ningali visions disparate naon produk ahir. Saur abdi henteu aya kertas anu ngayakinkeun, seueur anu tiasa dicandak ti panglawungan dina tungtung kajadian. Aspék sapertos:
    - pendaptaran, katast sareng integrasi na henteu tamat, ngan ukur hartosna pikeun ngamajukeun ngembangkeun sareng karaharjaan pamaké ahir.
    -The téknologi paling modéren henteu urgent, anu normalisasi prosedur (malah kertas) nyaéta.
    Modérnisasi pangaturan bisa dilakukeun sakumaha parangkat langkuna jeung relatif gampang; kasadiaan sistem na perubahan kabudayaan dina pamaké pikeun operasi kontinyu nyaéta tangtangan anu peryogi pikeun investasi.
    -Integasi pendaptaran-katastre moal ngalebetkeun parobahan panerapan, padahal prosedural. Tapi aya tren internasional anu kedah diduga deui saimbangna disiapkeun sareng agresipive, sapertos: Konsolidasi nuju éntitas standarisasi salaku payung, kumpulan data dasar ku parangkat-nagara satempat, diapdet ku pamaké di tukeran tina insentif sapertos diskon dina pembayaran pajak, integrasi standar internasional pikeun administrasi hak milik.

Pikeun bagian urang, pangakuan kana Mahkamah Agung sarta Jaksa Republik Panglima Ortega, kanggo organisasi sareng kahaneutan acara. Ka para peserta, ucapan salamet kanggo kasentos kana dieu, hatur nuhun kanggo dibagikeun pangaweruh pisan dina tempat anu béda. Ka Bank Dunia sareng FAO, Bravo! pikeun promosi hambalan ieu pikeun manajemén sustainable pangaweruh; tapi ogé tangtangan pikeun léngkah salajengna pikeun nyingkahan rumusan basajan tina fase anyar pikeun neruskeun lakukeun deui anu sarua.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.