hirup ArcView sanggeus 3.3 ... GvSIG

gambaran Kuring réngsé ngajarkeun ka GvSIG modul munggaran, hiji lembaga anu sajaba ti ngalaksanakeun sistem pikeun pamakéan ku kotamadya, oge impart sesi latihan di amoy GIS gratis. lembaga ieu kungsi dikembangkeun hiji aplikasi dina Avenue tapi migrasi ka ArcGIS pikir 9 geus dibikeun kuring kasempetan pikeun némbongkeun alternatif bébas na tungtungna geus walked hal katuhu. siswa 8 tina ngan salah sahijina terang gambaranArcGIS 9 konsistén, nu geus kabuktian gampang adaptasi GvISG na sanajan maranehna sadar yén ESRI nyaéta téhnologi brand hadé dipikawanoh tur hadé diposisikan ogé geus menyimpulkan yén maranéhna teu boga duit pikeun investasi di lisensi 10 GisDesktop , ArcEditor 2, 1 GisServer sarta tilu ekstensi sejenna ... ah! sarta 36 lisensi pikeun konsumén sahiji pilot project na.

Di dieu kuring ngabejaan aranjeunna salaku anjeunna.

mahasiswa

pamaké 8 3.3 ArcView, albeit hiji téhnologi rada heubeul ieu rada watered ku loba lembaga ... ngaapresiasi pikeun kesederhanaan na jeung Jumlah technicians nu ngadominasi eta.

Nangtung pikeun sakabéh murid hiji guy programmer Java handles lumayan lah jeung geus dimimitian gawé dina pangwangunan ekstensi mun GvSIG tapi sempet digawé langkung seueur ngeunaan NetBeans sarta eta jigana satengah dibetot bulu nya dipigawé ku samagaha. Aya ogé hiji anu weruh ngajadwalkeun Avenue, dua deui nyangkut kana desain web sareng penanganan alus pamekar MySQL / PHP. ahli teknis lianna di destrompar Apr.

tim

Hiji tim éta kalayan Ubuntu Linux Ubuntu, aya sagalana éta alus pisan.

tim 5 tadi XP, aya henteu masalah

tim 2 tadi Windows Vista, aya lamun aya sababaraha insiden of Java Runtime kasalahan, persis sabab fasilitas anu geus dipigawé éta GvSIG Vérsi portabel. Cara pangalusna nyaéta masang disambungkeun kana web, sabab sistem nu maluruh versi anu Java Runtime Lingkungan anu pangalusna cocog kana sistem. Kasalahan biasana lumangsung nalika loading raster atawa ngadamel pembina query SQL.

Tapi pagelaran sakabéh éta geulis alus tapi sababaraha tim anu dieusi ku pastikeun install sarta uninstall atawa saeutik spasi dina Sistim disk. Ieu dirasakeun operasi program saeutik slow ... kaasup laptop abdi anu geus nanyakeun ka renew sanggeus subjected mun simulasi béda tina Golgota.

kalemahan GvSIG ngeunaan ArcView 3x

Ku nyieun review komparatif antara naon eta seemed kurangna ArcView ieu nya papanggihan na:

  • Dina tabel, teu ngarobah urutan sahiji kolom ku sered basajan
  • Lamun anjeun ngimpor data tina file CSV, merlukeun simbol nu misahkeun daftar ieu titik koma (;) nu hartina ngabogaan ngarobah Lokalisasi ieu Windows supaya mun anjeun ngekspor ka Excel Anjeun buka cara kieu ... na lamun maranehna geus file dirobah téh can. Ka ieu dinya ieu ditambahkeun 2007 nu Excel bisa euweuh ngekspor ka dbf.
  • Gaya tina garis na titik-titik kaciri rada dugi dibandingkeun jalma anu dibawa ArcView ... Kuring nebak langkung gaya nu diturunkeun ti wae dina web tapi manual nu teu mawa ieu dituduhkeun.
  • Pilihan pikeun ngaganti tata perenah di huma dina tabel nu bit dugi
  • Teu mungkin mawa grid dina peta, kayaning nu bolong of koordinat geografis

kaunggulan

Sanajan dina modul munggaran ieu dugi ka manajemen pintonan, tabel sarta peta, ieu téh naon maranéhna resep:

  • pilihan warna milih ti nalika theming
  • nyieun transparansi
  • Sipat tina lapisan ka bisa milih tampilan minimum zum sarta maksimum
  • Trimming jandela sakumaha gambar georeferenced
  • pilihan pikeun buka husus koordinat
  • The golongan lapisan jeung tangkal pilihan jeung tanda tambah (+)
  • Kamampuh pikeun nambahkeun pintonan proyéksi teu ngan proyék nu
  • Interprétasi bener tina karakter husus kayaning accents sarta n
  • Impor ti CSV a
  • Pilihan basa
  • Pilihan pikeun nangtukeun mana data sumber nyaéta
  • Kamampuh pikeun ngembangkeun, nyaho ampir sagala fungsionalitas GvSIG salaku komponén di Java
  • Ékspor ka pdf
  • Nyieun framings salaku kamajuan dina pintonan

Dina sababaraha minggu kuring kudu masihan modul nu kadua, nu ngalibatkeun gedong ekstensi integrasi data, SEXTANTE lajeng bakal katilu nu urang bakal maén téma kreasi jasa OGC. Pikeun bari maranéhna geus Migrasi Apr maranéhna pikeun gvp jeung integral tina fungsi aranjeunna kapaksa kalayan ArcView.

11 balesan pikeun "Kahirupan sanggeus ArcView 3.3 ... GvSIG"

  1. Naon bisa ngalakukeun jeung ArcView 3x bisa Anjeun pigawé kalayan gvSIG

  2. Kuring ngabogaan kasulitan masang ArcView dina pintonan w. Ku kituna kuring dimimitian néangan alternatif, jadi kuring lumpat kana GvSIG. Anjeun tiasa dianggo kalayan lapisan inpormasi dina walungan atawa anu nanganan bagéan, tebih, NANGTANG kalawan polygons. Tur upami nanganan lapisan badag inpormasi kayaning sagala walungan Amérika Kidul di jéntré ??

    Hatur nuhun, Pia

  3. Hai Manel, abdi bakal marios saran anjeun kana salah sahiji poe ieu

    salam

  4. Kuring rék ngalakukeun studi sarupa kalayan software MiraMon. Kuring keuna hal na eta sigana anu software jejer GIS geulis metot sarta, di luhur sadayana, sensing jauh ... moal kabuka sumber salaku gvSig tapi patut hiji try ...

  5. Versi 1.9 brings sababaraha ekstensi kaasup SEXTANTE

  6. Geus diuji teh penyuluhan GVSIG disebut Sextant tina Junta de Extremadura ............ ??

  7. Tah, topik topologi anu kuring tinggalkeun pikeun modul salajengna, anu mangrupa konstruksi data saprak janten pangguna ArcView3x henteu jelas pisan dina lingkupna. Kuring ogé terang yén topologi anu masih diuji di GvSIG.

    Kuring baris nganggap béréndélan naon distribusi

  8. grid nu peta nyaeta salah sahiji eta hal nu ngantosan dina daptar 'requests fitur' na éta sooner ti engké bakal kajawab.

    Ku jalan kitu, éta salawasna sasaena ka ngembarkeun proyek milis béréndélan, dina ramatloka gvSIG (spasi komunikasi), saprak ragu sagala maranéhna muncul kalawan pamakéan sapopoé bisa ngaleupaskeun ka masarakat.

  9. Ngawangun 1216, sajaba symbolism, ngawujud tur sababaraha pungsi jauh-sensing sejen tur topology, upami anjeun resep nyandak katingal a. Sarta sanajan, sakumaha George nyebutkeun, éta mangrupakeun versi pikeun nguji jeung kudu dipake pikeun digawé, ieu salawasna alus sangkan eta dipikawanoh ka siswa (komo jam panungtungan tangtu), ngarah boga hiji gagasan ngeunaan naon datang.

    Urang catetan kalemahan dina urutan bisa ngaronjatkeun laun.

  10. Hatur nuhun informasi, abdi bakal nurunkeun versi ngawangun, teras kuring nyimpen kontak dina luhureun naon disebut di luhur.

    Ngeunaan éta peta grid, aya extent sababaraha?

  11. Wah G!, Item hébat.

    Ngeunaan Vista: Aya sababaraha bug dipikawanoh dina Vista bisa ngumbar. Fran Peñarrubia moal lila pisan dirilis versi portabel of gvSIG nu ngajalankeun on OS éta. Kuring nebak yen utilizasteis tapi nyaho pasti anjeun pencét link:

    https://gvsig.org/plugins/downloads/gvsig-for-windows-vista

    Ngeunaan ngembangkeun éta: Kuwu cinta nu budak, yakin kuring ... mun anjeun nyoba Gunung gvSIG di Netbeans (leuwih ti 700.000 garis kode) anu ngabejaan anjeun.

    Ngeunaan éta CSV: yakin anjeun terang, saha gawe dina topografi geus keuna anjeunna, tapi kuring resep mun ngekspor lajeng ku sagala redaktur naskah alus kawas Notepad ++ atawa gVim nya meunang gaganti tina kahirupan tur siap gvSIG. Atoh nu bagian tina gvSIG nu ngaronjatkeun.

    Ngeunaan symbolism nu: Dupi anjeun diusahakeun salah sahiji tukang ngawangun? Aranjeunna versi ngembangkeun (ulah make data tanpa rojongan, nyaho naon atuh hartina) jeung mawa gvSIG symbology anyar. Anjeun gé resep eta. Coba éta 1216.

    Atoh, Kuring miharep bisa masihan loba beuki kursus ngeunaan gvSIG sarta ngabejaan urang pangalaman Anjeun. Aranjeunna tremendously metot!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.