hirup ArcView sanggeus 3.3 ... GvSIG

gambaran Kuring parantos réngsé ngajar modul GvSIG anu munggaran, ka lembaga anu salain ti nerapkeun sistem pikeun dianggo ku kotamadya, ogé ngarepkeun masihan pelatihan ngeunaan GIS gratis. Lembaga ieu parantos ngembangkeun aplikasi di Avenue tapi nalika mikirkeun hijrah ka ArcGIS 9 aranjeunna masihan kuring kasempetan pikeun nunjukkeun aranjeunna alternatif gratis sareng tungtungna masalahna parantos lancar. Tina 8 murid, ngan ukur saurang diantarana anu terang gambaranArcGIS 9 sacara konsistén, anu tétéla yén aranjeunna gampang adaptasi GvISG sareng sanaos aranjeunna sadar yén ESRI mangrupikeun téknologi anu langkung dikenal sareng mérek anu diposisikan langkung saé, aranjeunna ogé parantos nyimpulkeun yén aranjeunna henteu ngagaduhan artos kanggo nanem modal dina 10 lisénsi GisDesktop. , 2 ti ArcEditor, 1 GisServer sareng tilu ekstensi sanés ... ah! sareng 36 lisénsi pikeun klien tina pilot project na.

Di dieu kuring ngawartosan kumaha deui nya.

mahasiswa

Pamaké 8 tina ArcView 3.3, sanaos téknologi anu cukup lami cukup dicair ku sababaraha lembaga ... ngaapresiasi pikeun kesederhanaan sareng jumlah teknisi anu ngadominasi éta.

Ternyata ti sadayana mahasiswa budak programmer anu ngatur Handén Java anu lumayan sareng anu parantos mimiti ngirangan ekstensi gedong pikeun GvSIG sanaos anjeunna langkung damel NetBeans sarta eta jigana satengah dibetot bulu nya dipigawé ku samagaha. Aya ogé anu terang kumaha program dina Avenue, dua pangembang anu langkung seueur kana desain wéb kalayan paréntah MySQL / PHP anu saé. Ahli téknis sanés dina ngancurkeun apr.

tim

Salah sahiji tim aya sareng Linux Ubuntu, sadaya anu aya waé.

Komputer 5 kagungan XP, teu aya masalah

2 komputer ngagaduhan Windows Vista, aya sababaraha insiden kasalahan palaksanaan Java, tepatna kusabab pamasangan anu parantos dilaksanakeun nyaéta vérsi GvSIG portabel. Cara anu pangsaéna nyaéta masang anu nyambung kana wéb, sabab sistemna milarian vérsi Lingkungan Runtime Java anu paling cocog sareng sistem. Umumna kasalahan kajantenan nalika ngamuat raster atanapi ngalakukeun pamundut dina pembina sql.

Tapi sacara umum pagelaranana lumayan saé sanaos sababaraha komputer nganggo sistem anu dimuat, pastina pikeun nga-instal sareng uninstall atanapi kanggo ruang disk sakedik. Dina ieu, operasi program karaos rada laun ... diantarana laptop kuring anu parantos naroskeun parobihan saatos parantos disababkeun ku béda-béda simulasi Golgota.

kalemahan GvSIG ngeunaan ArcView 3x

Nalika ngalakukeun ulasan komparasi naon anu aranjeunna panginten diperyogikeun ti ArcView, ieu mangrupikeun apresiasi:

  • Dina tabel, teu ngarobah urutan sahiji kolom ku sered basajan
  • Nalika ngimpor data tina file csv, éta meryogikeun simbol anu misahkeun daptar janten titik koma (;) anu hartosna kedah ngarobih konfigurasi régional ieu dina Windows sahingga nalika ngekspor di Excel éta bakal sapertos kieu ... sareng upami aranjeunna parantos file dirobah nyaéta sered. Salaku tambahan, Excel 2007 henteu tiasa ngekspor deui ka dbf.
  • Gaya garis sareng titik sigana rada dibandingkeun dibandingkeun sareng anu dibawa ku ArcView ... Kuring nyangka langkung seueur gaya anu diunduh ti tempat dina wéb tapi manual henteu nganggo ieu dituduhkeun.
  • Pilihan pikeun ngarobih desain médan dina tabel ieu rada terbatas
  • Henteu kéngingkeun panganteur grid dina peta, sapertos grid koordinat geografis

 

kaunggulan

Sanaos dina modul munggaran ieu, dugi ka nanganan pintonan, tabel sareng peta, ieu anu paling disukai aranjeunna:

  • pilihan warna milih ti nalika theming
  • Nyiptakeun transparansi
  • Sipat tina lapisan tiasa tiasa milih tampilan minimum sareng maksimum tampilan
  • Trimming jandela sakumaha gambar georeferenced
  • Pilihanna kana koordinat khusus
  • Pangumpulan lapisan sareng pilihan tangkal sareng tanda tambah (+)
  • Kamampuhan pikeun nambihan ramalan pikeun pandangan sareng henteu ngan ukur kana proyek
  • Tafsiran anu bener ngeunaan karakter khusus sapertos aksen sareng ñ
  • Impor ti CSV a
  • Pilihan basa
  • Pilihan pikeun ngartikeun mana sumber data
  • Kamampuhan pikeun ngamekarkeun, terang ampir naon waé fungsi GvSIG salaku komponén di Java
  • Ékspor ka pdf
  • Nyiptakeun pigura salaku spidol dina pandangan

Dina sababaraha minggu kuring kedah masihan modul anu kadua, anu ngalibatkeun pangwangunan data, integrasi perpanjangan, SEXTANTE teras janten anu katilu anu urang bakal bahas kana topik nyiptakeun jasa OGC. Samentawis éta, aranjeunna parantos hijrah apr ka gvp sareng ngahijikeun fungsi anu teu dipiboga ku ArcView.

11 Balesan kana "Kahirupan saatos ArcView 3.3… GvSIG"

  1. Naon bisa ngalakukeun jeung ArcView 3x bisa Anjeun pigawé kalayan gvSIG

  2. Kuring ngabogaan kasulitan masang ArcView dina pintonan w. Ku kituna kuring dimimitian néangan alternatif, jadi kuring lumpat kana GvSIG. Anjeun tiasa dianggo kalayan lapisan inpormasi dina walungan atawa anu nanganan bagéan, tebih, NANGTANG kalawan polygons. Tur upami nanganan lapisan badag inpormasi kayaning sagala walungan Amérika Kidul di jéntré ??

    Hatur nuhun, Pia

  3. Hai Manel, abdi bakal marios saran anjeun kana salah sahiji poe ieu

    salam

  4. Abdi hoyong anjeun ngalaksanakeun kajian anu sami sareng parangkat lunak MiraMon. Kuring parantos maénkeun hal sareng sigana kuring janten parangkat lunak anu cukup menarik dina masalah GIS sareng, pang luhurna, sensing jauh ... Éta sanés kode gratis sapertos gvSig tapi éta pantes dicobaan ...

  5. Versi 1.9 brings sababaraha ekstensi kaasup SEXTANTE

  6. Naha anjeun parantos nyobian ekstensi GvSig anu disebut Sextant tina Junta de Extremadura ………… ??

  7. Tah, topik topologi anu kuring tinggalkeun pikeun modul salajengna, anu mangrupa konstruksi data saprak janten pangguna ArcView3x henteu jelas pisan dina lingkupna. Kuring ogé terang yén topologi anu masih diuji di GvSIG.

    Kuring baris nganggap béréndélan naon distribusi

  8. Grid peta mangrupikeun salah sahiji hal anu ngantosan dina daptar 'pitur pitunjuk' sareng anu langkung gancang tibatan engké bakal dibahas.

    Ku jalan kitu, éta salawasna sasaena ka ngembarkeun proyek milis béréndélan, dina ramatloka gvSIG (spasi komunikasi), saprak ragu sagala maranéhna muncul kalawan pamakéan sapopoé bisa ngaleupaskeun ka masarakat.

  9. Ngawangun 1216, sajaba symbolism, ngawujud tur sababaraha pungsi jauh-sensing sejen tur topology, upami anjeun resep nyandak katingal a. Sarta sanajan, sakumaha George nyebutkeun, éta mangrupakeun versi pikeun nguji jeung kudu dipake pikeun digawé, ieu salawasna alus sangkan eta dipikawanoh ka siswa (komo jam panungtungan tangtu), ngarah boga hiji gagasan ngeunaan naon datang.

    Urang catetan kalemahan dina urutan bisa ngaronjatkeun laun.

  10. Hatur nuhun informasi, abdi bakal nurunkeun versi ngawangun, teras kuring nyimpen kontak dina luhureun naon disebut di luhur.

    Ngeunaan éta peta grid, aya extent sababaraha?

  11. Wah G!, Item hébat.

    Ngeunaan Vista: Aya sababaraha bug dipikawanoh dina Vista bisa ngumbar. Fran Peñarrubia moal lila pisan dirilis versi portabel of gvSIG nu ngajalankeun on OS éta. Kuring nebak yen utilizasteis tapi nyaho pasti anjeun pencét link:

    https://gvsig.org/plugins/downloads/gvsig-for-windows-vista

    Ngeunaan pamekaran: budak éta bakal bogoh ka Eclipse, percanten ka kuring ... nalika anjeunna nyobian masang gvSIG di Netbeans (langkung ti 700.000 garis kode) anu anjeun carioskeun.

    Ngeunaan éta CSV: yakin anjeun terang, saha gawe dina topografi geus keuna anjeunna, tapi kuring resep mun ngekspor lajeng ku sagala redaktur naskah alus kawas Notepad ++ atawa gVim nya meunang gaganti tina kahirupan tur siap gvSIG. Atoh nu bagian tina gvSIG nu ngaronjatkeun.

    Ngeunaan symbolism nu: Dupi anjeun diusahakeun salah sahiji tukang ngawangun? Aranjeunna versi ngembangkeun (ulah make data tanpa rojongan, nyaho naon atuh hartina) jeung mawa gvSIG symbology anyar. Anjeun gé resep eta. Coba éta 1216.

    Atoh, Kuring miharep bisa masihan loba beuki kursus ngeunaan gvSIG sarta ngabejaan urang pangalaman Anjeun. Aranjeunna tremendously metot!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.