A footbridge kalawan struktur DNA

sasak héliks ganda

DNA dipikawanoh salaku identifier tina kahirupan, sarta dumasar kana konsép ieu, nu pedestrian Sasak Marina Bay impresses kalawan desain unik na jadi jauh sarta géométri anu ngidinan sasaruaan leumpang ngaliwatan grid DNA.

Taneuh ngabogaan wangun melengkung, ku pitch 6 méter lega, ampir 300 méter sakabéh panjang sarta méter 65 jelas linking nu Usaha District Séntral Singapura jeung kompléks casinos dipikawanoh salaku panglegana. Hal ieu dirarancang pikeun pamakéan pedestrian, ku kituna boga lookouts sapanjang jalan, pasti hiji tujuan enviable menikmati reclaimed katelah Marina Bay ka laut.

gambaran

Dina desain na 65 rahayat kelas béda milu pikeun produk nu bakal méré milestone anyar dina rékayasa sasak, ngalaksanakeun konsep kasaimbangan pasukan hélik henteu kapake sateuacan. jeung heran, sasak baris ngagunakeun 20% kirang ti baja nu kungsi dikembangkeun dina desain konvensional.

Grid primér diwangun ngagunakeun Bentley generative komponén, teras rarancang struktural jeung Bentley Struktural STAAD kiwari geus terpadu jeung RAM (adquisicionesd sarta tilu taun tukang). animasi nu ieu dilakukeun 3D Bentley Triforma. Pikeun prosés béda anjeunna diprogram ku Visual Basic jeung Excel complicity mun deukeut nu bakal ngidinan pajeulitna desain moal mangaruhan pangwangunan modular na.

Kapinteran anu owed ka ArupAnu mibanda ieu creditors proyék éta kahiji Janten kompetisi Awards di 2007 sataun di kategori Desain, Analisis Struktural jeung Dokumén di garis tina Téknik Sipil.

Balesan keur 2 "A footbridge kana struktur DNA"

  1. salaku murid tina rékayasa sipil Nyaan resep ide sabab lamun ieu struktur DNA urang jeung éta super tangguh lantaran teu coba sasak kalayan ieu fitur struktural jeung ningali na internalize hasil usaha tina rebar (baja), lamun pikir sangkan ieu materialo penting lianna nyaéta ningali paripolah sasak ka balukar indung-alam urang.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.