A katingal di gvSIG 1.10

Sanggeus sababaraha poé ti sanggeus geus traveseando gvSIG 1.9, teu sabar abdi bug tina versi anu na perquisites séjénDinten ieu kuring balik deui kana masalah gvSIG. Henteu lami-lami némpél parangkat lunak ieu parantos produktif pikeun kuring, sabab muka versi anyar ieu sareng ngabandingkeunana sareng poto anu kuring kantos ti kasempetan éta pikaresepeun pisan.

Logo-gvSIG-945 Kahirupan pujangga téknologi henteu gampang, marios parangkat lunak kusabab kawajiban, kabutuhan atanapi karep peryogi kasabaran; Nganggo sindiran sareng parangkat lunak propriétér anu sponsoran lulugu parantos tiasa ditampi, tapi pamahaman promotor tina prakarsa sumber terbuka parantos langkung mahal. Ogé janten tukangeun keyboard tiasa ngarusak urang sareng kabébasan dina seni naroskeun ku tonik jaman ayeuna, tina sindiran artistik kana sasaruaan tina tilu opini anu biasana aya dua urang Yahudi nalika aranjeunna ngabantah dina cara normal.

Kuring kedah leres-leres ngaku yén kamajuan anu kuring tingali ku vérsi ieu parantos ngajantenkeun kuring rada wareg. Ngajalankeunana dina vérsi 1.6 mesin Java, cocog sareng Vista / Windows 7 sareng proyék anu sami sareng tukang ... kamajuanana pasti katingali. Ti mimiti, interaksi sigana langkung gancang, langkung bersih; padamelan anu saé pikeun panggunaan sanaos éta Java sareng kuring henteu badé ngalih kana Linux. Pasti aya di tukangeun 15 menit ieu kekaguman kuring aya rébuan jam dirobah kana kode, sanés ngan ukur ti programer di posisi boh, tapi komunitas lengkep anu parantos dina uji coba, pikeun ngajawab daptar, pikeun ngiringkeun konferensi sareng pamustunganana nyandak pakakas ieu sapanjang salah sahiji jalur anu paling sustainable sareng sistematisisasi anu kuring katingal.

Dina akhir bab ieu, ku gvSIG naon anu urang ngarepkeun mangrupikeun alat anu tiasa lestari ku waktosna, salaku hasil tina inisiatif urang ku hurup ñ, yén urang tiasa nawiskeun ka kotamadya mana wae sareng jaminan yén éta moal maot nalika artos habis. ayeuna anjeunna parantos ngadukungana. Hususna pikeun gelut stratégis anu tiasa dilakukeun ESRIAutodesk, Intergraph na Bentley kompetisi sakali ditingali (yén loba geus) Atawa ogé ku generalisasi nu urang nempo di awal (sarta mibanda ongkos ngabalikkeun) Pikeun mertimbangkeun kelestarian software bébas kirang kalapa jeung pasti.

Tapi hé, ku satengah suku di Holland, kuring henteu gaduh waktos anu seueur pikeun janten roman sareng nostalgia kuring moal salawasna produktif. Hayu urang tingali naon anu narik perhatian kuring dina garis kahiji.

instalasi bersih

Sabalikna ti jaman baheula, dina prosésna kuring ngan ukur kedah milih mesin virtual Java sareng basana, anu kedahna sapertos kieu. Sésa, léngkah anu teras-terasan.

Eta geus dipasang dina:

«C: Program File gvSIG_1.10_RC1bingvSIG.exe»

gvsig 1.1Kuring henteu ningali sauyunan sareng vérsi anu sateuacanna. Tapi saatos ningali ieu, bahkan terang yén éta mangrupikeun RC, kuring henteu mendakan alesan pikeun ngajaga vérsi anu lami.

Sajaba mangrupa ikon desktop kalawan gvSIG figurine ngan bakal ngalieurkeun urang.

Kanggo éta, anjeun kedah angkat ka folder file program sareng uninstall ti dinya. Sok aya folder anu namina Uninstaller anu ngandung rutin ngaleungitkeun pamasangan. Kuring nyarankeun ngalakukeun éta ti dieu, sabab panel kontrol panginten sanés jalan panggancangna atanapi henteu mungkin pikeun ningali sadaya vérsi anu dipasang upami kami nakal sareng pendaptaran.

fitur metot.

Kuring teu gaduh seueur waktos ayeuna pikeun ngalakukeun tinjauan anu lengkep. Tapi anjeun tiasa ningali berita tina vérsi dina aréa ngurangan; pikeun ayeuna kuring baris difokuskeun tilu fitur anyar nu kuring manggihan metot.

Lokasi peta.  Ieu tadi narabas a, keur interaktif jeung Kabiasaan visualisasi béda sarta kurang bug. Kuring malah ningali éta langkung mantep tibatan cara uDig sareng QGis ngalakukeun éta pikeun sababaraha dinten atanapi kagungan.

Tiasa waé pikeun berinteraksi sareng éta ku ngazum gede ku tombol beurit kénca. Naon anu kapilih dina kotak bakal ditingalikeun dina layar. Teras kalayan tombol katuhu, anjeun tiasa nyéred kotak, ngalestarikeun ukuranana, sareng ogé upami anjeun mencét éta bakal nempatkeun jandéla ukuran anu sami di dinya.

gvsig 1.1

Kalawan kabayang ngarojong tombol zum, tapi kuring geus kapanggih aya jalan ka balik deui ka luas asli. Pasti kedah aya anu dina manual, anu mangrupikeun titik awal.

Konfigurasi lapisan dina peta lokasi ieu dilakukeun dina "View> configure locator".

Inpo gancang.  Ieu tipe rutin Tooltip, anu nembongkeun médan anu dipilih, nalika nempatkeun pointer dina lapisan. Ngidinan anjeun milih lapisan, sareng lapangan, kalebet data anu diitung (henteu disimpen) sapertos luas, perimeter sareng panjangna.

gvsig 1.1

Kuring geus teu katempo anu robah sagalana beureum ngora tapi pastina anjeun tiasa, sareng sigana rada lambat mimitina upami anjeun milih sababaraha bidang. Kuring teu gaduh komplek sareng warna éta tapi kuring henteu resep kaganggu ku Chiapanecos 🙂 sareng, éta ogé sigana AcerAspireOne Teu mesin panggancangna pikeun GIS.

Navigasi Table.  Anu paling pikaresepeun anu kuring kantos tingali. Anjeunna saparakanca kenal sareng bug disebatkeun dina milis, tapi ningali éta nyéépkeun kuring. Éta diwangun ku fungsionalitas anu sami sareng anu dianggo ku Geografi sareng nempatkeun, ngangkat tabel atribut obyék, kalayan tombol pikeun pindah ka anu salajengna sareng pilihan sahingga zum atanapi pilihan obyék dinamis. Di dieu peta lokasi janten pikaresepeun.

gvsig 1.1

Ati-ati kalayan tombol anu langkung handap, sabab anjeun tiasa mupus rékaman, nyalin data tina hiji barang kana barang anu sanés teras nyimpen. Éta ogé kedah tingali naha jandéla ieu henteu tiasa jangkungna tetep, sabab éta mangrupikeun limbah rohangan nalika aya sakedik data; Kuring henteu nyobian tapi upami anjeun ngagaduhan langkung ti naon pas kuring anggap bar gulung. Kuring milih kotamadya pikeun diuji sareng dimuatna, teras jandéla na satengah digantungkeun sareng null.point.error.

Lajeng urang coba pints séjén yén brings versi ieu.

Kacindekan.

Pondokna, sigana mah versi anu cukup mantep, kalayan seueur parobihan anu dipénta masarakat. Kuring ogé ningali yén aya tés anu hébat, sababaraha bug anu kuring pernah ningali kuring parantos ngadéngé dina daptar distribusi sareng pastina éta kusabab kasabaran kuring saeutik pikeun prosés anu ngalir di tukang.

Tantangan tetep kuat ieu Sigana
rsion, lolobana pikeun saé. Parantos dinten-dinten di Amérika Éta sigana tiasa disada, tapi urang kedah langkung masihan deui, utamina ku proyek kerjasama luar. Pikeun Éropa strategi anu sanés tiasa dianggo, tapi pikeun sisi balong ieu tiasa janten bibit berharga anu tiasa berkecambah ngabeledug. Di seueur nagara Amérika Latin aya proyék kerjasama anu damel sareng dana ti Uni Éropa atanapi dana bilateral ti Jérman, Holland, Finlandia, Spanyol, kanggo nyebatkeun anu paling kuat. Di sagigireun éta, aya proyek kerjasama anu dikelola langsung sareng déwan, komunitas otonom atanapi déwan kota ku perusahaan Éropa, LSM atanapi kotamadya kalayan irung anu saé. Dina kaseueuran proyék ieu aya komponén cross-cutting sapertos lingkungan, warisan, kerentanan, perubahan iklim, portal transparansi, jst. anu kalebet produk pemetaan desktop sareng wéb.

Éta moal goréng upami anjeun tiasa nyosialisasikeun langkung seueur kana tempat anu aya, kusabab anu nampi bakal nampi parangkat lunak anu disayogikeun sareng bakalan tetep salami aranjeunna kéngingkeun manual sareng latihan. Sumberdaya ogé tiasa diperpanjang deui upami biaya perizinan dikirangan sareng, dina jangka panjang, kelestarian modal insan anu dilatih bakal mangaruhan panyebaran gvSIG, tindakan anu kedah dilakukeun ku akademi sareng sektor swasta anu nawiskeun jasa ngeunaan perencanaan panggunaan lahan. Upami anjeun tiasa mangaruhan kawijakan pikeun hijrah ka perangkat lunak gratis ... langkung saé langkung saé.

Aya hiji prakarsa metot disebut gvSIG sarta gawé babarengan, meureun anjeun tiasa keukeuh ngahémat deui. Investasi dina sistematisasi tina pangalaman sareng nyebarkeun mangrupikeun hal anu paling saé yén pakaitna sigana dilakukeun dina cara anu leres. Saé, sareng éta kedahna nekenkeun kelestarian anu asalna tina gugatan koléktif, kumargi balesan ti pihak katilu bakal nguatan kamajuan anu parantos dilakukeun.

Henteu perlu disebatkeun, dukungan kanggo format CAD anu anyar kalebet, éta bakal janten senjata anu dijaga ku perangkat lunak propriétis. Tapi éta pantes pikeun ngadukung budak lalaki GIS portabel pikeun ngalebetkeun pérsi ieu pas sabab parantos gagal sareng 1.1. Kami bakal ngarepkeun konperénsi taun ieu, pastina urang bakal terang langkung seueur berita.

Ti dieu Anjeun tiasa ngundeur gvSIG 1.10

3 Balesan ka "Tingalian dina gvSIG 1.10"

  1. Hatur nuhun g!,

    Mémang, ti CartoLab urang hasil kolaborasi dina hiji proyék cai anu LSM Ingeniería Sin Fronteras ngagaduhan di Honduras. Kami ngagaduhan situs wéb aplikasi gvSIG Fonsagua anu dijelaskeun rada langkung saé dimana kami ngarepkeun damel di hareup.

  2. Hatur nuhun pikeun kontribusi Francisco, pikaresepeun uninga yén anjeun parantos damel di kidul kidul Honduras. Hayu urang tingali upami hiji dinten urang sapuk sareng rombongan sareng kami ngagaduhan cappuccino di Tegucigalpa.

    Jeung memang, kasalahan kajantenan nalika kuring dihapus rékaman dipilih.

    Kuring salam jarak.

  3. Kuring satuju jeung analisis anjeun, gvSIG mangrupakeun program anu lajengkeun apace na nu dimimitian mertimbangkeun masarakat salaku salah sahiji suku di kelestarian proyek.

    Kanyataanna Table Napigasi mangrupa extension ti masarakat, dikembangkeun ku CartoLab ko-pagawe abdi.

    Kasalahan anu masihan anjeun anggap we pakaitna jeung ngahapus nalika ku anjeun milih pilihan. Kami yakin yén dina versi pangwangunan extension direngsekeun atoh upami wani anjeun tiasa ngintunkeun urang pedaran bug na gvSIG log file, ngaliwatan bugtracker osor, milis, atanapi mail kuring sorangan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.