A katingal di gvSIG 1.10

Sanggeus sababaraha poé ti sanggeus geus traveseando gvSIG 1.9, teu sabar abdi bug tina versi anu na perquisites séjénDinten gvSIG balik deui ka masalah. Henteu geus keuna software ieu pikeun bari I kapanggih eta produktif, lajeng buka versi anyar ieu jeung ngabandingkeun dinya jeung photograph of kasempetan nu ditinggalkeun kuring pisan metot.

Logo-gvSIG-945 Kahirupan pujangga a teu téhnologi basajan, marios hiji kawajiban software, ku kabutuhan atanapi markisa merlukeun kesabaran; make ironi jeung software proprietary anu sponsor lulugu teh geus ditarima tapi pamahaman promoters tina hiji prakarsa open source geus ngarugikeun kuring leuwih. Ogé jadi balik keyboard a tiasa kabebasan ngaruksak kami dina seni questioning jeung trend di momen, ti hiji sarcasm kasaruaan artistik ka tilu pendapat anu biasana gaduh dua Yahudi nalika nyawalakeun normal.

Kuring kudu ngaku paruk yén kuring ningali kamajuan jeung versi ieu geus ninggalkeun kuring rada wareg. 1.6 ngajalankeun eta dina versi mesin Java, cocog sareng Vista / Windows 7 jeung proyék sarua keur panungtungan waktu ... pasti kamajuan noticeable. Pariksa sigana gancang, interaksi cleaner; pakasaban hébat dina usability sanajan Java tur Ku teu sangka pindah ka Linux Ubuntu acan. Pasti di balik ieu 15 menit tina reueus abdi aya rébuan jam ngancik kana kode, teu ngan programer posisi boh, tapi komunitas lengkep anu parantos dina uji coba, pikeun ngajawab daptar, pikeun ngiringkeun konferensi sareng pamustunganana nyandak pakakas ieu sapanjang salah sahiji jalur anu paling sustainable sareng sistematisisasi anu kuring katingal.

Dina ahir ieu bab, sareng gvSIG naon sagala harepan urang mangrupakeun alat nu bisa jadi sustainable leuwih waktos salaku hasil tina urang hurup prakarsa n, urang tiasa nawiskeun sagala munisipalitas kalawan jaminan anu moal maot nalika duit ngalir kaluar yén ayeuna eta geus sustained. Utamana dina perjuangan strategis nu bisa nyandak ESRIAutodesk, Intergraph na Bentley kompetisi sakali ditingali (yén loba geus) Atawa ogé ku generalisasi nu urang nempo di awal (sarta mibanda ongkos ngabalikkeun) Pikeun mertimbangkeun kelestarian software bébas kirang kalapa jeung pasti.

Tapi hey, kalawan satengah hiji suku di Walanda, abdi teu boga loba waktu janten romancing na yearnings kuring henteu salawasna produktif. Hayu urang tingali naon geus bray garis kahiji perhatian kuring.

instalasi bersih

Teu kawas kali saméméhna, dina prosés nu kuring kungsi milih mung mesin virtual Java sarta basa, nya kudu kitu. Sesa, hiji hambalan kontinyu.

Eta geus dipasang dina:

«C: Program File gvSIG_1.10_RC1bingvSIG.exe»

gvsig 1.1Kuring ningali aya incompatibility kalayan versi saméméhna. Tapi sanggeus ningali ieu, malah nyaho yén éta téh mangrupa RC, abdi neangan euweuh alesan tetep versi heubeul.

Sajaba mangrupa ikon desktop kalawan gvSIG figurine ngan bakal ngalieurkeun urang.

Éta, balik ka folder Program Payil na uninstall tina dinya. Sok aya folder disebut Uninstaller nu ngandung rutin pikeun nyabut pamasangan. Kuring nganjurkeun ngalakonan eta ka dieu, sabab éta panel kontrol bisa jadi jalur quickest atawa bisa jadi teu nembongkeun sadaya versi dipasang lamun geus bangor kalayan pendaptaran.

fitur metot.

Kuring teu boga loba waktu ayeuna nyieun hiji resensi teleb. Tapi anjeun bisa nempo aya naon nu anyar dina versi aréa ngurangan; pikeun ayeuna kuring baris difokuskeun tilu fitur anyar nu kuring manggihan metot.

Lokasi peta. Ieu tadi narabas a, keur interaktif jeung Kabiasaan visualisasi béda sarta kurang bug. Kuring ningali malah langkung mantap ti hancana uDig na QGis poé atawa geus miboga.

Anjeun tiasa berinteraksi sareng eta ku jandéla deukeut kalawan tombol kenca mouse. Naon anu dipilih dina kotak bakal dipintonkeun dina layar. Katuhu lajeng, Anjeun tiasa nyered kotak, tetep ukuran, sarta lamun klik tempat miso ukuran jandela katuhu di dinya.

gvsig 1.1

Kalawan kabayang ngarojong tombol zum, tapi kuring geus kapanggih aya jalan ka balik deui ka luas Aslina. Asuransi kudu jadi hal dina manual, anu mangrupa titik dimana anjeun kudu ngamimitian.

Lokasi konfigurasi lapisan dina peta ieu dilakukeun dina "Témbongkeun> Ngonpigurasikeun locator".

Inpo gancang. Ieu tipe rutin TooltipNu mintonkeun widang nu dipilih ku cara nempatkeun pointer nu leuwih lapisan. Ngamungkinkeun pikeun milih lapisan, sarta widang, kaasup data diitung (moal disimpen) salaku aréa, perimeter tur panjang.

gvsig 1.1

Kuring geus teu katempo anu robah sagalana beureum ngora tapi pasti mémang, sarta sigana saeutik slow dina mimitina lamun sababaraha widang nu dipilih. Kuring boga kompléx kalawan warna nu tapi ulah resep janten chiapanecos kaganggu 🙂 na sigana ogé mangrupa AcerAspireOne Teu mesin panggancangna pikeun GIS.

Navigasi Table. Paling pikaresepeun Kuring geus katempo. Anjeunna kungsi satengah sadar ku bug Éta téh mentioning dina béréndélan distribution, tapi ningali manehna geus ditinggalkeun kuring wareg. Hal ieu mangrupa fungsionalitas sarupa anu Geographics kalawan nempatkeun, Raises hiji méja atribut obyék, kalawan tombol pikeun mindahkeun ka hareup sarta pilihan pikeun zum atawa obyék Pilihan mangrupa dinamis. Di dieu janten pikaresepeun peta lokasi.

gvsig 1.1

Ngawengku ati pisan ku tombol handap, mangka anjeun bisa dihapus rékaman, data salinan ti hiji unsur pikeun sejen tur simpen. Anjeun oge kudu ningali jangkungna lamun jandela ieu teu bisa dibereskeun, eta mangrupakeun runtah spasi mun aya sababaraha data; Kuring teu coba tapi lamun boga leuwih ti maneh bakal nebak bar presents gulung. Kuring milih munisipalitas pikeun nyobaan jeung kuring dimuat, terus ngagantung jandela ngadeg satengah null.point.error.

Lajeng urang coba pints séjén yén brings versi ieu.

Kacindekan.

Pamustunganana sigana kawas Vérsi cukup tahan kalayan loba parobahan anu masarakat geus nanyakeun keur. Kuring ogé nempo yén aya hiji nguji hébat, anu sapasang bug Kuring geus katempo sarta uninga dina béréndélan sebaran sarta pastikeun abdi kasabaran saeutik pikeun prosés jalan di latar tukang.

Tantangan tetep kuat ieu Sigana
rsion, lolobana keur alus. Jeung seminar di Amérika Éta sigana jadi maén kuat, tapi urang kudu nyimpen di leuwih, utamana ku proyek kerjasama asing. strategi séjén dianggo pikeun Éropah, tapi di sisi ieu balong tiasa janten cikal berharga anu tiasa berkecambah explosively. Di loba nagara Amérika Latin gaduh proyek kerjasama gawé bareng dana EU jeung dana bilateral ti Jerman, Walanda, Finlandia, Spanyol, pikeun ngaranan neneng. aya proyék kerjasama misah junun langsung kalawan propinsi, daérah otonom atanapi kotamadya ku pausahaan Éropa, LSM atanapi kotamadya mibanda bau alus. Dina kalolobaan proyék ieu euweuh komponén transverse salaku lingkungan, warisan, kerentanan, perubahan iklim, portals transparansi, jsb kaasup produk pemetaan na web desktop.

Eta moal bakal jadi goréng yén bisa sosialisasi leuwih ka arah Ecological yen, sabab beneficiaries bakal narima software nu disadiakeun pikeun aranjeunna sarta bakal tetep jadi manual na cuti latihan. Ogé daya bisa manteng deui lamun waragad dina lisénsi jeung pamustunganana éta kelestarian pangaruh ibukota manusa dilatih sumebarna gvSIG, aksi bisa appropriated akademisi jeung swasta nu nyadiakeun layanan dina widang guna lahan anu minimal. Lamun bisa pangaruh kawijakan pikeun hijrah ka software bébas ... nu hadé.

Aya hiji prakarsa metot disebut gvSIG sarta gawé babarenganSugan bisa keukeuh on reviving. Investasi dina systematizing pangalaman jeung sosialisasi nyaéta pangalusna anu pakaitna sigana janten neuleu. Rightta leres, sareng kedah keukeuh kana kelestarian anu diturunkeun tina paménta koléktif sabab réplikasi pihak katilu bakal nguatkeun kamajuan anu geus dihontal.

Geus dipenta pikeun ngarojong format CAD langkung panganyarna anu kaasup, ieu bakal pakarang nu boga mulasara software. Tapi bakal jadi patut budak ngarojong GIS portabel ngawengku vérsi ieu geura-giru sabab-murag pondok sareng 1.1. Urang bakal ngarep kana dinten taun ieu, pasti di ditu kami moal apal deui tina warta.

Ti dieu Anjeun tiasa ngundeur gvSIG 1.10

Balesan keur 3 "A katingal di gvSIG 1.10"

  1. Hatur nuhun g!,

    Mémang, ti CartoLab urang hasil kolaborasi dina hiji proyék cai anu LSM Ingeniería Sin Fronteras ngagaduhan di Honduras. Kami ngagaduhan situs wéb aplikasi gvSIG Fonsagua anu dijelaskeun rada langkung saé dimana kami ngarepkeun damel di hareup.

  2. Hatur nuhun pikeun kontribusi Francisco, pikaresepeun uninga yén anjeun parantos damel di kidul kidul Honduras. Hayu urang tingali upami hiji dinten urang sapuk sareng rombongan sareng kami ngagaduhan cappuccino di Tegucigalpa.

    Jeung memang, kasalahan kajantenan nalika kuring dihapus rékaman dipilih.

    Kuring salam jarak.

  3. Kuring satuju jeung analisis anjeun, gvSIG mangrupakeun program anu lajengkeun apace na nu dimimitian mertimbangkeun masarakat salaku salah sahiji suku di kelestarian proyek.

    Kanyataanna Table Napigasi mangrupa extension ti masarakat, dikembangkeun ku CartoLab ko-pagawe abdi.

    Kasalahan anu masihan anjeun anggap we pakaitna jeung ngahapus nalika ku anjeun milih pilihan. Kami yakin yén dina versi pangwangunan extension direngsekeun atoh upami wani anjeun tiasa ngintunkeun urang pedaran bug na gvSIG log file, ngaliwatan bugtracker osor, milis, atanapi mail kuring sorangan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.