Teu aya daérah buta sareng fungsi Mosaic

Pasti, kasus anu pangsaéna nalika damel sareng gambar satelit nyaéta mendakan gambar anu paling cocog pikeun kasus panggunaan, sebutkeun, Sentinel-2 atanapi Landsat-8, anu sacara pasti nutupan wewengkon dipikaresep anjeun (AOI); ku sabab éta, ngamungkinkeun pikeun gancang meunangkeun data anu akurat sareng berharga salaku hasil tina pamrosésan.

Kadang-kadang, sababaraha bagian tina AOI anjeun, hususna dina ageung AOI anu nutupan sababaraha adegan, ogé AIIs anu caket atanapi di juru pamandangan, tiasa tetep saluareun wates daérah anu ayeuna. Masalah ieu ngahijikeun gambar kompilasi tiasa ngakibatkeun analisis parsial sareng leungitna inpormasi anu berharga.

Mosaic ngalahir ngabéréskeun masalah persatuan gambar

Mosaic dirarancang ti mimiti janten fungsina anu gampang pikeun ngamungkinkeun anjeun ngagabung, ngagabung sareng ngagambarkeun pamandangan anu dikelompokkeun tina sensor, jadi gambar, pikeun AOI khusus sareng pigura waktos data anu dibutuhkeun.

Sadaya pamandangan anu sayogi kanggo tanggal anu diperyogikeun digabungkeun sareng AOI katutupan dina 100%.

Solusi saderhana sareng efektif supados luar biasa ngajantenkeun henteu acan kantos dilakukeun.

Dasar Mosaik sayogi dina alat GIS

Aya rupa-rupa pendekatan Pikeun nyiptakeun Mosaic anjeun nyalira, anjeun tiasa gancang milih anu paling cocog pikeun kabutuhan anjeun.

  • Liputan global Mosaic

  • Mosaic digabungkeun tina sadaya satelit satelit per dinten.

  • Mosaic parantos didamel dina jero minat anu tetep (AOI).

Kumaha carana karya Musa di LandViewer?

LandViewer (LV), kahareupna nawiskeun kombinasi pendekatan, nyaéta, pangguna ngagambar AOI. Lajeng, sistem nyaluyukeun AOI dina kotak géométri khusus anu digariskeun dina AOI, numutkeun gambar anu bakal disayogikeun. Contona, dina hal anu hiji AOI sirkular, mozaik bakal diwakilan dina alun-alun anu ditubles.

Gumantung kana cara AOI didirikeun, pangguna bakal nampi salah sahiji hasil ieu:

  • Upami anjeun ngiringan spidol dina peta, parangkat lunak bakal ngahasilkeun daptar pamandangan individu, sapertos anjeun sateuacanna.
  • Upami anjeun ngagambar AOI ageung atanapi AOI anu perenahna di ujung dua atanapi langkung adegan, Mosaic bakal réngsé dina hasil pamilarian.

Hiji-hijina kaayaan pikeun ngaluncurkeun Mosaic nyaéta AOI

Sakali anjeun tos nyerat AOI anu nutupan sababaraha pamandangan, nyaring awan sareng nyetél sudut anu dipikahoyong panonpoé, sistem ningalikeun hasil pencarian Mojang anu ditilik dumasar kana parameter anu otomatis. Jumlah adegan dina Mosaic ditetepkeun dina kartu pratayang.

Kamampuhan konci Mosaic

Kami parantos ngahontal titik anu paling penting. Naon deui anu bisa urang laksanakeun sareng Mosaic? Sakali kami parantos ningali Mosaic dina peta, urang tiasa teraskeun sareng pilihan ieu:

Ngolah Pangotektak:

  • Larapkeun indéks sareng kombinasi pita, sacara standar sareng khusus.
  • Atur kacaangan sareng kontén regang.

Analisis dina browser (badé énggal)

  • Ngawas sareng ngukur kumaha atribut daérah hususna parantos robih antara dua atanapi langkung période waktos nganggo fungsi Robah Deteksi.
  • Ngalakukeun manajemén zona anu épék dumasarkeun antara nilai indéks, ngagunakeun fungsina Kluster.

  • Pariksa baham tina pepelakan pepelakan pikeun kapentingan anjeun (AOI) dina waktos anu lami kalayan pilihan Time Series

  • Jieun carita GIF atanapi pidéo anu pikaresepeun sareng bagikeun data anjeun ka pangguna sanés nganggo animasi Waktos-Selang.

Pilihan undeuran anu sayogi di LandViewer

Tilu jinis undeuran tiasa diterapkeun ka Mosaic, nyaéta Visual, Analytics atanapi Index, gumantung kana sarat pangguna.

Catetan: pangguna milih jinis undeuran «Mosaic» atanapi «Fragmen sacara umum». Bédana antara dua pilihan ieu aya dina data ahir anu bakal dipidangkeun ka pangguna: sistem unduh adegan anu digabungkeun sareng pilihan download "Mosaic"; Sistimna unduh serpihan pamandangan salaku daptar upami «fragmen massa» dipilih.

Visual: bisi anjeun milih jinisna pisuil, data anu hasilna bakal dikirimkeun dina format file JPEG, KMZ sareng GeoTIFF anu ngandung adegan anu digabungkeun (contona, sadaya adegan anu tumiba kana AOI sareng henteu meuntas).

Analytics: hasil tina unduhan na Analytics dipilih bakal aya file pita anu digabungkeun, tanpa metadata (contona [GeoTiff1: B02, GeoTiff2: B03, GeoTiff3: B04, GeoTiff4: B05.]).

Kalayan jinisna daptar eusi, data anu hasilna pikeun mozaik bakal dibere salaku file TIFF

Indéks: Perhatikeun pilihan "Unduh ku pamotongan". Pemangkasan mozék dipigawé dumasar kana parameter pangguna, nyaéta, géométri bbox anu ku anu dipaké. Dina kaayaan dimana parameter clipping teu disetél, sadaya pamandangan diunduh parantos diunduh.

Mosaic dina prakna

Anggo kasus 1: Pemantauan pangwangunan konstruksi, Dubai.

Tujuan: ngadeteksi kamajuan dina pangwangunan konstruksi daérah anu dipikaresep (AOI)

Hadirin target: sadaya perusahaan dina industri konstruksi

Masalah: Pangguna nyetél atanapi ngeusian daérah dipikaresep sareng milih gambar anu dicandak dina Juli 19 ti 2019. Potret layar jelas nunjukkeun yén gambar individu henteu nutupan sadayana daérah dipikaresep.

solusi: Dina hal ieu, pangguna kedah milih kartu pratinjau kalayan jumlah pamandangan anu leres ngalipetkeun AOI, tina hasil pamilarian anu dibangkitkeun, teras klik dina "Mosaic" elemen.

kacindekan: Mosaic ngamungkinkeun ngawaskeun daérah anu ageung.

Sateuacanna, ngawaskeun daérah ageung anu diperyogikeun pangguna pikeun ngalih antara adegan sareng ngagabung sacara manual. Proses ieu cekap henteu resep sareng nyandak waktos anu lami. Ti ayeuna, sadayana gancang sareng gampang: konpigurasikeun AOI sareng LandViewer anjeun bakal ngatur sésana pikeun anjeun.

Kasus pamakean 2: Pemantau seuneu California

Tujuan: Netepkeun kawasan anu ruksak, nyaéta, nerapkeun indéks NBR tur undeuran pamandangan Mosaic.

pedaran: Dina bulan Nopémber 2018, seuneu narajang gempur di California, maéhan sahenteuna 85. Ampir opat belas rébu (14,000) imah ruksak, sareng sakitar saratus lima belas rébu (115,000) hektar kaleungitan. Penguasa lokal nyauran éta seuneu panglegana dina sajarah nagara. Komentar ieu henteu heran, sanaos kanyataan langkung ti saratus rébu (100,000) hektar ogé leungit dina taun saacanna.

Penguasa California Lokal nyebarkeun sakitar lima rébu petugas pemadam kebakaran pikeun mareuman seuneu, anu bieu pisan tetep seuneu, anu dina sababaraha daérah sumebar dina laju 130 kilométer per jam.

solusi: Pikeun nangtoskeun karusakan kana daérah anu kapangaruhan, éta perlu ngabandingkeun naskah pre sareng postingan musibah sareng indéks NBR anu diterapkeun.

Lengkah 1: ngagambar atanapi beban AOI tina daérah anjeun dipikaresep sareng nyetél tanggal sateuacanna.

Gambar sateuacan musibah 1: Hasilna ngalambangkeun mozaik pikeun sajumlah sinyalna daérah dipikaresep (AOI).

lengkah 2: Pilih kartu pratinjau sareng Mosaic, angkat kana tab "Band kombinasi", teras pilih indéks NDR. Dina hambalan ieu, sistem nunjukkeun nilai indéks anu diitung, disorot dina warna oranye-héjo. Teras, teraskeun sareng tab «Unduh» sareng pilih daérah dimana anjeun peryogi data anu dipénta anu sasuai.

2 Gambar: adegan jeung indéks NBR nunjukkeun kaayaan nalika seuneu.

Lengkah 3: Pilih gambar postingan bencana pikeun aréa anu dipikaresep (AOI) anu sami.

Gambar sateuacan musibah 3: hasil ngagambarkeun ngagambarkeun Mosaic pikeun sakumna daérah dipikaresep (AOI).

Lengkah 4: Nampa hasil undeuran Mosaic nganggo indéks NBR, nuturkeun algoritma anu sami anu aya dina lengkah 3.

Gambar hasil 4: adegan pasca musibah nunjukkeun daérah anu kenging sareng ngabayangkeun karusakan.

Hasil: Wewengkon anu kapangaruhan ditampilkeun dina warna beureum. Ku ngabandingkeun gambar sateuacan sareng saatos musibah kalayan nilai indéks NBR, urang tiasa ngira-ngira karusakan.

Hayu Mosaic ngalakukeun padamelan pikeun anjeun

Dina kacindekan, Mosaic nawiskeun solusi anu unik pikeun meunangkeun gambar anu nyampurnakeun wewengkon dipikaresep anjeun, henteu paduli ukuranana, sareng hasil anu pangsaéna. Mosaic ngamungkinkeun kombinasi gambar satelit harian anu dicandak tina sensor pikeun lokasi anu parantos ngadeg, indéks anu tos ditangtukeun atanapi ngarobih dina laleur, sareng kamungkinan unduh pamandangan pikeun analisa saterasna. Ngucapkeun wilujeung preselection manual, parobahan gambar, rohangan kosong sareng gambar manual ngagabung, salamina.

Kanggo inpo lengkep dina Mosaic, tingali pituduh pangguna LandViewer atanapi email kami di support@eos.com

Hiji Walon ka "Teu aya deui buta buta sareng fungsi Mosaik"

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.