Tahapan Manajemén Municipal Cadastral

manajemén Land mangrupakeun kompetisi hukum kotamadya lokal sacara umum attributed ka pamaréntah lokal tanggung ieu. Tumuwuhna di kotamadya atawa kotamadya, kalawan tingkat béda maranéhna pembangunan, dimensi diwengku, kriteria jurisdictional, topografi na manageability ngajadikeun aktivitas cadastral ngaliwatan spheres béda tina aksi.

A. Pajak lapisan

Ieu tahap di mana manajemén cadastral ieu langsung numbu ka kumpulan pajeg, sarta dina gilirannana dibagi kana tilu tingkatan Peta:

1. Idéntifikasi. The prioritas ti tingkat ieu berorientasi muatan pajeg. Dina hormat ieu informasi cadastral aya pakait jeung register tunggal taxpayers sarta fungsi maranéhanana pangpentingna nyaéta pikeun ngajawab patarosan Saha anjeun kumpulkeun?

2. Peunteun. Dina tingkat kadua visi diwengku nyiar gauge ukuran tina kumpulan pajak, asumsina anjeun terang saha waragad, pertanyaan kadua timbul: Sabaraha anjeun ngecas, naon manajemén cadastral intends mun ngabales ku nyadiakeun nilai anu tiasa adil? . Nepi ka titik ieu aya informasi geometric tina plot, sarta sanajan aya mungkin janten salajengna ngagambarkeun cadastral aréa data catetan, make atawa wates, tetep hiji informasi pasti na subjektif. Dina tahap ieu konsep katelah "surat penting jeung sah" nu diwangun ku hiji dokumen hususna dimana taxpayer nu ngaklaim bisa akting dina iman alus dina deklarasi aset maranéhna timbul.

3. manajemén kempelan. Dina tingkat katilu, dimana aya informasi dina géométri jeung kaayaan fisik dina plot, the titiktungtung bisa jadi sabanding jeung aréa na, konsep estimasi atawa meunteun cadastral lajeng timbul. Di tingkat ieu, nu dua patarosan di luhur geus nungkulan, kacenderungan téh ngajawab pertanyaan katilu:? Kumaha anjeun ngecas, kudu nganggap tanggung jawab, teu lapisan na competencia.Esta biasana tetep nascent di loba Kotamadya di siklus galak ti opat taun, dimana nu manajemén cadastral geus diringkeskeun dina jawaban tilu patarosan, saha waragad, naon ngecas na kumaha ngecas. Tapi sakabeh kinerja di hormat pakait jeung departemén kontrol pajeg, sarta ieu mangrupa salah sahiji alesan naha loba kotamadya mulasara dina jurusan tunggal nu cadastral jeung pajeg arrangements.

Aya masalah cross-motong di wewengkon ieu munggaran anu geus subyek loba konflik, sarta éta tanggung jawab anu hukum nu ngamungkinkeun munisipalitas ka dibere judul darat. Dina kayaan ieu hukum geus ngalobaan ka tingkat anu manajemén sarta ketersediaan informasi éta teu cukup, ieu complicates prosés pikeun kabiasaan ingrained of irregularity di lahan ulayat, budaya pendaptaran goréng jeung kakuatan tumpang tindih dina ngaluarkeun tina jaminan ku awak tatanén sarta instansi Pendaftaran Harta. aspék ieu dihasilkeun hiji tingkat pajeulitna kana kotamadya, biasana dicirikeun ku pangalaman goréng dina manajemen cadastral.

Manajemén B. lapisan

Ieu tahap sejen surpassed ku loba kotamadya nu megatkeun prosés transisi unwholesome di pamaréntah lokal, sarta museurkeun kana manajemén cadastral pikeun misahkeun éta manajemén pajeg. Hubungan na aya solely mun ngajawab dua patarosan kahiji, anu waragad na kumaha cobrar.Esta lapisan ieu ogé dipisahkeun kana tilu tingkatan:

4. Update. departemén Cadastre euweuh nyobian nedunan ngangkat repetitive dina wewengkon geus geus digedékeun, éta strives tetep aranjeunna diropéa sarta ngalegaan ka tujuan mensurar sakuliah yurisdiksi na. Ka ieu kudu megatkeun prosedur tradisional pelaksana na janten make norma dina babagi karya concessions kalawan badan lokal swasta atawa civil society.

5. jasa ditingkatkeun. perlu timbul pikeun penyediaan jasa patali guna lahan, umumna kedah kieu kedah dipicuna ngaliwatan cyclical prosés update atanapi Planning, ulubiung dina cadastral pamaké perceives nu cadastre béda ti naon anu kuring ditempo kantos sateuacan, alat kota pikeun ngumpulkeun deui pajeg.

6. Generasi Sarat jeung Kaayaan. The kotamadya ngatur pamakéan informasi cadastral, dina kombinasi kalayan informasi diwengku séjén pikeun nerapkeun rencana manajemen, proyék investasi, pangwangunan ékonomi lokal sarta kreasi kawijakan diwengku anu ngakibatkeun ngaronjatkeun kualitas kahirupan warga. Di tingkat ieu integrasi antara pamaréntah kota, masarakat sipil jeung partisipasi swasta pelengkap unggal lianna.

Ieu prosés nu rencana strategis kota kudu numbu ka proyék investasi jeung program aksi masarakat. Dina konsép prosés administrasi di Amérika Latin, ka extent nu kotamadya nu pakait jeung hadé ngahontal tujuan na dipikaresep umum timbul asosiasi, sakumaha awak wawakil ti kotamadya aub, pikeun prosés na proyek palaksanaan gabungan arah manajemén darat hadé.

Nyanghareupan kamungkinan achieving economies skala ngaliwatan ongkos ngurangan sababaraha kagiatan dibagikeun, manajemén cadastral janten tantangan ka kamajuan ningkatkeun téknologi, parabot jeung model manajemen sumberdaya. Kasempetan ieu numbu usaha lokal, undertaken ku kotamadya atawa pakumpulan janten penting pisan lamun aya usaha nasional pikeun ngahijikeun prosés manajemén darat.

Aya sahingga kudu ngabakukeun metodologi tur nyieun parabot nu ngidinan bursa gampang dina koordinasi usaha nasional. Teu saha nyaho pangalaman prakték alus nu bisa jadi conto?

Hiji Balesan to "tahapan Municipal Cadastral Manajemén"

  1. salaku urang tiasa tetep brosur jeung informasi beuki atanapi disquet

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.