dorongan berharga pikeun gvSIG - The Éropa tangtangan Award

Niceta pisan terang yén gvSIG nampi panghargaan internasional dina mangsa Europa tangtangan anyar.

Pangajén ieu masihan kasempetan pikeun proyék-proyék anu nyumbang sanggup alihkeun alun-alun sanggup kanggo komunitas global. Tangtosna, upami aranjeunna tambahkeun hiji nilai nambahan kana Inisiatif ilham tur nganggo téknologi anu sayogi tina NASA World Angin.

Dunya dunya maya aya sababaraha taun ka tukang dina vérsi nyalira, sareng seueur kasaruaan sareng Google Earth sareng kaunggulan dina aspék sapertos beban jasa OGC sareng pungsi-pungsi yén kaulinan populér Google ngan aya dina versi dibayar. Ieu mungkin ngan pikeun masang Windows, najan aya ogé vérsi Linux; pamustunganana Dunya Angin bertingkah sareng Anjeunna nyandak hiji SDK nu digunakeun ku komunitas pamekar nu dirobah sakumna sagala rupa bifurcasi sapertos Project Geoforge, Dapple, SERVIR-VIZ, Punt sareng WW2D.

Salaku incentive pikeun kontinuitas, dina taun anyar NASA dina konteks INSPIRE ngalaksanakeun Europa Challenge Award, anu mana urang bagja pikeun ningali sasaran sareng ngéléhkeun sofwér GIS nascent di lingkungan Hispanik pangpentingna ayeuna.

Kauntungan tina gvSIG kalawan pangajén ieu

GvSIG Yayasan parantos berlokoh pikeun ngiringan Sinergi, nampilkeun anu digunakeunana kana SDK NASA Dunya Angin, sareng aranjeunna nampi éta dina FOSS4G Europeropa dikembangkeun minggu panungtungan di Italia.

Hadiah sumping pikeun masihan dorongan metot pikeun gvSIG, anu dina sababaraha taun parantos tetep katingali sareng tumuwuh dina kerangka dinten gratis, ngahontal saluareun lingkungan inkubasina. Da eta konteks Amérika Latin, dimana gvSIG parantos mendakan salah sahiji istiméy anu metot, lingkungan-lingkungan sapertos komunitas Rusia jeung Italia anu ngajaga aktivitas signifikan ngagambar perhatian.

Warta goréng sok aya, tapi warta anu saé henteu salawasna cék.

Dipikaresep ku urang pikeun ngaramalkeun warta ieu pasti bakal nambahan, utamana sabab ngan aya dua bulan saatos kami bangun reuwas yén Jorge Sanz mundur ti Prodevelp. Urang terang, jalma-jalma tiasa digantikeun ku pausahaan, tapi urang ogé yakin kurangna aranjeunna nyiptakeun sawaktos aranjeunna kontribusi positip ka komunitas anu langkung seueur pikeun aranjeunna, pusatna tangtanganna anyar anu matak larangan nya éta janten ampir wobi karacunan. Abdi teu bisa manggihan cara pikeun nyebut leungitna Xurxo tina sisi ieu, tapi sanggeus hormat kuring miara profesionalisme sarta minat pikeun kolaborasi, naha urang resep atanapi henteu, kami bakal sono ka anjeunna. Urang ogé ngaharepkeun anjeun tiasa tetep aktip dina naon anjeun terang kumaha carana sarta anjeun ngan ukur ngartikeun eta: nambahkeun tina minat pragmatik.

gvsig qgis

Dina kacindekan awal, pangajén Europa tangtangan masihan pisibilitas kana gvSIG, anu ayeuna kanggo tantangan anu kuat ku milari lembaga anu-patuh deui anu tiasa ngalakukeun naon-komunitas anu henteu lakukeun ku nyalira sareng éta meryogikeun visi, khususna di pangwangunan, batan dina Wangunan sareng implantation anu keur ayeuna geus cukup jeung tumuwuh.

gvsig qgis

Perspéktif sarta aspirasi

Teu eureun pikahariwangeun salaku pisibilitas gvSIG dina tren Google ngahontal dataran na sareng momen anu hadé dina taun 2009 sareng 2011, tapi dina tilu taun terakhir parantos ragrag. Ieu kedah kacémon ditingali dina jumlah undeuran sofwér, aktivitas masarakat sarta ku sabab pamekar; Maksad abdi duanana leuwih formal ti Akademi atanapi investasi disubsidi sareng anu buluan lakukeun kode ti kamar pinuh ku haseup jeung bir.

Pikeun bagian urang, urang yakin yén gvSIG bakal ngayunkeun jalur stabilitas di masarakat anu mikacinta Java sareng kodeu gratis. Sanaos manajemén sumberdaya ékonomi, satru sareng promosi perbaikan fungsi fungsionalna parantos di paripan anu tiasa naék pisibilitas kana lingkungan Anglo-Saxon bakal janten tangtangan kuat. Utamana di tingkat pamaké ahir anu milarian Internet pikeun opini jalma séjén.

Yakin henteu gampang langkung sauran statistik, tapi éta patokan, loba deui dina konteks open source. Dampak henteu gaduh sumber ékonomi anu sami tina 5 sababaraha taun ka pengker, kaleungitan sumberdaya teknis luhur nilai atanapi nengetan resesi ekonomi dina konteks mitra strategis, tiasa janten katembong ku ngarujuk deui strategi common sense anu sigana dianggo dina proyék sadulur (QGIS) ) Anu, saprak 2011 parantos junun tumuwuh dina tingkat disproportionate, ditémbongkeun saperti grafik gabungan dua alat.

gvsig qgis

Dina jihat kelestarian, kami henteu kedah ngantepkeun waé kasempetan ogé. Salaku conto, kedah katingal tina naon anu lumangsung ku proyék gawé di America Lagina diwanohkeun ku dana dana konversi bilateral, multilateral atawa hutang, asalna ti thatropah anu sakedik kanyaho ngariungna atanapi di gvSIG; Teu bakal goréng pikeun marios naon anu lumangsung ku seratan anu anjeun badan nampi.

Kami kedah ngécéskeun yén dina ékosistem solusi bébas, sanés persaingan tapi kompleméntéritas. gvSIG aya pikeun Java sareng QGIS pikeun C ++, duanana pikeun sababaraha platform; Proyék GIS kanggo Java bakal salawasna diperyogikeun, salami éta nahan yén posisi enviable dilingkung pangwangunan. Interestingta ogé metot yén modél OpenSource sarta ngembangkeun komunitas kolaborasi pernah geus jadi saheulaanan sakumaha aranjeunna ayeuna; Anjeun ngan saukur ningali niup anu skéma tradisional anu masihan inisiatif sapertos OpenStreetmap, Wikipedia, WordPress, pikeun sawatara ngaran. Tapi urang ogé kedah sadar yen aya di dunya globalized, urang ayeuna dina dinten ayeuna, ngangkat kurva turunna tina siklus kahirupan produk ngan mungkin ku ngabantosan saimbang dina sababaraha suku di mana dasar bisnis téknologi open source: Ibukota, inovasi jeung masarakat.

Kami yakin yén strategi singkronisasi nuju NASA World Wind SDK mangrupakeun léngkah-héngkah pikeun nyingkahan investasi daya dina ngamekarkeun hal anu parantos aya sareng henteu merlukeun redoing ti scratch. Urang ogé yakin yén inisiatif sapertos sapertos kitu tiasa dilakukeun salami (anu nyarios tina kontinuitas proses inkubasi OSGeo sareng sinergi sareng perpustakaan ditampa geek) sareng eta, saluareun optimasi sumberdaya mangrupa kaputusan metot pikeun sinergi ngeunaan nilai dunya.

Luar tina nétélakeun pesimis dina bagian tina tulisan, urang narékahan pikeun nepikeun analisis konstruktif. Urang ngalegaan ucapan salamet kabeh ka pamaké gvSIG anu kalayan usaha-usaha nu hadé pisan ngarojong wangsitna. Gening pikeun para promoters pikeun kasuksésan ieu kana inovasi anu, pasti bakal bongbolongan pisibilitas sareng satru anyar.

Inpo leuwih: Blog Yayasan GvSIG

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.