gvSIG: Gajes ieu sarta trades séjén

Salinan IMG_0818 Kumaha parabot bébas geus matured menarik, sababaraha taun ka tukang, ngawangkong ngeunaan GIS bébas, éta ditiup kawas UNIX, Geek sora sarta tingkat mistrust sieun nu can kanyahoan. Kabéh nu geus robah pisan jeung rupa-rupa leyuran nu matured mah ukur aya di gedong strategi inovatif ilahar ekspektasi tapi massification, nguji sarta adaptasi ka kecerdasan koléktif dumasar Kabiasaan bursa. The OSGeo na OGC standar téh hasil kematangan éta.

Ieu kajadian ayeuna yakin pisan urang tiasa nyarankeun solusi open source anu efisien (QGis atanapi gvSIG méré dua conto), aya rupa-rupa milih ti, sanajan urang sadar yén di sababaraha taun loba bakal dilanjutkeun atanapi dihijikeun dina kalangkang beuki sustainable (conto kasus Qgis + Jukut jeung gvSIG + Sextant). Anu cageur isu eta kudu dianggap serius dinten sabab kasatiaan boga wates anak, kelestarian tina software GIS handapeun mode open source ieu dumasar kana pilar kayaning téhnologi, bisnis jeung masarakat.

vrs pilar tantangan

kelestarian téhnologis kumaha bae ieu controllable, atawa sahenteuna sigana nu euweuh scares kami Pace gélo Anjeun pembangunan sangkan leungit unggal 5 menit. Tapi kami geus diajar ngartos, yen ieu ogé mangrupakeun cara mupus panggung sarta aplikasi nu isu kelestarian anu kaluar tina jalan, najan geus nyeri pikeun umat Islam. Ilwis pikeun ngeset hiji conto, nu mibanda sagala merits anak, ieu costing kaluar Visual Basic 6.

kelestarian FinancialAtawa naon we nelepon bisnis, heran anjeunna geus walked. Ayeuna aya loba proyek nu dirojong volunteerism murni, ngaliwatan yayasan, proyék resmi diadegkeun atawa malah tombol basajan "kolaborasi via PayPal". Di tingkat ieu éta hebat kasus gvSIG, salaku bagian ti hiji proyék badag migrasi ka software bébas, ngabogaan kelestarian finansial well-rencanana cukup.

tapi kelestarian masarakat Sigana janten kontrol sumbu paling pajeulit, sabab teu ngan gumantung kana "pencipta" tapi sabab boga pangaruh gede di téhnologi (duanana cara) jeung bisa nyieun susah pikeun nanganan masalah finansial. ahli financial téhnologis dilatih ku akademi, sarta lamun euweuh élmu pasti aya téoritis tangtu. Konsep "jenis ieu komunitas," timbul tina massification of tren Internet sarta konsolidasi nu ngalobaan sacara alami salaku hasil "masarakat"; ku kituna aci mangrupakeun interdisciplinary, kaasup komunikasi, pangajaran, pamasaran, téhnologi jeung kabeh ku garnish psikologi sosial.

ngahormat ka jalma tukangeun garis ieu, kalawan proyék kayaning gvSIG, frékuénsi ékspéktasi anu tina internationalization pisan agrésif. Kuring kudu ngaku yen geus salah sahiji proyek anu kuring tetep reueus ikhlas kuring (lian ti perquisites sahiji pakasaban), I yakin yén maranéhna geus kahontal pisan teu ukur dina media Hispanik (anu dina diri téh pajeulit).

Hiji garis sumbu ieu (sarta ngan hiji anu bakal maén kiwari) mangrupakeun subyek "pamaké kasatiaan" ngaliwatan silih tukeur informasi. Ngukur ieu kedah rada pajeulit, jadi kuring gé jadi dumasar kana hiji leuwih absurd ti latihan basajan:

-The Wikipédia ieu fed ku masarakat.
-The satia ka pamaké software anu resep berkomunikasi, anjeunna nyerat.
-In lingkungan masarakat, sagala satia ka software ieu, pamaké nyumbang kana eta di Wikipedia.

Éta absurd, abdi terang, tapi abdi hoyong nyimpen conto, keur najan Wikipédia ieu loba dikritik ku akademisi salaku sumber fideligna, eusina unggal dinten janten rujukan mimiti na muterkeun peran penting dina hubungan pamaké-search-eusi.

Ku kituna kuring dipaké titik awal kaca "sistem informasi geografis" lajeng kuring indit ka unggal kaca 11 program na I diitung jumlah aya kecap aya, ti subjek kana kategori rujukan.

Ampir kecap 5,000 ditambahkeun, hasilna nyaéta saperti kieu:

GvSIG + Sextant

1,022

21%

GIS lokal

632

13%

Geopista

631

13%

Qgis + Jukut

610

12%

Luncat

485

10%

Ilwis

468

10%

Kosmo

285

6%

Capaware

276

6%

Generik Mapping Pakakas

191

4%

MapGuide Open Source

172

3%

Saga GIS

148

3%

total

4,920

Catetan yén jumlah GvSIG + Sextant nyokot
21%, teu heran lamun urang inget yen ieu proyek anu devoted teuing informasi dikelompokeun dokuméntasi dina ramatloka resmi maranéhanana, aranjeunna geus invested di prosés systematizationManual, béréndélan pamaké sarta loba usaha lianna pikeun internationalization.

Urang ogé bisa ningali yén QGis + Jukut anu tinggaleun, siaran na neneng teu persis di media Hispanik, najan Jukut sugan pangkolotna Sumber GIS Buka masih hirup.

Ieu mah sakadar téma kasatiaan dumasar timbal balik, sarta ningali mung conto Wikipédia. Salaku urang tingali, jeung kapuasan, gvSIG + Sextant boga hiji pangaruh penting dina media Hispanik. Jigana urang bakal ningali kabiasaan sarupa dina jaringan sosial, blog, panglawungan sawala jeung majalah komputer, tapi tangtosna ieu nyiptakeun gelar leuwih gede tanggung jawab masarakat.

Tapi kanyataan yén "gajes kami" ngakibatkeun urang tatanya aspék komunikasi, teu nyoba nyarankeun yén kami ahli dina widang kelestarian. Ieu bagian tina mahluk "komunitas" nu réaksi umum jalma anu kasampak ngagoncangkeun iman umat di proyek tina ukuran ieu (sanajan, Diaku, teu menerkeun nada).

Jigana perlu nengetan sosialisasi ngeunaan informasi, anu geus disaring liwat saluran béda éta ngamajukeun inisiatif teh (saperti kasus Geomatics Free Venezuela) atawa non formal béréndélan distribution nu jadi komunikasi truths resmi tur jieun ekspektasi. langkung nitpicking ieu sareng anu disusun ngaliwatan kawijakan komunikasi institusional, anu kudu mikawanoh "saluran komunitas" duanana keur jeung lawan, pikeun mastikeun kelestarian tina éta.

Ieu luyu jeung marios kumaha masarakat meta pikeun sumebarna, sabab masarakat mangrupakeun unsur hirup, ngasuh siga ka anu sahiji kabiasaan urang, meta, nyangka, karasaeun, speaks, nyerat, complains, nyaeta senang tur luhur kabeh kudu ekspektasi dina proyék. Conto hiji frékuénsi ékspéktasi sapertos anu dijieun:

Éta nu gangguan kalayan gvSIG 1.3, 1.9 yén urang nempo gvSIG
-What teh kasulitan ku gvSIG 1.9: nu nya labil
Éta sabaraha goréng éta stabil: kami teu nyaho mun eta bakal
Momen: sigana eta saprak lajeng bakal.
Lamun bakal ...

Perlu marios isu masarakat dina proyék ieu badag, kalawan hiji jangkauan internasional, multikultural. komunikasi konstan nyaéta pernah sacara resmi leuwih, lamun nyumbang kana kelestarian masarakat.

Tungtungna teh pos aslina anu geus dipindahkeun kuring noél masalah lantaran kuring ngaleupaskeun, sanggeus patches geus ampir teu mungkin jeung sauyunan thread anyar dipaké lawon.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.