gvSIG Fonsagua, GIS keur desain cai

Ieu alat berharga pikeun proyék-proyék aimed di pos tina cai jeung sanitasi di kerangka agénsi kerjasama. Generically eta geus operasi hasil EpanetSanajan kalayan keterbatasan dina adaptasi maranéhna pikeun ngaganti.

Sanggeus néangan alesan naha gvSIG jeung Sabilulungan se eta invisibilizó sapeuting éta, abdi geus nyokot waktu pikeun pariksa usaha ieu jigana mah kontribusina software bébas nu pangalusna mun ngembangkeun institusional sarta sosial ékonomi.

kontéks nu

gvSIG Fonsagua timbul dina konteks proyék Gotong royong teh Galician anu geus digarap di sagala rupa nagara di Amérika Tengah jeung Afrika. Tapi éta di Honduras kidul mana ngembangkeun ieu incubated nu CartoLab sarta Téknik tanpa wates anu aub, abdi apal lamun manehna dikaitkeun trik tina ngagunakeun NavTable di gvSIG 1.10.

pangalaman nu sigana geus pohara alus. hasilna pasti tina sagala rupa usaha sarta sanggeus pasamoan dina konteks anu ieu nyoba thickets ngagabungkeun ArcView (sugan diajakan), Excel, kempelan Aksés na kertas format ballots di lapangan.

gvsig Fonsagua

Bari ieu konteks dua kotamadya di Honduras beulah kidul, kaayaan téh sarupa di réa patempatan di Amérika Latin. Data kairigasi, analisis non-baku, kaasup aspék sosial ékonomi, watesan dina parabot otomatis, pamakéan ilegal tina software proprietary, duplikasi usaha, atoh.

leyuran

Salaku hasil tina rarancang, alat pikeun gvSIG 1.1.2, nu ngalir dina versi desktop anu diwangun atawa ogé on portabel. Ieu jalan logis, ngarengsekeun siklus alpanumérik ngumpulkeun, pemetaan, desain sistem na data ngalaporkeun.

utama

A tingkat sawah, ngarojong newak data kalayan GPS konvensional sakumaha waypoints. Ieu bisi gauging koordinat titik, sumber, garis distribution, bak, saham, jsb ditangtukeun

gvsig Fonsagua Lajeng, bentuk bisa ngaropéa pikeun asupna data, sahingga aturan validasi teu merlukeun teuing sabudeureun pikeun dilaksanakeun. Ieu dianggo dina NavTable ngaliwatan tab rada praktis. Salaku conto dina proyék ieu dua Tab, salah jeung informasi sosial ékonomi tina populasi waris jeung salah mana data teknis patali sumber na infrastructures, parameter rarancang jeung konsumsi anu bakal dianggap analisis anu dikumpulkeun anu dipaké.

Sakali data diasupkeun, anjeun tiasa ngadamel desain saheulaanan nu diwangun dina peta. Aya poténsi gvSIG CAD / GIS tapi Fonsagua kaasup parabot tambahan pikeun Kabiasaan umum dina desain jaringan cai, kayaning nunjukkeun lamun titik hiji parabot bootable, nalika dua jaringan, ogé validasi topological sarta rutinitas babarengan ngajaga konsistensi . Éta ogé bisa wewengkon pangaruh terpadu, milih komunitas sarta beneficiaries méré prioritas dumasar kana hubungan ongkos / benefit / dampak.

gvsig Fonsagua

Lajeng, dina kasus jaringan basis graviti, anjeun tiasa ngajalankeun analisis tina parameter rarancang jeung kaayaan. Sistim mintonkeun hiji méja mana bagian béda téh maén kumaha tuh kalkulator HP heubeul urang jeung kurangna hiji, iterate, iterate dugi kami ngurangan karugian atawa kami asak data. Ieu bisa dirobah ku ruas sakumaha diaméterna pipe, élévasi tur tipe tina bahan pikeun mastikeun yén speed na leungitna téh aya dina parameter ngadegkeun. Pisan metot fungsionalitas ieu, kusabab warna beureum ngageter lamun hal anu salah sarta kudu ngahijikeun atawa ngahapus komunitas ukur itungan deui kudu ngajalankeun.

métodologi anu dumasar kana ngagunakeun EWB, sanajan aya rencana pikeun buka di luar.

Anjeun oge tiasa ngintegrasikeun elemen séjén dina rarancang, sakumaha tanghi suplai atawa sistem pompa. Kalawan nunjukkeun parameter patali ka pipa jeung neundeun bisa ngitung jumlah horsepower diperlukeun ku pompa kana. Kantun exquisite!

gvsig Fonsagua

Lajeng, anjeun tiasa ngahasilkeun laporan ka ngarojong data teknis atanapi komunikasi hasilna. Inpo nu disimpen dina database jeung wangun SQLite payel.

Pondokna, ieu alat gede pikeun ngarancang sistem cai, integrasi jeung informasi cartographic.

Urang moal bisa mopohokeun nu geus disadiakeun kalawan bébas, gawéna kalayan lisénsi GPL. Kode anjeun sadia upami Anjeun hoyong reset pikeun proyék-proyék sarupa.

Salaku conto kuring ninggalkeun sampel video, sanajan aya Fonsagua halaman leuwih video, langkung seueur ngeunaan proyek sarta conto jeung data.

tantangan payun

Diantara tantangan kuat gvSIG Fonsagua geus nyebarkeun alat antara program gawé babarengan béda nu dianggo tema sarupa. Ngan di Honduras, kantor AECID di Sumatera jeung West gaduh proyek cai husus kalawan dana publik di Spanyol nu ngagabung ngaliwatan garis Kantor Kerjasama Téknis. Eta bakal kasempetan gede lamun aranjeunna ngahijikeun ngembangkeun ieu salaku alat pikeun perencanaan sarta dipaké dina unit teknis ti pakumpulan jeung kotamadya. Ogé bakal jadi istiméwa versi lampu diawaskeun ku papan cai anu anu pamustunganana ninggalkeun kalawan kelestarian. usaha sapertos bisa mastikeun nu kontinuitas usaha ieu di parobahan gélo pamarentahan di nagara ieu tempat euweuh karir sipil dilaksanakeun sarta pikeun mastikeun alignment usaha koperasi.

Ieu jelas yén EWB mangpaatkeun usaha di nagara sejen, tapi aya ogé nu nyarumbang sejenna bisa dipake dina masalah cai salaku Peace Korps, anu prioritas pikeun waragad di Honduras ayeuna ngajalankeun dina ngarancang sistem cai. Paling donor nu fokus kana ampir siklus sarua, jadi pastikeun mikir cara nyebarkeun alat migawé lianna.

GvSIG ngalih ka versi nu leuwih anyar nyaeta tantangan sejen, tapi mangrupa kondisional dina sagala rupa aspék, kaasup -katingali- kateupastian ngeunaan naon versi stabil tina gvSIG dina 347.5 poé lamun sadia dina versi portabel. Urang nganggap masalah ieu bakal direngsekeun gampang sanggeus parusahaan iCarto janten pasangan pinuh ku Organisasi gvSIG, nu sigana prestasi signifikan dina strengthening kualitas lawon industri. Kalayan ieu kami nganggap yen eta bisa balik saluareun subjek hidrosanitario ka sawah hidrologis mangrupakeun Ecological kalawan poténsi hébat.

Sarta pamustunganana, tangtangan ti influencing kawijakan publik, nu leuwih pajeulit tapi tiasa di nilai hébat lamun pangalaman anu mangrupakeun prosés systematized sarta disadiakeun salaku alat a -misgivings bébas ku pisibilitas institusional- pikeun ngarojong hukum kerangka na deconcentration tina jasa di sektor cai di nagara tropis.

Tempo deui gvSIG Fonsagua

2 balesan pikeun "gvSIG Fonsagua, GIS keur desain cai"

  1. Hatur nuhun Fran, abdi moal nyieun koreksi luyu lamun kuring meunang deui peradaban.

    Hiji salam.

  2. Ti Cartolab na sorangan salaku anggota tim anu dimekarkeun gvSIG Fonsagua greatly kami ngahargaan maneh geus dipigawe di aplikasi analysis. Komentar kawas kieu ngabantu urang tetep digawé nyobian sangkan hal sakumaha alus-gancang.

    Dina hadir kami di kontak jeung sagala rupa instansi pikeun ngabiayaan ngembangkeun fitur anyar pikeun aplikasi na migrasi ka versi panganyarna tina gvSIG.

    Ngan hiji jéntré netelakeun. aplikasi henteu dimaksudkeun ngan nyieun polder teknis dina proyék konstruksi tapi rada sangkan prioritization tina kamungkinan alternatif suplai. Ieu salah sahiji titik nu leuwih hese pikeun ngirimkeun. Metodologi tina Plan pikeun Manajemén Resource Cai komprehensif nyaeta dimana aplikasi ragrag, boga sababaraha tahapan béda, sarta salawasna milih ngadamel rencana umum dimana sababaraha pilihan anu contemplated sarta engké ngadamel fase konstruksi munggaran, tapi aya loba jalma anu prefers rék langsung ka fase konstruksi, nu ti titik kami of view teu biasana paling hade.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.