gvSIG Fonsagua, GIS keur desain cai

Mangrupikeun alat anu berharga pikeun proyék anu berorientasi kana sektor cai sareng sanitasi dina kerangka organisasi kerjasama. Ku cara umum, éta parantos tiasa dianggo sareng hasilna anu saé EpanetSanajan kalayan keterbatasan dina adaptasi maranéhna pikeun ngaganti.

Sanggeus néangan alesan naha gvSIG jeung Sabilulungan se eta invisibilizó sapeuting éta, abdi geus nyokot waktu pikeun pariksa usaha ieu jigana mah kontribusina software bébas nu pangalusna mun ngembangkeun institusional sarta sosial ékonomi.

kontéks nu

gvSIG Fonsagua timbul dina kerangka proyék Kerjasama Galicia anu parantos damel di sababaraha nagara di Amérika Tengah sareng Afrika. Tapi éta di beulah kidul Honduras dimana pangwangunan ieu diinkubasi, dimana CartoLab sareng Ingeniería Sin Fronteras kalebet, kuring émut anjeunna nalika anjeunna nyarioskeun bahaya ngagunakeun NavTable di gvSIG 1.10.

Pangalaman siga anu saé pisan. Pasti hasil tina usaha anu béda sareng saatos aya dina kontéks anu nyobian ngaco ngahiji ArcView (sugan diajakan), Excel, kempelan Aksés na kertas format ballots di lapangan.

gvsig Fonsagua

Sanaos ieu kontéks dua kotamadya di Honduras kidul, kaayanana mirip di seueur tempat di Amérika Latin. Sumebarna data, analisis anu henteu distandarkeun, pangaluaran tina aspék sosial ékonomi, watesan dina alat otomatis, panggunaan ilegal tina perangkat lunak propriétis, duplikasi usaha, singgetna.

leyuran

Salaku hasil tina rarancang, alat pikeun gvSIG 1.1.2, nu ngalir dina versi desktop anu diwangun atawa ogé on portabel. Ieu jalan ku cara anu logis, ngarengsekeun siklus ngumpulkeun alpanumérik, data kartografis, desain sistem sareng generasi laporan.

utama

Di tingkat lapangan, éta ngadukung panangkepan data nganggo GPS konvensional dina bentuk pointpoint. Ieu upami koordinasi titik-titik tolok, sumber, jalur distribusi, bak, kota, sareng sajabana dicandak.

gvsig Fonsagua Bentukna teras tiasa disayogikeun kanggo inpormasi masukan, ngamungkinkeun pikeun aturan validasi anu henteu kedah seueur waktos pikeun dilaksanakeun. Ieu tiasa dianggo dina extension NavTable ku cara tab anu langkung saé. Salaku conto dina proyék ieu, dua file dianggo, hiji nganggo inpormasi sosial ékonomi ngeunaan penduduk anu ngagaduhan kauntungan sareng anu sanés dimana data téknis anu aya hubunganana sareng sumber anu aya sareng prasarana, parameter desain sareng konsumsi anu bakal dianggap dina analisa dikumpulkeun.

Sakali data dilebetkeun, desain témplat tiasa didamel anu diwangun dina peta. Aya sadaya poténsial alat gvSIG CAD / GIS, tapi Fonsagua kalebet alat tambahan pikeun ngadamel rutinitas umum dina desain jaringan cai, sapertos nunjukkeun iraha titikna mangrupikeun titik awal, nalika dua jaringan ngagabung, ogé validasi topologis sareng rutinitas ngajaga konsistén. . Daérah pangaruh ogé tiasa diintegrasikeun, milih komunitas sareng masarakat anu diuntungkeun pikeun prioritaskeun dumasar hubungan biaya / manpaat / dampak.

gvsig Fonsagua

Teras, upami jaringan dumasar gravitasi, analisa tiasa dijalankeun tina parameter desain sareng kaayaan. Sistem nembongkeun méja dimana anjeun tiasa ningali bagian anu béda pikeun maénkeun naon anu dilakukeun kalkulator HP urang baheula sareng henteuna hiji, roam, roam, dugi kami ngirangan karugian atanapi kami asak data na. Éta tiasa dirobih per ruas sapertos diaméterna pipa, élévasi, sareng jinis bahan pikeun mastikeun laju sareng karugian aya dina parameter anu parantos ditetepkeun. Pungsi ieu pikaresepeun pisan, sabab warna beureum ngageterkeun anjeun upami aya anu lepat sareng upami ngahijikeun atanapi ngaleungitkeun komunitas anjeun kedah ngajalankeun itungan deui.

métodologi anu dumasar kana ngagunakeun EWB, sanajan aya rencana pikeun buka di luar.

Elemen séjén ogé tiasa dihijikeun kana desain, sapertos tank suplai atanapi sistem pompa. Ku nuliskeun parameter anu aya hubunganana sareng pipa sareng neundeun, anjeun tiasa ngitung jumlah tenaga kuda anu diperyogikeun ku pompa.  Kantun exquisite!

gvsig Fonsagua

Teras anjeun tiasa ngahasilkeun laporan pikeun ngadukung lembar data atanapi komunikasi hasilna. Inpormasi disimpen dina database SQLite sareng file bentuk.

Pondokna, ieu alat gede pikeun ngarancang sistem cai, integrasi jeung informasi cartographic.

Kami moal tiasa maliré yén éta tiasa dianggo sacara bébas, sabab tiasa dianggo dina lisénsi GPL. Kodeu na sayogi upami anjeun badé ngarobih deui pikeun proyék-proyék anu sami.

Salaku conto kuring ninggalkeun sampel video, sanajan aya Fonsagua halaman leuwih video, langkung seueur ngeunaan proyek sarta conto jeung data.

 

tantangan payun

Diantara tantangan anu kuat tina gvSIG Fonsagua nyaéta nyebarkeun alat di antara program kerjasama anu béda anu ngagarap topik anu sami. Ngan di Honduras, kantor-kantor AECID di Kalér sareng Kulon gaduh garis khusus pikeun proyék-proyék Cai kalayan dana publik ti Spanyol anu dikoordinir ngalangkungan Kantor Kerja Sama Teknis. Éta bakal janten kasempetan anu saé upami aranjeunna ngatur pikeun ngahijikeun pamekaran ieu salaku alat pikeun perencanaan sareng panggunaanna dina Unit Téknis tina mancomunidades sareng kotamadya. A vérsi lampu ogé bakal pikaresepeun pikeun ngawaskeun ku papan cai, anu salah sahiji anu tetep aya kelestarian tungtungna. Jenis usaha ieu tiasa ngajamin kontinyu tina usaha ieu dina parobihan edan pamaréntahan nagara-nagara ieu dimana teu aya lomba sipil anu dilaksanakeun sareng ogé mastikeun penjajaran usaha kerjasama.

Jelas yén Téknik tanpa Bates bakal ngamangpaatkeun usaha di nagara-nagara sanés, tapi ogé aya koperator sanés anu ngerjakeun masalah Cai, sapertos Peace Corps, anu prioritas pikeun dana anu ayeuna dilaksanakeun di Honduras nyaéta dina desain sistem cai minum. Mayoritas koperator fokus kana ampir siklus anu sami, janten pastina kedah dipikirkeun kumaha cara nyebarkeun alat dina conto kerjasama anu sanés.

GvSIG ngalih ka versi nu leuwih anyar nyaeta tantangan sejen, tapi mangrupa kondisional dina sagala rupa aspék, kaasup -katingali- kateupastian naon anu bakal vérsi stabil tina gvSIG dina 347.5 dinten sareng upami éta bakal sayogi dina versi portabel. Kami anggap, masalah ieu bakal gampang direngsekeun saatos iCarto janten mitra lengkep Organisasi gvSIG, prestasi anu sigana penting pikeun kami dina nguatkeun lawon industri anu berkualitas. Kalayan ieu kami nganggap yén éta tiasa ngalangkungan masalah hidrositer nuju ka bidang hidrologis, anu mangrupikeun ceruk kalayan poténsial anu hébat.

Sarta pamustunganana, tangtangan ngarangna kawijakan umum, anu langkung pajeulit tapi tiasa peunteun saé upami pangalaman, prosés sareng sistem anu disayogikeun salaku alat -misgivings bébas ku pisibilitas institusional- pikeun ngarojong Framework Laws sareng dekonsentrasi layanan sektor cai di wewengkon tropis.

Tempo deui gvSIG Fonsagua

2 Balesan ka "gvSIG Fonsagua, GIS kanggo desain cai"

  1. Hatur nuhun Fran, abdi moal nyieun koreksi luyu lamun kuring meunang deui peradaban.

    Hiji salam.

  2. Ti Cartolab na sorangan salaku anggota tim anu dimekarkeun gvSIG Fonsagua greatly kami ngahargaan maneh geus dipigawe di aplikasi analysis. Komentar kawas kieu ngabantu urang tetep digawé nyobian sangkan hal sakumaha alus-gancang.

    Dina hadir kami di kontak jeung sagala rupa instansi pikeun ngabiayaan ngembangkeun fitur anyar pikeun aplikasi na migrasi ka versi panganyarna tina gvSIG.

    Ngan hiji jéntré netelakeun. aplikasi henteu dimaksudkeun ngan nyieun polder teknis dina proyék konstruksi tapi rada sangkan prioritization tina kamungkinan alternatif suplai. Ieu salah sahiji titik nu leuwih hese pikeun ngirimkeun. Metodologi tina Plan pikeun Manajemén Resource Cai komprehensif nyaeta dimana aplikasi ragrag, boga sababaraha tahapan béda, sarta salawasna milih ngadamel rencana umum dimana sababaraha pilihan anu contemplated sarta engké ngadamel fase konstruksi munggaran, tapi aya loba jalma anu prefers rék langsung ka fase konstruksi, nu ti titik kami of view teu biasana paling hade.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.