gvSIG Batoví, sebaran mimiti gvSIG geus dibere keur Atikan

The latihan tina internationalization sarta pemberdayaan neruskeun ku gvSIG Yayasan anu metot. Aya teu loba pangalaman sarupa, software bébas pernah saméméh miboga kematangan anu kiwari, sarta mangrupakeun tempat kajadian hiji sakabéh buana nu geus dibagikeun mangrupa basa resmi nyaéta metot. Ngahontal tingkat perusahaan geus miboga awal na, ngahontal tingkat akademis pastikeun janten guarantor of kelestarian lamun advokasi kawijakan anu ngarojong eta rengse.

Menteri Angkutan jeung Public Works of Uruguay, dibere Kemis panungtungan gvSIG Batoví distribution Uruguayan mimiti naekna gvSIG Educa.

gvsig Batovi

gvSIG Educa mangrupakeun kustomisasi of Geographic Émbaran System Free gvSIG Desktop diadaptasi salaku alat pikeun bahan pangajaran kalawan komponén geografi. gvSIG Educa boga tujuan pikeun jadi alat pikeun pendidik nyadiakeun mahasiswa analisis jeung pamahaman wewengkon, ngabogaan kamampuhan pikeun adaptasi jeung tingkat béda atawa sistim atikan. gvSIG Educa facilitates diajar ku mahasiswa interactivity kalayan informasi, nambahan komponén spasial kana ulikan ngeunaan bahan, sarta facilitating nu asimilasi tina konsep ngaliwatan parabot visual kayaning peta tematik nu mantuan ngarti hubungan spasial.

gvSIG Batoví téh, sahingga, palaksanaan hiji software bébas anu bakal meureun jadi diadaptasi jeung dipaké di loba nagara. gvSIG Batoví nyaéta software disetir ku Biro Nasional Surveying keur Plan Ceibal, nu siswa sakola primér sarta sekundér kudu aksés ka émbaran kaparaban didactic tur digambarkeun ku peta.

"Kusabab palaksanaan tina Plan Ceibal, pamaréntah nyiar ngamajukeun kawijakan nu migawe kahadean ngembangkeun sarta manfaat tina atikan barudak, ka hareup sarta hadir nagara urang," ceuk Pintado, nambahan yén alatan ciri geografis na nagara urang teu bisa ngahasilkeun barang skala badag, "tapi enya urang bisa ngahasilkeun pangaweruh tanpa wates nanaon nu".

Salila presentasi upacara alat anyar ieu dihadiran ku Undersecretary of portopolio nu, Ing. Pablo Genta, Nasional Diréktur Topografi, Ing. Jorge Franco jeung Dean tina Fakultas Téknik, Ing. Hector Cancela, Menteri cenah eta saluareun konstrain produksi ieu, "Uruguayans bisa ngabedakeun Sunan Gunung Djati ku intelegensi, kamampuh innovate tur nalungtik, sarta ieu numbu pangaweruh ieu pikeun ngembangkeun". "Jeung pikeun eta, software anyar ieu disebut" gvSIG Batoví "bakal penting hal ieu ngamungkinkeun aksés ka mayapada vast pangaweruh," cenahna.

The "gvSIG Batoví" program produk Nasional Biro sakabéhna hasil Surveying gawe, Fakultas Téknik sarta Asosiasi gvSIG, bakal ngaktifkeun mahasiswa mangtaun pangaweruh géografi ngaliwatan pamakéan XO laptop-frills -computer ogé ngalegaan ka wewengkon séjén pangaweruh kayaning sajarah, biology, antara séjén.

Paling narik kamungkinan nu mere guru jeung / atawa murid pikeun ngembangkeun peta tematik sorangan ti lapisan béda inpormasi sadia di wewengkon. Ieu nyiar ajak learning kapanggihna, nyieun karya cartographic dina pangaweruh latihan.

Kalayan "gvSIG Batoví" a set mimiti Téritori Uruguayan dimekarkeun saméméhna presents peta tematik kayaning peta politik jeung fisik, sebaran populasi, infrastruktur transportasi jeung komunikasi jeung panutup taneuh. Betah aksés ka ieu peta tematik kayaning plugins installable ti pemetaan application- sorangan ngamungkinkeun babagi gampang antara guru jeung murid ti peuntas komunitas pamaké tina software ieu.

Saluareun widang pendidikan, teknologi professional gvSIG, pamaké tiasa ngakses sakumaha plugins kana ieu fitur anyar pikeun nyieun jeung peta dibagikeun, sahingga jadi hiji anyar, pisan basajan, babagi informasi spasial.

URL proyék: http://www.gvsig.org/web/home/projects/gvsig-educa

di geger otak

Eta sigana urang hiji hambalan penting, tapi nyokot warta iklas sababaraha tayangan urang.

Tangtangan ti gvSIG Yayasan anu ngajual model anyar, moal software. Pribadi éta naon geus impressed kuring jeung keprok. Téhnisna eta dijual pisan gampang jeung gvSIG dina hal ieu geus kahontal pisan tapi ogé geus ngarugikeun rada pérak, hiji masalah nu loba sual tapi diyakinkeun yen taya hal bébas dina kahirupan. Ngajual model anyar merlukeun strategi tina campur sosial, politik jeung ékonomi di tingkat béda. Ieu ogé merlukeun loba duit tur hasilna teu saharita salaku bukti gawé teknis. Aya warning munggaran kuring, sabab lamun bukti teknis anu questioned, hayu bukti nyalira nu leumpang model mibanda leuwih disparity jeung krisis kieu wae musabab téh sah mun motong subsidi.

Amérika Latin mangrupakeun buana kalawan kadar beda kematangan di stabilitas pulitik di karir administratif di tata sarta linking akademisi jeung politik jeung ékonomi. Dina hal ieu, sakuduna dianggo advokasi tingkat ka usaha teknis numbu ka kawijakan publik pikeun mastikeun minuhan dina istilah sedeng. tugas gampang lamun urang ngabandingkeun diversity of sateuacanna tina Méksiko nepi Patagonia. Systematize eta bakal pangalusna anjeun bisa ngalakukeun.

Ku kituna, kaasup géografi kalawan parabot dina widang atikan, urang manggihan deui metot di tingkat campur primér, nu ampir preventative. Ceibal mangrupakeun inisiatif kacida alusna dipelak, tapi kudu mastikeun rojongan institutionalization atawa proyék katempona "salah saha dialirkeun dieu." Janten tantangan alus tingkat campur sekundér, dimana anjeun kudu ngarobah pola pikir makers kaputusan na langkung di tingkat tersiér mana naon tetep keur nyieun usaha palliatives teu bisa balik Dedemit dina kaperluan praktis.

saran kuring ampir sami. Awas kabawa teuing "Talibans". Di dunya ieu, latihan ekstrim sanajan ngadukung ongkos éféktif. téknologi ayeuna ékosistem kudu diayakeun di coexistence custodial duanana inisiatif kayaning Open Source. Awalna dina séktor ekonomi nu ngadominasi loba nagara Amérika Latin ngarasa assaulted ku modél, nutup lawang sanajan maranéhna kudu masihan kudéta atawa nyerah kerjasama internasional. Lajeng anjeunna bakal, jadi systematized, dikaitkeun ku naon kawijakan publik ngabela dipikaharti pamaké naon modél.

Dina jangka waktu nu alus jeung gvSIG Batoví

Hiji Balesan to "gvSIG Batoví, sebaran mimiti gvSIG pikeun presents Atikan"

  1. Naon tulisan anu saé, ideu anjeun parantos inspirasi sareng urang ayeuna di Universitas Distrik Francisco José de Caldas di Kolombia buka grup perangkat lunak gratis sareng Sistem Informasi Geografis anu disebut SIGLA (Sistem Informasi Geografi nganggo Software Gratis sareng Terbuka) sareng ayeuna urang ogé ngamimitian nyebarkeun eusi http://geo.glud.orgDidatangan kami !!!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.