gvSIG Batoví, sebaran munggaran gvSIG pikeun Atikan dipidangkeun

Palaksanaan internasionalisasi sareng pemberdayaan anu diudag ku gvSIG Foundation pikaresepeun. Teu aya seueur pangalaman anu sami, henteu kantos sateuacanna perangkat lunak gratis parantos dewasa sapertos ayeuna, sareng skénario pikeun hiji buana anu ngabagi hiji basa resmi pikaresepeun. Ngahontal tingkat bisnis parantos dimimitian, ngahontal tingkat akademik pasti bakal ngajamin kelestarian upami advokasi dilakukeun kana kabijakan anu ngadukungna.

Menteri Angkutan jeung Public Works of Uruguay, dibere Kemis panungtungan gvSIG Batoví distribution Uruguayan mimiti naekna gvSIG Educa.

gvsig Batovi

gvSIG Educa mangrupikeun kustomisasi Sistem Émbaran Geografis gratis gvSIG Desktop, diadaptasi salaku alat pikeun pendidikan mata pelajaran anu komponén géografis. gvSIG Educa ngagaduhan tujuan pikeun ngajantenkeun alat pikeun pendidik pikeun ngagampangkeun analisis sareng pamahaman daérah pikeun siswa, ngagaduhan kamungkinan adaptasi sareng tingkatan anu béda atanapi sistem pendidikan. gvSIG Educa mempermudah diajar ngalangkungan interaktivitas siswa sareng inpormasi, nambihan komponén ruang kana panilitian mata pelajaran, sareng mempermudah asimilasi konsép ngalangkungan alat salaku visual sakumaha peta tematik anu ngabantosan ngartos hubungan ruang.

gvSIG Batoví nyaéta, ku cara kieu, peluncuran parangkat lunak gratis anu sigana bakal diadaptasi sareng dianggo di sajumlah ageung nagara. gvSIG Batoví nyaéta parangkat lunak anu diwanohkeun ku Direktorat Topografi Nasional pikeun Rencana Ceibal, anu ngalangkungan murid-murid Dasar sareng Menengah bakal ngagaduhan aksés kana kabeungharan inpormasi pendidikan anu diwakilan ku peta.

"Kusabab palaksanaan tina Plan Ceibal, pamaréntah nyiar ngamajukeun kawijakan nu migawe kahadean ngembangkeun sarta manfaat tina atikan barudak, ka hareup sarta hadir nagara urang," ceuk Pintado, nambahan yén alatan ciri geografis na nagara urang teu bisa ngahasilkeun barang skala badag, "tapi enya urang bisa ngahasilkeun pangaweruh tanpa wates nanaon nu".

Salila presentasi upacara alat anyar ieu dihadiran ku Undersecretary of portopolio nu, Ing. Pablo Genta, Nasional Diréktur Topografi, Ing. Jorge Franco jeung Dean tina Fakultas Téknik, Ing. Hector Cancela, Menteri cenah eta saluareun konstrain produksi ieu, "Uruguayans bisa ngabedakeun Sunan Gunung Djati ku intelegensi, kamampuh innovate tur nalungtik, sarta ieu numbu pangaweruh ieu pikeun ngembangkeun". "Jeung pikeun eta, software anyar ieu disebut" gvSIG Batoví "bakal penting hal ieu ngamungkinkeun aksés ka mayapada vast pangaweruh," cenahna.

The "gvSIG Batoví" program produk Nasional Biro sakabéhna hasil Surveying gawe, Fakultas Téknik sarta Asosiasi gvSIG, bakal ngaktifkeun mahasiswa mangtaun pangaweruh géografi ngaliwatan pamakéan XO laptop-frills -computer ogé ngalegaan ka wewengkon séjén pangaweruh kayaning sajarah, biology, antara séjén.

Paling narik kamungkinan nu mere guru jeung / atawa murid pikeun ngembangkeun peta tematik sorangan ti lapisan béda inpormasi sadia di wewengkon. Ieu nyiar ajak learning kapanggihna, nyieun karya cartographic dina pangaweruh latihan.

Kalayan "gvSIG Batoví" a set mimiti Téritori Uruguayan dimekarkeun saméméhna presents peta tematik kayaning peta politik jeung fisik, sebaran populasi, infrastruktur transportasi jeung komunikasi jeung panutup taneuh. Betah aksés ka ieu peta tematik kayaning plugins installable ti pemetaan application- sorangan ngamungkinkeun babagi gampang antara guru jeung murid ti peuntas komunitas pamaké tina software ieu.

Saluareun widang pendidikan, teknologi professional gvSIG, pamaké tiasa ngakses sakumaha plugins kana ieu fitur anyar pikeun nyieun jeung peta dibagikeun, sahingga jadi hiji anyar, pisan basajan, babagi informasi spasial.

URL proyék: http://www.gvsig.org/web/home/projects/gvsig-educa

di geger otak

Eta sigana urang hiji hambalan penting, tapi nyokot warta iklas sababaraha tayangan urang.

Tangtangan pikeun yayasan gvSIG nyaéta ngajual modél énggal, sanés perangkat lunak. Sacara pribadi naon anu paling narik kuring sareng kuring keprok. Téknisna gampang pisan dijual sareng gvSIG dina pengertian ieu parantos kahontal lumayan sanaos ogé ngaluarkeun artos seueur artos, masalah anu seueur patarosan tapi dibenerkeun yén teu aya hal gratis dina kahirupan ieu. Ngajual modél anyar meryogikeun strategi intervénsi sosial, politik sareng ékonomi dina tingkat anu béda. Ieu ogé meryogikeun seueur artos sareng hasilna henteu saharita sapertos buktina karya téknis. Aya peringatan anu munggaran kuring, sabab upami bukti téknis ditaroskeun, sumawonna bukti modél anu bakal jalan kalayan langkung saé sareng ku krisis ieu aya alesan anu sah pikeun ngirangan subsidi.

Amérika Latin mangrupikeun buana kalayan tingkat kematangan anu béda dina stabilitas politik, dina karir administrasi, dina ngarencanakeun sareng ngahubungkeun akademik sareng politik sareng ékonomi. Dina hubungan ieu, tingkat insiden kedah digarap sahingga usaha téknis dihubungkeun sareng kabijakan publik, anu ngajamin kacumponan na dina jangka menengah. Sanés tugas anu gampang upami urang ngabandingkeun keragaman kamajuan ti Méksiko ka Patagonia. Sistematisasina bakal janten hal anu pangsaéna anu tiasa dilakukeun.

Janten, kalebet géografi sareng alat komputer dina bidang pendidikan sigana pikaresepeun pikeun urang dina tingkat panganteur primér, anu ampir pancegahan. Rencana Ceibal mangrupikeun prakarsa anu mantep pisan, tapi anjeun kedah pastikeun pikeun ngadukung institusionalisasi na atanapi éta ditingali salaku proyék "sababaraha anu ngaliwat ka dieu." Tingkat intervensi sékundér bakal janten tantangan anu saé, dimana perlu ngarobih cara mikir jalma anu nyandak kaputusan sareng langkung-langkung dina tingkat tersiér dimana anu tetep nyaéta usaha paliatif dina nyanghareupan kajahatan anu teu tiasa dibalikkeun dina prakték.

Saran kuring ampir sami. Ati-ati teuing "Taliban". Di dunya ieu, latihan ekstrim sesah pikeun dijaga sanajan épéktip. Ékosistem téknologi ayeuna kedah didukung dina hirup babarengan sareng inisiatif propriétik sareng Open Source. Dina momen anu mimiti yén séktor ékonomi anu ngadominasi seueur nagara Amérika Latin ngarasa diserang ku modél, aranjeunna nutup panto sanajan aranjeunna kedah ngalakukeun kudéta atanapi nolak kerjasama internasional. Teras, anu sistematis, dikaitkeun ngalangkungan kawijakan publik, pangguna anu ngabélaan naon anu aranjeunna ngartos tina modél na bakal tetep.

 

Dina jangka waktu nu alus jeung gvSIG Batoví

Hiji Waleran ka "gvSIG Batoví, sebaran munggaran gvSIG pikeun Atikan ditepikeun"

  1. Naon tulisan anu saé, ideu anjeun parantos inspirasi sareng urang ayeuna di Universitas Distrik Francisco José de Caldas di Kolombia buka grup perangkat lunak gratis sareng Sistem Informasi Geografis anu disebut SIGLA (Sistem Informasi Geografi nganggo Software Gratis sareng Terbuka) sareng ayeuna urang ogé ngamimitian nyebarkeun eusi http://geo.glud.orgDidatangan kami !!!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.