Google vrs. Maya, perangna nya serius

Patempuran

Google jeung Microsoft ngajaga perang maranéhanana pikeun globes maya, duanana geus dibuka strategi sarupa ku cara méré data jeung komunitas online nu pamutahiran gratis.

Taun ka tukang, Google Nyetél formulir a pikeun individu atawa lembaga bisa ngeusian éta, ngalaan pikiran naon maranéhna kungsi ... tétéla pikeun manggihan dimana aya informasi.

Google Earth: klik di dieu

Google ayeuna geus dileupaskeun peta ker (Mandang lamun aya a patén), ieu alternatif pikeun pamaké pikeun ngawangun data bari moderen naon geus diunggah. google nunjukkeun Anjeun ngagedekeun ka nyieun data antara 500 na 1000 méter anjeun boga, Anjeun bisa nambah titik dipikaresep, jalan na polygons.

Contona kieu nembongkeun jalan nu geus digambar leuwih gambar atribut salajengna geus ditambahkeun speed jeung kaayaan; lajeng batur geus disatujuan. Jeung sakumaha anu kasebut dina gambar di Google Earth, éta pasti geus sakumaha 30 kaluar fase méter.

maker peta google

Tapi teu sagalana anu goréng, kuring ngarasa pilihan hade moderation, nu teu aya dina usum saméméhna yén Google geus dedicated ka nyewa atawa acquire data; hasil tina strategi ieu ngahontal tingkat hade jalan Update di loba nagara Hispanik. Ieu sigana bisa hargana per méter linier linestring ... tur muka nu meunang ditémbak, tingali ieu imagery Marcovia di jalan, dina Honduras kidul.

maker peta google

Data dijual aranjeunna poho konsep "jalan" sarta geus digambar manehna unggal jalur mana sapi disetir sipat désa ... geus poho pikeun nempatkeun lampu lalulintas lampu na pasti moal bisa nambahan atribut ngagancangkeun heh, heh. Honduras sadayana yén wewengkon kidul anu jadi, niténan yén wewengkon urban teu boga jalan hiji, tapi tiap easement sarta aksés antara balong produksi uyah jeung kebon udang dicokot.

Ieu ogé bakal ningkatkeun cara data nyaring ti masarakat, nu kumaha urang visualize dina Google Earth dimana aya teuing galau inpormasi, phishing tur jadi gaduh panulisan data.

Pikeun ayeuna mah, program maker peta geus dibuka pikeun maranéhanana nagara mana aya pisan saeutik data:

Siprus, Islandia, Pakistan, Viétnam;

sésana téh di Karibia: Antigua & Barbuda, Bahama, Barbados, Bermuda, Kapuloan Virgin Britania, Kapuloan Kayman, Grénada, Jamaika, Astanajapura, St. Kitts & Nevis, Lemah Héjo, St. Vincent & Grénadin, Trinidad & Tobago

Maya Bumi: Pasihan abdi ngahargaan mertimbangkeun data anjeun

Samentara éta, Virtual Bumi geus dibuka kampanye pikeun maranéhanana anu hayang babagi foto hawa Anjeun.

strategi nyaéta saeutik béda ti taun tukang Google, nu sahanteuna miboga wangun. Dina hal ieu, maranéhna nyangka anjeun pikeun ngirim eta pos sajak nu hubungan aranjeunna mana anjeun boga Gambar, jeung lamun maranehna resep kuring bakal ngirim spésifikasi.

Éta gé masihan anjeun kiridit ... tapi euweuh duit, ngabayangkeun nu bakal jadi pikaresepeun lamun batur ngahontal wewengkon planét dina Virtual Bumi nyebutkeun "sababaraha gambar ngeunaan peta ieu anu bageur nawaran reureuh di nu disadiakeun ku ..."

Tangtu aranjeunna moal ngomong "gently na jeung pamadegan Gambar kami geus dijieun loba duit"

Ieu gé ningali dimana ieu ends, sabab ayeuna datang bisnis keur budak Pict'Earth jeung orthophotos per inch alun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.