Kumaha akurat nyaéta gambar tina Google Earth

Isu ngeunaan késéritas gambar satelit sareng orthorectified of Google Earth mangrupakeun patarosan catetan dina mesin pencari, dinten ayeuna, anu matak kabingungan karusuhan kasabaran anu panggampangna kaleungitan GPS dina taksi, bakal saé bakal ngajantenkeun sababaraha analisa ngeunaan genah atanapi henteu nganggo data ieu pikeun digawé serius.

cikeneh DigitalGlobe, panyadia gambarna Google Earth, Anu ngumumkeun yén maranéhna bakal pas langkung dipareuman saatos ngintunkeun satelit anyar anu resolusina leuwih luhur sareng sinyalna anu agung per poé.

Satelit ieu disebut Waktos I, anu bakal dianggo babarengan sareng satelit Quickbird, gambarna bakal ngagaduhan resolusi piksel tina séntiméter 50 (ayeuna tina 1 méter) sareng tiasa nampilkeun kilométer 600,000 dina kilométer per dinten, anu ayeuna aranjeunna nampi saminggu.

Ieu condong nyasabkeun jalma anu ngan ukur konsentrasi dina produk ahir (peta) sareng henteu angkat dina produk panengah sareng asal fotogrammetri na, anu ngamungkinkeun urang henteu ngan ukur ngagaduhan produk tapi ogé tingkat precision sareng relevansi na. Nalika nganggo bahan Peta Google kanggo tujuan lokal Katepatan lemah tiasa dirobih, sakapeung dugi ka 30 meter, kusabab gambar satelit merlukeun jaringan pesenan anu munggaran sareng cek lokal pikeun dilereskeun. Henteu yén éta goréng, éta pikeun tujuan na wéb geografis nu mangrupa jalan Google Earth nyebut lapisan éta.

Pikeun jalma anu rék ngalakukeun cadastre jeung ortos di GoogleEarth, didieu aya conto anu bakal dipendakan:

nyaéta La Jaguita, Comayagua, Honduras; nitenan kumaha pengulangan komplek wangunan anu sarua, méter 36.51 ka kalér, katempona dina simpang gambar.

google-earth-other-error.JPG
Kami nganggo dua GPS Magelan Mobile Mapper, saurang dasarna, lian pikeun ngangkat titik teras ngadamel diféksi diferensial, ngabandingkeunna sareng orthophoto anu disiptakeun ku fotografi hawa tilu taun ka pengker sareng 5,000 flight; data GPS sampurna nyocogkeun sareng orthophoto tapi henteu sareng sahiji gambar Google Earth, salasahijina nyaeta 23 méter kalér, anu sanés aya di méter 19, tapi véktor kapindahan dina sudut anu béda.
Dina hal ieu, moal mungkin pikeun urang nanaroskeun sistem, anu pangsaéna anu seueur kota-kota urang tiasa dimana inpormasi cartographic na moal sumping dina taun 10 anu salajengna sareng anu diluhur janten gratis; Nu penting nyaéta yén urang sadar relevansi sareng watesan na.
Pikeun tapa kuring ninggalkeun titik ieu dina istilah Google Earth, yén anu teu aya anu maca sareng ngan ukur mencet tombol "Kuring nampi":

e) NO nasihat atawa informasi, lisan atanapi henteu ditetepkeun tina buku atanapi pihak katilu OR ngaliwatan pamakéan software nyieun sagala jaminan teu nyatakeun dina ieu Sarat jeung Kaayaan.

31 Jawaban "Sabaraha gambar Google Earth anu pas"

  1. Kuring nyarioskeun ka anjeun babaturan Google Google anu ngagaduhan seueur kasalahan sareng langkung di jangkung, kuring naékna nganggo stasion sareng margin kasalahan ieu ngeunaan jangkung kuring ampir 8 meter dina hiji proyek dimana sameter langkung seueur kurang tiasa nyababkeun akuidrasi gagal di daérah anu rada datar, sesa upami anjeun ningalikeun sadayana kamandang ieu.

  2. Aranjeunna moal pernah cocog sareng anjeun. Model élévasi Google Earth saderhana pisan pikeun tujuan dunya global; hiji hal anu henteu kajantenan nalika ngalakukeun survey lokal kalayan titik kontrol luhurna.

  3. Kuring mairan ka anjeun. Kuring ngan ukur survey topografis pikeun sistem cai nginum di Arequipa sareng dimensi anu ku kuring kéngingkeun sareng Total Station henteu kabeneran kalayan tingkat atanapi kontén bumi google. Aya bédana 40 mts luhurna.

  4. Perlu, nangtukeun yén loba GPS ngabingungkeun sub-métrik sareng panyungsi (garmin, Magellan, jsb) teu aya ragu pikeun aya sub-métrik nu mibanda precision cadastral tina 5 cm (anu kawilang ageung) pikeun panyungsi anu gaduh béda 3- Méter 5-10.

    Gambar Google kedah dicandak salaku rujukan, tapi henteu salaku dadasar pikeun présisi-sub métrik; sabab jeung nepi ka maranehna mastikeun eta, variasi bakal neruskeun ka alat anu béda anu parantos nganggo.

    Wasalam

  5. Pikeun kasalahan Mexico nyaéta tina 5 dugi 7 meter, kuring parantos ngalaksanakeun sababaraha tés nganggo 2 GPS. Nanging, nalika anjeun nganggo fungsi "Geolocation" di Autocad, kasalahan ieu ngirangan ngan ukur kasalahan GPS, dumasar kana tés anu kuring dilakukeun.

  6. Memang bener survey dilakukeun ku stasiun total henteu cocog sareng gambar google,

  7. Anjeun kedah parios naon sam anu anjeun damel, umumna anjeun damel dina sam 84 anu dianggo sacara internasional, kusabab anu ngajadikeun bédana titik.

  8. Aranjeunna ti 7 dugi ka 10 mts app, abdi tiasa nyarioskeun ka anjeun dumasar kana éta kusabab padamelan kuring nganggo GPS sareng kartu militér pisan sareng didinya nunjukkeun perbedaan na.

  9. Dinten ayeuna kuring kapanggih sareng mamang anu sami sareng nu pilari précisi nu pangluhurna pikeun ngalaporkeun data, sareng beda data anu henteu lega pisan anu bener ngajadikeun kuring curiga pisan. beda rata-rata kalawan GPS sareng google langkung ti 5 km tur anu hariwang

    TUŻA SALUXA Pikeun DATA TISTA

  10. UTM koordinat Datum anu dianggo ku Google Earth nyaéta WGS84, sareng bédana nyaéta kusabab GPS anjeun nganggo dikonfigurasi dina Dataran NAD 27. Siapkeun GPS anjeun, kuring nyarankeun. Salam ti Managua, Nikaragua.

  11. Nya, éta teu seueur anu nyarios dina katepatan. Henteu pikeun pangukuran plot, kacuali anggoana henteu nganggo fiskal atanapi henteu numbu utiliti anu sah.

  12. Pantun, koméntar nu sakedik metot. Urang ngahargaan Google Earth nu haratis, kumaha ogé mikir yén lamun aya jalma butuh hal-hal anu leuwih seueur, tanpa investasi anu jumlahna ageung, abdi tiasa nganggo GPS, anu méré precision leuwih ti atanapi kirang tilu méter. Punten batur pikeun ngawartosan upami koméntar abdi leres, sabab kuring sering meryogikeun akurasi dina nuduhkeun titik. Dina sateuacanna, hatur nuhun.

  13. Waktu mimiti ngagunakeun Google Earth sareng GPS Kuring kungsi masalah anu sarua, solusi nyaéta duanana kedah janten dina sistem koordinat sami.

  14. Pikeun éta anjeun bakal hese ngagunakeun gambar Google. Nya, gumantung kana nagara sareng daérah dimana anjeun aya, tempat-tempatna éra-béda-béda.
    Meureun salah sahiji cara anu anjeun ngundeur gambar nganggo Plex.Earth, sareng nu nyandak titik kadali pikeun leuwih-kurang leres menerkeun deui dina tepat anu ditarima.

  15. Kuring ngahaturanan sorangan kana navigasi dina kendaraan 4 × 4 sareng urang teras-terasan nganggo GPS Garmin, kuring hoyong nyampur éta sareng koordinat Google sareng kuring gaduh bédana dugi ka 200 meter antara gambar sareng titik pasti supaya mangaruhan kuring loba mendakan jurang sareng tangtosna sudut pandang na, kumaha kuring ngajantenkeun alun-alun ieu atanapi naon program anu ku kuring nganggo poto satelit gaduh sakedik variasi? Abdi hoyong ngajalankeun sareng data, poto sareng koordinat sacara real waktos.
    salam!

  16. Hai deui

    Mimiti hatur nuhun kanggo jawaban éta, kuring mencét sakedik inpormasi anu anjeun piduh dina rupa-rupa publikasi anjeun ngeunaan katast, abdi pikir bakal langkung pajeulit nganggo Google Maps kanggo pamakéan katastre, ku kituna kuring néangan solusi anu sanés, upami aya didieu. terang sababaraha alternatif anu sanésna éta mah bersyukur alatan kuring milari solusi pikeun nungkulan masalah anu parantos sacara raket jeung kataster.

    Hiji salam.

  17. Hello Everardo

    Éta gumantung kana lokasi géografis. Contona, di Amérika Serikat sareng sababaraha nagara Éropa, gambar anu anjeun tingali di Google Earth parantos disayogikeun ku nagara atanapi pamaréntah. Janten katuratan pisan saé.
    Tapi di nagara-nagara sanés, katepatan aya diantara 10 sareng 30 méter pamindahan gambar. Éta tiasa dirobih dina sendi antara anu nembak taun béda.

    Henteu aya versi dibayar anu pas anjeun Gambar hadé.

    Hiji salam.

  18. Halo

    Kuring resep kabetot nganggo peta google, pikeun proyék anu sanés sareng ekspektasi anu béda, jadi kuring resep terang kumaha akuratna atanapi naon derajat kasalahanana; Abdi ogé hoyong terang upami aya versi anu mayar anu langkung saé atanapi dimana waé kuring tiasa nginpokeun ka ieu sorangan.

    Hatur nuhun pisan, abdi ngahargaan ieu publikasi.

    Salam.

  19. Hello, dina pendapat abdi mah teu pikir yén koordinat geocentric (k) kedah dilereskeun, sakumaha kuring maca di dinya, tapi rada ..., kapindahan dina kaayaan lega anu dihasilkeun tina pangaruh parallax.

  20. Undeur éta kalayan Stitchmaps sakumaha jpg dina jangkungna mata henteu sajaba ti 500 mts, berkas calibration na lajeng manjang tina Ilwis.
    Mun Ilwis henteu baca file calibration anjeun bakal kedah ngagalikeun sahiji titik pangawasana pikeun nuduhkeunana.

  21. kumaha abdi tiasa ngalirkeun gambar tina google eart kana program ilwis 3.2 sareng anu masihan abdi prasksi anu saé sabab aya koordinat.

  22. Tulisan anu saé, perkawis éta ... anu henteu akurat henteu ngajantenkeun goréng sapertos anu nyarios mangrupikeun hiji-hijina tempat dimana aranjeunna nawiskeun gambar "gratis" tina resolusi sapertos kitu. Kuring parantos dianggo sababaraha sareng kuring parantos tiasa pariksa yén kasalahan éta ningkat di daérah pagunungan atanapi nganggo topografi anu terjal, tapi di daérah datar éta kasalahan dibandingkeun data navigator GPS parantos henteu relevan pisan anu kami ucapkeun ... logis waé tujuan panggunaan gumantung, kuring mikirkeun yén pikeun pemetaan "lokal" mangrupikeun alat anu saé pisan anu ngahémat pisan waktos sareng usaha ... sok ngajaga pangrojong sareng seueur titik kontrol taneuh pikeun koréksi.

  23. tepatna sapertos email kuring nyarioskeun hiji hal nyaéta topografi datar sareng sanésna topografi tina rohangan (anu henteu aya ...) tapi fotogrammétri ti rohangan kedah ngabenerkeun koordinat geosentrik dumasar kana kurva bumi ningali bédana TOPOGRAPHY FLAT …… KURTOHAN BUMI ... salian yén kerugian kasalahan lensa anu gambarna dicandak tina angkasa, unggal lensa henteu datar 100% melengkung, janten lensa mata, 50 mm 200 mm atanapi zum Ieu panjelasan dimana kasalahanana gambar di luhur diturunkeun sareng saha waé anu nyoba ngadaptar sareng Google nyaéta scamming juragan atanapi pamaréntah
    Gracias

  24. Masalahna nyaéta offset anu henteu saragam, éta henteu ngan ukur mindahkeun éta jarak-jarak anu tangtu kumargi parantos dibereskeun dina hiji waktos teras ngajukeun dina jarak sanés. Kuring geus dipaké aranjeunna, nurunkeun aranjeunna ku stitchmaps, teras ngalereskeun aranjeunna kalayan titik kontrol anu langkung seueur kalayan ngagunakeun Mikrostasi Descartes ... sareng ieu ngaronjatkeun aranjeunna pisan ...

    Google ngarencanakeun pikeun ngahijikeun geoeye-gambar ... tapi nepi ka ayeuna, gambar satelit teu gaduh georeferencing anu saé sanés warpe aranjeunna kalayan cukup titik kontrol lokal.

    Abdi henteu terang server lianna kualitas hadé (ku google), enya aya jasa OGC ti sababaraha nagara anu nawiskeun bahanna sorangan dina wujud jasa peta wéb.

  25. Gantina gaduh nanaon, éta henteu goréng. Pikeun kadaster ku pendekatan fiskal, panggunaan lahan…. Teu kunanaon tapi henteu pikeun kadaster ku pendekatan hukum, anu bakal kalebet judul titah…. bakal hese masihan batur harta, sareng yén ieu 30 meter dina judul tatangga

  26. HELO mimiti a salam: katerangan IN THE NEW NEW GOOGLE PROGECT ... Kuring geus neuleuman yén maranéhna bade ngaleupaskeun jaringan anyar katut poto Buka sual kuring kieu nuturkeun kuring nolak na bunuh gelar bakal nampi gelar anu sareng nampi gelar ayeuna sareng yaysin janten Mangpaat GOOGLE foto bumi jeung kumaha maranéhanana boga komentar ngaruksakkeun sababaraha méter bisa jadi snaps kalayan naon Abdi peryogi Tapi bakal cinta uninga lamun aya server sejenna kualitas pangalusna
    Sateuacanna salam

  27. Dina kacindekan, gambar GOOGLE Bumi teu ngawula ??
    Lamun kitu
    Naon rekomendasi DARIAN

    Hatur nuhun

    GIS latihan JOL

  28. Kuring naros, upami ayeuna satelit énggal bakal operasional?
    Abdi congratulate anjeun, pikeun komentar anjeun, salawasna metot.
    salam.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.