Kuantum GIS, gambaran kahiji

qgis Mun babaturan di gvSIG aranjeunna tetep jangji maranéhanana, Senen payun 27 Juli urang gaduh versi 1.9 stabil. Sajauh ieu tés parantos saé, numutkeun volume anu katarima dina sebaran béréndélan. Nalika Senén dugi, ku waktos kuring ngarepkeun kapuasan nyebatkeun kecap patuh, ku ngorbankeun rasa teu sare anu pastina kedah dibawa ku pangembang, hayu urang tingali di Quantum GIS sapertos ieu tina pandangan panon manuk.

QGIS dikembangkeun di C ++ nganggo toolkit Qt, éta dijalankeun dina Windows, Mac sareng Linux. Proyék na timbul dina bulan Méi 2002, kalayan dukungan pikeun 26 basa sareng lisénsi na nyaéta GPL.

Kami baris nyobaan versi 1.02 anu parantos ngajantenkeun abdi langkung lengkep puas janten alat pikeun nganggo bébas, anjeun tiasa ngundeur éta ti link ieu sarta ieu teh Kaca resmi Qgis.

qgis

Panémbong di Quantum GIS

Ikonografi sareng desain antar muka anu paling tiasa ditebus, éta henteu mangaruhan kagunaan, tapi mangaruhan rasa perusahaan (jual) nalika nawiskeun éta. Penampilan éta Abdi dikritik samemehna tina gvSIG, sabab di sawatara titik penampilan sarta khususna tina kreativitas disababkeun manajer pikeun ngawartosan "Sigana mah program Samaun, sababaraha ikon sigana parantos nganggo Paintbrush of 8 bit".

qgis

Tapi dina ieu deet, QGIS mana waé anu saé, kalolobaan ku klik basajan anu anjeun tiasa milih antara 3 téma anu beda-beda iconography conceptualized saé, ngan ku jalan ngalirkeun beurit ngaliwatan téma nunjukeun kumaha antarbeungeut bakal katingalina.

Fitur metot Quantum GIS

QGIS meryogikeun Jukut pikeun seueur fungsionalitas yén alat éta parantos netepkeun, saé pisan pikeun henteu nyalin usaha. Nalika ngamimitian QGIS sareng henteu mendakan dipasang, éta naékkeun peringatan; dina hal ieu kuring ngalakukeun tinjauan tanpa kaasup Jukut. Nalika kuring badé ngamuat setélan Jukut, kusabab éta henteu dipasang, aplikasi na ditutup, janten kuring henteu nyarankeun ngagunakeunana tanpa masang kadua alatna.

qgis Potong kompas, Sajumlah paréntah anu saé ngagaduhan surat anu ditugaskeun, sapertos fungsina tiasa dimuat ngan ukur mencét serat ieu. Ieu praktis pisan, kuring émut yén di AutoCAD éta mangrupikeun salah sahiji trik anu pangsaéna nalika ampir unggal paréntah dilakukeun liwat keyboard.

Ikhtisar, dina panel kénca aya peta anu nunjukkeun daérah panempatan, sareng singkronisasi dina kadua lagu. Mangpaat pisan, anjeun tiasa milih lapisan mana anu anjeun hoyong tingali dina tinjauan, sareng éta ogé tiasa dijalankeun salaku jandéla ngambang dina ukuran anu bénten.

qgisPigura gigirna, ngan saé pisan, anjeun tiasa nyéredkeun plugins salaku labél ka payuneunana, éta tiasa didamel ngambang, sareng ku tombol katuhu sanésna aktip atanapi pareuman. Ogé manajemén lebar saderhana saderhana sanés ngan ukur dina panel kénca tapi ogé dina bagian handap.

Panel handap, nalika nembongkeun méja atribut, éta némbongan di daérah éta, tapi tiasa ogé ngambang. Pisan fungsional, sareng pilihan pikeun ngazumekeun jajaran anu dipilih sareng ngarobih lébar kolom ku cara nyeret saderhana mouse. Ogé dina pigura handap éta ngagaduhan fungsi pamilarian sareng pilih, sami sareng kumaha Manifold GIS gaduhna, sajaba ti bilah status saderhana.

kuantum gisKonformasi desain panganteur ieu ngajadikeun leuwih nguntungkeun, ngambang pigura anu paling saé, ngingetkeun kuring seueur Microstation, sabab kanggo masalah ieu, jandela atribut tiasa dipintonkeun tampa mangaruhan dina operasi anu sanés.

Analisis data, Boga aspék dasar tina geoprocessing sareng hasil panalungtikan anu batur anu tiasa meryogikeun, dina sawatara panginten aya sababaraha fitur anu menarik pisan anu resep kuring ningali dina kasempetan anu sanés, sabab ftools plugins diantarana modeling rupa bumi, hidrologis diantarana.

qgis Plugins tambahanSaperti aplikasi gpl naon, kauntunganana aya dina plugins anu dilakukeun ku masarakat sakedik-sakedik (sanaos kauntunganna henteu aya di Java), sacara standar éta nyababkeun dasar-dasarna sareng aranjeunna sigana mah saeutik tapi sigana henteu sesederhana sigana: aranjeunna tiasa dimuat Lapisan WFS, ékspor ka MapServer, candak koordinat, tambihan bantosan pikeun tampilan sapertos kalér, skala sareng hak cipta, téks anu dibatesan ku koma, ngagaduhan dxf ka shp converter, plugin pikeun gambar georeferensi, konsol gps, konsol python, koordinat bolong , jsb. Tapi hal anu pangsaéna nyaéta pilihan pikeun muka plugin Grass anu mangrupakeun topik anu kapisah. Sarupa sareng naon anu kajantenan ku gvSIG sareng Sextante sanaos kematangan Jukut dipikahormat, salah sahiji alat GIS pangkolotna.

Interestingta metot konverter OGR, anu tiasa ngarobah lapisan diantara pormat anu béda-béda, sapertos shp, dgn, gpx, gml, csv, kml, mapinfo, and spatial BD via ODBC, MySQL, PostgreSQL.

Anu pangalusna: dxf to shp na kml to dxf, dasar tapi henteu dilakukeun ku program pamayaran lianna.

Fungsi dasarSapertos alat-alat sanésna, anjeun tiasa nyiptakeun téténggér spasial, kelompok lapisan, lapisan na gaduh kontrol zum minimum sareng maksimum, gampang nambihan sistem koordinat sareng proyéksi; bisi lapisan shp, upami aranjeunna gaduh prj, Qgis nyalametkeun inpormasi ieu. Seueur prosés kalebet palang kamajuan, anu kami anggap saé pisan.

qgis Narikna pisan kumaha atribut obyékna ngonpigurasi, sabab dina panel anu sami aya tab pikeun sipat umum, simbologi, metadata, labél, tindakan sareng atribut tabular; sadayana tiasa disimpen salaku gaya .qml sareng dimuat pikeun nerapkeun lapisan sanés. Ogé méja ieu ngambang sareng lébar sareng jangkungna tiasa diluyukeun sareng raos. Bahkan panel ieu sareng anu sanésna tiasa dibuka salaku aplikasi anu misah.

kuantum gis Drawta ogé ngagambar perhatian kana fitur-fitur anu saderhana tapi anu saé pisan mangpaat, sapertos pangukuran jarak kontinyu, anu disorot dina panel tabular, anu ngiringan unggal bagian.

Aksés sareng édisi data

Anjeun tiasa ngamuat data vektor shp, gml, Mapinfo sareng ddf, sanaos data tina format sanés tiasa dirobih ngalangkungan konverter OGR. Salaku tambahan lapisan vektor ngalangkungan WFS sareng PostGIS. Ditebus, ngamungkinkeun anjeun netepkeun karakter encoding nalika ngamuat lapisan.

Sedengkeun pikeun lapisan raster, éta pisan ngarojong, sajaba ti WMS. Sejenna, kalebaran tina OGC WFS, WCS, CAT, SFS, sareng GML standards.

Pikeun nyiptakeun lapisan vektor énggal aranjeunna tiasa dilakukeun ngalangkungan file bentuk OGR atanapi Grass. Proyék-proyék disimpen salaku XML kalayan ekstensi qgs, dimana lapisan gaya gvSIG disimpen.

Ngeunaan éditan data, spésifikasi sapertos sistem koordinat, unit, presisi decimal, ngédit topologis, idin atanapi watesan poligon tindih dina lapisan anu sami sareng kaayaan snap (jinis sareng) disimpen dina sipat proyek. kasabaran) pikeun unggal lapisan anu aya dina proyek. Anu terakhir pikaresepeun, sanaos kuring kuciwa éta ngan ukur ngagaduhan bagean sareng pilihan vertex. Kuring keukeuh, Jukut kedah janten pembenaran pikeun ieu.

Kuring diusahakeun pikeun ngedit lapisan, ngalebetkeun vertex, tapi kuring ngendak rada lambat, sajaba ti kanyataan yén anjeun kedah milihan nambihkeun pilihan (Hapunten kanggo kagokan kuring, éta kahiji waktos kuring maénkeun kaulinan ieu). Kuring bakal ningali éta saatos kuring ngamuat pakakas ngédit Jukut. Atanapi henteu sigana aya lagu upami sababaraha ngédit lapisan sacara sakaligus, saha waé anu nyimpen heula anu unggul. yeuh!

Kaluaran data

Pikeun tujuan kaluaran gancang, aya hiji pilihan pikeun nyimpen pandangan salaku gambar, sareng plugin pikeun nyetak gancang, tapi teu sapertos gvSIG, éta henteu ngagaduhan kontrol perenah gaya ArcView; tapi komposer cetak anu sigana kuring rada dicandak tina buuk, sanaos ngamungkinkeun pikeun ngamuat dataframes, labél, buleud sareng simbul, sareng sababaraha komposisi tiasa didamel pikeun proyek, kuring henteu mendakan kumaha cara ngahematna salaku témplat; manual nyebutkeun mungkin. Kuring nebak aya hal anu langkung saé dina Jukut plugins pikeun tujuan ieu.

Quantum gis vs ArcGIS

Tangtosna kami baris, sanggeus Senén salajengna.

 

28 Balesan kana "Quantum GIS, kesan munggaran"

  1. Halo, kuring ngarti yén éta ogé parangkat parangkat luncat, tapi teu mangrupa bagian tina Qgis sareng sanés sanés Free Software supados bakal bijaksana ngadamel pangamatanana di blogna. Barina ogé sigana anu sésana mangrupa optimal.

  2. Patarosan kuring ngeunaan jukut sareng qgis, kuring parantos ngalih kana duanana perangkat lunak tapi kuring ngagaduhan masalah sareng kuring henteu terang naha éta ngawatesan program atanapi watesan élmu dina kuring, patarosan na, naha qgis atanapi jukut ngagaduhan modul éditan anu langkung lengkep ? Maksad abdi nyentak dimana aranjeunna diaktipkeun, atanapi kumaha carana, contona, ngalengkepan polygon otomatis sareng tatangga, hal anu aya hubunganana sareng hal éta

  3. Dupi aya kamungkinanna lakukeun sababaraha panyangga kalayan qgis 1.7?

  4. AutoDesk boga aplikasi anu diunduh gratis, disebutna trueView, kalayan ieu anjeun tiasa ngarobah file dwg kana format dxf

  5. Hello kolega, pamundut na dihandap ieu, kumaha abdi tiasa muka file extension .dwg di Quantum Gis? Plugin Dxf2Shp ukur nujul kana jenis dxf.

    Pangalusna Wasalam.

  6. Program ieu maca file jinis file bentukna, upami dina format ieu anjeun ngagaduhan data ArcGIS. Anu kudu anjeun lakukeun nyaéta ngawangun deui mxd ngalangkungan proyék anu sarimbag.
    Upami data anjeun dina basis data geodat, anjeun tiasa ngimporkeunana ogé.

  7. wilujeng bahang anu tiasa ngabantosan kuring ngalih ti ArcGis ka Kosmo atanapi gvsig atanapi sababaraha alat haratis, Abdi peryogi éta urgénnya ku sabab narik ka luhur hatur nuhun pisan.
    email abdi ocampogiraldo@gmail.com

  8. Abdi milarian poligon nganggo orthophoto WMS salaku basa.

    gvSIG: Poto anu asup sacara gancang, tapi zum sawaktos ngarambat dina orthophoto nyaéta mess

    Kosmo: Poto anu dimuat lalaunan-pisan, najan sigana mah langkung seueur pikeun digitize

    QGIS: Sarua sareng Kosmo, leuwih gampang pikeun digitize, potona bakal butuh sababaraha taun.

    Naon masalah aya tiasa janten na masing-masing hiji?

  9. Proyék GIS Kuantum anu ngagaduhan penyuluhan qgs henteu aya nanaon, ngan ukur rujukan ka lapisan anu aya anu disebut. Janten naon anu anjeun padamelan nyaéta ningali kumaha ngarobih lapisan éta, anu tiasa bentukna file janten dwg atanapi dxf.

  10. Teu aya saha anu terang kumaha abdi tiasa ngalirkeun file kuantum kana AutoCAD?
    hatur nuhun

  11. pikeun ngundeur kartografi dijitalized Spanyol anjeun tiasa nganggo osm

  12. Hello.
    Kuring ngalakukeun Tangtu GIS online di lingkungan kosmo sextant. Sareng kuring geus meresihan masalah leutik. Nalika kuring masihan sagala aplikasi anu boga tujuan nyieun lapisan raster, abdi nutup program.
    Teu saha wae ngagaduhan ide naha tiasa?

  13. Pohara alus!
    Abdi hoyong terang dimana manggihan CARTOGRAPHY nu diitigasi tina Spanyol (utamana ti Valencia) sangkan bisa migunakeun program kuantum GIS.
    Punten, upami anjeun gaduh inpormasi, bejaan kuring ... kuring rada leungit ...

    hatur nuhun

  14. Hatur nuhun, sareng henteu terang upami rencana ngarencanakeun tambahkeun modul visualisasi tanpa kedah ngawujud kana shapefile saprak labél sareng lapisan anu digolongkeun garis, titik-titik, poligon sareng labél anu katingali dina lapisan anu béda-kali, seueur sababaraha kali ngan perlu ditingalkeun sareng ngalakukeunana diteuteup ieu. léngkah dicokot

  15. Anjeun kedah ngalihkeunana kana file berkas, anjeun buka Plugins, anjeun milih dxf2shp

  16. Teu aya anu terang carana abdi tiasa muka file dwg na dxf dina quantum gis?

  17. Anjeun kedah nerangkeun masalah anjeun deui:

    Naha anjeun terang kumaha ngiringan lapisan kml?
    Anjeun ngirim pesen?
    Muat lapisan dina panel sisi tapi anjeun henteu ningali objék?

  18. Abdi henteu tiasa ngalebetkeun file kml ti versi 5.0 google earth aquantum gis saha tiasa saha atuh ku quantum gis ver is 1.2
    Gracias

  19. Nuhun, aranjeunna ngadukung aranjeunna. Pikeun ngaraoskeun jauh, Qgis damel saé kalayan Grass sareng gvSIG sareng Sextant.

  20. Hol, kuring hoyong terang naha program-program ieu sapertos Qgis, gvgis atanapi jukut ngadukung file komérsial (shp, tab …….) Sareng naha éta tiasa diurus pikeun penginderaan jauh?

  21. Halo, abdi mahasiswa karir Geomatics, ngan ukur ngotéktak kuring terang ngeunaan vérsi anyar ieu anu gratis sareng kuring tiasa nyandak éta dimana-mana nganggo USB, naon pilihan anu saé pikeun siswa anu kuring sebutkeun salaku murid sareng kuring resep pisan kana 3 jinis alat tapi langkung QGIS anu mangrupikeun hal anu mirip sareng Argis sareng saé dina masalah geoprocessing, kuring ngan ukur tiasa ngadamel irung panyangga saderhana upami aya pilihan dimana kuring tiasa ngadamel buffer berganda ... tingali naha anjeun ngirimkeun conto kumaha cara ngaunduh gambar ti google bumi kalayan namina tina avenida..grasias ..

  22. Keur kitu anjeun badé:
    Tambahan-on / OGR converter / ngajalankeun OGR lapisan converter

    Teras aya anjeun milih payil aslina (sumberna), milih format kml, sareng parangkat-na

    Teras, di handap ieu anjeun milih tujuan (tujuan), sareng pilih nu tos dikonversi kana julukan

  23. pertanyaan sawatara poe ka tukang nginstall qgis abdi hoyong terang upami tiasa ngrobah kml file ka shp sareng kumaha bakal

  24. Anjeun leres Tuxcan, prosés laju tina Qgis katempona langkung saé tibatan gvSIG. Pikeun janten alat gratis, aranjeunna ngagaduhan dewasa sareng ayeuna anjeun tiasa berpungsi saolah-olah program pribadi.

  25. Kuring memang kawas duanana gvSIG sareng proyék kuantum GIS, duanana ngajanjrungkeun seueur fitur sareng fasilitas dina tugas GIS. Tapi, kadangkala kalemahan tina aplikasi JAVA, anu bénten saeutik tina interface QGIS anu langkung écés, kedah ditegatkeun. Perkara anu agung ngeunaan QGIS nyaéta Python API nya pikeun aplikasi desktop programming, koneksi ka GRASS GIS sareng pangrojong format anu lega. Tina gvSIG I nekenkeun fungsionalitas na hébat ngaliwatan SEXTANTE GIS sareng pilihan anu hébat tina sambungan alat mobile, visualisasi 3D, publikasi, tapi kuring keukeuh kalayan sababaraha panjang palaksanaan. Tina kelemahan alat bantu bisa komposisi peta, kusabab jauh pisan anu diuraikan. Jigana éta hadé lamun di sawatara titik aranjeunna tiasa nyayogikeun alat sanésna KOSMO atanapi OpenJUMP, anu parantos kantos seueur pisan.

    Boh proyék anu hebat sareng diwanohkeun dina cara anu luar biasa nyaéta pakakas GIS gratis, éta naha kabébasan software, pikeun ngidinan urang milih pakakas anu paling cocog pikeun kaperluan urang.

  26. Tulus, éta hade pikeun nampa inpormasi dina blog anjeun. . . Gening ti Patagonia Argentina

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.