Kuantum GIS, gambaran kahiji

qgis Mun babaturan di gvSIG aranjeunna tetep jangji maranéhanana, Senén hareup 27 Juli kami baris ngabogaan versi 1.9 anu stabil. Kanggo ayeuna uji coba kasebut saé, dumasar kana volume anu katarima di sebaran béréndélan. Sok Senén, waktos nalika kuring miharep boga kepuasan anu ngégél kana pariosan kecap, di panitannana paus anu aman anu pamekar kedah naék, hayu urang katingal ku Quantum GIS kawas manuk ngamangsa.

QGIS diwangun dina C ++ nganggo Qt toolkit, dijalankeun dina Windows, Mac sareng Linux. Proyék anu dibéréskeun dina Méi ti 2002, dukungan sareng basa 26 sarta lisénsi na nyaéta GPL.

Kami baris nyobaan versi 1.02 anu parantos ngajantenkeun abdi langkung lengkep puas janten alat pikeun nganggo bébas, anjeun tiasa ngundeur éta ti link ieu sarta ieu teh Kaca resmi Qgis.

qgis

Panémbong di Quantum GIS

Ikonografi sareng rarancang panganteur anu paling ditebarkeun, éta moal mangaruhan usability, tapi padika deui gaduh rasa perusahaan (éta ngajual) nalika nyawarkeunana. Aspék éta Abdi dikritik samemehna tina gvSIG, sabab di sawatara titik penampilan sarta khususna tina kreativitas disababkeun manajer pikeun ngawartosan "Sigana mah program Samaun, sababaraha ikon sigana parantos nganggo Paintbrush of 8 bit".

qgis

Tapi dina ieu deet, QGIS mana waé anu saé, kalolobaan ku klik basajan anu anjeun tiasa milih antara 3 téma anu beda-beda iconography conceptualized saé, ngan ku jalan ngalirkeun beurit ngaliwatan téma nunjukeun kumaha antarbeungeut bakal katingalina.

Fitur metot Quantum GIS

QGIS butuh jukut kanggo seueur fungsi anu alat anu parantos aya saimbang, saé pisan supaya henteu nyalin usaha. Sawaktos anjeun ngawitan QGIS sareng henteu tiasa mendakan anu dipasang, paskeun béjaan; dina hal ieu Kuring keur ngalakukeun review a tanpa kaasup Jukut. Nalika badé dimuat sajumlah data Jukut, sabab éta teu dipasang kalakaran éta tutup ditutup, ku kituna kuring henteu ngarékoméndasikeun nganggo eta sanés masang pakakas duanana.

qgis Potong kompas, Jumlah hade paréntah gaduh aksara anu ditugaskeun, ku kituna anjeun tiasa muka fungsi éta ku mencét hurup ieu. Ieu pisan praktis, Abdi émut yén di AutoCAD ieu salasahiji trik anu saé sawaktos ampir unggal paréntah dipareuman nganggo kibor.

Ikhtisar, dina panel kénca aya peta anu ningalikeun daerah deployment, kalayan disingkronkeun sareng dua cara. Mangpaat pisan, anjeun tiasa milih lapisan naon nu dipikahoyong ku langlangan anjeun, sareng anjeun ogé tiasa némbalan dambaran salaku jandela ngambang dina ukuranana anu béda.

qgisPigura samping, ngan saé, anjeun tiasa nyéred plugin sakumaha labél ka payun, tiasa aranjeunna ngambang, sareng kalayan tombol kenca basajan anu ngaktifkeun atanapi nganonaktipkeun. Ogé penanganan rubak téh sered basajan henteu ukur di panel kénca tapi lepat.

Panel handap, nalika ningalikeun tabel atribut, éta némbongan di daérah, tapi ogé tiasa ngambang. Pisan fungsional, sareng pilihan pikeun ngagedekeun jajar anu dipilih sareng ngarobahna rubak kolom ku sered mouse basajan. Ogé dina pigura handap ngagaduhan fungsi milarian sarta pilih, mirip kumaha Manifold GIS has it, sajaba ti status status basajan.

kuantum gisKonformasi desain panganteur ieu ngajadikeun leuwih nguntungkeun, ngambang pigura anu paling saé, ngingetkeun kuring seueur Microstation, sabab kanggo masalah ieu, jandela atribut tiasa dipintonkeun tampa mangaruhan dina operasi anu sanés.

Analisis data, Boga aspék dasar tina geoprocessing sareng hasil panalungtikan anu batur anu tiasa meryogikeun, dina sawatara panginten aya sababaraha fitur anu menarik pisan anu resep kuring ningali dina kasempetan anu sanés, sabab ftools plugins diantarana modeling rupa bumi, hidrologis diantarana.

qgis Plugins tambahan, Kawas naon waé aplikasi gpl, uplain na aya dina plugins anu komunitas sia saeutik kalayan saeutik (padahal sareng kaunggulan henteu aya di Jawa), sacara standar éta nuju ka dasarna sareng aranjeunna sigana sababaraha rasana tapi henteu langkung sederhana sakumaha aranjeunna sigana: tiasa didamel Lapisan WFS, ékspor ka MapServer, candak koordinat, tambahkeun tetempoan sapertos kalér, skala na hak cipta, teks ngabagi koma, ngagaduhan dxf to shp converter, plugin kana gambar georeference, gps console, python console, coordinateeshesh , jeung sajabana Tapi hal anu paling agung nyaeta pilihan pikeun muka plugins Jukut anu ngaluarkeun misah. Sarupa jeung naon anu lumangsung sareng gvSIG sareng Sextante najan kareueus Grass nya jentre, salah sahiji alat GIS pangkolotna.

Interestingta metot konverter OGR, anu tiasa ngarobah lapisan diantara pormat anu béda-béda, sapertos shp, dgn, gpx, gml, csv, kml, mapinfo, and spatial BD via ODBC, MySQL, PostgreSQL.

Anu pangalusna: dxf to shp na kml to dxf, dasar tapi henteu dilakukeun ku program pamayaran lianna.

Fungsi dasar, siga alat anu sanésna, anjeun tiasa nyieun téténggér spasial, kelompok lapisan, lapisan gaduh kadali zum anu minimum sareng maksimum, gampang didamel sistem koordinat na proyéksi; dina lapisan lapisan shp, upami aranjeunna gaduh prj, Qgis nyalametkeun inpormasi ieu. A loba prosés ngawengku pananda wagel, anu urang pikir pisan saé.

qgis Hal ieu kacida metot kumaha atribut obyék anu ngonpigurasi, sabab dina panel sarua aya tab kanggo pasipatan umum, symbology, metadata, labél, lampah sareng atribut tabular; sagalana tiasa disimpen salaku gaya .qml sareng dimuat pikeun nerapkeun ka lapisan anu sanés. Oge tabel ieu ngambang sareng anjeun tiasa nyaluyukeun rubak sareng jangkungna anu rasa. Komo panel ieu sareng sajabana tiasa dibuka sakumaha aplikasi anu papisah.

kuantum gis Drawta ogé ngagambar perhatian kana fitur-fitur anu saderhana tapi anu saé pisan mangpaat, sapertos pangukuran jarak kontinyu, anu disorot dina panel tabular, anu ngiringan unggal bagian.

Aksés sareng édisi data

Anjeun tiasa ngamuat data vektor shp, gml, Mapinfo sareng ddf, najan anjeun tiasa ngarobah data tina pormat anu sanés ngaliwatan konverter OGR. Lapisan ogé lapisan vektor via WFS na PostGIS. Rescatable, ngamungkinkeun anjeun tangtukeun kodeu hurup nalika ngecap lapisan ieu.

Sedengkeun pikeun lapisan raster, éta pisan ngarojong, sajaba ti WMS. Sejenna, kalebaran tina OGC WFS, WCS, CAT, SFS, sareng GML standards.

Pikeun nyieun lapas véktor anyar tiasa dilakukeun ngaliwatan file bentuk OGR atanapi Grass. Proyék anu disimpen salaku XML kalayan qgs extension, dimana konformasi lapisan anu disimpen dina gaya gvSIG.

Ngeunaan édisi data, dina sipat proyek disimpen spésifikasi sapertos sistem koordinat, unit, precision tina decimals, aktment tina ngédit topologis, idin atanapi watesan tina superposisi poligon dina lapisan anu sarua sareng kaayaan tina snap kasabaran) pikeun saban lapisan anu aya dina proyek. Tagihanna metot, sanajan kuring kuciwa ukur boga pilihan ruas sareng vertex. Deui, Jukut kedah janten leres pikeun ieu.

Kuring diusahakeun pikeun ngedit lapisan, ngalebetkeun vertex, tapi kuring ngendak rada lambat, sajaba ti kanyataan yén anjeun kedah milihan nambihkeun pilihan (Hapunten kanggo kagokan kuring, éta kahiji waktos kuring maénkeun kaulinan ieu). Abdi ningali eta sanggeus kuring muka alat na rohangan ngédit jukut. Atanapi sigana moal janten lagu upami seueur ngédit lapisan sakaligus, saha kéngingkeun mimitina. hih!

Kaluaran data

Kanggo tujuan kaluaran gancang, kagungan opsi pikeun ngahemat gambar dina gambar, sareng plugin percetakan anu gancang, tapi teu saperti gvSIG, teu gaduh kontrol ArcView gaya gaya; tapi hiji komposer citak nu sigana abdi rada dicokot tina rambut, najan ngamungkinkeun loading data pigura, labél, kotak sareng simbol, sareng anjeun tiasa nyiptakeun sababaraha komposisi pikeun proyek, kuring henteu manggihan cara nyimpen éta stasiun témplat; manual anu nyebutkeun yen kasebut nyaéta dimungkinkeun. Kuring tempo yén dina plugins jukut aya hal anu hadé pikeun tujuan ieu.

Quantum gis vs ArcGIS

Tangtosna kami baris, sanggeus Senén salajengna.

28 Balesan pikeun "Quantum GIS, gambaran mimiti"

  1. Halo, kuring ngarti yén éta ogé parangkat parangkat luncat, tapi teu mangrupa bagian tina Qgis sareng sanés sanés Free Software supados bakal bijaksana ngadamel pangamatanana di blogna. Barina ogé sigana anu sésana mangrupa optimal.

  2. Patarosan kuring nyaeta ngeunaan jukut sareng qgis, abdi geus ngalih ka duanana software tapi abdi gaduh masalah sareng abdi henteu terang upami tiasa ngawatesan program atanapi ngawatesan katerangan dina bagian abdi, pertanyaan anu Dupi anu qgis atanapi jukut gaduh modul na rohangan ngédit langkung lengkep? ? Maksad abdi umbar dimana aranjeunna diaktipkeun, atanapi cara ngalakukeun contona dina polygon timer lengkep sareng tatangga, hal anu ngarujuk kana hal éta pisan

  3. Dupi aya kamungkinanna lakukeun sababaraha panyangga kalayan qgis 1.7?

  4. AutoDesk boga aplikasi anu diunduh gratis, disebutna trueView, kalayan ieu anjeun tiasa ngarobah file dwg kana format dxf

  5. Hello kolega, pamundut na dihandap ieu, kumaha abdi tiasa muka file extension .dwg di Quantum Gis? Plugin Dxf2Shp ukur nujul kana jenis dxf.

    Pangalusna Wasalam.

  6. Program ieu maca file jinis file bentukna, upami dina format ieu anjeun ngagaduhan data ArcGIS. Anu kudu anjeun lakukeun nyaéta ngawangun deui mxd ngalangkungan proyék anu sarimbag.
    Upami data anjeun dina basis data geodat, anjeun tiasa ngimporkeunana ogé.

  7. wilujeng bahang anu tiasa ngabantosan kuring ngalih ti ArcGis ka Kosmo atanapi gvsig atanapi sababaraha alat haratis, Abdi peryogi éta urgénnya ku sabab narik ka luhur hatur nuhun pisan.
    email abdi ocampogiraldo@gmail.com

  8. Abdi milarian poligon nganggo orthophoto WMS salaku basa.

    gvSIG: Poto anu asup sacara gancang, tapi zum sawaktos ngarambat dina orthophoto nyaéta mess

    Kosmo: Poto anu dimuat lalaunan-pisan, najan sigana mah langkung seueur pikeun digitize

    QGIS: Sarua sareng Kosmo, leuwih gampang pikeun digitize, potona bakal butuh sababaraha taun.

    Naon masalah aya tiasa janten na masing-masing hiji?

  9. Proyék GIS Kuantum anu ngagaduhan penyuluhan qgs henteu aya nanaon, ngan ukur rujukan ka lapisan anu aya anu disebut. Janten naon anu anjeun padamelan nyaéta ningali kumaha ngarobih lapisan éta, anu tiasa bentukna file janten dwg atanapi dxf.

  10. Teu aya saha anu terang kumaha abdi tiasa ngalirkeun file kuantum kana AutoCAD?
    hatur nuhun

  11. pikeun ngundeur kartografi dijitalized Spanyol anjeun tiasa nganggo osm

  12. Hello.
    Kuring ngalakukeun Tangtu GIS online di lingkungan kosmo sextant. Sareng kuring geus meresihan masalah leutik. Nalika kuring masihan sagala aplikasi anu boga tujuan nyieun lapisan raster, abdi nutup program.
    Teu saha wae ngagaduhan ide naha tiasa?

  13. Pohara alus!
    Abdi hoyong terang dimana manggihan CARTOGRAPHY nu diitigasi tina Spanyol (utamana ti Valencia) sangkan bisa migunakeun program kuantum GIS.
    Punten, upami anjeun ngagaduhan inpormasi, ngawartosan ... Kuring sakedik kaleungitan ...

    hatur nuhun

  14. Hatur nuhun, sareng henteu terang upami rencana ngarencanakeun tambahkeun modul visualisasi tanpa kedah ngawujud kana shapefile saprak labél sareng lapisan anu digolongkeun garis, titik-titik, poligon sareng labél anu katingali dina lapisan anu béda-kali, seueur sababaraha kali ngan perlu ditingalkeun sareng ngalakukeunana diteuteup ieu. léngkah dicokot

  15. Anjeun kedah ngalihkeunana kana file berkas, anjeun buka Plugins, anjeun milih dxf2shp

  16. Teu aya anu terang carana abdi tiasa muka file dwg na dxf dina quantum gis?

  17. Anjeun kedah nerangkeun masalah anjeun deui:

    Naha anjeun terang kumaha ngiringan lapisan kml?
    Anjeun ngirim pesen?
    Muat lapisan dina panel sisi tapi anjeun henteu ningali objék?

  18. Abdi henteu tiasa ngalebetkeun file kml ti versi 5.0 google earth aquantum gis saha tiasa saha atuh ku quantum gis ver is 1.2
    Gracias

  19. Nuhun, aranjeunna ngadukung aranjeunna. Pikeun ngaraoskeun jauh, Qgis damel saé kalayan Grass sareng gvSIG sareng Sextant.

  20. hol, abdi hoyong terang upami program ieu sapertos Qgis, gvgis atanapi jukut ngarojong file serial (shp, tab .......) sareng tiasa dikokolakeun kanggo sensing jauh?

  21. Halo, kuring mahasiswa ngeunaan karir Geomatica, ngan jalanigasi I manggihan ngeunaan versi anyar ieu anu haratis sareng abdi tiasa mendakan sadaya madhab tiasa nganggo usb yén opsion anu hadé pikeun pelajar kuring nyarios sabagé murid salaku murid mah nampi seueur tipuan 3 pakakas tapi leuwih ti QGIS anu hal-hal jiga sareng Argis sareng hadé na dina jejer geoprocessing, kuring ukur bisa ngalakukeun irung panyangga anu basajan upami aya opsiòn dimana abdi tiasa ngalakukeun panyangga sababaraha ... saatos upami anjeun ngirim conto conto kumaha ngundeur gambar google bumi sareng ngaran tina avenida..grasias ..

  22. Keur kitu anjeun badé:
    Tambahan-on / OGR converter / ngajalankeun OGR lapisan converter

    Teras aya anjeun milih payil aslina (sumberna), milih format kml, sareng parangkat-na

    Teras, di handap ieu anjeun milih tujuan (tujuan), sareng pilih nu tos dikonversi kana julukan

  23. pertanyaan sawatara poe ka tukang nginstall qgis abdi hoyong terang upami tiasa ngrobah kml file ka shp sareng kumaha bakal

  24. Anjeun leres Tuxcan, prosés laju tina Qgis katempona langkung saé tibatan gvSIG. Pikeun janten alat gratis, aranjeunna ngagaduhan dewasa sareng ayeuna anjeun tiasa berpungsi saolah-olah program pribadi.

  25. Kuring memang kawas duanana gvSIG sareng proyék kuantum GIS, duanana ngajanjrungkeun seueur fitur sareng fasilitas dina tugas GIS. Tapi, kadangkala kalemahan tina aplikasi JAVA, anu bénten saeutik tina interface QGIS anu langkung écés, kedah ditegatkeun. Perkara anu agung ngeunaan QGIS nyaéta Python API nya pikeun aplikasi desktop programming, koneksi ka GRASS GIS sareng pangrojong format anu lega. Tina gvSIG I nekenkeun fungsionalitas na hébat ngaliwatan SEXTANTE GIS sareng pilihan anu hébat tina sambungan alat mobile, visualisasi 3D, publikasi, tapi kuring keukeuh kalayan sababaraha panjang palaksanaan. Tina kelemahan alat bantu bisa komposisi peta, kusabab jauh pisan anu diuraikan. Jigana éta hadé lamun di sawatara titik aranjeunna tiasa nyayogikeun alat sanésna KOSMO atanapi OpenJUMP, anu parantos kantos seueur pisan.

    Boh proyék anu hebat sareng diwanohkeun dina cara anu luar biasa nyaéta pakakas GIS gratis, éta naha kabébasan software, pikeun ngidinan urang milih pakakas anu paling cocog pikeun kaperluan urang.

  26. Tulus, éta hade pikeun nampa inpormasi dina blog anjeun. . . Gening ti Patagonia Argentina

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.