Digital Kembar - BIM + GIS - istilah nu ditiup dina Konférénsi Esri - Barcelona 2019

Geofumadas parantos nyertakeun sababaraha acara anu patali sareng subjék jarak jauh sareng sacara pribadi; kami nutup siklus 2019 opat bulan ieu, ku kahadiran Konferénsi ESRI Pamaké di Barcelona - Spanyol, anu dilaksanakeun di 25 dina April di Institut Géologi sareng Kartografi Katalonia (ICGC).

Ngagunakeun Hashtag #CEsriBCN, dina urang akun twitter Kami masihan langsung ngontak ngeunaan acara ieu dimana, lian ti wawakil Esri Spanyol, kami tiasa ningali peneliti, aktor institusional sareng pausahaan anu ayeuna nganggo software ti mérek ieu. Modest, dibandingkeun sareng acara anu langkung seueur urang saheulaanan nampilkeun, acara éta henteu janten janten manéh dina organisasi, anu méré prioritas dina presentasi sareng presentasi. Sacara umum, agénda dibagi 2 sakaligus babak sakaligus, sési paripurna sareng demo anu didasarkeun kana beja ArcGIS perusahaan, satru kalayan SAP, AutoDesk sareng Microsoft.

Di handap ieu kami nyimpulkeun aspék anu paling narik perhatian urang ti pendekatan geo-rékayasa urang.

Dina engke urang indit babarengan ...

Mimiti éta metot, babak babak pasik saperti jejer BIM sareng Artificial Intelligence (AI) anu diterapkeun kana GIS. Ieu diarahkeun ku Martí Domènech Montagut ti Direktorat Perusahaan Panyiaran Panyiaran Séknologi, Sistem, Ilse Verly wawakil Autodesk sareng Xavier Perarnau di SeysTic. Leuwih ti langkung seueur kusabab pentingna ieu topik, anu dipéngkolkeun parangkat lunak sareng hardware pikeun Geo-rékayasa. Ningali téma BIM na konferensi ieu anu umumna difokuskeun sacara geospatial, BIM ogé intelijen jieunan sareng kembar digital, ngabantuan ngintunkeun ka hareup anu solusi bakal ngabentuk pakét pelengkap dina aliran tempat pamaké baris nganggo anu pangalusna tina parabot, duanana haratis sareng swasta tapi dina pendekatan diwengku terpadu kana ranté produktif. Posisi ESRI ditetepkeun pisan, dina teras ngawangun badan anu matak interaksi hiji-sababaraha téknologi, kaayaan yén kami sono ka BIMSummit 2019 anu ngan lumangsung di Barcelona, ​​di mana sawatara pausahaan ngadawuh tentang kumaha anu badé lakukeun urang teu kumisan dinamika spasial dina kerangka siklus kahirupan pangwangunan - operasi (AECO).

Mereh dina mangsa nu bakal datang dina 4ª Revolusi Industri, pentingna tina Awan GeoSpatial.

Sanggeus wilujeng sumping ku Jaume Massó, Diréktur Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), pipilueun anu metot ku Ángeles Villaecusa - Diréktur Umum di ESRI Spanyol mimitian, anu peupeus és ku pidio lucu anu mintonkeun goblog naon bener -sam nyaéta, nganggo sareng aplikasi tina GIS a. Kaluar tina jocular éta, pidana nerangkeun yén Sistem Gembaran Geografis leuwih ti alat anu leres dianggo kanggo persiapan peta.

Kertas dijudulan Esri GeoSpatial Cloud: Mereunkeun masa depan na di Revolusi Industri 4 aimed, anu tujuanana pikeun ngangkat kasadaran pentingna GeoSpatial Cloud dina tujuan efisiensi, efektivitas sareng integrasi nu ngalir industri sacara umum tapi nu mana dina kontéks urang parantos ditandaan Konsép SmartCities.

Villaescusa, nunjukkeun pamilon anu aya pamakéna produk sareng jasa ESRI di daérah anu teu seueur kenal, sapertos The Walt Disney Company, anu migunakeun GIS pikeun modél kota film maranéhna, sahingga aranjeunna ngadeukeutan kana realitas maké data geografis.

Upami salah sahiji anjeun katingali animasi pilem, abdi tiasa ngabejaan Anjeun yen kuring henteu terang yén ESRI nyaéta na akhir ahir pilem The Incredibles, sareng abdi henteu terang yén dina versi anu panganyarna tina Blade Runner ESRI dina milu aub dina konfigurasi tina pamandangan.

Kabeneran aya yén unggal dinten deui pausahaan anu peryogi digunakeunana data geospatial dina proyék-proyék maranéhanana, pikeun ngawangun model, ngawangun dinamika, sareng ngadalikeun operasi kana salajengna. Ieu alesan naha jarak anu inisiatif anu dioptimalkeun eksploitasi data sapertos SAP atanapi HANA, anu ayeuna giliran panon maranéhna pikeun rohangan, moal heran.

News ArcGIS Platform Key

Aitor Calero, tanggel waler pikeun Téhnologi sareng Inovasi Esri - Spanyol, nampilkeun naon anu aya dina mangsa nu bakal datang pikeun platform ArcGIS. Dina presentasi na anjeunna ngécéskeun kumaha alat-alat anyar anu diwangun ku kulawarga ESRI tiasa nyayogikeun nilai tambihan anu konsolidasi SmartCities sareng Digital Twins (Kembar Digital).

Mimiti dimimitian ku operasi ArcGIS Hub, conto perencanaan sareng manajemén téritorial 3D sareng platform Urban for ArcGIS, anu dirojong salain anu nyoko kembar digital. Anjeunna ogé ditingalikeun alat pikeun katastina interior sareng ArcGIS Indoors - ku alat ieu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun peta 2D na 3D, visualizations sareng posisi tepat dina manajemen aset.

Sajaba ti éta, anjeunna ditunjukkeun fungsi tina aplikasi sapertos Tracker kanggo ArcGIS. Ieu pakakas anu terakhir pikeun mantau personil anu nganuran survey di lapangan, sanggup pikeun ngabagikeun lokasina, tiasa katingalina sateuacana tina cakupan jalma anu parantos ngajalankeun kana wewengkonna diperlukeun Worksta tiasa dianggo dina alat Android sareng iOS, kalayan fitur anu basajan anu disangka pikeun pamaké, sareng tiasa dikonpigurasi kanggo pamakéan offline. Aplikasi ieu ogé ngandung kamampuan nyukcruk sareng layanan pikeun nyimpen sareng ngatur ruteu lokasi; ngamangpaatkeun spasi samentara BigData Store.

Calero, masihan rarancang anu langkung narik tina naon tawaran ESRI taun ieu sareng saha waé anu datang; dina bagian tina Geofumadas kami bakal antosan, uji coba sareng ngalaan poténsina.

Ngagunakeun crowdsourcing pikeun ménta data kualitatif kawarganagaraan - Case Aparcabicibcn

Pintonan ieu, anu cukup ngahibur, anu tanggung jawab tina Camila González, Project Manager of Ecological Current, nunjukkeun kumaha sistem inpormasi ngabantu pikeun ngumpulkeun data ngeunaan struktur atanapi infrastruktur sareng dampak sosial anu luhur. Dina hal ieu kami nyaritakeun ngeunaan tempat parkir sapedah, anu, sapertos sapertos di Barcelona, ​​ngawujudkeun sarana anu signifikan angkutan, kaasup jasa injeuman sapedah.

Gonzáles ngécéskeun kumaha, nerapkeun panongton, jumlah data kualitatif ti dayeuh tiasa ditarima sacara efisien. Ieu kahareupna tiasa nerangkeun kana kreasi platform anu kabuka pikeun pamaké, anu bisa ngajantenkeun pamariksaan sateuacan nganggo layanan.

Sakumaha optimisis dina sora eta, crowdsourcing perlu partisipasi masif pikeun pamaké, sarta ngawaskeun ku nagara-nagara, pikeun mastikeun nyebarkeun data kabuka, sajaba ngawangun aplikasi anu gampang pikeun manajemén sareng manajemén. Proyék anu ditémbongkeun miharep ngaharepkeun dina tungtungna, platform atanapi sistem anu ngémutan kasadiaan / pisibilitas tina parkir sapédah, upami pana nganggo aman atanapi upami status beroperasi; duanana pikeun nyieun kaputusan ngeunaan ékosistem angkutan ieu, sareng solusi pikeun pamaké ahir.

Dina kawijaksanaan urang, presentasi tina kasus respon seuneu, ArcGIS Enterprise ka Bombers de Barcelona, ​​cap GIS di temps nyata, diarahkeun ku Miquel Guilanyà. Tècnic GIS. SPEIS- Bombers de Barcelona, ​​anu ngécéskeun kumaha cara mungkin nyieun sistem / platform informasi sacara real waktu, pikeun pencegahan sareng respon langsung kana acara atanapi kaayaan ngarugikeun.

Sacara umum, acara kasebut mupus ekspektasi, angkat ka titik kanggo ningalkeun inpormasi anu sasuai, dipikaresep ku panuangan; kitu ogé kamajuan tina alliances anu geus kahontal dina taun panganyarna sareng pausahaan séjén, sareng presentasi carita kasuksésan sarta apdet tina aplikasi ESRI. Mangrupakeun acara di Barcelona, ​​henteu heran tina sababaraha tulisan di Catalan; kalayan keterbatasan anu ieu tiasa ngabenerkeun ka pamaké anu henteu nyarios hal éta.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.