Ngarobah koordinat geografis ka angka désimal, UTM na teken di AutoCAD

template Excel ieu mimitina dijieun pikeun Convert koordinat geografis di UTM, format angka désimal, menit jeung detik. ngan kumaha Sabalikna jeung staf kami sempet dipigawé saméméh, Salaku ditémbongkeun dina conto:

coordendas geografis

Sajaba:

  • The disambungkeun kana string a
  • Ngarobah eta koordinat UTMKalawan hiji pilihan pikeun milih Datum a
  • Concatenates paréntah titik nyieun titik di AutoCAD kalawan salinan tunggal / témpél
  • Concatenates paréntah polyline ngagambar polygon nu mibanda salinan / témpél

coordendas geografis

Salaku operasi dijieun pikeun ngarobah koordinat geografis di UTM:

coordendas geografis

  • Pikeun kaayaan widang input, sipat ditempatkeun kana sél. Hal ieu dilakukeun ku tab data dina pilihan validasi data. Urang milih ngarojong wungkul data decimal aya diantara -180 na 180 nu nu tebih nyepeng maksimum. Lajeng pesen kasalahan nunjukkeun yén data nu teu diwenangkeun. Dina kasus nu lintang dituduhkeun antara -90 na 90.
  • Pikeun milih belahan di tebih, nu aya di kolom G, kaayaanana sél, yén lamun koordinat téh négatip nu W téks ieu ditulis, upami téks positif ieu disimpen E.

Hal ieu dilakukeun kalawan rumus = IF (G37 <0, 'Ku', 'E')

  • Nya kitu jeung lintang anu dina kolom H, lamun koordinat nyaéta hurup négatip S ditulis, upami N. positif

rumusna nya = IF (H37 <0, "N", "S")

  • Pikeun miceun sasmita, anu nilai mutlak anu dipaké jeung nomer nu geus truncated enol decimal = ABS (TRUNC (G37,0)) sahingga -87.452140 a baris jadi 87
  • Menit nimba nilai aslina tina nilai truncated ieu dicokot, jadi anu sipatna ngan decimal (0.452140) jeung nilai anu dikali 60 nu total tina menit hiji gelar. Hal ieu truncated enol tempat decimal sahingga diala eta aya di 0.452140 27 menit = TRUNC ((ABS (G37) -J37) * 60,0)
  • Ngarobah koordinat geografis di UTMKeur dimungkinkeun, decimals (0.452140) anu dikali 3600 nu jumlah detik dina gelar (60 × 60) jeung anu dikurangkeun ti naon urang geus pernah dicokot, nu anu menit (27) dikalikeun ku 60. rounding ieu lajeng dilarapkeun ku sél rujukan dimana jumlah tempat decimal nyaeta ku kituna anjeun bisa nyaluyukeun rasa. Ku kituna aya nu gaduh 7.704 detik. =REDONDEAR((((ABS(G37)-J37))*3600)-(K37*60),$L$5)
  • Pikeun concatenate paréntah titik, anu ranté _point diterapkeun, supaya ngan sél ieu ditiron ka garis paréntah AutoCAD = CONCATENATE ( "_ titik", rounding (S37,2), '' buleud (T37,2)). Nya kitu paréntah polyline = CONCATENATE ( "_ pline", rounding (S37,2), '' buleud (T37,2)). rounding manglaku ka teu ranté panjang teuing dijieun.

Dina citakan sababaraha tips pikeun ngalakukeun aksi terakhir ieu.

Ti dieu Anjeun tiasa ngundeur citakan, Mayar kalawan kartu kiridit atawa PayPal.



Diajar kumaha ngadamel ieu sareng template sanés dina Kursus cheat-Excel CAD-GIS.


16 balesan pikeun "Convert koordinat geografis ka angka désimal, UTM na teken di AutoCAD"

  1. Ngawartosan, naon sucedieno langka.
    Lamun dibeuli template, Anjeun menta rojongan ku coreo kalawan nu narima link wnloading

  2. Diperkirakeun konvérsi pikeun UTM teu bener, balik nilai lepat, punten pitulung Anjeun upami Kuring lakukeun lepat

  3. Kuring ngahargaan komentar anjeun tapi anjeun henteu ngartos. Tulisan ngécéskeun saé kumaha anjeun tiasa ngalakukeunana nyalira, sakumaha anu kuring.

  4. Pariksa email, kalebet spam. Upami anjeun gaduh masalah langkung, hubungi kami di email anu ditingal dina resi anjeun.

  5. Dupi anjeun ngabantu atuh mangga, abdi meser kalayan kartu mah teu tiasa mantuan ngundeur citakan ku Pleeeease

  6. Ja, anjeun lasut eta.

    Kabéh template anu haratis dua kahiji minggu sanggeus ieu publikasi, teras download geus dicas.

    🙂

  7. Anu parah anu aranjeunna ngajual témplat, kuring terang naon biaya pikeun ngalakukeunana tapi hal anu hadé anu bakal urang laksanakeun, babaturan Geofumadas anu satengah susah hahaha. 🙂

  8. Abdi mayar loba plantilas di ditu di dieu teu tiasa

  9. Dimana abdi tiasa ngundeur; témplat tur leuwih tétéla tiasa teu (pembayaran jelas via paypal) hatur nuhun

  10. Alus! Hatur nuhun sharing pangaweruh.
    Salam ti Méksiko.

  11. excelente¡¡¡LA Komunikasi AS wewengkon pangaweruh

  12. Hiji alat pisan mangpaat, rada eta dilayanan abdi, babaturan nuhun, salam nagara Guanajuato, Méksiko

  13. Sae pisan staf ... Karya .Excellent !! Wasalam

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.