Geopois.com - Naon éta?

Urang nembe ngobrol sareng Javier Gabás Jiménez, Geomatics and Topography Insinyur, Magister in Geodesy and Cartography - Polytechnic University of Madrid, sareng salah sahiji wakil ti Geopois.com. Kami badé nampi pangheulana sadayana inpormasi ngeunaan Geopois, anu mimiti dikenal saprak taun 2018. Urang mimitian ku patarosan anu sederhana, Naon Geopois.com? Sakumaha urang terang yén upami urang ngalebetkeun patarosan ieu dina browser, hasilna dihubungkeun sareng naon anu dilakukeun sareng tujuan platform, tapi henteu mertahankeun naon éta.

Javier ngawaler ka kami: "Geopois mangrupikeun Jaringan Sosial Téma dina Geologi Inpormasi Geographic (TIG), sistem inpormasi geografis (GIS), program sareng pemetaan wéb. Upami urang sadar kana kamajuan téknologi anu nyababkeun taun-taun ayeuna, integrasi GIS + BIM, siklus kahirupan AEC, citakan sensor jauh pikeun ngawaskeun, sareng pemetaan wéb -anu terus-terusan nuju jalanna kana GIS desktop- urang tiasa nampi ideu dimana Geopois nunjukkeun.

Kumaha pamanggih Geopois.com ngeunaan saha saha anu aya di tukangeun éta?

Gagasan lahir taun 2018 salaku blog anu sederhana, kuring resep resep nyerat sareng ngabagi kanyaho, kuring mimiti nyebarkeun karya kuring sorangan ti universitas, ayeuna parantos ngembang sareng nyandak bentuk anu saé ayeuna. Anu gumbira sareng sumanget di tukangeuneun kami nyaéta Silvana Freire, anjeunna resep basa, anjeunna béntés béntés Spanyol, Inggris, Jérman sareng Perancis. Sarjana Administrasi Bisnis sareng Master dina Analisis Hubungan Ékonomi Internasional; sareng ieu server Javier Gabás.

Naon tiasa janten tujuan Geopois?

Nyaho yén aya sababaraha alat sareng strategi pikeun konstruksi / analisa data spasial. «Geopois.com lahir sareng ideu nyebarkeun Technologies Inpormasi Geographic (GIT), ku cara praktis, sederhana sareng murah. Kitu ogé nyiptakeun komunitas pamekar geospatial sareng profésional sareng kulawarga peminat geo.

Naon anu ditawarkeun Geopois.com ka komunitas GIS?

  • Téma khusus: Kami ngahususkeun kana téknologi geospatial anu ngandung eusi anu luhur dina pamrograman sareng integrasi bagian perpustakaan sareng APIS pemetaan wéb, database spatial sareng GIS. Kitu ogé tutorial gratis salaku basajan sareng langsung jéntré dina rupa-rupa téknologi TIG.
  • Hubungan anu langkung saé: Ngaliwatan platform urang kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun berinteraksi sareng pamekar sareng peminat sanés dina sektor, ngabagi pangaweruh sareng pendak sareng perusahaan sareng pamekar.
  • Komunitas: Komunitas kami sacara total kabuka, ngalengkepan perusahaan sareng profesional dina sektor, pamekar geospatial sareng peminat téknologi geo.
  • Katempo Kami masihan pisibilitas pikeun urang sadayana sareng khususna ka kolaborator urang, ngadukung aranjeunna sareng nyebarkeun pangaweruh. »

Pikeun profesional GIS, aya kasempetan pikeun masihan kanyaho na ngalangkungan Geopois.com?

Tangtosna, kami ngajak sadaya pangguna pikeun ngabagikeun pangaweruhna ngaliwatan tutorials, seueur di antarana anu parantos aktip sareng gairah kolaborasi sareng kami. Kami nyobian ngogokeun pangarang urang, ngeusian aranjeunna kalayan pisibilitas maksimal sareng nawiskeun aranjeunna situs wéb profésional dimana aranjeunna tiasa nganyatakeun diri sareng ngabagi markisa na pikeun dunya geo.

Nu keur saurna, ngalangkungan ieu link Aranjeunna tiasa kéngingkeun wéb sareng mimitian janten bagian tina Geopois.com, kontribusi anu hadé pikeun sadayana anu dipikaresep ku komunitas Geo anu badé ngalatih atanapi nawiskeun pangaweruh.

Kami parantos ningali kana wéb anu ngarujuk "Geoinquietos", Geoinquietos sareng geopois.com sami?

Henteu, grup Geoinquietos mangrupikeun komunitas lokal tina OSGeo, hiji yayasan anu tujuanna nyaéta pikeun ngadukung ngembangkeun sofwér géospatial open source, ogé pikeun ngamajukeun pamakeanana. Kami mangrupikeun platform mandiri anu tetep ngabahas seueur cita-cita Geoinquietos, kapentingan, prihatin, pangalaman atanapi pamendak dina bidang geomatik, perangkat lunak gratis sareng téknologi geospatial (sadayana anu aya hubunganana sareng widang GEO sareng GIS).

Naha anjeun nyangka yén sanggeus pandémik, cara urang nganggo, meakeun sareng diajar diajar waktos anu henteu disangka-sangka? Naha kaayaan Global ieu ngagaduhan pangaruh positip atanapi négatip dina Geopois.com?

Henteu janten waktos sapertos anu teu disangka-sangka, tapi upami parantos nyandak kabisat, khususna pendidikan jarak jauh, e-pangajaran sareng m-learning, dina taun-taun ayeuna panggunaan platform tele-ajaran sareng Aplikasi parantos ningkat, pandemi ngan ukur ngarobih prosésna. Ti mimiti urang parantos milih pikeun pangajaran online sareng kolaborasi, kaayaan ayeuna parantos ngabantosan urang diajar ngalakukeun hal-hal anu béda sareng milarian padamelan sanésna, kolaborasi sareng ngembangkeun.

Dumasar naon anu ditawarkeun Geopois, sareng datangna tina era digital anu ka-4 Naha anjeun nganggap pikeun analis GIS éta penting pikeun terang / diajar program?

Tangtosna, ngukuhan kanyaho henteu janten tempat sareng kaahlian programming diajar ngan ukur tiasa nyandak kauntungan anjeun. Henteu ngan ukur analis GIS, upami henteu profesional, téknologi sareng inovasi henteu lirén sareng upami urang museurkeun bidang kami, kuring yakin yén insinyur TIG kedah diajar program ti universitas sareng batur sanés sapertos ahli geografis anu terang kumaha program bakal ningkatkeun tur éta bakal ningkatkeun kamampuan pikeun komunikasi kanyaho. Kusabab ieu tutorials urang hususna difokuskeun kana program, pamekaran kode dina basa anu béda sareng integrasi pustaka Perpustakaan Wéb anu béda.

Naha anjeun aya dina pikiran naon waé proyék atanapi kolaborasi sareng perusahaan, lembaga atanapi platform ayeuna?

Leres, urang teras-terasan milari kasempetan pikeun sinergi sareng proyék-proyék sanés, perusahaan, paguron sareng asosiasi profésional. Kami ayeuna milu aub dina ActúaUPM, program Keusahawanan Polytechnic University of Madrid (UPM), anu ngabantosan kami pikeun ngamekarkeun rencana bisnis pikeun ngajantenkeun proyék ieu. Kami ogé milarian mitra téknologi pikeun kolaborasi dina pamekaran sareng aranjeunna sareng tiasa ngalibetkeun sareng ngahasilkeun panghasilan ka jaringan pamekar geospatial.

Naha aya kajadian anu bakal aya anu aya hubunganana atanapi diarahkeun ku geopois.com dimana komunitas GIS tiasa milu?

Leres, kami badé ngantosan dugi ka usum panas kanggo ngamimitian nyiptakeun langkung sinergis di antawis para pangguna, ngayakeun webinar sareng kajadian jaringan online. Urang ogé hoyong nyiptakeun kagiatan pangembangan jinis hackathon khusus dina téknologi geospatial dina waktos badé, tapi kanggo ieu kami masih peryogi kéngingkeun sponsor pikeun bet kitu.

Naon anu anjeun diajar kalayan geopois.com, nyarios ka kami ngeunaan pelajaran anu ditinggalkeun dina proyék ieu sareng kumaha kamekaranna aya dina dua taun ieu?

Nya, seueur, unggal dinten urang diajar sareng tutorial anu dikirim ku kolaborator kami, tapi hususna dina sagala hal anu ngalaksanakeun pamekaran sareng palaksanaan platform.

Kadua Silvana sareng kuring henteu ngagaduhan latar tukang program, janten urang kedah diajar sadaya bagian tina backend sareng program pamrentahan dina sapanjang jalan, databés NOSQL sapertos MongoDB, sadaya tangtangan anu kedah dilangkungan sareng software. UX / UI fokus kana pangguna, bagian méga sareng kaamanan dina méga sareng sababaraha SEO sareng Digital Marketing sapanjang jalanna ... Dasarna anjeunna parantos janten ahli Geomatics sareng GIS Spésialis pikeun pamekar Full Stack.

Kumaha sadaya proyék anu kalangkungan, upamana, nalika urang mimiti taun 2018 urang angkat ti uji sareng Situs Google dina sasih bulan ngalaksanakeun sadayana dina WordPress, kami miharep ngalaksanakeun seueur peta sareng ngahijikeun perpustakaan anu béda sapertos Openlayers, Leaflet, Mapbox, CARTO … Jadi kami nyéépkeun ampir sataun, nguji plugins sareng juggling pikeun tiasa ngalakukeun bagian anu minimum tina naon anu urang karep, kami nyimpulkeun yén éta henteu jalan, akhirna dina usum panas taun 2019 sareng hatur nuhun kana ilmu anu kuring kaala dina gelar master dina géodesy sareng kartografi Ti UPM (Javier) urang mutuskeun pikeun ngeureunkeun hubungan urang sareng manajer eusi sareng ngalaksanakeun sagala kamekaran urang sorangan, ti bagian tonggong dugi ka payun.

Kami ngembangkeun platform dina satengah kadua taun 2019 sareng dina Januari 2020 urang tiasa ngaluncurkeun naon anu aya ayeuna Geopois.com, kumaha oge, éta mangrupikeun proyék dina évolusi terus sareng kami terus nerapkeun hal unggal bulan kalayan bantosan tanggapan ti komunitas kami, diajar sareng ningkatkeun sapanjang jalan. Upami urang mendakan jaringan sosial anjeun ogé @Geopois Dina Twitter, urang tiasa tetep teras nawiskeun sadayana Tutorial, bagian sareng inpormasi anu aya hubunganana. Kami parantos katingal seueur topik anu pikaresepeun, sapertos cara ngagunakeun Tiles the Leaflet, itungan analisa spatial di Web Viewers with Turf.

Salian tutorial, éta nawiskeun kamungkinan milarian pamekar pikeun proyek ruang anjeun. Jaringan propésional spesialis, sadaya kaahlian ditingalikeun di dinya sacara rinci, ogé lokasina.

Naon waé anu anjeun hoyong tambahkeun ngeunaan geopois.com?

Kami bahagia nyarios yén ampir 150 pamekar geospatial di Spanyol, Argentina, Bolivia, Chile, Kolombia, Costa Rica, Kuba, Ékuador, El Salvador, Estonia, Guatemala, Mexico, Peru sareng Venezuela parantos bagian tina komunitas kami, dina LinkedIn kami caket ngahontal 2000 pengikut sareng urang parantos ngagaduhan 7 kolaborator anu ngirim kami tutorial anu kualitasna unik sareng super pikaresepeun unggal minggu. Salaku tambahan, urang tiasa ngatasi fase 1 tina 17 kompetisi ActuaUPM antara 396 ideu sareng 854 urang. Ti saprak Januari 2020 kami parantos kunjungan jumlah kunjungan ka platform kami, ku kituna kami bungah pisan ngeunaan dukungan sareng minat anu kami balikeun di komunitas geo.

Asup ka Linkin Geopois.com, ayeuna parantos kinten-kinten 2000 pengikut, anu sahenteuna 900 parantos gabung dina 4 sasih anu kapengker, dimana urang sadaya parantos ngalangkungan kurungan sareng larangan ku COVID 19. Ngahindarkeun lolos tina putus asa, seueur urang anu ngungsi dina kanyaho , Diajar hal-hal énggal - sahenteuna liwat wéb - anu mangrupikeun sumber daya anu teu kapayun. Éta mangrupikeun titik anu langkung milih pikeun platform sapertos Geopois, Udemy, Simpliv atanapi Coursera.

Tina urang ngahargaan di Geofumadas.

Pondokna, Geopois mangrupikeun ide anu pikaresepeun, anu ngagabungkeun poténsial kaayaan kontéks ieu tina segi tawaran eusi, kolaborasi sareng kasempetan bisnis. Dina waktos anu saé pikeun lingkungan geospatial anu janten langkung janten ampir unggal dinten dina kahirupan sapopoé. Kami ngarékoméndasikeun ngadatangan aranjeunna dina wéb Geopois.com, LinkedInjeung Twitter. Hatur nuhun pisan Javier sareng Silvana pikeun nampi Geofumadas. Dugi ka waktosna.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.