Geomap Béta Geobide 3, Sigana ngajangjikeun

Geomap nyaéta tahap anyar ngembangkeun naon anu urang terang salaku Tcmap, parantos di handapeun konsép terpadu kana strategi Geobide pausahaan Tracsa. Kawas gvSIG, inisiatif ieu bakal ngahususkeun kuring sabab lahir ti lingkungan Hispanik, sareng pendekatan proprietary tapi harga anu aya dina jangkauan hal anu hurung dina kaayaan anu ditagihkeun sapertos katingali pikaresepeun.

Sawatara sawatara waktu kaliwat hal éta katingali dina Konférénsi SIG Libre Girona sarta ngan sataun katukang peluncuran suite kasebut diumumkeun. Teu diumumkeun salaku solusi SIG tapi salaku manajer data geografis anu dioperasikeun ku platform CAD anu béda. GIS

Dina artikel kahareup kami bakal ningali parabot sanésna tina Geobide, ayeuna kuring hoyong difokuskeun kana Geomap yén sanajan Beta 3.0 nyaéta éta, kuring nyeepkeun waktos pikeun mésésna sabab Sigana ngajangjikeun salaku pakakas haratis kanggo deployment data geografis. Constta mangrupikeun panuduh -sanajan hancana hal sejenna- dina skéma modular tina garis anu -luar SDK- Ngawengku analisis, pangwangunan sareng pangropéa data dina parabot 6:

    • Geobuilder. Kalayan ieu anjeun tiasa ngawangun diagram geoprocessing, gaya anu cukup ramah sareng sana anu sapertos ngulerkeun ku ESRI.geobide
    • Geoconveter. Ieu mangrupa smal astral, tapi praktis pikeun ngarobah data masif antara format béda; Ngarojong langkung ti 20.

Pikeun masihan conto, dina kasus praktis, total payil 115 XYZ anu dirobah kana ERTS89 (16 GB sareng leuwih ti 503 juta titik sareng sakitar méter resolusi 5) ka raster dina format BIL dina ED50.
Hal éta dilakukeun dina jam 7, prosés sadayana sareng sakumna data sakaligus, henteu digambar ku lambar. Aplikasi nerapkeun triangulation inpormasi dina algoritma anu disebut "streaming
Delaunay
"Allowsta ngamungkinkeun ngokolakeun jilid badag data antara kaasup:

- Transformasi file 115 XYZ ETRS89 kana file 115 LAS ED50 (Waktu
~ 2: jam 30).
- Transformasi file LAS kana file raster tunggal dina format BIL kalayan ukuran piksel tina 5 méter. (Waktu ~ 4: 20 dina jam).

Dina hambalan panungtungan ieu, sadaya titik anu triangulated dina tin (> 503 juta) sarta GRID tunggal sakabéh daérah gawé dihasilkeun salaku kaluaran.

    • Geobridge. Ieu ngidinan anjeun damel sareng format program anu ilahar dipaké, sapertos AutoCAD, Microstation atanapi ArcGIS file tanpa henteu ngarobahna format anu sanés. Paling heran, pendekatan aranjeunna gaduh sareng format V8 sareng anu seueur batur anu tumiba pondok.
    • Geocheck. Ieu parabot anu ngagampangkeun konsistensi data dina jihat kabersihan topologis sareng aturan validasi spasial.
    • Geotools. Ieu parantos canggih anu tiasa diaktifkeun atanapi nganonaktipkeun nuju interfaces lianna.

Dina hal Geomap, bétana ayeuna masih aya hancana sateuacan sawatara prosés. Tapi dina naon atuh nyobian, abdi kapanggih sababaraha fitur anu metot.

geobide Anu pangalusna, sareng fitur tina suite lengkep teh dukungan format, kaasup Geomedia, ESRI, Lidar, PostgreSQL, kml, gml, Oracle, WFS, MySQL, kaasup format DGN V8 ti Microstation.

Tapi Geomap laér langkung ti panempo. Ta berharga anu sajaba ngabuka file, anjeun tiasa ékspor kana format anu sanés, anu ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasi pasipatan sapertos:

  • Dina hal koropak titik, pilih urutan xyz sareng jumlah decimal.
  • Dina hal koropak aya dwg / dxf, milih dibunuhkeun gugus blok sareng ngadamel kurva.
  • Dina hal file dgn, anjeun tiasa milih pikeun ngajalankeun sababaraha prosés nganggo mesin Microstation anu dipasang, anu nuduhkeun tempat file ustation.exe; umumna kanggo paréntah offline nalika ngarobah kana format v7 dina nanganan sél sareng teks. Anjeun tiasa ogé milih pengiriman ka v7, v8, siki 2d, 3D sarta ogé milih dgn anu aya aya cikal.
  • Pikeun ngékspor, aya ogé konfigurasi husus sapertos tipeu format file dina dgn, dwg ... pondokna, saé pisan.

Dina hal deployment, Geomap ngamungkinkeun anjeun ngamuat panempoan béda ti Google Maps, Bing, Yahoo, Street Street Maps sareng Esri Imagery Map sareng Esri Imagery Street. Ieu tiasa ditempatkeun sacara némpélna sareng lapisan véktor ku kituna nalika nuju ka daérah, sapertos anu ningalikeun anu sanésna. Unggal lapisan ngagaduhan pasipatanna, dimana anjeun tiasa ngartikeun parameter sapertos stream Asynchronous, kalayan anu beban janten langkung efisien.

geobide

Anjeun tiasa ngangkat lapisan ti server WMS buntut, Sanggup ngadegkeun alternatip tina cache sarta sistem proyéksi kana hiber ka. Kanggo lapisan DEM anjeun tiasa milih jolongan sareng ngimporna tina file .bil / .bt

File disimpen dina .mwd format anu mirip sareng ESRI mxd.

geobide

Anjeun kedah ningalina anu kedah nangtoskeun éta, tapi tiasa janten pakakas anu kasohor ti lahir inovasi. Kawas bade ka koordinat husus, dimana éta tiasa milih sistem rujukan husus sareng skala deployment.

_________________________________________

Dina kacindekan, sigana ngajangjikeun salaku panempo data gratis. Sakumaha seueur perhatian kuring TatukGIS, sigana anu ieu tiasa janten alat anu kami nganggo pikeun ningali sareng ngarobah data dina cara cahya, atanapi ngabandingkeun ngalawan lapisan peta wéb.

Najan versi 2.0 sapinuhna fungsional, kuring ngantosan versi anu tetep 3.0 kieu; aya usaha anu dilakukeun di ngalereskeun runtuyan bug normal dina versi béta. Tétéla kalayan GDI dijalankeun peta dasar tiasa diékspor, pro kiwari ngajalankeun kasalahan pitenah. Teras we kedah ningali kumaha kapasitas anu ménjén geoprocessing dipintonkeun, anu sigana-kuncén nyieun sareng nyimpen geoprocesses dina .gpf format.

Pitulung oge pondok, lantaran guna henteu aya manual.

Undeur Geomap

Buka Geobide

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.