Genio e Ingenio

- Saha robah lampu anyar pikeun heubeul? - Kuring éta screaming.

putri éta dina balkon ditawarkeun nu heubeul teh lampu Aladin urang heubeul.

carita ieu kitu ogé dipikawanoh yen boro saha teu mawa ka memori na karakter floating biru di ahir lampu jeung sikep servile nawarkeun fanciful ka saha anu kasurupan alat nu tanpa usaha pikeun ngaganti requests. A stroke tina tuah dipingpin Aladino boga naon kuring hayang, dianggap minangka elemen wawakil sukses: duit, dahareun, ngalamun, kamampuhan pikeun ninggalkeun masalah kompléks klise tur jadi senang salawasna.

hijos55

Dina prakték kabagjaan mangrupa kaputusan (teu kaayaan hiji) nu teu merta kudu ngalakukeun jeung hal anu Aladino kaala. Bari unhappiness sorangan kaayaan hiji - sarta pohara umum di dunya- di hal nu ilahar teu nohonan sarat tina daptar sarua.

Kami kituna sadar yen aya jin tina lampu, tapi loba Aladinos ku trinket di leungeun-Na pilari kasempetan. Iwal jalma anu méakkeun duit maranéhanana dina tiket lotre, naon urang kudu mangrupa dangong pikeun kahirupan, kumplit jeung hadiah jeung kaahlian kaala natos sangkan urang pindah ka hareup.

wit A ieu kadangkala disebut wit, sinonim jeung kreativitas sarta paradoxically nyarupaan genius Kecap tapi boga nganggur teu jeung ieu goblins mitologis tur mahluk 15 surah tina Qur'an. Kapinteran geus ngalakonan jeung kaahlian maranéhna bakal geus miboga ngagunakeun Aladino moal geus patepung genius nu. Diantara ieu urang tiasa disebatkeun:

Inventiveness.

Richard Stallman éta dina kasulitan muterna komentar, nyebutkeun yen hal pangalusna pikeun siswa Harvard éta nyieun hiji taun hareup lajeng retire mun nyieun usaha sorangan, total kungsi geus nunjukkeun pangabisa maranéhanana geus ngaku. Tapi Stallman teu dimaksudkeun pikeun nyebutkeun yén kuliah téh perlu, sugan niat nya éta némbongkeun yén dunya ieu merlukeun jalma kalawan pisan inventive teu kudu nyumput tukangeun hiji meja di dunya yén urang poé nu wilanganana iwal gagasan anu dimekarkeun di luar konvensional.wit

Mindeng karsa urang pikeun ngarobah cara ngalakonan hal ngahiji sacara lengkep jeung advisers anu keur dua puluh taun geus dipigawé hal dina cara nu sami. Dikonci dina konteks sempit gagasan disparate nyieun generasi anyar, forgetting yén pangalusna kontribusi inventive sering sumping ti jalma anu éta teu ahli dina subyek, nu tétéla toleran of ambiguitas adzab ka absurd.

Pangalaman.

Urang condong poho yen gaji anu kadua urang nyaeta pangaweruh nu urang acquiring dina pakasaban urang ayeuna, sangkan anu nampik kas salaku kudu. Sok komo mun sabar a sirah pajeulit sangkan éta bakal ngawakilan kurikulum kami engké di pos, stabilitas atawa lembaga.

Akumulasi di barudak raising, pangaweruh tumuwuh hiji bisnis kulawarga, porsi batur di garéja atawa volunteer conto mawa hasil sooner atanapi engké. Atanapi henteu dipikawanoh ku sadayana salaku sinonim jeung kasuksésan, pangalaman ogé-earned mangrupakeun faktor nangtukeun di survival manusa.

wit Disiplin. Taya gagasan bakal sukses tanpa sedekan sistimatis pikeun meunangkeun hal dipigawé mimitian éta. Merlukeun sela hasil ku batur jadi potong kompas di handap, tapi dibere diversity kaayaan ngabutuhkeun tenacity nyobian leuwih sarta leuwih sarta leuwih deui dugi solusi masalah kapanggih.

Aladino pikir nu bisa geus Isro payun sareng lampu anu henteu gaduh genius a jero, sigana tugas hésé. Jeung nu naha kapinteran merlukeun usaha hébat ngalaksanakeun hiji sketsa tina hiji napkin kertas; Tapi paling hal kiwari kami nganggo éta hasil tina questioning internal tina batur anu panginten cara anyar tina ngalakonan hal jeung disiplin pikeun manggihan hasil ahir.

Dina kacindekan, paduli asal daya anu cacah atanapi kapasitas intelektual urang, dangong positif arah hirup anu diperlukeun. Kami teu kedah merta nyumputkeun di laboratorium pikeun manggihan hiji bohlam anyar atawa amalan téori aplikasi Tesla urang; tapi perlu ninggalkeun imajinasi pikeun manggihan cara anyar pindah ka hareup, hubungan hadé jeung leuwih kami dipikacinta tur diri urang sorangan.

Naon nuju anjeun lakukeun eta bisa ningkat kalawan kreativitas bit leuwih?

Hiji Balesan to "Genio e Ingenio"

  1. Konsultan rencana jangka panjang anu henteu gaduh salah sorangan, janten gampang pikeun urang ngadukung éntitas pikeun ngembangkeun visi sareng misi, sareng anu kami?

    Ku kituna kuring salawasna meunang ka tungtungna sabab kami henteu terang dimana urang nuju bade ... lalaki tina prinsip ... kusabab urang pernah rengse kumaha urang dimimitian salaku ampir sok nyandak jalan pintas nu euweuh rencana tapi panggampangna ...

    Kuring bakal ngajukeun dinten hiji indéks dina Word sarta ngawangun kulawarga kahareup mah bisaeun pamajikan kuring anu pohara penting pikeun kuring, abdi nyobian moal ningali deui sakumaha Abdi spent gaji teh lamun salah teu ngabantuan kuring méakkeun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.