Generating spésifikasi tina plot CivilCAD

Saeutik pisan program ngalakukeun ieu, sahenteuna jeung kesederhanaan nu ngajadikeun CivilCAD

civill plot laporan CAD

Anu biasana urang ngarepkeun nyaéta laporan parsel, ku blok, kalayan tabel arah sareng jarak, wates sareng panggunaan na. Hayu urang tingali kumaha cara ngalakukeun éta CivilCADNgagunakeun AutoCAD tapi ogé gawéna kalayan Bricscad téh langkung mirah jeung jalan di logika sarua AutoDesk:

Kabiasaan anu bakal kuring nunjukkeun dipaké tina ménu Laporan, éta di handapeun batang anu kuring atos ngaluarkeun pikeun tujuan latihan ieu. Dasar na ngamungkinkeun tilu aspék penting: Nangtukeun objék, nomeran upami sakali ditetepkeun teras ngahasilkeun laporan; Sedengkeun pikeun objék, éta ngamungkinkeun damel sareng titik, wates, kavling sareng blok (sanaos anu terakhir henteu aya sacara grafis tapi mangrupikeun atribut sipat sareng perpanjanganana mangrupikeun jumlah ieu)

civill plot laporan CAD

1. Nuduhkeun wates luar

Keur kitu, make menu nu:  CivilCAD> Laporan> nunjukkeun> Sambungkeun

civill plot laporan CADTeras naon anu kami laksanakeun nyaéta némpél wates blok anu ngajanteng di jalan utama, maka kami asupkeun sareng nyerat watesna. Sinyal anu parantos diolah nyaéta yén aranjeunna ngarobah warna, ngalirkeun kana lapisan anu disebat CVL_COLIND. Lumayan sareng anu dilakukeun ku Microstation Geographics assigning atributSanajan aya euweuh database.

Urang lakonan hal nu sarua jeung wates wawatesan jalan sejen, dina conto nu:

  • CALLE 11
  • Avenue RECUERDO
  • gang Lopez

Naon ieu teu aya nyieun hiji atribut kana objék pakait sareng nami wates éta.

: Pikeun nempo colindancias, janten CivilCAD> Lokasi> Padeukeut. Kami nyerat wates sareng tampilan peta bakal difokuskeun kana panjang wates éta, sapertos Peta Bentley sareng geolocat. Pikeun unggal rutinitas ieu aya paréntah téks, hal anu ieu nyaéta -LOCCOL.

 

2. Nunjukkeun plot sareng blok

Pikeun nunjukkeun nu parcels, éta dipigawé ku: CivilCAD> Laporan> nunjukkeun> Lotifikasi

civill plot laporan CADPanel bakal diangkat dimana urang milih kriteria pikeun panyirian seueur: ukuran téks, upami kami hoyong anjeun nyerat jumlah properti, blok atanapi panggunaan. Kusabab éta prosés pangwangunan diri, anjeun kedah nangtoskeun naon jumlah awalna.

sinyal diolah, mangrupakeun polygon katutup nu aya di lapisan CVL_LOTIF geus dijieun.

Prosés ieu ngan aya keterbatasan, diantara aranjeunna teu tiasa nempatkeun nomer 01, 02, 03 ... tapi tempat aranjeunna 1, 2, 3, ku kituna lamun di Cadastre manual nyatakeun yen dua digit anu kudu dianggo, kudu diédit.

Tapi sacara umum paréntahna hébat, henteu perlu wates-wates éta dihasilkeun, lisp ngajantenkeun aranjeunna nganggo paréntah BPOLY, écés anjeun kedah ngazum gede supados henteu lami teuing sabab paréntah ieu di AutoCAD ngajantenkeun scan sadaya wilayah anu katingali sareng tiasa nyéépkeun waktos ku tampilan anu ageung pisan. Éta ogé nyababkeun masalah nalika aya juru bunderan atanapi splines anu henteu gampang topologi pikeun padamelan ti CAD.

civill plot laporan CAD

Éta atra yen proses ieu merlukeun peta boga beberesih topological, upami henteu, éta bakal ngahasilkeun daérah anu salah. Upami pasipatan parantos salah dilabélan, dina urutan anu salah atanapi upami urang parantos ngarobih éta, ngan ukur poligon anu dihapus sareng diwangun deui, kusabab atribut na aya dina bentuk. Unggal bentuk pakait sareng ukuranana, jumlah sipat, blok sareng panggunaan.

3. Nunjukkeun poin-poinna

: Pikeun sistem anu ngahasilkeun titik subdivision, janten  CivilCAD> Laporan> nunjukkeun> Point

Panel anu diangkat naroskeun ka kami naha urang hoyong ngahasilkeun poin sacara individual atanapi ku blok. Urang ogé tiasa milih format titik, ukuran téks sareng nomer sabaraha dimimitianana.

civill plot laporan CAD

Ngan Heboh, urang baris nanyakeun yén Apple hoyong ngahasilkeun titik, sarta sistem ngajadikeun hiji prosés nu nyeken sadaya titik dina wates dihasilkeun motong, sangkan aranjeunna hiji titik, anu gabungan bola jeung ngajadikeun eta hiji atribut jeung pergaulan spasial sapertos ku kituna anjeun bisa lajeng ulang manggihan pilihan: CivilCAD> Laporan> Milarian> Point.

Kabéh titik dihasilkeun disimpen dina CVL_PUNTO lapisan na annotations di CVL_PUNTO_NUM

Dina cara nu sami, apel atanapi seueur tiasa dipanggihan, sanaos dina prakna éta henteu saderhana upami nomerna diulang. Éta bakal gumantung kana sistem nomenclature cadastral, seueur anu ngamungkinkeun pengulangan blok dina peta kuadran anu béda sareng écés jumlah properti diulang pikeun tiap blok.

3. Ngahasilkeun laporan téknis atanapi deskriptif.

Di dieu datang anu pangsaéna. CivilCAD tiasa ngahasilkeun laporan anu béda sapertos:

  • Kasimpulan wewengkon: Ieu mimiti nyimpulkeun blok, nunjukkeun daérah anu khusus pikeun masing-masing panggunaan pikeun masing-masing properti, teras di handap ringkesan panggunaan dina unggal blok sareng tungtungna kasimpulan panggunaan pikeun sadaya blok anu dipilih atanapi sakabéh peta anu aya hubunganana.
  • laporan titik: Ieu ngahasilkeun daptar anu kalebet opat kolom: nomer titik, koordinat X, koordinat Y sareng élévasi.

Dina kasus spésifikasi. Upami urang nyungkeun blok éta, laporan dihasilkeun nunjukkeun nami peta, tanggalna, teras hiji-hiji kavling dijelaskeun sareng daérah anu diitung, panggunaan sareng batesan sakumaha anu katingali dina gambar ieu. Tingali yén sistem ngalakukeun analisis wates umum, janten éta ngitung henteu ngan saha waé anu caket di luar, data anu diala tina wates blok tapi ogé saha anu ngajantenkeun bagian jero blok.

civill plot laporan CAD

Mun kuring rék ngahasilkeun tipe laporan laporan teknis, méja kalebet kanggo unggal tempat: stasiun wates, bantalan, jarak sareng koordinat tina puncak. Ogé daérah, anggo sareng ieu diémperasi kanggo masing-masing milik blok anu dituduhkeun.

civill plot laporan CAD

Aya laporan sejen nu kombinasi duanana, sanajan ku cara AutoCAD handles memori Disarankeun ngajalankeun laporan gegedean lamun aya loba pasipatan sakumaha urang bisa ngahasilkeun hiji kasalahan memori runtuhna fatal.

Kasimpulanana, henteu goréng pikeun program CAD. Éta ngajawab rutinitas anu biasa dina desain urbanisasi atanapi manajemén kadaster.

6 Balesan pikeun "Ngahasilkeun mémori téknis ngeunaan parsel sareng CivilCAD"

  1. kumaha carana sangkan disclosures sarta kasimpulan wewengkon dihasilkeun ku Civilcad dicokot dina tabel di AutoCAD sarta henteu diékspor ka Word.

  2. James Linares sareng dimana kuring kéngingkeun program Descmaster ieu, kuring ngan ukur tiasa mendakan manual pikeun ditonton dina internét. tapi teu aya program, upami anjeun tiasa masihan inpormasi ngeunaan cara nyandak éta kuring bakal nganuhunkeun pisan ,,
    Kami artis, salam ti Peru

  3. Maranéhanana kudu nyobaan éta Descmaster, nu geulis alus pikeun pedaran teknis anu dipaké pikeun nyieun Kitab Suci.
    program ieu dilaksanakeun Ing. Jaime Ramírez of Él Salvador

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.