FES ngaluncurkeun Observatorium India di GeoSmart India

(LR) Létnan Jenderal Girish Kumar, Juruukur Umum India, Usha Thorat, Ketua Dewan Gubernur, FES sareng tilas Wakil Gubernur Reserve Bank of India, Dorine Burmanje, Co-Présidén, Manajemén Émbaran Geospatial Global PBB (UN-GGIM) sareng Jagdeesh Rao, CEO, FES, nalika peluncuran Observatorium India di Konperénsi GeoSmart India di Hyderabad, Salasa.

Open platform data pikeun konservasi lingkungan, peluncuran pamekaran komunitas

Yayasan pikeun Ékologi Kaamanan (FES), hiji organisasi anu ngagawekeun konservasi leuweung, lahan sareng sumber cai di pangkalan, ngaluncurkeun platform data kabuka anu disebut Observatory of India dina dinten mimiti dina konperénsi GeoSmart India, nyaéta daluasa

Lt Girish Kumar, Juru Ukur Umum India, Usha Thorat, Ketua Dewan Gubernur, FES sareng urut Wakil Gubernur Bank Nasional India, Dorine Burmanje, Présidén Co-Manajemén Émbaran Geospatial Global PBB (PBB) -GGIM) hadir dina kasempetan éta.

Observatorium India ngumpulkeun langkung ti lapisan 1,600 data dina parameter sosial, ékonomi sareng ékologis di hiji tempat. Éta bébas sadia pikeun organisasi masarakat sipil, mahasiswa, departemén pamaréntah sareng warga, sareng ngalangkungan alat téknologi 11 anu ngabantosan paham kaayaan sareng ngarencanakeun intervensi pikeun ngahemat leuweung, ngarobih sumber cai sareng ningkatkeun kamaharian masarakat. .

Alat ieu tiasa didamel di offline dina toko smartphone sareng sayogi dina basa lokal kalayan gampang nerjemahkeun kodeu sareng bahkan tiasa dianggo ku masarakat semi-sastra. Salaku conto, Alat Penilaian Lan Pamulihan Kamampingan komposit, atanapi CLART, ngabantosan pikeun ngaidentipikasi pangsaéna pikeun sumber cai darat dina kaayaan skéma MGNREGA. GEET, atanapi Sistem Pelacak Hak GIS, nyiptakeun kasadaran ngeunaan hak komunitas marginalized ku cara ngawaskeun tingkat somah. Sarupa oge, kotak kotak Alatan Manajemén Integrasi, atanapi IFMT, ngandung alat anu ngabantosan ngokolakeun data sareng nganalisa sareng ngabantosan jabatan perhutanan nyiapkeun rencana karya jangka panjang.

Dina kasempetan peluncuran éta, Jagdeesh Rao, CEO FES, nyarios: «Gawean leuweung, lahan sareng cai masalah meryogikeun panorama, sabab sumber-sumber ieu ngalegaan wates manusa sareng pandangan spatial ngabantosan strategi na. pelestarian spésiés kaancam, konservasi sumberdaya sapertos cai sareng biomas sareng ékstraksi sumberdaya pikeun kabutuhan manusa. Gambar satelit nawiskeun pandangan anu langkung saé tibatan panon manuk. Sering, aya set data anu ageung, algoritma sareng alat-alat anu sayogi dina sababaraha organisasi, tapi henteu kaaksés pikeun para profesional sareng individu, khusus dina cara anu intelektual. Ngaliwatan prakarsa ieu, FES sanés ngan ukur ngabantosan produsén kabijakan sareng pangurus dina ngadamel kaputusan anu saé, tapi ogé ngalatih jalma-jalma di kampung-kampung sareng daerah terpencil ngawangun masa depan anu cerah pikeun diri » .

"Aya kabutuhan pangwangunan sustainable sareng inklusif sareng téknologi modéren gaduh peran anu hébat dina éta. Perkembangan Lestari hartosna sababaraha hal pikeun jalma anu béda-béda, tapi dina hakekatna, éta nyobian kana harmoni kabutuhan anu béda sareng nyiptakeun solusi jangka panjang khusus, "saur Thorat, negeskeun yén dina kontéks kelestarian, penting pikeun sadar yén" bari yén tapak suku ékologis miskin nyaéta leutik, parobahan iklim sareng leungitna biodiversitas mangaruhan jalma miskin tibatan anu beunghar.

Burmanje nyarios: "Perlu aya kolaborasi global sacara lega dina séktor geospatial pikeun ngamajukeun inovasi, ngiringan dinamisme. Grup ngembangkeun hiji individu nyiptakeun dampak anu langkung ageung inpormasi geospatial. UNGGIM maénkeun peran anu ngarah dina hal ieu, sadar kabutuh data geospatial pikeun pembuatan kaputusan. Penting pikeun sektor publik pikeun ngarobihkeun diri ogé dina tsunami data ieu.

Ngeunaan FES

FES damel ka arah konservasi hakekat alam sareng sumber alam ngaliwatan koléktif masarakat satempat. Intina tina usaha FES perenahna di milarian leuweung sareng sumber daya alam sanés anu aya dina dinamika ékonomi, sosial sareng ékologis anu aya di bentang désa. Dina Séptémber 2019, FES damel sareng lembaga désa 21,964 di kabupaten 31 ku dalapan nagara, ngabantosan komunitas désa ngajagi 6.5 juta hektar tanah umum, kalebet panghasilan tina tanah runtah, daratan leuweung anu hina sareng lahan panchayat Panchayat , positip mangaruhan 11.6 jutaan jalma. FES ngadukung para Panchayats sareng subkomite maranéhna, panitia perhutanan kampung, panitia leuweung gramya, asosiasi pangguna cai sareng panitia baskom pikeun ningkatkeun pamaréntahan sumber daya alam. Paduli wangun institusi, organisasi nyobian anggota kaanggotaan universal sareng aksés anu sami sareng awéwé sareng miskin dina nyieun kaputusan.

Contacto:

Ibu Debkanya Dhar Vyavaharkar

debkanya@gmail.com

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.