Kembar Digital - Falsafah pikeun révolusi digital anyar

Satengah jalma anu maca tulisan ieu dilahirkeun ku téknologi dina pananganna, biasa dina transformasi digital salaku kanyataan. Dina satengah séjén kami anu nyaksian kumaha umur komputer sumping tanpa naros; naék panto sareng ngarobih naon anu urang lakukeun kana buku, kertas atanapi terminal komputer primitip anu bieu pisan tiasa ngabales rékaman alfanumeris sareng grafis linier. Anu disababkeun ku perangkat lunak BIM-fokus anu ayeuna, kalayan sacara real-time rendering, nyambungkeun sareng konteks geospatial, ngaréspon kana prosés anu napel dina modél bisnis sareng antarmuka anu dioperasikeun tina telepon sélulér, mangrupikeun bukti sabaraha jauh tawaran industri tiasa nerjemahkeun éta Kabutuhan pamaké

Sababaraha istilah revolusi digital saméméhna

PC - CAD - PLM - Internét - GIS - email - Wiki - http - GPS

Unggal inovasi ngagaduhan penganutna, anu napel kana modél anu ngarobih industri béda. PC mangrupikeun artefak anu ngarobih manajemén dokumén fisik, CAD ngintunkeun tabel gambar ka tempat anggur jeung sarébu artefak anu henteu pas dina laci, email janten médium digital standar pikeun komunikasi sacara formal; sakabéh aranjeunna réngsé nuturkeun standar ieu ku ditampa global; sahenteuna tina sudut pandang panyadia. Parobihan éta révolusi digital saméméhna fokus kana nambihan nilai kanggo inpormasi geografis sareng alfanumeris, anu nguatkeun sabagéan ageung usaha ayeuna nyalira. Model anu dirobihkeun ku transformasi ieu mangrupikeun konektipitas global; nyaéta, protokol http anu kami henteu tiasa nyingkah ayeuna. Inisiatif anyar éta ngamangpaatkeun inpormasi éta, kaayaan konektipitas sareng janten aranjeunna janten adat budaya anyar anu ayeuna kami tingali salaku Uber, Airbnb, Udemy, Netflix.

Tapi dinten ayeuna, urang di lawang révolusi digital anyar, anu bakal ngarobih sadaya ieu.

Istilah anyar:

Blok Chain - 4iR - IoT - Kembar Digital - Data Big - AI - VR

Sanajan istilah anyar sigana ngan ukur akronim tina gaya hashtag, urang henteu tiasa mungkir yén révolusi industri kaopat aya di panto, nyalira sacara misah dina seueur disiplin. Internét tina kasempetan ieu ngajantenkeun seueur deui; ngamangpaatkeun sagala anu dihontal dugi ayeuna, tapi ngiringan paradigma anu henteu dugi ka pasar anu henteu deui ukur nyambungkeun komputer sareng mobil; Éta nyambungkeun kagiatan manusa salaku dina kontéksna.

Teu aya anu orasi tunggal anu tiasa ngajamin kumaha skénario anyar, sanaos sora pamimpin industri konci nyarioskeun ka urang, upami urang ngagunakeun jurus pragmatik sareng kasadaran kadatangan. Sababaraha visi, ruang lingkup sareng kasempetan révolusi énggal ieu, ngagaduhan bias anu kasempetan pikeun jalma anu ngarep-arep ngajual ayeuna. Pamaréntah, dina panon pamimpin terbatas, biasana ningali naon usaha atanapi pamilihan ulang jabatanana tiasa ngawakilan dina istilah anu pondok, tapi dina jangka panjang éta pengguna ironis umum, kabetot dina kabutuhan anu ngagaduhan anu pang anyarna kecap.

Sareng sanajan skénario énggal ngajantenkeun aturan anu langkung saé, dina kode bébas hirup sareng swasta, kelestarian lingkungan, standar akibat tina konsensus; teu aya anu ngajamin yén aktor sapertos pamaréntahan sareng akademisi bakal hirup kana peranna dina waktos anu leres. Henteu teu aya anu tiasa ngaduga kumaha éta bakal; Urang ngan ukur terang naon anu bakal kajadian.

Kembar Digital - TCP / IP anyar?

Sareng ku urang terang yén éta bakal kajantenan ku cara kitu urang teu tiasa ningali parobahan bertahap, bakal diperyogikeun kanggo ngarobih parobihan ieu. Kami sadar yén dina waktos ieu prudence sareng konsensus moal bisa dielakkan pikeun anu ngartos sensitipitas pasar anu nyambungkeun di dunya sareng mana nilai tambah henteu ngan ukur nunjukkeun indikasi pasar saham tapi ogé dina tanggapan anu konsumén anu beuki pangaruh. dina kualitas jasa. Pasti, standar bakal maénkeun peran pangsaéna pikeun mastikeun kasaimbangan antara pasokan kreatif industri sareng tungtutan pangguna akhir.

Kembar Digital ngaharepkeun pikeun posisi sorangan dina filsafat transformasi digital anyar ieu.

Naon citakan protokol anyarna?

Kanggo http / TCIP janten protokol komunikasi standar, anu ayeuna tetep dikuatkeun sateuacan evolusi téknologi sareng masarakat, parantos ngalangkungan prosés pamaréntahan, pembaruan sareng demokrasi / kezaliman anu aya pangguna teu dipikanyaho. Di sisi ieu, pangguna henteu kantos terang alamat IP, éta henteu kedah ngetik www, sareng mesin pencari ngagentos peryogi ngetik http. Nanging, sanaos ditaroskeun industri ngeunaan watesan anu manula dibanding standar ieu, éta masih pahlawan anu ngiringan paradigma komunikasi global.

Tapi protokol énggal ngalangkungan nyambungkeun komputer sareng telepon. Layanan awan anu ayeuna, tinimbang nyimpen halaman sareng data, mangrupikeun bagian tina operasi kahirupan sapopoé, pamaréntahan sareng usaha warga masarakat. Ieu mangrupikeun salah sahiji alesan pikeun maotna protokol asli, dumasar kana alamat IP, sabab ayeuna kedah nyambungkeun artefak anu angkat tina mesin cuci anu parantos ngirim pesen anu parantos réngsé dipintal baju, ka sensor jembatan anu Pangimeutan sacara real-time kedah nginpokeun status kacapéan anjeun sareng peryogi diropéa. Ieu, dina versi jahil, tina naon anu urang nyauran internét kana hal-hal; dimana protokol anyar kedah ngabales.

Protokol anyar, upami éta hoyong standar, kedah tiasa nyambungkeun langkung seueur ti inpormasi sacara real-time. Salaku ruang lingkup, kedah kalebet sakumna anu aya sareng lingkungan anu diwangun énggal, ogé antarmuka sareng lingkungan alam sareng jasa anu disayogikeun dina aspék sosial, ékonomi jeung lingkungan.

Tina pendekatan perusahaan, standar énggal kedah nyarupaan perwakilan digital tina aset fisik; sapertos citak, apartemen, gedong, sasak. Nanging langkung ti modélna, éta diperkirakeun nambihan nilai operasi; ku kituna ngamungkinkeun ngalakukeun kaputusan anu langkung énggal sareng ku kituna hasilna langkung saé.

Tina sudut pandang nagara, protokol énggal kedah tiasa nyiptakeun ékosistem tina seueur model anu nyambung; sapertos sadayana harta hiji nagara, supados ngaluarkeun langkung nilai ku ngagunakeun data éta pikeun masarakat anu hadé.

Tina pendekatan produktivitas, peryogina protokol énggal tiasa ngabébaskeun siklus kahirupan; disederhanakeun naon anu kajadian kana sagala hal, bahan sapertos jalan, alur, kendaraan; immaterial sapertos investasi pasar saham, rencana strategis, diagram gannt. Standar anyar kedah saderhana yén sadaya aranjeunna dilahirkeun, tumuwuh, ngahasilkeun hasil, sareng maot ... atanapi robih.

Kembar digital ngaharepkeun janten protokol énggal.

Naon ekspektasi warga nagara tina revolusi Digital anyar.

Skenario pangsaéna kumaha bakal aya dina kaayaan anyar ieu, nyaéta henteu mikirkeun naon anu diumumkeun Hollywood ka urang, tina jalma-jalma di jero kubah anu dipimpin ku elit anu ngatur kagiatan salamet dunya pasca apokaliptik dimana éta henteu deui mungkin pikeun nangtukeun kanyataanana nambahan tina ngainduksi simulasi; atanapi anu sanés ekstrim, setting fantasi dimana sadayana nyampurnakeun yén émosi wirausaha manusa kaleungitan.

Tapi hiji hal kedah dibayangkeun ka hareup; Sahenteuna pikeun artikel ieu.

Upami urang ningali éta cita-cita dua pangguna anu hébat dina skéma kantor payun, anu kami bakal nyauran pihak anu kataji. Pesta anu dipikaresep anu kedah dimaklumkeun pikeun nyandak kaputusan anu langkung saé, sareng warga anu butuh jasa anu langkung saé supados langkung produktif; émut yén pésta anu ngahudang ieu tiasa janten warga nagara sacara masing-masing atanapi dina grup anu ngalakukeun peran umum, swasta atanapi campuran.

Sangkan urang nyarios perkawis jasa; Abdi Golgi Alvarez, sareng kuring kedah ngawangun sambungan kana lantai katilu gedong kuring; yén bapak kuring diwangun taun 1988. Pikeun ayeuna, hayu urang hilap istilah, tanda atanapi akronim anu ngajantenkeun skénario ieu kotor teras urang dasarkeun diri urang sederhana.

Juan Medina ngiringan yén pamundut ieu disatujuan dina waktos paling pondok, biaya paling handap, kalayan transparansi anu paling gede, traceability sareng saratna sarat sareng perantara.

Otoritas perlu ngagaduhan inpormasi pikeun nyatujuan kaputusan ieu ku cara aman, tah éta dilacak saha, kumaha, iraha sareng dimana ngirimkeun aplikasi: sabab nalika nyatujuan kaputusan ieu, éta kedah sahenteuna status ahir parobahan anu dilakukeun , sareng traceability sami anu ditawarkeun. Ieu ngawaler kana premis anu «Konvergénsi infrastruktur cerdas, metode konstruksi modéren sareng ékonomi digital ningkatkeun kasempetan pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan warga".

Nilai anu di-data dina skenario ieu, langkung seueur gaduh hiji modél virtualisasi ultra-rinci tunggal di sadaya jagad fisik; rada, urang ngobrol ngeunaan gaduh modél dihubungkeun numutkeun tujuan intervensi alur kerja:

  • Nu warga anu peryogi anjeunna mangrupikeun jawaban (prosedur),
  • anu ngajénten peryogi pangaturan (zoning geospatial),
  • desainer ngaréspon pikeun desain (Model BIM janten).
  • tukang ngawangun ngabales hasilna (rencana, anggaran, rencana),
  • suplai anu ngabales daptar masukan (spésifikasi),
  • pengawas anu ngaréspon kana hasil ahir (BIM sakumaha model anu diwangun).

Éta jelas yén gaduh modél anu saling nyambungkeun kudu mempermudahkeun perantara, tiasa ngajantenkeun validasi yén dina kasus anu pangsaéna mangrupikeun jasa diri tina pangguna akhir; atanapi sahenteuna, transparan sareng bakas, diréduksi jadi léngkah minimum. Tungtungna, anu diperyogikeun pikeun warga nagara nyaéta gaduh otorisasi sareng ngawangun; sedengkeun pamaréntahan nyatujuan dumasar kana perda na, sareng nampi inpormasi akhirna. Janten, hubungan antara modél kantor payuneun hungkul, namung dina tilu poin ieu, anu nambihan niléy.

Pamilik parantos ngalaksanakeun konstruksi anu dipiharep, Pamaréntah ngajamin yén pagawéan éta saluyu kalayan peraturan sareng tanpa usaha utama dijamin ngajamin inpormasina diropéa. Varian ukur dina tujuanana.

Sanaos pikeun eksekutif, desainer sareng supplier bahan tina nilai tambah aya aspék séjén; tapi dina cara anu sami hubungan anu kudu saderhana.

Upami urang ningali tina visi modél, aplikasi ieu anu urang dilakukeun pikeun konstruksi tiasa diseragamkeun pikeun prosedur anu sami: penjualan harta, hipotik, aplikasi injeuman, lisénsi operasi bisnis, eksploitasi sumber daya alam, atanapi ngapdet. rencana perencanaan pakotaan. Varian nyaéta rupa-rupa aspék sapertos skala sareng pendekatan; tapi upami aranjeunna ngagaduhan modél domain anu sami, aranjeunna kedah tiasa nyambungkeun.

Kembar Digital, ngaharepkeun janten modél anu ngamungkinkeun pikeun standarisasi sareng nyambungkeun perwakilan multipurupus, kalayan skala spatial anu béda, skala temporal sareng pendekatan.

Naon anu bakal urang ngarepkeun tina Prinsip Gemini.

Conto saméméhna mangrupikeun pasualan anu pas pikeun ngokolakeun hiji warga sareng otoritas; tapi sakumaha katingal dina paragraf akhir, diperyogikeun yén modél hubungan anu saling; lamun henteu, ranté bakal diganggu dina tautan pang lemah. Pikeun ieu kajantenan, peryogikeun perobihan digital kalebet sakumna lingkungan anu diwangun sacara umum, ku kituna panggunaan anu langkung saé, operasi, pangropéa, perencanaan sareng pangiriman aset nasional sareng lokal, sistem sareng jasa dijamin. Éta kedah ngadatangkeun kauntungan pikeun sadayana masarakat, ékonomi, bisnis sareng lingkungan.

Pikeun ayeuna, conto anu paling inspirasi nyaéta ti Inggris. Kalayan usulan Dana Pergigian Gemini sareng peta jalanna; tapi sateuacan urang nyauran réréncangan pikeun teras-terasan ngalawan ombak sareng kabiasaan sajarahna ku biasana hayang ngalakukeun sagala cara anu béda tapi sacara teratur. Dugi ka ayeuna, standar Inggris (BS) ngagaduhan pangaruh anu standar kana jangkauan internasional; dimana hasil inisiatif ayeuna sapertos i3P, ICG, DTTG, UK BIM Alliance dihormati.

Akibatna khusus dina Karajaan Inggris ieu, urang kaget ku naon Grup Kerja Digital Framework Digital (DFTG), anu ngahijikeun sora-sora konci tina pamaréntahan, akademisi sareng industri pikeun ngahontal konsensus ngeunaan definisi dasar sareng nilai. Pitunjuk anu dipikabutuh pikeun ngadamel transformasi digital.

Kalayan kapersidenan anu nyayogikeun Mark Enzer, DFTG parantos nyiptakeun usaha anu pikaresepeun pikeun nyiptakeun Framework anu masihan manajemén inpormasi anu efektif sapanjang lingkungan anu diwangun, kalebet bursa data anu aman. Ieu damel, dugi ka ayeuna kagungan dua dokumén:

Prinsip Gemini:

Ieu mangrupikeun petunjuk pikeun "kasadaran" nilai kerangka manajemén inpormasi, anu diwangun ku 9 prinsip anu dikelompokkeun kana 3 poros sapertos ieu:

Tujuan: Publik umum, Niley Nilai, Visi.

Percanten: Kaamanan, Bukaan, Kualitas.

Fungsi: Féderasi, Penyembuhan, Évolusi.

Jalan Raya.

Ieu mangrupikeun rencana anu prioritas pikeun ngembangkeun kerangka manajemén inpormasi, kalayan 5 aliran anu ngajaga kapimimpinan Gemini dina cara transfer.

Unggal arus ieu gaduh jalan kritis sorangan, kalayan kagiatan kasimpulan tapi silih gumantung; siga anu ditampilkeun dina grafik. Arus ieu nyaéta:

  • Ngahontal, kalayan 8 tugas kritis sareng 2 tugas non-kritis. Konci salaku definisi nya perlu pikeun ngaktipkeun para pencipta.
  • Pamaréntah, kalayan 5 tugas kritis sareng 2 tugas non-kritis. Éta mangrupikeun arus anu kirang gumantungna.
  • Umum, kalayan 6 kritis sareng 7 tugas non-kritis, éta paling jembar.
  • Pameunteu, sareng 4 tugas kritis sareng 6 tugas henteu kritis, kalayan seueur interaksi sareng manajemén parobahan.
  • Ngarobih, 7 tugas kritis sareng 1 non-kritis. Ayeuna anu nuju jalan anu kritis mangrupikeun benang konduktip.

Nalika anjeun tiasa ngaidentipikasi dina ruang lingkup ieu, anjeun henteu ngan ukur mikir Inggris salaku Brexit sorangan tina transformasi digital, atanapi rasa anjeun nyetir dina jalur kénca. Upami anjeun hoyong ngamajukeun model sambungan kembar digital anu ngagaduhan ruang lingkup nasional, perlu ngajukeun hiji hal anu tiasa align industri, khususna tina segi standar. Ieu unsur anu jelas dina hal ieu:

  • 1.5 Alignment sareng inisiatif anu sanés.

Akronim tina elemen ieu langkung ti cukup, pikeun ngahargaan bet ieu; Standar ISO, standar Éropa (CEN), alignment sareng Innovate UK, Gedong SMART, W3C, BIM UK, DCMS, i3P, DTTG, IETF.

  • 4.3 ngahontal internasional.

Di dieu urang ngobrol ngeunaan ngidentipikasi sareng ngatur lobi sareng program, inisiatif sareng kasempetan dina kontéks internasional nganggo sinergis. Narikna, anu aranjeunna gaduh pertimbangan kana diajar ngeunaan amalan-amalan anu hadé di nagara anu parantos dicoba; kaasup kamungkinan ngahijikeun kelompok pertukaran internasional, kalebet Australia, Selandia Anyar, Singapura sareng Kanada.

Dokumén awéwé anu disebut Prinsip Gemini, pikeun ngahontal konsensus konci diantara pamimpin industri utama, bakal janten «Cadastre 2014» dina ahir taun 2012an, anu ngadegkeun aspék phylophic pikeun administrasi darat, anu salajengna Konsensus damel sareng inisiatif sapertos INSPIRE, LandXML, ILS sareng OGC, janten taun 19152 standar ISO-XNUMX, anu ayeuna dikenal salaku LADM.

Dina hal ieu, bakal pikaresepeun pikeun ningali kumaha pamingpin hébat dina industri téknologi anu ngagaduhan modél sorangan ngahontal konsensus; Dina sudut pandang khusus abdi, aranjeunna konci:

  • Grup SIEMENS - Bentley - Microsoft - Topcon, anu ku cara ngadamel skenario anu ampir lengkep dina siklus Geo-Téknik; jang nyokot gambar, modél, desain, operasi sareng integrasi.
  • Grup HEXAGON - anu gaduh sakumpulan solusi anu ampir sami sareng lingkup anu pikaresepeun dina portopolio anu aya dina tatanén, aset, penerbangan, konservasi, pertahanan sareng intelijen, pertambangan, angkutan sareng pamaréntahan.
  • Golongan Trimble - anu ngajaga hiji sami sareng dua sateuacana, seueur kauntungan tina posisi sareng satru sareng pihak katilu, sapertos ESRI.
  • Grup AutoDesk - ESRI éta, dina upaya panganyarna naroskeun tambihan portofolio pasar dimana aranjeunna utami.
  • Ogé palaku sanésna, anu gaduh inisiatif sorangan, modél sareng pasar; kalayan jalma anu kedah netelakeun partisipasi sareng konsensus. Conto, Electric Umum, Amazon atanapi IRS.

Janten, sapertos nalika bapak kuring ngiringan kuring ka rodeo pikeun ningali kumaha koboi ngadominasi banténg, ti peni wé ngan ukur ningali naon anu urang dibayangkeun. Nanging éta pasti bakal janten pasanggiri anu hadé, dimana anu ngahontal konsensus langkung ageung, dimana tempat aligned langkung nilai langkung seueur tibatan titik saham di pasar saham.

Peran BIM sapertos Digital Kembar

BIM gaduh dampak anu ageung sareng lampahing dina waktos anu lumayan, sanés sabab ngalaksanakeun manajemén digital modél 3D, tapi margi mangrupikeun métodologi anu disatujuan ku pamimpin hébat ngeunaan arsitéktur, rékayasa sareng industri konstruksi.

Deui, pangguna akhir henteu sadar seueur hal anu kajantenan di tukang ruang standar; salaku pangguna ArchiCAD anu tiasa nyarios yén anjeunna parantos ngalakukeun éta sateuacan anjeunna disebut BIM; sabagian leres, tapi wengkuan minangka metodologi di tingkat 2 sareng 3 langkung seueur ngatur pangaturan informasi anu ditukeurkeun, sareng tujuan pikeun ngatur operasi sareng siklus kahirupan henteu ngan ukur infrastruktur tapi ogé kontéks.

Teras sumping patarosan. BIM henteu cekap?

Panginten bédana panggedéna ti naon Digital Kembar nyaéta nyambungkeun sadayana sanés ngan ukur nyambungkeun infrastruktur. Pamikiran dina kontéks global anu aya hubungkeun nunjukkeun sistem nyambungkeun teu méh modeling geografis. Janten, urang ngan ukur dina tahap émbaran ékspansi anu anyar, dimana teu aya anu bakal nyurihkeun kertas anu parantos katetepkeun sareng nungtut kana metodeu BIM, tapi anu langkung luhur bakal nyerep atanapi ngahijikeun.

Hayu urang tingali conto:

Nalika Chrit Lemenn milarian nyangking Model Cadastre Domain baku pikeun standar pikeun administrasi darat, anjeunna kedah mendakan kasaimbangan sareng pedoman INSPIRE sareng panitia teknis standar géografis. Janten, siga kitu atanapi henteu

  • Dina kontéks INSPIRE, ISO: 19152 mangrupikeun standar pikeun manajemén kadastral,
  • Pikeun kelas topografis LADM, aranjeunna kedah patuh kana standar géografis OGC TC211.

LADM mangrupikeun standar khusus dina inpormasi darat. Kukituna, sanaos standar LandInfra kalebet éta, éta ngarobih kalayan milarian kesederhanaan, sabab langkung resep ngagaduhan standar pikeun infrastruktur sareng hiji pikeun lahan, sareng numbu ka titik di mana tukeur inpormasi nambihan nilai.

Janten, dina kontéks Kembaran Digital, BIM bisa teras-terasan jadi metodologi anu ngatur standar pikeun modél infrastruktur; Tingkat 2, Sareng sadaya pajeulitna detil anu desain sareng konstruksi kabutuhan. Tapi operasi sareng integrasi tingkat 3, bakal nyababkeun tren anu langkung saderhana pikeun integrasi ku nilai tambah sareng sanés waé yén sadayana kedah diucapkeun dina basa anu sami.

Aya bakal tiasa seueur ngobrol; ajén data, mecat halangan, pangembangan kabuka, prasarana infrastruktur, nyiptakeun hasil, operasi ...

«Konvergénsi infrastruktur cerdas, metode konstruksi modérn sareng ékonomi digital nunjukkeun kasempetan beuki ningkatkeun kualitas kahirupan warga masarakat”

Saha anu ngoleksi palaku konci salebeteun filsafat ieu, ngartos pentingna masarakat umum, perekonomian, masarakat sareng lingkungan ... bakal ngagaduhan kauntungan anu langkung ageung.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.