«EthicalGEO» - kedah ningal résiko résiko tren geospatial

American Geographical Society (AGS) parantos nampi geran ti Omidyar Network pikeun ngamimitian paguneman global ngeunaan etos téknologi geospatial. Ditunjukkeun «EthicalGEO», inisiatif ieu nyauran pamikir ti sakumna lapisan kahirupan di sakumna dunya pikeun nampilkeun ideu pangsaéna pikeun tantangan etika téknologi geospatial anyar anu reshaping dunya urang. Sareng jumlah seueur inovasi anu nganggo data / téknologi geografis sareng masalah pedoman étis anu écés, EthicalGEO nyiptakeun platform global pikeun ngadamel dialog anu diperyogikeun.

"Di Amérika Geographical Society kami bungah sareng pasangan sareng Omidyar Network dina inisiatif penting ieu. Kami ngarepkeun muka konci kreatifitas etika komunitas geospatial ngalegaan sareng ngabagi ideu na ka dunya di platform global ieu, ”saur Dr. Christopher Tucker, presiden AGS.

"Téhnologi geospatial terus janten kakuatan anu henteu berharga pikeun kauntungan, kumaha ogé, aya anu peryogi pikeun ngembangkeun akibat anu teu dihoyongkeun anu tiasa timbul ku inovasi téknologi," saur Peter Rabley, pasangan résiko di Omidyar Network. "Kami bungah ngadukung peluncuran EthicalGEO, anu bakal ngabantosan kami langkung saé kumaha urang tiasa ngajagi diri tina kasulitan sabalikna bari ngaoptimalkeun dampak positip anu téknologi geospatial tiasa ngalangkungan solusi pikeun sababaraha masalah manusa anu paling pencét, ku kurangna hak harta, parobahan iklim sareng pamekaran global «.

Inisiatif EthicalGEO bakal ngajak pamikir ngalebetkeun pidéo pondok anu nyorot ideu pangsaéna pikeun ngabéréskeun masalah "GEO" étis. Tina kumpulan video, sababaraha sakedik bakal dipilih anu bakal nampi dana kanggo ngalangkungan ideu, sareng masihan dasar kanggo dialog tambahan, ngabentuk kelas AGS EthicalGEO Fellows anggota kelas munggaran.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, buka www.lisicalgeo.org.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.