ESRI Vénézuéla sareng Edgar Díaz Villarroel pikeun Twingeo Édisi 6

Pikeun ngamimitian, patarosan anu saderhana pisan. Naon Lokasi Kecerdasan?

Lokasi Kecerdasan (LI) kahontal ngaliwatan visualisasi sareng analisa data geospasial pikeun ningkatkeun pamahaman, pangetahuan, nyandak kaputusan sareng prediksi. Ku nambihan lapisan data, sapertos demografi, patalimarga, sareng cuaca, kana peta pinter, organisasi ngagaduhan inpormasi lokasi sabab ngartos naha kajadianana lumangsung. Salaku bagian tina transformasi digital, seueur organisasi ngandelkeun téknologi sistem informasi geografis (GIS) pikeun nyiptakeun Lokasi Kecerdasan.

Sakumaha anjeun parantos ningali adopsi Lokasi Kecerdasan di perusahaan alit sareng ageung, ogé panarimaan na di tingkat Nagara / Pamaréntah. Panerapan Lokasi Kecerdasan di perusahaan ageung sareng alit parantos saé pisan, anu nyumbang kana masifisasi GIS sareng panggunaan jalma-jalma tina profesi non-tradisional, pikeun urang luar biasa kumaha urang damel sareng bankir, insinyur industri, dokter, jsb. Staf anu sanés tujuan urang salaku pangguna sateuacanna. Kusabab krisis politik sareng kurangna investasi, Nagara / Pamaréntah teu acan nampi pisan.

Naha saur anjeun nalika pandemi ayeuna, panggunaan, konsumsi sareng diajar géotéhnologi parantos ngalaman parobahan anu positip atanapi négatip?

Geotéhnologi ngagaduhan peran anu positip sareng penting dina merangan virus, rébuan aplikasi parantos dikembangkeun di seueur nagara pikeun ngabantosan, ngawaskeun sareng nyandak kaputusan anu pangsaéna. Aya aplikasi sapertos anu ti Johns Hopkins University Institute anu ayeuna ngagaduhan 3 milyar kunjungan.  Dasbor Vénézuéla sareng JHU

Esri ngaluncurkeun COVID GIS Hub, naha téknologi ieu ngabantosan merangan epidemi sanés di payun?

ArcGIS HUB mangrupikeun pusat sumberdaya anu luar biasa pikeun milari sadaya aplikasi dina hiji tempat sareng ngaunduh data pikeun nganalisis langsung, dina waktos ayeuna praktisna COVID HUB pikeun tiap Nagara. Teu diragukeun, alat anu serbaguna sareng anu langsung sayogi ieu bakal ngabantosan pandemik sanés, kumargi éta bakal ngagaduhan inpormasi kabuka pikeun komunitas ilmiah sareng médis sadayana sareng saha waé anu resep ngabantosan.

Naha saur anjeun yén panggunaan geotéhnologi anu beuki tumuh mangrupikeun tantangan atanapi kasempetan?

Mangrupikeun kasempetan tanpa ragu, pikeun georeferensi sadaya inpormasi, éta masihan kasempetan pikeun analisis anu ngamungkinkeun anjeun langkung épisién sareng calakan sareng ieu bakal penting pisan dina kanyataan anyar ieu.

Naha anjeun ngémutan yén aya bédana anu hébat dina integrasi téknologi geospasial di Vénézuéla perkawis sesa dunya? Naha krisis ayeuna mangaruhan kana palaksanaan atanapi pamekaran géotéhnologi?

Henteu diragukeun aya béntenna kusabab krisis ayeuna, kurangna investasi di instansi pamaréntah parantos pangaruh pisan, contona dina palayanan publik (Cai, Listrik, Gas, Telepon, Internét, sareng sajabana) aranjeunna ti nagara bagian, aranjeunna henteu ngagaduhan téknologi geospatial sareng unggal dinten tunda anu ngalir tanpa ngalaksanakeun ieu panerapan masalah-masalah akumulasi sareng jasa henteu dilakukeun upami henteu parah, di sisi sanés perusahaan swasta, (distribusi pangan, telepon sélulér, Pendidikan, Pamasaran, Bank, Kaamanan, jst) aranjeunna nganggo téknologi geospatial kalayan épisién pisan sareng anjeun tara sareng sadayana.

Naha ESRI tetep bet ka Vénézuéla? Naon aliansi atanapi kolaborasi anjeun gaduh sareng mana anu bakal datang?

Kami Esri Vénézuéla, kami distributor Esri munggaran di luar Amérika Serikat, kami gaduh tradisi anu saé di nagara éta, kami ngalaksanakeun proyek anu janten conto pikeun sakumna dunya, urang ngagaduhan komunitas pangguna anu sering ngitung ka urang sareng komitmen éta pikeun aranjeunna ngamotivasi urang. Di Esri kami yakin yén kami kedah teras-terasan usaha ka Vénézuéla sareng panggunaan GIS nyaéta anu leres-leres tiasa ngabantosan masa depan anu langkung saé.

Patali sareng aliansi sareng kolaborasi, kami gaduh program mitra bisnis anu kuat di nagara éta, anu ngamungkinkeun kami damel di sadaya pasar, kami teraskeun milarian mitra énggal dina bidang kaparigelan sanés. Aranjeunna nembé ngayakeun "Forum Smart Cities and Technologies". Naha anjeun tiasa nyaritakeun naon anu Smart City, naha sami sareng kota digital? Sareng naon anu anjeun pikir Caracas bakal kakurangan - contona - janten Smart City

Kota Pintar mangrupikeun kota anu épisiénsi, éta ngarujuk kana jinis pamekaran kota dumasar kana kamekaran berkelanjutan anu sanggup ngaréspon cekap kana kabutuhan poko lembaga, perusahaan, sareng padumukna nyalira, duanana sacara ékonomis, sapertos dina operasional, sosial sareng aspek lingkungan. Éta henteu sami yén Digital City mangrupikeun épolusi ti Digital City, éta mangrupikeun léngkah salajengna, Caracas mangrupikeun Kota anu ngagaduhan 5 walikota ieu aya 4 anu parantos dina jalan janten Kota Cerdas urang teraskeun. pituduh aranjeunna dina Perencanaan, Mobilitas, Analisis sareng manajemén data sareng anu paling penting dina hubungan sareng warga nagara. ArcGIS Hub Vénézuéla

Naon, numutkeun kriteria anjeun, mangrupikeun géotéhnologi penting pikeun ngahontal transformasi digital kota? Naon kaunggulan anu ditawarkeun téknologi ESRI pikeun ngahontal ieu?

Pikeun kuring, hal anu penting pikeun ngahontal transformasi Digital nyaéta gaduh pendaptaran digital sareng sayogi dimana waé, waktos sareng alat, dina pendaptaran ieu sadaya inpormasi anu diperyogikeun bakal diangkat dina Transportasi, Kajahatan, Limbah Padet, Ékonomi, Kaséhatan, Perencanaan, Kajadian, jsté. Inpormasi ieu bakal dibagikeun ka warga sareng aranjeunna bakal kritis pisan upami henteu mutakhir sareng kualitasna saé. Éta bakal ngabantosan nyandak kaputusan sacara real waktos sareng méréskeun masalah masarakat. Kami di Esri ngagaduhan alat khusus dina masing-masing tahapan pikeun ngahontal tujuan transformasi digital.

Dina révolusi industri ka-4 ieu, anu ngagaduhan tujuan pikeun ngawangun hubungan total antara kota (Smart City), modél struktur (Digital Twins) diantarana, kumaha GIS lebet salaku alat manajemén data anu kuat? Seueur anu nyangka yén BIM paling cocog pikeun prosés anu aya hubunganana sareng ieu.

Muhun Esri sareng Autodesk parantos mutuskeun pasangan pikeun ngajantenkeun ieu GIS kanyataan sareng BIM sapinuhna cocog dina waktos ayeuna, urang ngagaduhan sambungan solusi kami pikeun tulang BIM sareng sadaya inpormasi tiasa dimuat kana aplikasi kami, anu diarepkeun ku pangguna nyaéta kanyataan anu gaduh sadaya inpormasi sareng analisis dina hiji lingkungan tiasa dimungkinkeun ku ArcGIS.

Naha saur anjeun ESRI parantos ngadeukeutan integrasi GIS + BIM anu leres?

Leres, sigana kuring unggal dinten nganggo konektor anyar antara téknologi, kami kaget ku cara anu positip pisan ku analisa anu tiasa dilaksanakeun. Sakumaha anjeun parantos ningali épolusi dina hal panggunaan sénsor pikeun néwak data geospasial. Kami terang yén alat mobile pribadi teras-terasan ngirimkeun inpormasi anu aya hubungan sareng lokasi. Naon pentingna data anu urang ngahasilkeun nyalira, naha éta pedang bermata dua?

Sadaya data anu dihasilkeun ku sénsor ieu pikaresepeun pisan, anu ngamungkinkeun urang nganalisis seueur inpormasi ngeunaan énergi, transportasi, mobilisasi sumberdaya, kecerdasan buatan, prediksi skénario, jst. Sok aya mamang upami inpormasi ieu salah dianggo tiasa ngabahayakeun, tapi pastina aya langkung seueur manpaatna pikeun kota sareng ngajantenkeun langkung raoseun kanggo urang sadayana anu dumuk di dinya.

Métode sareng téhnik akuisisi data sareng néwak ayeuna nuju diarahkeun kana inpormasi sacara real-time, ngalaksanakeun panggunaan sensor jarak jauh sapertos drone, anu anjeunna percaya tiasa kajadian ku panggunaan sénsor sapertos satelit optik sareng radar, anu perhatoskeun inpormasi henteu saharita.

Inpormasi real-time mangrupikeun hal anu dipikahoyong ku sadayana pangguna sareng ampir dina presentasi naon waé anu mangrupikeun patarosan wajib anu diputuskeun ku batur, drones parantos ngabantosan pisan pikeun nyingetkeun waktos-waktos ieu sareng urang ngagaduhan hasil anu saé pikeun ngapdet kartografi sareng modél élévasi, tapi drone masih gaduh sababaraha watesan hiber sareng masalah téknis sanés anu ngajantenkeun satelit sareng radar masih janten pilihan anu saé pikeun sababaraha jinis padamelan. Hibrid antara dua téknologi idéal. Ayeuna parantos parantos aya proyek anu ngajalankeun satelit jangkung handap pikeun ngawas bumi sacara real waktos nganggo kecerdasan buatan. Anu nunjukkeun yén satelit parantos lami dianggo.

Naon tren téknologi anu aya hubunganana sareng bidang geospatial anu ayeuna nganggo kota ageung? Kumaha sareng dimana tindakan kedah mimiti ngahontal tingkat éta?

Ampir kabéh kota ageung parantos gaduh GIS, ieu mangrupikeun awalna, pikeun ngagaduhan cadastre anu saé kalayan sadaya lapisan anu diperyogikeun dina Infrastruktur Data Spasial (IDE) anu kolaborasi antara departemén anu béda anu aya di kota anu unggal departemenna lapisan. pamilik anu tanggel waler pikeun ngapdet, ieu bakal ngabantosan Analisis, Perencanaan sareng hubungan sareng warga nagara.

Hayu urang ngobrolkeun ngeunaan Academia GIS Vénézuéla, naha éta parantos katampi? Naon baris panalungtikan anu ditawarkeun ku akademik?

Leres, kami di Esri Vénézuéla kagum pisan ku panarimaan urang Akademi GISKami gaduh sababaraha kursus mingguan, seueur anu kadaptar, kami nawiskeun sadayana kursus Esri resmi, tapi salaku tambahan kami parantos nyiptakeun tawaran kursus khusus dina Geomarketing, Lingkungan, Perminyakan, Geodesign sareng Cadastre. Kami ogé parantos nyiptakeun kakhususan di daérah anu sami anu parantos ngagaduhan sababaraha pangadilan lulusan. Kami ayeuna gaduh kursus anyar ngeunaan produk ArcGIS Urban anu sadayana dina basa Spanyol sareng Inggris didamel sadayana di Esri Vénézuéla sareng anu dianggo pikeun ngalatih distributor anu sanés di Amérika Latin. Harga kami leres-leres ngadukung.

Naha anjeun nganggap yén tawaran akademik pikeun latihan ahli GIS di Vénézuéla saluyu sareng kanyataan ayeuna?

Leres, paménta ageung yén kami parantos ngabuktoskeun, Kursus-kursus kami diciptakeun numutkeun naon anu diperyogikeun dina waktos ayeuna di Vénézuéla, kakhususan diciptakeun numutkeun kabutuhan buburuh nagara, sadayana anu ngarengsekeun kekhususan diupahan langsung atanapi kéngingkeun tawaran padamelan anu langkung saé.

Naha saur anjeun yén paménta pikeun para profesional anu raket patalina sareng manajemén data spasial bakal langkung saé dina waktos anu payun?

Leres, éta parantos janten kanyataan ayeuna, basis data langkung penting unggal dinten dimana éta kajantenan atanapi dimana ayana sareng anu ngamungkinkeun urang janten langkung épisién sareng calakan, spesialis anyar didamel, ilmuwan data (Élmu data) sareng Analis (Analis Ruang) sareng kuring yakin yén ka hareup seueur langkung seueur inpormasi anu bakal diciptakeun anu bakal datang ti saprak asalna sareng seueur deui jalma anu diperyogikeun pikeun damel sareng inpormasi éta

Kumaha saur anjeun persaingan konstan antara téknologi GIS gratis sareng swasta.

Persaingan sigana séhat pikeun kuring sabab éta ngajantenkeun urang narékahan, ningkatkeun sareng neraskeun nyiptakeun produk anu kualitasna paling luhur. Esri sasuai sareng sadaya Standar OGC, Dina produk kami nawiskeun seueur sumber terbuka sareng data kabuka

Naon tantangan pikeun masa depan di dunya GIS? Sareng naon parobihan anu paling penting anu anjeun tingali ti saprak diadegkeun?

Tanpa ragu, aya Tantangan anu urang kedah teraskeun ngembangkeun, Waktos nyata, Kacerdasan jieunan, 3D, Gambar sareng Kolaborasi antar organisasi. Parobihan anu paling penting anu kuring kantos tingali nyaéta masifisasi panggunaan platform ArcGIS di sadaya industri, di mana waé tempat, alat sareng waktos, kami mangrupikeun parangkat lunak anu terang kumaha ngagunakeun ukur tanaga khusus, ayeuna aya aplikasi saha waé tiasa ngadamel tanpa gaduh jinis latihan atanapi pendidikan sateuacanna.

Naha saur anjeun yén data spasial bakal gampang diakses di mangsa hareup? Mertimbangkeun yén pikeun kajadian ieu aranjeunna kedah ngalangkungan sababaraha prosés

Leres, kuring yakin yén data hareup bakal kabuka sareng gampang diakses. Éta bakal ngabantosan dina pengayaan data, pembaruan sareng kolaborasi antara jalma. Kacerdasan jieunan badé ngabantosan pisan pikeun nyederhanakeun prosés ieu, masa depan data spasial bakal ngaregepkeun pisan tanpa diragukeun.

Anjeun tiasa nyaritakeun ngeunaan sababaraha aliansi anu bakal tetep taun ayeuna sareng anu énggal.

Esri bakal terus tumuh di komunitas mitra bisnisna sareng pakaitna sareng paguron luhur anu bakal ngabantosan urang ngadamel komunitas GIS anu kuat, taun ieu urang bakal sekutu sareng organisasi multilateral, organisasi anu ngurus bantuan kamanusaan sareng organisasi anu mimiti garis ngabantosan dina ngungkulan pandemi COVID-19.

Naon waé anu kuring badé nambihan

Di Esri Vénézuéla urang gaduh sababaraha taun dina rarancang pikeun ngabantosan Universitas-Universitas, kami nganuhunkeun proyék ieu Kampus Smart anu kami yakin kami tiasa ngatasi masalah anu aya di jero kampus anu mirip pisan sareng masalah kota. Proyék ieu parantos ngagaduhan 4 proyék lengkep Universitas Pusat Vénézuéla, Universitas Simón Bolívar, Universitas Zulia sareng Universitas Metropolitan. Kampus UCVUCV 3DKampus USB Smart

Langkung seueur deui

Wawancara ieu sareng anu sanésna diterbitkeun dina Majalah Twingeo Édisi ka-6. Twingeo sayogi pikeun anjeun nampi nampi tulisan anu aya hubunganana sareng Geoengineering kanggo édisi salajengna, ngahubungi kami ngalangkungan email editor@geofumadas.com sareng editor@geoingenieria.com. Dugi ka édisi salajengna.

 

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.