Nilai strategis inpormasi diwengku

Dina kerangka presentasi peta Geologi di Kapuloan Kanaria, di Seminar Téknis The Nilai strategis of Informationmbaran Territorial. Sumbu dasar ieu baris fokus dina Inpo geografis, Anu salaku sarana rasional sareng koheren pangaweruh lingkungan fisik dina bumi sareng évolusina dumasar kana waktosna, dinyatakeun salaku unsur instrumental strategis pikeun perencanaan sareng ngulik awal lampah manusa dina wilayah, ogé pikeun pipilueun atanapi transformasi éta.

tata guna lahan

Kajadianna bakal di Tenerife - Islands Kanaria di 4 sareng dinten 5 Juli Juli tina 2012. Bener nyaéta kabeungkeut keuna ku ngahalangan tur istiméwa dimana anu peryogi, parantosan sareng tangtangan dina manajemén data antar-institusional bakal kajawab dina jejer sapertos:

  • Tanaman
  • lingkungan
  • resiko
  • Produksi sareng nyebarkeun inpormasi geografis
  • Registers sareng Cadastre
  • Tata kota
  • Inventories infrasturktur
  • Sensus populasi
  • Inpo ékonomi jeung budgetary

Da eta perwakilan di lokal, paméran ti Méksiko, Cina, Italia sareng Kapo Verde bakal milu. Rohangan anu diala gvSIG Foundation di strategi sumebarna oge penting, ku presentasi dina pentingna nyokot kauntungan tina téknologi gratis dina nungkulan informasi spasial.

Dina polah peluncuran di Geologi sarta Pertambangan Institute of Spanyol (IGME) bakal nampilkeun Peta Geologi di Kapuloan Kanaria sareng jalma anu ngadatangan upacara bubuka bakal dibéré salinan ieu publikasi, teras dinten bakal kaasup jejer-jejer anu di handap:

tata guna lahanGeostatistika:

  • Hasil tina Modul Lingkungan Nasional Sénsus Pamaréntahan Municipal sareng utusan 2011.
  • UNIFICA: Sistim émbaran ékonomi-kauangan terpadu. Indikator Territorialized diterapkeun kana pembuatan kaputusan dina widang ékonomi
  • Statistik, kartografi sareng data kabuka: nambihan nilai kanggo Kapuloan Kanaria
  • Kerangka geostatistis nasional, Infrastruktur pikeun Georeferencing sensus inpormasi, survey sareng rékaman administrasi

tata guna lahanTata sarta Planning Territorial

  • Tata diwengku di Kapuloan Kanaria
  • Standardisasi sareng standardisasi dilarapkeun kana nulis Rencana. Transparansi dina manajemen diwengku: sistim publikasi na
    partisipasi warga
  • Status validitas kaputusan tata tina sistem tata sarta konsolidasi pangkalan data. 1995-2012, pangalaman tina Cabildo de Gran Canaria.
  • GABITEC Project Europeanropa Mac 2007-2013. Modernisasi badan Planning
  • Inpo geografis sareng pembuatan kaputusan dina rarancang wewengkon

tata guna lahanProduksi / nyebarkeun Informationmbaran Geografi

  • Produksi sareng kagunaan Biologi Kelautan sarta Akuatik di Cina
  • Produksi Geografis di INEGI
  • Koordinasi inter-administrasi dina inpormasi geografis sareng jasa di tingkat nasional jeung .ropa
  • Aksés pikeun inpormasi geografis di Spanyol ngaliwatan infrastruktur data spasial. Mere ilham-LISIGE
  • 5 Nyiapkeun Panggantian Peta Cina

tata guna lahanPendaptaran harta sarta harta téritorial

  • Program pikeun modernisasi sarta Rékam Public Public Registries of Harta jeung Cadastre
  • Kualifikasi pendaptaran dumasar kana inpormasi térritorial nu ngait kana hal panangguan grafis
  • Sistem Nasional Pendaptaran Lahan di Cape Verde
  • Inpo diwengku jeung kaamanan légal: sababaraha conto

tata guna lahanManajemén lingkungan / Risiko

  • Téhnologi di layanan pikeun panangtayungan lingkungan di APMUN
  • Résiko Maps: conceptualization sareng utiliti dina Protection Sipil
  • Map of Tanaman Kapuloan Kanaria. Sistim manajemén, aplikasi sareng kagunaan
  • Ngurangan Rasio vulkanik di Kapuloan Kanaria
  • Desertification di Kapuloan Kanaria. Conto strategi kontrol
  • Biodiversiti Data Bank. Manajemén sareng konservasi alat

tata guna lahanSosialisasi ngeunaan Informationmbaran Geographic

  • Visualizers geostatistis dina platform Digital Map of Mexico
  • Data Ruang Infrastruktur Kapuloan Kanaria
  • Publikasi, éksploitasi sareng ngamutahirkeun inpormasi geografis. Administrasi eusi geografis kanggo para nasabah hétérogén. GEOWEBENGINE (R + D + I)
  • gvSIG: téknologi gratis pikeun manajemén informasi geografis
  • Proyék pikeun ngarojong modernisasi sahiji kantor teknis kota: modél adaptable sareng efisien kerjasama antar-administrasi keur ngarencanakeun sareng ngokolakeun wilayahna

Kami arepkeun yén makalah bakal sadia online.

http://jornadas2012.grafcan.es/

2 Balesanna kana "Nilai strategis inpormasi térritorial"

  1. Tumuwuhna kota ieu fenomena anu parantos gancangan, khususna di nagara-nagara berkembang salaku bagian tina prosés sengit tina urbanisasi sareng hijrah désa-urban. Konsentrasi populasi, khususna sabab di sabab centralization spasial Investasi aya konsekuensi sosial, ekonomi jeung budaya nu teu dilawan; khususna pertumbuhan kajahatan sareng kajahatan, masalah langkung seueur dina masyarakat anu munculna.
    Ngadalikeun ngokolakeun manajemen teritorial ngabantuan pertumbuhan kota di tertip.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.