Kasus Honduras, carita nyarita

IMG_0606 Kasus Honduras, nyaéta kaayaan anu pinuh tina loba kabingungan nu kuring teu maksudna mah jieun katerangan sabab pikeun anu aya jalma anu boga peran anu. Hal paling pajeulit nyaéta yén perjuangan henteu sanés sacara administrasi pikeun démokrasi tapi kagungan konotasi ideologi, sareng nepi ka titik ieu kuring resep teu lengket irung abdi.

  • Kuring teu simpati sareng hak, sabab satengah tina kahirupan kuring parantos ditingalikeun ka abdi yén sadaya jelema (ku sababaraha éntitas) sarimbag, museurkeun urusan sorangan, diakomodir jeung kapentingan.
  • Atawa kuring teu ngabebarkeun ka kénca sabab sanaos sababaraha posulatna pikaresepeun, seueur prestasi sosial parantos dirojong ku kontribusinana, aya naon nu perséntase luhur kulawarga kuring maot mati tarung pikeun cita-cita anu kasebut sareng saatos ampir satengah hirup mah Ngalamun tina janji-Na, kuring méakkeun satengah séjén ngusahakeun poho.
  • Sareng campuran antara dua, mémang tiasa janten naek pisan kawas ékstrim sarua, ampir siga anu diputer dina palang pita-gambar na gambar satelit.

Sahingga sareng dua budak di sakola, anu KPR di imah kuring amortizing dina seuneu heureut, alergi kanggo ekstrim ideologi, muka jalan kanggo kahirupan anu teu ngalakukeun hal kuring sorangan tapi anu kabuktian hak, abdi disimpulkeun yen teu kedah abdi adrenaline bulanan I boga impian sabab dunya tiasa janten tempat hadé ... for everyone.

Janten, naon anu bakal nyebutkeun sajarah Honduras, waktos sanggup terang tapi kuring hoyong nutup kamari kamari anu kuring bieu pisan tiasa nyambung éta ngaliwatan telepon sélulér lantaran sambungan internét éta ngabahayakeun. Kuring jadi hayang pisan rengse hiji pos dina utiliti ngajaga peta kotor cadastral pikeun nilai sajarah sareng légal tapi inspirasi dipotong nalika anjeun kudu mikirkeun kasalametan budak anjeun anu teu gaduh ide tina résiko anu aya didinya aya dina aranjeunna gaduh kabel TV

1. Kuring keukeuh dina masalah korupsi

Ieu urang capé tina nyiksa daya, ngamangpaatkeun sumberdaya umum (urang) pikeun tujuan pribadi atawa méakkeun tanggung jawab. Pangluhurna anu katingal dina jalma anu ngalakukeun halangan-halangan kalayan bahayana yén saéstuna diduga ku licik anu tiasa diintunkeun, sareng saha ieu sadayana terang. Abdi malah wani nganggap yén maranéhna sorangan tiasa terang eta teuing.

Salami ieu tetep, bakal salawasna aya instabilitas demokratis di Amérika Latin.

2. Pencét atanapi henteu pencét, naon nu sejenna

Warta internasional parantos fokus kana naon anu kudéta militer, anu sanésna anu nyarios sareng Hondurans saurangna konspirasi oligarkis, batur anu sanésna suksés konstitusional.

Naon ieu téh, kuring henteu ngaharepkeun make resmi, anjeun kedah di dieu pikeun sawatara warsih pamungkas pikeun nyaho naon éta. Kiwari, pamaréntah anyar kedah menerkeun legalitasna sacara internasional, sareng saurang saméméhna dipendak pasukan cukup ku ALBA, OAS, Mercosur sareng instansi lianna tarung pikeun hak-hakna.

Kuring teu paduli, karapihan tina populasi kaganggu, boh ku prududmen sahiji présidén biasa nyarios "jalu téh pelajih abdi", sareng sareng niat hade anu anjeunna ngarang babarengan pihakna ku gereja, kakawasaanna yudisial, kakuatan législatif, kamentrian umum, sareng tungtungna sareng pasukan pakarang. Loba pangreipna nyingkah kami di mamang diideuan ngeunaan anu kedah ngadamel supados tindakan sawenang ti présidén. Sarua sisi séjén peupeuskeun katengtreman urang, kanggo ngantepkeun anjeunna angkat pisan ka balita sareng bongokan di jalma anu leuwih milih ngantep jalma-jalma nyeuseup jang bau cai pikeun ngagilingna cai.

Tapi pamustunganana warisan Zelaya tetep aya di padumukna, anu ngahudangkeun ku harepan bakal kadenge, sareng anu kiwari bakal ngaku. Hanjakalna, anjeunna tumaros ku cara kontroversial sateuacan ngadegna hukum nagara sareng dina flirtation kalawan kénca ekstrim anu henteu simpati pikeun pembatalan seueur kabebasan dina nagara-tempat anu diadegkeun sacara totalitarian.

3. Misi Hésé, ulah pencét deui

Ayeuna datang uji seuneu, anu ngaganti konstitusional ngan genep bulan pikeun ningalikeun yén éta henteu bade nampanan salami kami anu kagungan. Dina Nopémber kedah pamilu présidén deui, sakumaha rencanana sareng carita gélo ieu kedah mungkas salami aya kasempetan pikeun milih "sahenteuna parah"

Tapi bari genep bulan ieu maot, urang sadayana miharep yén bab sectarianism ekstrim bakal ditutup, sareng dialog nasional bakal dibuka dimana bakal aya kasempetan pikeun ngobrol ngeunaan loba parobahan anu geus diperlukeun pikeun lila. Nagara ieu masih loba kaluat pikeun sapertos, sapertos épérénilis politik, kurangna perencanaan jangka panjang, reorganisasi légal, desentralisasi puitis, pusaka kakuatan pulitik di tingkat ngaran kulawarga, bipartisanship sakitan, dina pondok ...

Upami anjeun hoyong mantoskeun parobahan anu penting, nyaéta pakasaban anu jangka panjang dicandak up, sareng éta ngakibatkeun muka panto kanggo partisipasi populasi sareng alternatipna hadé kana pilihan pikeun mareuman seuneu, ngaliwatan referendum sareng plebiscite anu aya sacara hukum.

Upami hiji hal anu parantos nanyakeun ka, éta saatos genep bulan sanés cague, sabab seueur teuing waktos kanggo anu katingalang anu ditingalikeun sawaréh pamadegan sectarian. Nagara ieu aya kasempetan metot pikeun nyarios ku kajembaran, ciketan ieu, sareng Hurricane Mitch tiasa dibasmi ku kapentingan leutik.

Sateuacan mendakan ka dunya anu mikawanoh anjeunna salaku Presiden konstitusional, anjeunna kedah ngabuktikeun urang yén anjeunna moal ngéléhkeun sapertos sapertos kitu seueur seueur waktos anu sapertos ayeuna ku cara kuring boro ukur bisa nulis pos 180, lalajo pilem 6 di bioskop sareng buka garéja kali 24 kalayan harepan yén Budak abdi gaduh hiji hal anu percanten.

4. Ata gerakan anyar timbul

Kuring yakin yén parpol dipikabutuh pikeun laksana démokrasi, tapi alternatip hadé kedah muncul sateuacan amalan destructive anu digunakeun di Amerika Latin sareng nu ngakibatkeun régrési institusional saban opat warsih aya:

  • Meuli média média, boh ku pamaréntah pikeun nutupan kasalahan atanapi pangaruh anu sanés pikeun mulasara kapentingan-kapentingan husus.
  • Léngkah léngkah kamajuan dina sapertos sapertos karir sipil pajabat publik sareng kota, anu tiasa muka panto pikeun jalan pikeun merangan patronage pulitik anu parantos diwanohkeun sababaraha nagara.
  • Definisi rencana jangka panjang, dilahirkeun tina konsensus sosial jeung politik, sapertos unggal pamaréntahan anu datang, terang naon kontribusina kana indikator kritis anu na kedah ngahontal.
  • Desentralisasi administrasi pangwangunan ékonomi pamarentahan pusat nuju kotamadya sareng kabangsaan badan régional nu masihan nilai ka pamaréntahan departemén, langkung ti panumbu pulitik.
  • Ulang ngeunaan kawijakan umum anu nganggap hutang sosial anu aya, sareng anu disababkeun sadaya ririweuhan ieu.

Upami ieu parobahan 235 sanésna tiasa dilakukeun ku pihak parantos aya, ngabagéakeun, aranjeunna gaduh sadaya SDM sareng sumber intelektual pikeun ngalakukeunana; Teu kitu waktos.

Upami aranjeunna henteu ngalakukeun éta, teras bakal aya gerakan anu langkung lengkep ihwalna kacamatan di kota, sanajan aya kedah ngadamel nami salaku gélo salaku I anu panginten dinten sanés aya: "Movimiento de reivindicacion Social Lempira Vive", hehe, buka ngaran .

Pondokna, ngeureunkeun sagala ieu, aya pangajén sarta menggelkeun nyababkeun karaharjaan umum, sakumaha kedalna di dieu

16 Tanggep jadi "Kasus Honduras, anggap sajarah nyarios"

  1. IN NAMA PANGGURAN YANG DENGAN JESUS ​​KRISTUS Kuring nyaritakeun Jalma anu HANTURAN YANG TIDAK TANPA SUKU DENGAN ANTARA ANTARA INGGRIS ATAWA TIASA INGIN INGU ALLAH BASA INGAN MUNGKIN AS ING DENGAN SATU NU TAPI DENGAN TUHAN DENGAN TUHAN DENGAN TUHAN ALLAH YANG TANGGUH KONTROL SEMUA INGU KAKI ANU KATUJURAN DENGAN DENGAN HATI INI DENGAN AKAN KANGGURAN ING DIRI SAHA NU NGATANGKEUN INGGALKEUN DENGAN NENGGALKEUN YANG DENGAN INI DENGAN HANYA NU DENGAN HIDDEN ING LAIN INGKAH INGNA ATAU INGKAH BISA, ALLAH YANG SALAH.

  2. Maksudna tetempoan henteu kedah gaduh halangan HONDURAN HIT kaayaan dina kontolérsia jeung HONDUREÑA OLIGARQUIA MALUJU DEMOCRAT, pamaréntah GORILATTE mangrupakeun kasus tipik OF CAVERNICOLAS OF AS DODATIKA DALIKA Anu disebatkeun di getih Elpoder jeung seuneu jeung dirojong ku GOLPISTI kawas KUPULA Militér lulugu ku MARIONETA ROMEO VASQUEZ.

  3. Gentlemen, kumaha mungkin pamadegan internasional, OAS, jeung sajabana
    pamaréntahan Amérika Latin, sapertos abysmal sahingga Mr. Zelaya,
    numutkeun kana ieu, aranjeunna tos masihan anjeunna kudéta d'etat, janten Présidén
    dipilih ku jajal; kumaha anjeun henteu ogé kaget yén Mr. Chá-
    Sakali, Evo Moralez, Daniel Ortega sareng Correa, terus poho
    nu seueur lawan-Na anu kapilih oge jajal, sareng
    aranjeunna nuju ngaganggu anjeunna, milaraan anjeunna teras ngadasuh
    anu nganiaya konstitusi jeung prinsip instituted di
    Jigana éta naon anu hadé pikeun kalkun ogé kedah hadé kanggo
    turki, atanapi éta lamun datang ka naon mangaruhan turki kami ditutup
    panon; kawijakan kudu janten cocok kanggo sakabeh dunya.

  4. Jelas, kasus Honduras bakal janten pasualan kasus, sabab perdamaian sareng demokrasi ditumpukeun dina lebihan, korupsi sareng diktator masa depan tilas Présidén Zelaya, disokong ku Hugo Cháves. Ieu mangrupikeun kasempetan emas anu parantos Honduras, anu henteu mampuh miceunan pikeun ngiringan masalah anu dipaksa ku kakuatan hukum, tarung ngalawan korupsi sareng rumit ngeunaan hiji Nagara Rencana pikeun politikus Ulah runtah sumber, waktos sareng usaha sareng Honduras ngadamel nagara sareng teu kateusaruaan.

  5. Hanjakalna naon anu aranjeunna lakukeun ku démokrasi di Honduras sareng rahayat Honduran didieu di banten urang écés yén ieu téh niup tapi saluhureunan démokrasi partisipatif, wawakil na protagonis urang sagemblengna ngalawan autocracy sareng sareng ka urang pada démokrasi!

  6. Kumaha éta mungkin yén dina usaha ngahemat Kristen kami coba maéhan jalma anu henteu sih kana percanten; jeung kuring ngomong ieu kusabab dina Honduras, naon anu lumangsung; Bapak Zelaya, gentlemen masarakat internasional, gentlemen anggota OAS, nyaéta anu jadi sabab kajadian, anu anjeunna hayang ngalanggar desain-kakuatan tina kakuatan anu dikimpinkeun, ngalawan amanat mandiri pamaréntahannya, Mr. Zelaya, saperti Chavez , Correa, Ortega sareng Morales hayang nerapkeun kudéta konstitusional; Tapi kumaha anjeun ngarti kana hal ieu Mr. Jose Miguel Insulza, anu katingalina ogé gaduh konsep anu pisan sempit ngeunaan démokrasi; Ieu hiji hal anu henteu bisa dipedar di jalma anu ngabogaan karir diplomatik anu kawanoh; nyaéta kabagjaan Mr. Insulza pikeun meunang sora pikeun re-pamilihan na di Sekretariat OAS geus nyieun anjeunna nutup panon na, sarta henteu ningali yén démokrasi henteu ngan hiji anu aranjeunna milih di jajal, tapi bisi anu henteu ngalanggar prinsip sacrosanct démokrasi dina taya itungan anjeun; presumably, Mr. Insulza nyangka yén Chavez, Morales, Ortega sareng Morales anu demokratis, ngalanggar konstitusi sareng HAM di nagara-nagara maranéhanana, nalika anjeunna ngaku yén Fidel Castro sanés diktator, sareng anjeunna tetep oge lima puluh taun pikeun ngajalankeun nagara. kalawan henteu pilihan lian ti anjeunna; eta mangrupakeun polah pang luhur démokrasi; Freedom Abdi kabébitan sabaraha anu kajahatan anu dilakukeun di ngaran anjeun

  7. ucapan salamet Hondurans, ngabéréskeun yén konstitusi dimangfaatkeun, mugia sawatara dinten urang Venezuelans boga wani sareng wani yén anjeun ditémbongkeun, sarta yén tentara Vénézuéla sakali ngawagé gaduh calana pikeun nangkep korupsi anu ngadamel banten.
    Chavez bakal neruskeun méakkeun jutaan rupiah kanggo pamaréntahan Amérika Latin sareng proyék personalist-na, nyobian nyobian nyiru kamulyaan Simon Bolivar.
    Barvo Hondurans, kami henteu tiasa ngarasakeun deui tina dengki kanggo bantosanna.

  8. SANGKU APA DI HONDURAS DIA ANTARI KANGGO STATUS AS Kuring HAD DI DI VENEZUELA, NOBODY REALISES ANTARA KITA NANGGALKEUNYA YANG DIAJAKAT INI ANTARA PRESIDEN INGKEWANGKEUNTIKAN KANGGURAN TRADY ANTARA KANGGURAN NU SEMUA INGGU SEMUA INGIN INI SUKANG MANGSAU AYA LILANG BUKU ATAU KAPAN KAMI NILAI DIDENGKEUN INGKEUN DI KASEHKEUN INI DENGAN DENGAN KANGGURAN ALLAH AKAN DENGAN AKU DENGAN APAKAT AKU KANGGO NU AKU NAK MANGSA NAK WAKTU UNTUK PROJEK AKU. HEBAT EAT STATUS OKEY ………………………………….

  9. Anjeun terang, kami sih teu sadayana terang Toko Kode lingkup naon anu lumangsung dina nagara urang, naon anu urang dilakukeun ALL HONDURANS.
    Naon Nyebutkeun Margarita Montes bener leres, organisasi internasional Ulah terang naon anu kudu dipaké ieu.
    Pamaréntah nagara-nagara ALBA sieun yén jalma-jalma bakal nyandak "EVIL CONTOH" tina Honduras anu ngagaduhan aranjeunna oyag, tapi ogé ...

    Naon abdi hoyong nyarios yén anjeun terang yen Allah parantos ngurus pangawasaan bangsa urang.

    Urang terang yen Allah bade ngangkat bendera di urang, kami terang yen Allah ngagunakeun miluan dunya pikeun ngabales dengdem ti wijaksana sareng lemah tina dunya pikeun ngerakeun kuatna.

    Anjeun terang? dunya péngkolan deui na di urang, tapi leuwih gede yén éta téh sareng urang ti anu aya di dunya.

    Sakabéh dunya bade nampi, nyalira urang bade ngageat naon Gusti bade ngalakukeun.

    Jalma anu ayeuna giliran deui kami ka jalma, saha anu urang anu satia, énjingna nanya ka diri naon anu lumangsung? Kumaha urang tiasa gaduh naon anjeun? Naon maranéhna ngalakukeun janten naon aranjeunna kiwari?

    Sareng kami baris sanggup bagikeun aranjeunna sareng nyaritakeun aranjeunna Allah sareng Kami, urang dijadwalkeun.

  10. Nu penting ngeunaan kajadian di Honduras nyaéta nagara-nagara muka panon na jeung ngawujudkeun bangsa GRANDEEE! Presiden teu tiasa JUMAS ALZARCE X ON KOSstituasi Républik, XQ sacara serius AS Mun putra IRRESPETATES Ibu-Na ... XQ indungna hayang na hormat di luhur sagala hal jeung konstitusi salaku lamun indungna ALL warga. I LOVE YOU HONDURAN ... Nabina ngabagéakeun! Pada, mantenna ka Kristus Yesus Kristus urang jeung indungna Suci saha masihan sono pikeun ngajaga dunya ...

  11. Kuring babagi komentar ieu sareng anjeun

    HONDURAS ngaruksak paradigma di Amérika Latin
    http://lahondurasposible.blogspot.com/

    Margarita M. Montes

    Ngaleupaskeun Présidén José Manuel Zelaya Rosales ku Angkatan Perang di jam awal kamari 28 Minggu kamari, ngarecah paradigma sajarah politik kontemporer di Amérika Latin. Pikeun kahiji kalina dina jaman pos Perang Tiis (tina 1989 to date), hiji tentara ngandelkeun Présidén kapilih konstitusional jeung demokratis, pikeun malik deui hukum hukum, sareng henteu ngaliwat hukum hukum di hiji nagara, nya éta saatos ieu ciri militér dina eras saméméhna.

    Kasus ieu henteu tiasa diklasifikasikeun salaku "coup d'etat", sabab henteu matuh dua fitur dasar tina fenomena pulitik anu nyarios: rebutan kakuwatan ku yayasan militer sareng ngalanggar aturan undang-undang. Tindakan anu dicandak ku Angkatan Bersenjata Honduras didasarkeun kana perintah pengadilan sareng tujuanana nyaéta pikeun mastikeun deui pamaréntahan hukum (aturan undang-undang), anu sacara terus-terusan dilanggar ku Présidén Tenaga Égiméntasi nyalira, ku henteu ngalalihan panyayuhan na. Daya Badan Kehakiman sareng Législatif (cék sareng kasaimbangan). Saatos campur tangan Angkatan Bersenjata, Konstitusi Politik masih kalaksana saprak kasuksésan kakawasaan anu ditetepkeun ku Magna Carta dihormati pinuh, anu kalebet Présidén Konstitusi anyar diangkat.

    Sareng hal éta tina sudut pandang élmu politik, Honduras kamari ngadamel conto-conto, anu sacara pasti bakal janten studi kasus universitas, diplomat sareng politisi dunya sadunya. Pikeun kahiji kalinya di Amérika Latin, rahayat anu nolak , tanpa banjir getih sareng tanpa kekerasan, sareng Pupuhu dipilih sacara konstitusional jeung démokratis, kanggo ngalanggar dibekelan hukum sareng kerangka institusional ayeuna di nagara éta.

    Éta sababna pers internasional, organisasi internasional sareng pamaréntah di sakuliah dunya, henteu acan ngartos kontéks sareng hakekat kasus ieu, sareng ngahukum naon anu parantos aya dina Honduras, sabab aranjeunna nganalisis dumasar kana konsép Paradigma Old kudéta salami jaman Perang Tiis. Komunitas internasional, umum sareng swasta, henteu acan gaduh waktos, atanapi unsur na, nyadar yén dina Honduras modél rusak kamari sareng yén éta mangrupikeun kasus generis.

    Palajaran anu Honduras mikeun dunya ka kamari jelas: sanajan upami Présidén dipilih sacara démokratis sareng sah, anjeunna teu gaduh hak patuh kana Konstitusi sareng hukum Republik. Jelema henteu langkung daék sabar pikeun nyalahgunakeun kakuatan présidén Presiden konstitusi, anu sering dianggap parantos, sabab kanyataanna dipilih ku jalma-jalma. Pesen ti Honduras sederhana: sora anu populérna henteu ngalebetkeun lisénsi pikeun ngalakukeun kajahatan, sareng naon waé upaya pikeun ngjalankeun umumna umum nu kudu aya dina kerangka hukum.

    Meureun, Hondurans teu sadar gedé naon anu aranjeunna kamari. Ku jalanna dinten, anu bulan sareng taun bakal nguimimasi sareng ngarti dimensi paradigma anyar anu tos disetel, kalayan pesen anu resounding sakumna sareng urang asing ngeunaan hal anu perenahna dihareupeun para dictators konstitusional sareng apprentices tropisna. Saha anu ngabogaan Ceuli, hayu manéhna ngadéngé.

  12. Muhun ngalepatkeun eta Mel sareng cronies na disebatkeun sareng Iblis chavez tapi daulat Higuran Oligarki Ferrari, canahuati, facusse, nasser ku aranjeunna ningali sadaya non-India di urang ku urang neuleuman kamiskinan.

  13. Kuring ukur terang yen Allah nandeskeun kaayaan nu aya, di nagara Honduras, sareng urang yakin yén anjeunna terang kaleresan, sareng sajauh manehna ningali manehna parantos ngantep hal-hal, pasti, yén anjeunna bakal nyandak kaadilan, Allah nolak reueus, sareng masihan hadiah ka umildes,

  14. Amigo Alvarez:

    Ku teu sangka éta sopan pikeun koméntar kana naon anu anjeun kedah lakukeun di nagara anjeun. Teu niat kuring pikeun ngalakukeun eta.
    Kuring kakara hoyong bagikeun sawatara kuring anu diajar alim hirup ku hiji diktator tunggal (tina loba nagara-nagara anu kuring ngalaman, Argentina).
    Anu diktator (1976-1982), nyandak kakuatan henteu leungit bulan 9 kanggo Pamaréntah Isabel Martínez pikeun ahir. Mangrupakeun pamaréntahan anu goréng, tapi naon nuna sumping ka 10.000 parah. Ieu hiji musabab. Pamaréntahan goréng, nyalira, lulus sareng teu balik. Lamun pamarentah parah atawa koméntar, anu ngalakukeun kajahatan, éta aya hukum sareng sadaya daya na.
    Dina 2001 Argentina cicing salah sahiji krisis ékonomi sareng sosial pangbadagna dina sajarahna. Kalayan ngécéskeun yén dina dinten 10 ogé aya Presiden anu béda 7 (lamun kuring inget bener leres). Aya pamariksaan polisi boh jalma mati. Présidén henteu salse istilahna. Anjeunna mundur. Tapi iraha waé éta panginten kudéta d'etat. Teu aya anu dicandak ti nagara éta. Sababaraha léngkah anu dicandak ningali kumaha lembaga Abdi parantosan. Henteu Presiden anu muncul sareng partéy di luar hukum ieu awét. Pamilihan Présidén tiasa macet, nyieun kasalahan, tapi anjeunna kedah meta dina hukum, sareng upami anjeunna kaluar tina eta, hukum anu sarua bakal tumiba ka manéhna. Kiwari, urut Presiden Carlos Menem terus parade ngaliwatan pangadilan dina sagala rupa perkara pangadilan. Sarua sareng De La Rúa (anu henteu acan réngsé dina waktos 2001). Taya sahijieun paduli lamun éta présidén. Persis, sareng langkung alesan, aranjeunna kedah ngajelaskeun naon anu peryogi di Pangadilan.
    Naon nu kudu boga nyaéta Sabar. Kaadilan salawasna datang. Pernah gancang-gancang kami hoyong, tapi iman.
    Henteu paduli sabaraha anu pamarentah kapilih ku jalma-jalma teh, éta bakal langkung seueur kawas diktator.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.