Egeomates Ujang anjeun nganjang ka publikasi online portal nandatangan Spanyol!

Saméméhna: kaayaan sagalana patali ka géografi jeung ngembangkeun Biologi Kelautan sarta Akuatik di unggal nagara geus ngarah ka kreasi instansi pamaréntah anu dina muatan tina tugas penting ieu. Dina sababaraha kasus gumantung Departemen Pertahanan atanapi sejen nurutkeun organisasi internal unggal nagara, institusi ieu tiasa nyandak ngaran béda. Ku sabab kitu urang boga Kecap Institute Militér(IGM) Dina Ékuador atawa Geographic Institute Nasional di nagara sapertos Spanyol, Guatemala atanapi Peru. Sababaraha, sapertos di Argentina, lahir salaku IGM sareng engké janten IGN. Tapi sanaos, paduli administrasi sipil atanapi militér na, fungsi aslina sami. »

Bari lolobana badan ieu sacara internasional boga hiji portal Internet pisan sababaraha sadia ka publik mangpaat informasi, kualitas sarta mantel gratis.

Éta pisan sababna naha, kiwari urang ngajukeun neng maya papanggih sababaraha bahan anu nandatangan Spanyol Ayeuna damel sadia pikeun pamaké Internet. Didatangan nu, maké nurun tina pseudo-denominate metaverse Ibéria  sarta newest kami avatar (Gambar katuhu), urang bakal didatangan jelema tempat anu katarik perhatian urang jeung mudahan memotivasi aranjeunna ka panalungtikan satuluyna leuwih lengkep. Urang marengan?

Mimiti perjalanan

nuliskeun Ibéria urang kedah ngumbara di luar angkasa sareng milarian diri di Madrid, Spanyol. Hususna di Calle Gral.Ibáñez de Ibero, 3 28003. Maka, urang nyaluyukeun sabuk korsi, sareng urang angkat. Perjalanan gancang sareng sababaraha detik engké urang ningali tempatna.

Kami dugi aman. Kami turun sareng urang dikurilingan ku sakumpulan wangunan warna bata. Jilid kaluar sareng asup. Jandéla leutik anu pigura bodasna ngalengkepan susunanana. Kami maju ngalangkungan teras teras kami sateuacan panto lebet. Urang lebet. Kami sumping sareng tujuan anu ditetepkeun, ku alatan éta, saatos idin anu sami urang angkat ka daérah Publikasi. Aranjeunna ngawartoskeun ka kami yén aya cara anu gancang sareng langsung ka ditu. Kami ngabagéakeun saran sareng perhatian urang ayeuna fokus kana milarian jalan pintas. Upami urang nganggo 'peta konvensional' anu disayogikeun ka umum urang bakal dugi ka cara kieu:

Némbongkeun informasi disimpen

Kalawan loba antisipasi kami indit ka tempat ditunjuk sarta saurna bade liwat calo a, aya tilu lawang, masing-masing mibanda hiji tanda indicative. Urang kudu milih nu ngamimitian. Urang mimitian ku kénca:

a) The Buku panto

Simkuring boga rak nu naek jumlah jilid périodik. Salinan kami ieu:

Dina hadir wewengkon boga salinan 28 nu bisa dibaca diundeur haratis dina format béda.

Tip munggaranSalaku judul nutupan wewengkon sarta kapentingan béda, urang yakin yén meureun nya mangpaat Nyieun kategori salinan dibere ieu salaku hiji bantuan pikeun mempermudah teangan:

 

kategori

jaminan

Analisis jeung News · Krisis, globalisasi sareng henteu saimbangna sosial sareng daérah di Spanyol
cartographical Kartografer Spanyol

· Sejarah proyéksi kartografi

Dunya peta

· Cartografi Pendudukan Bumi di Spanyol. Proyek SIose.

Geodesy na Astronomi Patarosan Astronomi

Ukuran Bumi antara 1816 sareng 1855

aya sajarahna · Survei Topografi-Parsel Déwan Statistik Umum di kotamadya Almería (1867-1868)

· Survei Topografi-Parsel Déwan Statistik Umum di Kotamadya Soria (1867-1869)

· The Planimetry Urban of Granada disusun ku Déwan Statistik Umum (1867-1868): proyék anu henteu acan réngsé

· Proyék Cartografis Nasional Ageung abad ka-XNUMX. Répréséntasi daérah di Castilla y León

Peta sareng kartografer dina Perang Sipil Spanyol (1936-1939)

· Planimetri Madrid dina abad XIX

· Sejarah Demarkasi Wates Spanyol-Perancis: Ti Perjangjian Pyrenees (1659) dugi ka Perjangjian Bayonne (1856-1868)

rupa-rupa Carita ngeunaan juru ukur lapangan

Perjalanan ka Sierra de Segura

Ti sagara dugi ka Vénus

standar Pitunjuk Standar

Latin American LAMP Metadata Profile Vérsi 2

seismicity · Téori ngeunaan sumebarna gelombang seismik. Ombak Lg

· Pembaruan peta bahaya gempa Spanyol 2012

IDEE - Data Ruang infrasturktur · III Konperénsi Iberia ngeunaan Infrastruktur Data Spasial (2012)

Konperénsi IV Iberian ngeunaan Infrastruktur Data Spasial (2013)

Pengantar Infrastruktur Data Spasial

Blog IDEE, 1000 tulisan

· Dasar-dasar Infrastruktur Data Spasial

ngaran tempat Pitunjuk Toponimik pikeun panggunaan internasional pikeun penerbit peta sareng publikasi sanés

· Toponimi: Standar pikeun MTN25. Konsép dasar sareng terminologi

Masing-masing jilid ngagaduhan "file katalog" pakait anu nyayogikeun pedaran ringkes eusina ogé data sapertos Panulis, Tanggal Édisi sareng Jumlah halaman. Sakali judulna dipilih, urang mendakan format anu sayogi sareng kéngingkeun "salinan " tujuanana. Basajan, katuhu?

Tip kadua: Candak wae dua buku ngabahas tayangan urang. Geus dipikawanoh sarta fondness kami pikeun peta kitu pilihan kahiji urang teu kejutan pikeun anjeun. Pilihan kadua patali jeung pangalaman sorangan gawé urang. Hayu urang tingali:

Dunya of Peta Hal ieu dicirikeun ku bacaan jeung pamahaman gampang na. Lamun urang perhatikan indéks sakabéh, urang noticed struktur eusi kacida alusna diayakeun ku topik. Idéal saperti téks query pikeun beginners na initiates. Pasti dianjurkeun. titik tambah.

Carita ngeunaan hiji juru ukur widang lokasina dina kategori Rupa-rupa, buku kacida dibaca ieu tiasa masihan kami moments hébat sarta pasti kami bakal inget carita cicing atawa listened mun coworkers. Sarta sanajan urang keur warned teu digolongkeun kana procastinaciónA bacaan saperti kieu bisa mantuan liburan cageur dina waktu luang urang. Titik pikeun buku.

 

b) Panto Bulletins

Nandatangan Bulletins na CNIG Tujuan nyebarkeun kagiatan instansi. Sadia dina format PDF, nyaeta Bulan diterbitkeun panganyarna September. Saperti nu diharapkeun, anjeun tiasa ngakses angka saméméhna ku milih taun lajeng bulan ti newsletter dipikahoyong.

 

c) Publications Door

Kami witnessing panto tukang tina wisata maya urang. Urang rested masihan sateuacan neraskeun. Urang némbongkeun yén di kamar tukang ieu aya loba émbaran. Hayu urang pariksa kaluar. Diasupkeun. Kami nyanghareup opat kamar. Hayu urang ngawitan:

c-1) Kagiatan Laporan. Lamun hayang meunang laporan taunan dina kagiatan nandatangan na CNIG, ieu téh tempat katuhu. Urang ditanya ngeunaan masalah jeung urang nyarankeun yén dokumen panungtungan balik deui ka 2015.

c-2) Publications na Bulletins seismik. Pasti eta teh kamar nu ngandung jumlah pangluhurna informasi. Para panalungtik anu tina ucapan salamet geofumados didieu tanpa ragu a. Hal ieu diperlukeun keur ngalakukeun "beuleum jero" dina eusi tina opat (4) rak béda:

  • Laporan jeung publikasi sejenna
  • katalog seismik
  • studi tunggal lini
  • Pilarian Bulletins

Salaku hambalan leutik urang ninggalkeun nengetan eusi rak "Laporan sarta publikasi sejenna"

c-3) Insinyur Geographers: Agenda Dasar sarta Rujukan (sataun 2008). wewengkon ieu ngawengku agenda dasar na literatur dianjurkeun pikeun mantuan di Nyiapkeun pikeun kompetisi Geógrafo Insinyur. Reviewing literatur bisa kapanggih aksés ka dokumén béda diterbitkeun dina Internet. Jalma anu keukeuh marios konsep anu diondang pikeun review komprehensif:

c-4) almenak. Rék terang kalénder sataun tur portholes hareup ad? Muhun, nandatangan nyadiakeun hiji souvenir ti kadatangan anjeun. Simkuring pisan bersyukur sarta kami nyarankeun: nangkep kasempetan!

kacindekan

Eta geus lalampahan panjang, mamang teu, mun pariksa kaluar, urang bageur nawaran reureuh di sebutkeun wilujeung sarta diondang kami balik nalika urang hayang, nu urang ngahargaan. Ayeuna kami kudu balik deui sarta kaluar Ibero. Undur. Urang balik tanpa kajadian. Simkuring miharep geus kapanggih numpak metot sarta instructive. Inget yen alamatna nyaeta www.ign.es. Dugi kasempetan anyar!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.