Egeomates: Cadastre multiguna

Di handap ieu grafik ngeunaan konferensi nu ngan impart dina cadastre multiguna, sambungan na kalawan pernyataan Cadastral 2014 na perversions lianna.

multifinalidaridad cadastral

Sanajan karasaeun acara hadé dina PowerPoint, didieu kuring ninggalkeun sababaraha conclusions:

1 Naon anu urang sebut "tujuan"

Ganjar multifinalitarian parantos aya hubunganana pikeun sababaraha waktos, kumaha ogé bedana kedah dilakukeun antara pendekatan tematik tina kadaster sareng pendekatan integral anu tiasa disebat "tujuan". Kusabab ieu penting pikeun misahkeun antara naon anu urang lakukeun (pendekatan tematik), naon anu urang lakukeun (aplikasi) sareng naon kauntungan anu urang sadayana bakal di ahir (pendekatan komprehensif)

gambaran Pendekatan tematik Hal ieu fokus kana tujuan husus nu bisa boga lahan, kayaning pajeg, hukum, sosial ékonomi, sarta guna lahan (diantarana).

Pendekatan ieu kedah dijelaskeun sacara jelas, sabab biasana dina tangan "teknisi" sareng "pamikir" kedah pangaruh supados henteu sesat. Éta henteu hartosna yén "teknisi" henteu ngagaduhan kamampuan pikeun mikir, tapi dina tingkat ieu éta sanés peranna, ku kituna surveyor kedah ngukur tanahna, digitizer ngagambar peta, programmer nyerat naskah ... sareng sadayana ngalakukeun pisan. nurutkeun prosedur

gambaran aplikasi dirumuskeun kana pendekatan tematik, biasana dina tangan ieupamikir profésional»Éta milarian tautan aranjeunna kana kawijakan wilayah sareng résiko anu aranjeunna nyanghareupan nyaéta pangaruh ngabahayakeun kapentingan séktarian atanapi politikus pamaréntah.

  • Pendekatan fiskal Anjeun bisa jadi kudu kagunaan keur kempelan jeung e-pamaréntah
  • Pendekatan sosio ékonomi nuju tata sarta pangwangunan ékonomi lokal
  • Pendekatan légal nuju jeung institusional integrasi regularizacón
  • The guna lahan kana guna lahan sarta nilai newak.

gambaran Pendekatan holistikNu sipatna hasil tina aplikasi cadastral geared arah ngaronjatkeun kaayaan hirup manusa. Na sanajan maranehna teu sakumaha liniér saperti grafik kuring, urang bisa nempo yén:

  • Kempelan jeung e-pamaréntah néangan jasa efisiensi
  • pangwangunan ékonomi lokal sarta tata bisa ngahasilkeun wangunan kawijakan umum
  • El tata guna lahan jeung recovery ti gains ngakibatkeun ngembangkeun sustainable.
  • jeung regularization sarta institusional integrasi nuju kana kapastian hukum.

Sugan ieu paling rumit sabab kedah aya dina tangan "strategi" anu bakal ngajantenkeun kaputusan di tingkat nasional, régional atanapi sederhana. manajemén kota. Salah sahiji kasusah utama nyaeta kurangna rencana strategis nu bisa masihan tungtunan nuturkeun sarta standar jelas hubungan institusional moal pervert dina prosés fana atawa watek goréng kalayan sababaraha strategists ngadamel presentasi ppt geulis jeung nulis saeutik pisan . Mun kitu naon urang keur pilari, sooner atanapi engké urang bakal ngalakonan kagiatan anu henteu yurisdiksi urang atanapi henteu bisa ngadukung jangka panjang anu leungit.

2 Sakumaha seueur upami "multifinality"

Upami urang ningal, konsep "multifinalitarian" henteu diwangun ku "quanta data»Gaduh catetan kadaster, tapi« sabaraha pangguna »bakal nganggo éta.

Ieu alesan naha catetan "multifinalitarian" kedah henteu ngandung émbaran ageung, tapi anu gaduh seueur panggunaan. Teras konsép téma tematik janten diulinkeun, ku éta dua lembaga henteu gaduh duplikat inpormasi atanapi tarékat sanajan sanaos nalungtik éta, éta mangrupikeun tanggung jawab hiji anu tiasa ngomean éta.

3 Nalika "multifinality" parantos katetepkeun

Tanpa seueur wangsul, éta dilaksanakeun nalika pendekatan tematik anu aya hubunganana sareng anu sanés, sareng dicatet yén kuring nyatakeun "hubungan" sabab ieu henteu meryogikeun alat komputer, tapi prosedur ... sanaos upami ngalibatkeun ngirim dokumen dokumen. Di dieu éta patut émut yén mitos Cadastral 2014 Éta kudu patepung jeung extent anu lembaga nu dimodernisasi na automation matures ... samping ieu teh Pyrenees 🙂

Janten ngamimitian cadastre butuh kajelasan institusional sareng kelestarian; Ieu sababna seueur dimimitian ku cadastre kalayan pendekatan fiskal, sareng upami éta memenuhi "hubungan" ku unit kontrol pajak, ngukur pangukuran + na pangajen + peraturan-peraturan anu nuju kaefisien dina nyayogikeun jasa; Lajeng anjeunna nedunan lalakon multifinal na.

masalah teh nya eta upami Anjeun hoyong nyandak sakali deukeut béda, urang baris boga chip hiji ukuran tina hiji lambar, pajeulitna kriteria akurasi sareng nalika urang badé nga-institusikeun prosésna ... bakal aya unggeuk kanggo nyarios yén éta kirang "data anu penting" atanapi dina hal anu parah na, inpormasi ieu bakal bihari.

... 45 menit disaluyukeun kuring ka kaula, dua technicians nempo kuring jeung panon MegamanX sarta timbalan di baris panungtungan murag sare satengah presentasi ... Atoh, didieu aya smoked mun meunang kuring diondang deui ... jeung ngan mudahan éta GB I moal némbak 🙂

3 balesan pikeun "egeomates: multiguna Cadastre"

  1. Kuring yakin yén kagagalan proyék ieu mangrupikeun milarian multifinitas, tapi konsép anu langkung nyukupan mangrupikeun éta INTEGRATED CATASTRO kanggo pangembangan nasional. Ku cara kieu, dukungan bakal disayogikeun ka lembaga pamaréntah, ngalangkungan data anu tiasa urang ngomean tanggung jawab sareng mertahankeun konservasina kana waktosna.

    Wasalam

  2. Kaayaan rencanana pikeun panalungtikan anu produk anu bakal dianggo pikeun sababaraha tujuan sareng ku lembaga anu béda tiasa dihartikeun "multifinalitarian".

    Sangkan bisa disebutkeun tina cadastre multiguna:
    Éta nu darat anu produk bakal dipaké salaku hiji basa informasi keur sababaraha kaperluan di lembaga béda, jadi rarancang panalungtikan ngandung dasar dipikaresep dibagikeun.

  3. Kuring peryogi kauninga dina harti pasti tina multiguna. Hal ieu sabab urang téh putting babarengan hiji dokumen laporan dumasar kana naskah dihasilkeun ku didferentes kabebasan, Hatur nuhun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.