Ngundeur cadar UTM grid 1: 50,000 nagara anjeun

Daun 1: 50,000 anu ogé dipikawanoh dina pemetaan loba nagara mimitina anu diwangun kalayan Datum NAD27 pikeun Amérika. Dina hal ieu kuring dihasilkeun di WGS84; Ieu lepat mun percanten proyéksi nu bisa robah ukur keur mindahkeun vektor a sakumaha sababaraha urang biasa wewengkon leutik.

Upami anjeun émut, sateuacan kuring parantos unggah zona, ayeuna kuring parantos unggah zona anu sami tapi kalayan révisi ati 1: 50 000, ngajantenkeun yén éta disebut 1: 50,000 cadar sabab ieu diménsi anu dianggo di sababaraha nagara pikeun nyitak kartografi ieu kumaha ogé nami idéal bakal 1'30 »lembar ku 1 ′

gambaran

Lembar-lembar ieu dilakukeun tina koordinat geografis sareng 1'30 »bujur ku 1 ′ latitude, anu matak aya bagéan lempeng anu ngawangun busur anu tina khatulistiwa ditutup nalika aranjeunna ngadeukeutan kutub; anu nunjukkeun yén dina zona teu aya vektor tunggal tina ieu anu gaduh sudut karep anu sami.

Ieu alesan naha daun ieu kudu diwangun tina koordinat geografis, tingali conto ieu:

gambaran

Ngagunakeun LKS dina tungtung katuhu wewengkon 14 on basisir kidul Méksiko nyaéta panjang kira 26,696 méter bari di tungtung sarua, tapi dina ukuran basisir Atlantik 26,171 méter, sakumaha anu nutup di lintang luhur.

Pikeun Tangtu panungtungan kuring ieu perlu nyieun kuring sahanteuna sababaraha wewengkon kasebut pikeun ngajelaskeun operasi na dina skala tina peta. Ku kituna, kuring kungsi Resort naon urang tadi wanoh; jeung pasti hancana kacida alusna:

Nyieun reticle nu

Ngagunakeun GIS Manifold eta geus rengse di ngan dua hambalan:

1. Jieun lapisan anyar

gambaranFile / nyieun / gambar

Teras we nunjuk proyéksi, klik kan "gambar", "allo proyéksi", sareng kuring milih UTM, zona 16, kaler

2. jieun bolong

view / Graticle

gambaran

Kuring milih grid zona 16, anu angkat tina panjang 84 ka 90, kuring tinggalkeun négatip kusabab éta kuloneun Greenwich. Dina boh garis lintang, ti khatulistiwa sareng kumaha kuring henteu hoyong ngahontal kutub kuring milih ti enol ka 72. Di sisi katuhu kuring nunjuk sabaraha sering kuring hoyong bolong, nyaéta ukuran 1: lambaran 50,000, ukuran ieu ku kasus 1'30 »bujur sareng 1 ′ lintang: nulis 1'30» ngabagi 1.5 lebetkeun 60 éta bakal derajat 0.25 sareng 1 / 60 anu bakal derajat 0.166667.

Ieu oge mere atuh pilihan pikeun milih upami Anjeun hoyong wangun (Kotak), titik, pameuntasan ... kuring milih garis

teras kuring klik dina tombol "jieun" sareng "ok"

Jieun zona séjén téh ngarupakeun matéri ngarobah proyéksi maranéhanana. Sakali zona UTM dirobah jadi Google Earth, ieu téh kumaha maranéhanana kasampak (16 nyumput wewengkon nu ieu mimitina dijieun).

Aya nu bisa nempo yén:

  • Mexico aya dina 11, 12, 13, 14, 15 na 16 wewengkon. Kabéh di belahan kalér.
  • Guatemala jeung Él Salvador di wewengkon 15 16 na
  • Honduras, Nikaragua sarta Kosta Rika di 16 na 17 wewengkon,
  • Panama di wewengkon 17 na 18
  • Kolombia di 17, 18 sarta wewengkon 19, jeung komplikasi anu boga duanana di belahan kalér sarta belahan kidul,
  • Péru di 17, 18 sarta wewengkon 19,
  • Bolivia di wewengkon 19, 20 na 21,
  • Argentina di 18, 19, 20 sarta wewengkon 21,
  • Chili di wewengkon 18 na 19
  • Brazil di 18 mun 25 wewengkon di belahan kidul jeung 19 22 di belahan kalér,
  • Vénézuéla di 18, 19, 20 sarta wewengkon 21
  • Uruguay di 21 na 22 wewengkon,
  • Paraguay dina 20 na 21 wewengkon,
  • Ékuador di 17 na 18 wewengkon.

Jadi zona UTM jeung reticle sarua Éropah anu ti wewengkon 27 ka aréa 37; sadayana di belahan kalér.

Mun anjeun teu mibanda GIS Manifold, didieu bisa ngundeur file KMZ, anjeun tiasa muka éta kalayan Google Earth:

download

Mun anjeun resep ngabogaan sakabéh zona, di link di handap ieu bisa meuli file ngandung sakabéh zona UTM. Ieu ngawengku wewengkon:

Anjeun bisa meuli kartu kiridit atawa PayPal

29 balesan pikeun "Ngundeur lambaranana UTM grid 1: 50,000 nagara anjeun"

  1. Éta henteu gampang sabab henteu grid. Dina tingkat nagara aranjeunna nyaéta garis anu ditingalikeun kurungan. Salian ti éta, upami peta henteu dina skala anu sami sesah ngadamel template pikeun ngalacak.
    Hiji cara bisa jadi nyieun template palastik jelas yen boga grid, samodel dina peta INETER, sarta ieu ngabasmi ka peta sejenna nu aya di tingkat sarua; Kuring bisa ditambahkeun kana éta trik anyar pikeun ngaidentipikasi titik dina géométri wates mana anjeun bisa nangtukeun intersections kalawan paralel atawa meridians, sarta lamun éta pikeun barudak sakola, kaasup nyokot leuwih salaku sifuera grid tina garis horizontal sarta nangtung (anu henteu)

  2. Alus wengi ti Nikaragua, prinsipna mah Kuring keur ngajarkeun Élmu Sosial sarta yén ngawengku pangajaran ngeunaan géografi ti nagara abdi, tapi Abdi panasaran uninga kumaha abdi nyetel grid dina peta dicitak nu teu boga, jeung Abdi peryogi ngajar uninga prosedur pikeun engké mindahkeun pangaweruh ka kelas. hatur nuhun

  3. Bisa Anjeun mantuan kuring; Abdi peryogi nanaon ieu grid ka Guatemala.

  4. Kuring ménta pitulung uninga kumaha daptar quadrants nagara kuring

  5. Hatur nuhun tip teh, abdi dilayanan teuing keur kaperluan kuring tina pamahaman pamakéan wewengkon bolong.
    Hatur nuhun pisan ......

  6. Nalika loading on google bumi kml visualize teu ukur hiji garis grid horizontal ...

  7. Nuhun sobat! ngan kumaha atuh ieu pilari, hugs ti Argentina

  8. Siap, aya anjeun bisa ngundeur.
    Aranjeunna kaasup 17 25 ka belahan kidul dina format kml, file DXF misah.

    salam

  9. Mmm, kuring gé tetep dina émut, mugia teu dina kaayaan stres anu sami sapertos pos ieu. Ngan ukur émut deui masihan abdi.

  10. Meureun salam nepi ka grid nu emisferio kidul punten

  11. Conto I némbongkeun di pos ieu dipigawé ku GIS Manifold, sarta bisa diékspor ka KML.
    Anjeun tiasa nangtukeun yén unggal sababaraha derajat atawa jarak di méter, tur lamun hoyong atuh nyieun garis atawa wangun.

  12. Hello, Kuring pilari carana nyieun bolong .kml kalawan dipasing husus (misalna 1.25 1.25 gelar x darajat, 1 1 ×, jsb ...). Coba ngagunakeun zonums software online tur teu dianggo kuring.

    Sababaraha alat sejenna abdi tiasa make?

    hatur nuhun

  13. Ningali eta kalawan AutoCAD, anjeun kudu ngarobah kml mun dwg.

  14. sakumaha abdi tiasa ngalakukeun ka visualize meshes ieu dina autocad, sobat kuring?

  15. Kuring gawe dua peron MAPINFO 10.5 AND ARCGIS 9.3 tapi lately Kuring kungsi masalah sareng ARCGIS 9.3 na 9.2 IN mesin beda lamun GEORREFERENCIO A RASTER ieu disimpen kalayan georeferencing tapi lamun kuring masihan harta kuring ngaku NINGUAN COOREDENADA spasial AND teu jadi masalah ieu kedah batur hoyong nyaho lamun tiasa nulungan

  16. Hai g!, Anjeun prune mantuan kuring ngekspor file ka kml, coba ngalakukeun hal eta ku cara ngarobah sistem koordinat kalawan Bentley Peta tapi di nagara kuring Él Salvador aya dina kuadran 16 tapi kumaha leutik, gawé bareng division tina quadrants sorangan, sakumaha abdi tiasa ngalakukeun dina hal ieu alatan kuring turun lamun exporting file di sagara Pasifik salaku kilométer satengah di kidul. hatur nuhun

  17. Réréncangan abdi anu anjeun moal gaduh jalan anu gancang tina sipil 3d sabab mangrupikeun hiji anu nuju sesok dina waktos éta
    jalan, torowongan, kakuatan PLTA
    Mun anjeun bisa nulungan kuring I hatur nuhun sateuacanna naon
    bandido_vallejo_1955yahoo.com
    ti caotica mexico dF of Cidad

  18. Na tentang kotak kartu keur mere sora kaopat nyaeta hal rada aneh, abdi satuju kana Konsultasi jeung konstitusi IS REFORME (anu geus dilanggar sababaraha kali), tapi teu daék neruskeun Presiden arus jeung kabinét

  19. Anjeun geus boga kirimkeun dokumén nu méré harepan, tur mantuan ngangkat tiasa kolega loba

  20. Honduras; 16 aréa 17 na, tangtu aya di dinya.

    Salam ka kartu keur mere sora kaopat, hehe

  21. Maestro Álvarez Kami ti Honduras Dupi bolong nu aya?

  22. Abdi peryogi program ieu jeung CAD 2009 sabab Kami anu murid desain projective, mangrupakeun tangtu pohara alus, Kuring lakukeun tapi kakurangan program CAD na eta waragad kuring pisan asentuar pangaweruh ngeunaan kurangna program ieu, Abdi hoyong sabab geus atuh saloba prograna di FOMA bébas, envienmen punten CAD sarta Maya daun 1: 50,000 kana diajar, abdi ngingetan yen Kami boga pagawean jeung sagala I kudu lulus cuaca goréng pangangguran nya éta studi pustaka, éta ansiolitico.muchas pangalusna kuring hatur nuhun pikeun nulungan kuring. !!!

  23. Hatur nuhun ........................ mangrupakeun kontribusi hébat.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.