I3Geo sarta parabot tina 57 Brasil Software Public

Dinten geus datangna éta warta ti integrasi usaha antara i3Geo na gvSIG, hiji topik nu jigana mah kaputusan penting Yayasan gvSIG najan sadar yén éta téh hasil boro ditingali tina sagala gawe anu diperlukeun bulan strategi tata internationalization.

Aranjeunna nyarita eta na situs séjén sarta kami bakal nyaho leuwih ku masarakat pamaké; Ayeuna abdi hoyong noél dampak perjangjian ieu saprak i3Geo bisa jadi kanyahoan mun loba dina konteks Hispanik, kumaha éta salah sahiji parabot asal Amérika Latin nu boga loba nyumbang kana ekosistem tina aplikasi dimekarkeun dina open source software geospatial. Ogé pikeun ieu bagian tina artikel nu éta pikeun némbongkeun ruang lingkup parabot bébas di Brazil.

i3geo

Naha nya i3Geo husus?

Ti titik teknis of view, i3Geo mangrupa alat sejen nu ti 2006 janten lisénsi GPL, kalawan kamampuhan pikeun ngahijikeun data dina standar OGC, duanana keur konsultasi jeung ngedit. proyék pisan metot anu bisa maca gvSIG gawé salaku aplikasi desktop pikeun nyieun peta nu bakal diterbitkeun dina Internet.

Tapi pentingna i3Geo mangrupa kontéks na. Asal na: Brazil.

Brazil ngagambarkeun ngembangkeun titik dina taun datang dina konteks Amérika Latin, sarta sasak strategis kalayan Portugal sarta Spanyol. Méksiko nyaéta kutub séjén di Amérika Latin henteu nyieun konteks integrasi jeung Amérika Tengah sarta Karibia sakumaha kudu; jadi wewengkon keur néangan kidul salaku hiji pangaweruh kolaborasi alternatif, sabab bisa ditempo geus aya Panama jeung Kosta Rika. Naon geus nyieun Guatemala geus metot tapi masih tumiba pondok pikeun kapamimpinan pikeun ngabogaan poténsi, sadaya pikeun kelemahan agung Mexico disababkeun ku monopoli kaleuleuwihan software proprietary (disebut oge software komersial).

Nu disadvantage badag tina Brazil aya dina basa, sabab sanajan pisan sarupa Spanyol, interaksi na kalawan basa séjén nyaéta Inggris, anu nyiptakeun panghalang dina setting Amérika Kidul na. Ku kituna, urang tingali i3Geo salaku panto hareup nu bakal mawa loba potensi anu Brazil geus ngembangkeun saluareun subjek geospatial; ngan kasampak di daptar parabot sumber kabuka nu nyimpulkeun artikel ka ngarasa yen jenis desperation sabab dina unggal nagara dina proyék pérak Latin anu wasting ngalakonan hal anu meureun geus aya na bébas ngagunakeun.

  • Brazil panghalang aya dina basa Sunda mah, keukeuh.

Naha i3Geo penting sabab nambihan ka usaha aya dina congcot kidul ngagabungkeun strategi nuju ngembangkeun langkung sustainable. Sagemblengna sabalikna ka inisiatif comings kalér dimana Bank Dunia jeung IDB mawa proyek modernisasi kalayan merek software sarta dihijikeun, nu teu kabeh goréng tapi untenable di nagara mana mayar $ 600,000 sataun pikeun hiji lisénsi Oracle mangrupa ngahina ka kamiskinan sarta jahiliah prakték goréng dina administrasi umum nu robah Pace of patronage pulitik.

Simkuring sadar yen masa depan software bébas nyaéta pikeun mintonkeun yen pedah urang, ngurangan belanja publik perlu. Tangtu, nu nyebutkeun Ékuador teu sarua nyebutkeun Brazil. Jadi sigana hiji lengkah leutik tapi Kadé numbu usaha tina taya lian ti salah sahiji nagara 5 tina BRICS nu saliwatan aranjeunna maén peran hébat dina sustaining nu imbalances dina ékonomi dunya. Sarta inisiatif nu ngahubungkeun konteks Amérika Latin ... jadi leuwih hadé kusabab di Uni Éropa aya langkung bahana sarta empati jeung software bébas.

Naon tiasa kami nyangka?

Muhun, urang kedah nyangka beuki hadé warta.

gvSIG geus dipasang dina Java, anu GeoServer basa sarua. Kalawan hambalan ieu, gvSIG ngajadikeun pendekatan MapServer gede, platform penerbitan séjén anu data geus cukup nutup deukeutna Quantum alesan platform GIS. Sanajan kumaha Departemen Lingkungan geus kahontal i3Geo mana teuing salajengna dina data penerbitan istilah Web.

Pikeun konteks urang, urang tiasa diajar ngeunaan kumaha anjeun tiasa ngalakukeun i3Geo, dina Spanyol, sarta dina gvSIG milis béréndélan.

Tapi urang ogé yakin yén satru ieu bisa muka spasi pikeun interaksi gede kalawan arsenal tina parabot anu Brazilians geus diwangun, sarta bébas ngagunakeun. Pikeun extent anu usaha ulah duplikasi open source manggihan leuwih sustainable, sarta Jigana di mayapada ngalambangkeun 192 juta jalma di Brazil aya poténsi hébat. Tangtu, Brazil geus ngahontal kaluar pikeun sarta leuwih lamun rek potentiated sorangan ditingali salaku kutub ngembangkeun ngalambangkeun; hal kami Hal ieu lumangsung na.

Dina léngkah saterusna dina gvSIG Yayasan anjeunna jigana mikiran Mexico, tapi pendapat abdi kedah tingali Guatemala lantaran aya aya leuwih katingali.

Kuring ninggalkeun kana sampel sababaraha parabot sumber kabuka nu gaduh Brazil, kaasup pamaké to date. Sababaraha ngaropéa ngaran aslina maranéhanana, batur boga hiji tarjamahan perkiraan kana Spanyol sarta usaha ngararangkay nu pangalusna fit:


Manajemén Sumberdaya Pengetahuan Alam

  • SAMGs (Anggota 517)

The Gas Pengetahuan Alam System Management System Trading, boga tujuan pikeun comprehensively alamat kaperluan alamiah di wewengkon komérsial hiji pausahaan distribusi gas alam tur ngamungkinkeun manajemén rékaman, ukur, kontrak, tagihan, kempelan panghasilan salian nyadiakeun data keur integrasi jeung akuntansi, financial wewengkon, operasional sarta manajemén.

  • GSAN (Anggota 3287)

sanitasi terpadu. The GSAN dijieun pikeun pikeun ngangkat tingkat kinerja bisnis jeung kekecapan suplai cai na sewerage, sarta bisa diadaptasi jeung leutik, sedeng sarta badag.

  • I3GEO (Anggota 9747)

The I3GEO nyaéta software anu dumasar kana data geospatial Internet penerbitan, utamana dina Mapserver. Tujuan utama penyediaan data spasial sarta susunan parabot navigasi, generating analisis, tukeran jeung generasi peta on demand ... ku jalan, pahlawan film ieu.


Control pajeg, Cadastre sarta Manajemén Municipal

  • kota bébas (Anggota 7802)

The Free Kota nyaeta hijina solusi manajemen kota nu implements konsep utama patali Téknis multiguna Cadastre (CTM) jeung GIS tarumanagara. Keur hiji software bébas dimekarkeun dina hiji terstruktur di tilu lapisan (MVC) kerangka, anjeun tiasa gancang adaptasi jeung sagala paménta nu anyar.

  • Sagu - Buka sistem manajemen hasil ngahijikeun Tatar (Anggota 4369)

Sagu mangrupakeun leyuran bébas dirancang pikeun mantuan lembaga kana tatanan manajemén maranéhanana. Operasi di modular a, témbong manajer susunan parabot nu integrates na streamlines prosés séktor béda ti instansi.

  • e-Catetan (Anggota 5053)

E-Catetan nyaéta sistem komputerisasi pikeun ngaluarkeun invoices éléktronik pikeun layanan pikeun modérnisasi tina Manajemén Pajak ISS / ISSQN.

  • e-ISS (Anggota 2403)

e-ISS nyaéta sistem komputerisasi anu boga tujuan pikeun modernisasikeun manajemén pajeg. The e-ISS ieu dimekarkeun dina raraga mantuan pajeg ISS Kota, kitu ogé interaksi jeung taxpayer sarta produsén sahiji jasa ISS.

  • brand Control - CMS (Anggota 1001)

Dimekarkeun ku Municipality of Bagé, sistem dijieun tina kasusah masalah neundeun jeung penanganan disababkeun ku rékaman fisik.

  • e-Kota (Anggota 8954)

The e-Kota dirancang pikeun computerize ngokolakeun kota Brasil dina ragam terpadu. Ieu ngawengku integrasi badan Komputerisasi kota: Déwan Kota, Kota Hall, otoritas lokal, yayasan jeung sajabana.

  • Geplanes (Anggota 7460)

Geplanes mangrupa strategi manajemén software dirancang for jeung sya publik atawa swasta. Hal ieu dipaké dina persiapan tata strategis jeung dijalankeunnana lampah. Ngagunakeun Geplanes bisa ngatur lampah, tujuan jeung Kertajati, indikator jeung anomali. Ngaliwatan laporan, grafik na direksi panel kontrol, coordinators, direksi jeung presidents boga visi dina indikator sarta lembaga.


Téhnologi Émbaran umum

  • Koruja (Anggota 7122)

proyék nu jengkar kusabab butuh pausahaan publik jeung swasta mun administer, ngatur, ngawas sarta ngonpigurasikeun auditing IT lingkungan ti sudut pandang unik. Dina sudut pandang ieu eta timbul pamanggih nyieun hiji mékanisme pikeun ngumpulkeun automation konfigurasi sumberdaya téhnologis (server, routers, saklar, workstations, jsb).

  • Sisau-Sac-kontra (Anggota 5677)

software customer jasa, sistem manajemen portal jeung kontrol aksés.

  • suweng (Anggota 7885)

Ngaliwatan suweng anjeun bisa ngatur antrian sarta layanan streaming keur sakabeh tipe pausahaan atanapi organisasi nu nyadiakeun layanan palanggan jalma nyanghareupan.

  • Jaguar (Anggota 2455)

Jaguar mangrupakeun kerangka Java ee nyadiakeun arsitéktur software tinggi-tingkat, reusable na extensible, dumasar integrasi puluhan struktur dasar nu berlaku dina hasil MVC2 arsitéktur Oo dina leyuran kalawan tingkat luhur abstraksi, saeutik kode Java tur ngagunakeun sumberdaya kayaning IOC, DI sarta AOP alami tur konsistén.

  • Cau - pamaké Service Center (Anggota 2013)

Ieu diwangun ku Embratur jadi titik hiji kagiatan rojongan administrasi IT na pamaké, formalizing prosés operasional, nyadiakeun transparansi sarta ngidinan sakabeh jalma aub boga pamahaman leres tina prosés dituturkeun ku wewengkon gawé .

  • Oasis (Anggota 8524)

Oasis ngamungkinkeun ngawaskeun lampah IT jeung jaringan komputer, basis data, modernisasi, Systems Development jeung loka, antara séjén.

  • MDArte (Anggota 2049)

The MDArte boga tujuan pikeun nyieun patokan anyar pikeun software publik, ngagunakeun téknologi modern, ngurangan total biaya jasa téhnologi informasi, sarta gumantungna kana solusi proprietary.

  • headdress (Anggota 11.806)

lingkungan jaringan controller terpusat.

  • marmoset (Anggota 2585)

Marmoset manages sakabeh stasiun Lisénsi / Linux. Kalawan eta bisa ngajalankeun Aksara (Aksara dina basa komputer) koreksi ngeunaan informasi, personalization sarta gathering di luhur terpusat. Ngaliwatan patches, Anjeun ogé bisa nangtukeun wengkuan pinuh atawa parsial aplikasi red.Su geus ngaronjat produktivitas Serpro puseur Garapan (struktur nu patali ka Superintendency Téknologi Émbaran, kapasitas teknis papanggih paménta di ICT sarta wewengkon infrastruktur ngarojong)

  • PW3270 (Anggota 3716)

The pw3270 mangrupakeun émulator 3270 terminal kalawan fitur canggih tur friendly panganteur pamaké (GTK disiapkeun), comparable kana parabot nu paling loba dipaké di pasar.


pendidikan

  • GNUteca (Anggota 5585)

The GNUteca nyaéta sistem pikeun automation sadaya prosés perpustakaan, henteu paduli ukuran tina kempelan atawa jumlah pamaké. Sistim nu dijieun nurutkeun kriteria disahkeun dikembangkeun ku grup librarians sarta dimekarkeun dina dasar bukti perpustakaan sabenerna.

  • Brazil Provinha (Anggota 1763)

Brazil Provinha, dijieun dina garis jeung obyektif ti Rencana Pembangunan Atikan (PDE) MEC, hiji evaluasi diagnostik manglaku ka muridna enrolled di 2 th taun sakola primér. Eta mantuan guru sarta manajer sakola, sabab tindakan minangka alat diagnostik di tingkat melek murid, ngamungkinkeun koréksi sarta ulang learning dina bacaan jeung tulisan, ngaronjatkeun kualitas melek jeung melek mimiti nyadiakeun barudak.

  • Sæle (Anggota 1315)

Sæle geus maju ku UFRGS, guna nawiskeun jasa penting ieu komunitas universitas.

  • bakat Bank (Anggota 4675)

The Bakat Bank ieu dimekarkeun guna allocate nu bakat ti Kamar Deputies tur nangtukeun calon manusa tina lembaga, pikeun mempermudah review lumangsung ti évolusi hanca, ngaliwatan penyediaan informasi disadiakeun ku server individu.

  • REDECA (Anggota 1182)

REDECA nyaéta software dirancang pikeun mantuan dina formasi jaring kaamanan sosial ngajaga barudak jeung rumaja. Hal ieu dumasar kana sosialisasi jeung bursa inpormasi dina lingkungan kaamanan informasi, sarta speed komunikasi antara aktor dina jaringan. ngaranna asalna tina kecap tina RED jeung béca (statute of Anak na rumaja).

  • i-ngadidik (Anggota 14,336)

The i-Atikan mangrupakeun sakola manajemen software. Centralizes informasi tina sistem sakola lokal, ngurangan kabutuhan pamakéan kertas, duplikasi dokumén, layanan waktu warga na streamline karya pagawé umum.

  • Amadeus (Anggota 6071)

Diajar System Management pikeun Jarak Atikan dumasar kana konsép pembelajaran blended

  • langlayangan (Anggota 5042)

Layang Lisénsi / Linux Ubuntu nyaéta distribusi Jurusan Pendidikan Bahasa Daerah 2006 dijieun utamana pikeun barudak, rumaja jeung pre-sakola, kindergartens na primér. tujuanana nyaéta sangkan lab komputer dina kaamanan lingkungan, senang jeung learning, jeung loba kaulinan jeung program nu laksana pikiran tanpa kaleungitan nu pelesir di diajar.

  • manuk merak (Anggota 635)

Éta sebaran dumasar kana Debian Lisénsi / Linux Ubuntu sakumaha keur dipake dina puseur panggero di Brazil.

  • e - Proinfo (Anggota 7804)

sistem pendidikan kajauhan.

  • Atikan Linux Ubuntu (Anggota 5612)

Atikan Linux Ubuntu nyaéta solusi software nu nyumbang ka pencapaian tujuan ProInfo ka ajak pamaké tungtung on pamakéan jeung diakses tujuanana ogé kapala laboratorium dina hubungan jeung pangropéa na Ngamutahirkeun.

  • EducatuX (Anggota 4185)

The EducatuX mangrupa metoda atikan anu dirancang jeung Tujuan promosi integrasi pedagogical antara komputer jeung atikan jeung software bébas. Tujuan tina proyék nya éta konstruksi bahan pikeun guru jeung murid ti sakola dasar pikeun mantuan dina integrasi téhnologi di kelas.


Manajemén di kantor Public

  • curupira (Anggota 7574)

Hal ieu ngamungkinkeun manajemén prosés percetakan ngaliwatan manajemén sora ongkos tinggi, percetakan volume, suplai, idin jeung efisiensi dina jaringan perusahaan.

  • baris (Anggota 6174)

software jeung hardware Sistim dikembangkeun ku Oktiva pikeun ngatur jasa umum.

  • System Management klaim (Anggota 14.824)

DGS geus maju dina falsafah software bébas minuhan kaperluan IT, transforming tungtutan proyék internal nu dikawasa ku kantor proyék, sahingga ngaronjatkeun kualitas layanan umum. Sanajan kitu, kusabab kalenturan anak, alat nu bisa dipaké pikeun aréa sagala, agénsi publik atawa parusahaan rék pikeun control efektip tungtutan maranéhanana.

  • IP PABX SNEP (Anggota 3215)

stasiun layanan software Konfigurasi IP PABX.

  • Apoena (Anggota 3221)

Apoena nyaéta software bébas anu mecenghul ti kudu mempermudah demokratisasi tina Émbaran telecenters dina Bank Brazil. alat ngahasilkeun kliping pencet. Gawéna salaku ngumpulkeun agénsi warta sarta ngolah émbaran leuwih sumber 300.

  • FPS (Anggota 5265)

Optimizing kontrol ti armada wahana kota dina sakabéh awak jajahan, dina setting unik.

  • BR ERP5 (Anggota 8733)

ERP5 BR mangrupakeun solusi keur Systems Manajemén Integrated (ERP) nu nyadiakeun transparansi, kalenturan na évolusi pamaké na. Ngagunakeun modél bisnis (témplat) aya kiwari, ERP5 nyertakeun area akuntansi, hubungan customer, dagang, manajemén gudang, angkutan, invoicing, manajemén sumberdaya manusa, desain produk, produksi, manajemén proyék, diantara loba batur.

  • System Defensor del Pueblo (Anggota 986)

Sistim ieu, dimekarkeun platform web ensures resilience jeung feasibility ékonomi jeung teknis kana Ombudsman, sahingga penerbitan laporan manajemén nyadiakeun statistik dina data beuki kuat sarta ngidinan pamakéan na ku ombudsmen kalawan struktur béda. Ngaliwatan sistem tina Ombudsman, lembaga tiasa ngadamel diagnosis sarta analisis acara narima jeung méré informasi ka warga di proses ieu.

  • InVesalius (Anggota 5905)

InVesalius nyaéta software pikeun kaséhatan publik anu boga tujuan pikeun rojong diagnosis jeung tata bedah. Ti gambar dua diménsi (2D) diala ku CT atanapi MRI, program ngamungkinkeun nyieun model maya di tilu dimensi (3D) struktur anatomis pakait jeung penderita handapeun jaga.

  • GP-Web (Anggota 6980)

manajemén proyék sarta lila-manajemén

  • Cacic (Anggota 34.798)

Pamaréntah Public munggaran Software Federal salaku hasil tina Konsorsium pikeun Kerjasama antara SLTI - Departemen Logistik Téhnologi Émbaran ti Departemen Planning, APBD sarta Manajemén - paralon na DATAPREV - Téhnologi Émbaran Usaha na Kaamanan Sosial, dimekarkeun ku Kantor Regional DATAPREV tina Roh Suci.

  • dispensing ubar individualized - taram (Anggota 769)

software taram lahir kaluar tina kabutuhan alat pikeun ngatur distribusi obat keur kotamadya mibanda leuwih ti hiji juta pangeusi sarta rata-rata leuwih ti 20.000 per dispensations poé. Kadali operasi di tiap angkatan jeung validitas ubar sadia pikeun penderita sarta idéntifikasi unik unggal sabar, sahingga mastikeun traceability.

  • Melesat - protokol System Electronic (Anggota 15.049)

Sistem pikeun Electronic Dokumén Protocol (melesat) mangrupakeun sistem web nu mecenghul ti kudu ngahijikeun kadali di tukeran pikeun dokumén internal tur éksternal organisasi militer Tentara. Ti kedah kieu sistem diwangun ku Tentara ngadalikeun dokumén protokol.


Multimedia tur Web

  • minuano (Anggota 4460)

Minuano - Streaming Audio jeung Video software sagemblengna tunai bébas nyaéta sistem pikeun motret, pamrosésan, bungkusan na dikabaran sinyal digital pikeun intranet atawa Internet pikeun disiarkeun langsung atawa undeur.

  • LightBase - basis data Leyuran tékstual atawa multimédia GED. (Anggota 5209)

solusi LightBase téh mangrupakeun lingkungan ngembangkeun database tékstual jeung multimédia ngagabungkeun hiji server aplikasi gancang tur dimeunangkeun téks tilu diménsi, sahingga wasa gancang ka sagala informasi ti pangkalan data.

  • Xemelê (Anggota 5465)

Grup ieu boga tujuan pikeun babagi solusi pikeun ngamajukeun prosés komunikasi jeung kolaborasi interaktif jeung platform Internet. Urang ngobrol ngeunaan parabot manajemén web, blog, obrolan, tempat wikis, sarta lingkungan pikeun integral tina jasa email, almenak, workflow, jsb

  • OpenACS (Anggota 2207)

Komunitas Buka Systems Arsitéktur (OpenACS) mangrupakeun kerangka ngembangkeun pikeun nyieun aplikasi Web nu ngarojong komunitas maya.

  • ASES (Anggota 2777)

ASES mangrupakeun alat pikeun assess, simulate sarta ngabenerkeun diakses tina kaca, situs na portals, sarta berharga pikeun pamekar jeung penerbit.

  • WebIntegrator (Anggota 7680)

Webintegrator téh mangrupakeun lingkungan pisan produktif pikeun ngamekarkeun aplikasi wéb Java, nyieun betah pamakéan sarta learning accelerates pamekar teknis.

  • EdiTom (Anggota 4560)

Pikeun ngidinan beginners mun boga alat pikeun nyieun sora, aranjeunna digambarkeun grafis, nulis musik jeung épék sora, mangrupa software dirancang papanggih fasilitas ieu diperlukeun.

  • KyaPanel (Anggota 2984)

KyaPanel nyaéta sistem manajemen e-mail server kalawan Postfix, LDAP na kurir.

  • Ginga (Anggota 12,591)

Ginga teh lapisan software panengah (middleware) anu ngamungkinkeun ngembangkeun aplikasi televisi digital interaktif, paduli pabrik platform aksés hardware terminal (diatur-luhur buleud).


Kamekaran aplikasi

  • Cortex (Anggota 1396)

Cortex mangrupakeun kerangka pikeun ngamekarkeun aplikasi desktop cross-platform di C + +.

  • SIGATI (Anggota 3547)

SIGATI mangrupakeun alat grafis nu consolidates dina panganteur manajemén tunggal pikeun layanan diréktori disebarkeun dumasar OpenLDAP, anu ngamungkinkeun manajemén objék, partitions, réplika, diagram sarta béréndélan kontrol aksés.

  • FormDin (Anggota 2500)

FormDin mangrupakeun kerangka PHP keur ngembang aplikasi wéb.

  • Demoiselle (Anggota 1229)

Demoiselle kerangka mangrupakeun API Java pikeun ngamekarkeun aplikasi JEE, dijieun ku Federal Data Processing Service (Serpro) dina 2008 sarta dikaluarkeun sakumaha software bébas dina April 2009.


Ngalacak i3Geo:

http://www.gvsig.org/web/projects/i3Geo

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.