Cai jeung peta. com

aguaymapasEsri Spanyol parantos ngajalankeun kampanye menarik pikeun Poé Cai Cai, sareng presentasi situs aguaymapas.com dina newsletter anu urang rada ngukut dina artikel ieu.

"Dina kasempetan Poé Cai Dini ti Esri Spanyol kami hoyong ningalikeun kumaha halodo bulan-bulan panungtung ieu mangaruhan sumberdaya cai urang. Simkuring yakin yén ningali ningali realitas lingkungan sareng évolusinana, sareng kalangkungan cadanganna, dina peta, tiasa ngabantuan warga janten sadar kaayaan anu urang hirup di atanapi nyandak ukuran-jalma dina hal-ngokolakeun sumberdaya ieu "
Diego Hidalgo, tanggung jawab Lingkungan Esri Spanyol.

Identipikasi metot ku ngabalukarkeun anu kedah salempang kami kabéh. Kalayan motto tina 2012: Dunya ieu haus ku sabab urang lapar, Sanggeus usum salju tukang di tukang 70 dina taun tukang, aguaymapas.com kami nawiskeun sauntuyan peta disiapkeun khusus anu ningalikeun kaayaan ayeuna di Spanyol, kalawan tujuan nulungan kami pikeun ngawujudkeun kabeneran sareng peryogi ngokolakeun éta leres.

Sumber anu dianggo pikeun babadian tina peta cai, aguaymapas.com, asalna tina data publik Badan Nagara Mééorologi, Bulletin Hidrologis dikaluarkeun ku Kamentrian Tatanén, Pangan sareng Lingkungan sareng Embalses.net.

Peta nawiskeun sababaraha tema anu beda: Cadangan Cai; Usum hujan; Total curah hujan; Analisis Aridity dina taun 70 panungtungan;Bangsa tegalan tina Spanyol y Konsumsi cai

Cadangan Cai

aguaymapasDina peta urang tiasa ningali cék Cadangan Cai, di mana kaayaan kiwari anu bungkusan Spanyol dianalisis.

Peta ngawengku klasifikasi waduk dumasar kana jumlah cai anu ayeuna aranjeunna nyimpen, perbandingan kaayaan ayeuna sareng hormat ka 2011 tur rata-rata anu dicandak dina taun-taun ayeuna, sareng inpormasi dina kapasitas neundeun waduk.

Diantara data anu tiasa urang sumping tina peta, urang tiasa ningali yén di daérah umumna beueus sapertos Galicia, Pagunungan Cantabrian atanapi Pyrenees Kulon, cagar cai salမဲ့ tingkat handap. Samentara di waduk Extremadura atanapi di lebak Guadalquivir waduk aya 70% tina kapasitasna.

Data anu dikékstrak tina Bulletin Hidrologi nu dikaluarkeun ku Kamentrian Tatanén, Pangan sareng Lingkungan.

Volusi Présipitasi Winter di dua belas taun ka tukang

aguaymapasPeta ngawengku évolusi simpangan curah hujan dina bulan-bulan Februari antara taun 2000 sareng 2012 ku data tina Badan Météorologi Nagara.

Dina peta urang tiasa mendakan data anu sanésna: présipitasi anu tumiba nalika bulan Pebruari 2012 parantos panghandapna pikeun taun-tukang. Di daérah anu biasana mahotis sapertos Galicia atanapi di pagunungan anu jangkungna dimana akumulasi salju (Pénérené) anu normal dina waktos anu ayeuna, hujan turun sacara praktis teu aya.

Petana ngandung gambar raster anu ngagambarkeun dina bertahap panyebaran curah hujan di Spanyol sareng évolusi temporana.

Volusi tina Présipitasi Taunan Jumlah ti 1921

Dina peta, urang tiasa mengingian analisa akumulasi curah hujan salila sataun mimiti unggal dasawarsa ti 1921, sareng data dicandak tina Badan Météorologi Nagara.

Sahiji dina taun dianalisis curah hujan gaduh kacenderungan anu leuwih-kirang kirang, namina bisa ditingali saperti di bagian kidul kidul semenanjungna, kasuksesan taun garing anu beuki umum.

Peta ngasupkeun gambar raster anu nganalisis ayana distribusi curah hujan dina geografi Spanyol sakaligus kelir bertahap sareng grafik baranahan anu ngamungkinkeun idéntifikasi rékaman curah hujan anu ditempatkeun dina 10 milestones temporal.

Analisis Aridity di Spanyol dina taun 70 panungtungan

aguaymapasDina peta kami tiasa nitenan analisis arid iklim di Spanyol antara 1931 na 2011. Hal ieu ngamungkinkeun meunangkeun data ngeunaan prosés tina depletion cai dina taneuh sareng kalembaban di udara (desertification). Data anu dicandak tina Badan Mééorologis Nagara.

Data anu ditampi nunjukkeun yén iwal ti Komunitas Otonomi di Galicia, nilai ariditas beuki jelas pisan.

Sejenna salaku pamandangan daérah anu aya di tingkat kalembaban anu kalebet parantos dikurangan dina dasawarsa pamungkas, anu nunjukkeun ayana prosés desertification di Semenanjung.

Itungan gumantung kana hubungan antara présipitasi sareng hawa. Metodeu anu digunakeun pikeun ngitung eta nyaéta indéks aridity Knoche (Ik): Ik = n * P / (100 * (T + 10)).

Bangsa teuleum dina Spanyol

aguaymapasPeta informatif ieu nunjukkeun sawatara kacamatan di Spanyol anu ngalelepkeun ku cai kusabab pangwangunan embung atanapi embung. Data parantos dicandak ti Embalses.net.

Pikeun peta ieu, parantos nganggo ArcGIS Explorer Online anu diciptakeun, aplikasi anu pohara interaktif anu dimekarkeun Microsoft Silverlight.

Simkuring pikir éta upaya katarik pisibilitas duanana kumaha tiasa dilakukeun ku téknologi proprietary sareng ku nambihan kasadaran masalah-kapentingan nu dipikaresep.

Buka Aguaymapas.com

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.