sertipikat Cadastral ti hiji otomatis CAD / GIS

Ngaluarkeun sertipikat dina pajeg sipat waktu optimum penting pisan pikeun penyediaan jasa dina widang Cadastre, éta bisa machined tanpa loba usaha, mastikeun efisiensi sarta ngurangan kasalahan manusa.

Dina urut, nalika urang digarap kalawan kotamadya, lamun pamaké dipénta sertipikat survéy jeung cadastral, satengah gawé ieu inspeksi sarta médan ukur; sésana éta pikeun mungsi dina kabinet peta na tarung skala témplat pikeun mastikeun yén bijil jadi satia ka data jero databés.

Tangtu, lamun paménta téh low, anu jam spent dina ngundeur data, digambar, disahkeun ngalawan peta nu aya, jieun kotak arah, jarak na skala template menerkeun isuk of teknisi a anu kawas nonton video dina Youtube. Tapi dina Cadastral anu terpadu kana pendaptaran, Anjeun bakal nampi sababaraha requests ku sarat hukum dina waktu presentasi, Anjeun teu bisa mampuh ngalakukeun eta sacara manual.

Ieu hiji conto, urang diterbitkeun usaha manusa sangkan katingali sababaraha jam invested dina ngamekarkeun hiji aplikasi pikeun mastikeun yén bijil anu dikaluarkeun dina 30 detik.

inputs aya.

  • Inpo parsél disimpen dina database Oracle Ruang.
  • Gambar téh dilayanan via hiji ArcGIS Server WMS.
  • Alat klien aranjeunna nganggo nyaeta BentleyMap, aplikasi Microstation pikeun pemetaan.

Salaku bisa ningali, kaayaan existential nyaéta lisénsi proprietary, tapi nalika gawé bareng lembaga publik kudu make naon, lamun teu boga kakuatan pikeun mindahkeun tendencies arah OpenSource. Batur bisa ngalakukeun ieu jeung aplikasi sejen, bisi urang kapaksa ngalakukeun kalayan naon eksis.

Data dipénta ku aplikasi nu

Ngembangkeun ieu dipaké Visual Basic pikeun Aplicatiosn (VBA). Bari alat nu saméméh sempet dipigawé pikeun Microstation Geographics, sangkan robah aub simplify loba follies yén ieu saméméhna dipigawé dina file DGN, pilari palaksanaan gancang nyokot kauntungan tina fitur anyar aya.

formulir nu miwarang pikeun data dina deployment tunggal:

Bentley peta cadastral

  • Cadastral konci ku topeng diadaptasi kana format anu. Dina hal ieu, kode jurusan, kode kota, sarta Jumlah sector peternakan.
  • Pilihan ngamungkinkeun bijil mawa ngaran nu boga, nu nomer konci pendaptaran tanah atawa lahan di centroid tina plot.
  • Bisa mere Anjeun pilihan di bringing gambar tukang ti layanan WMS.
  • Anjeun bisa milih harta sareng tematice filler transparan.
  • Sedengkeun pikeun skala, aplikasi nu maluruh nu tightest kana harta tambah hiji rentang tambahan, upami pikeun sababaraha alesan mana pisan kedap bisa dibikeun pilihan pikeun maluruh di handap faktor skala 125x.
  • Tungtungna eta boga widang pikeun nambahkeun komentar sarta pananda wagel.

hasil

Saatos executing prosesna, aplikasi nu ngajadikeun rutin saméméh pamaké ieu sacara manual:

  • Bentley peta cadastralIeu nyambung ka Oracle Ruang, sarta neangan enggon kalayan konci dipilih di dipilih.
  • Nyokot rentang data ngeunaan objek (x, y minimum jeung maksimum), ieu nambihan perséntase pikeun harta teu diatur kaluar kerangka, sarta sakabeh sipat nu rentang intersected ku kuadran anu dibawa.
  • Lajeng, aplikasi nu nyiptakeun modél, ngalakonan cut tina kotak na nempatkeun dina citakan anu geus boga modul study jeung logos ..
  • pangkalan data ngarebut nu boga informasi, alamat, wewengkon diitung, jeung sajabana
  • Hiji layanan web ngagunakeun barkod / QR Code.
  • Jeung dina kaca hareup dibangkitkeun koordinat, kalayan arah jeung jarak sakumaha ngalakukeunana pamaké kalawan CivilCAD atanapi Civil3D maranéhanana.

Nyaeta proses Microstation Geographics ieu disederhanakeun?

Tanpa ragu sagala, najan nyederhanakeun téh langkung lengkep ihwal aspék séjén anu ngahasilkeun sertipikat a. Tapi diantara kauntungan, éta bisa disebutkeun:

  • Analisis spasial saméméhna éta leuwih madness, sabab kiwari tanah kabawa dina basa spasi, pamundut leuwih lincah; saméméh ngabogaan pariksa nu mawa peta fisik ti query spasial indéks (anu éta sejen DGN) tersirat detik berharga jeung leuwih ti kantos résiko peta wates geus robah teu update indéks dina.
  • Bentley peta cadastralNgan salaku konteks pemetaan disebut Geographics moal nangtung saméméh jasa Imaging, nu éta perlu nelepon Gambar rujukan sanajan maranéhanana éta dina format .ECW lampu, dilakukeun jarak jauh beurat jeung ngalambatkeun nransper. Ayeuna ku WMS mangka disebut ukur deployment sakumaha jasa, teu salaku file fisik.
  • Lajeng nya ukuran kaunggulan téks, sabab saméméh ieu téks na annotation. Dinten Anjeun bisa nerapkeun tag, cara pikeun nyieun aturan gandeng ukuran landholdings, kawas sagala format setélan ukuran lianna anu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nangtukeun dina Kitab XML Feature, teu merta dina citakan.

video nu napel nempokeun sabaraha aplikasi nu ngalir.

tantangan asalna kabukti nepi metot kalawan prakarsa urang nu ngarojong dina paralel: Jieun tina QGIS plugin teu langsung ti Oracle tapi via WFS dilayanan kalayan GeoServer, pamikiran moal ukur dina optimasi ti layanan tapi kusabab teu kabeh kotamadya boga lisénsi BentleyMap.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.